Piratpartiet fördömer USA-beordrad razzia mot MegaUpload

Hostingtjänsten MegaUpload utsattes idag för en polisrazzia utförd på order av amerikanska myndigheter. I samband med detta arresterades även dess ägare i Nya Zeeland, Kim ”Dotcom” Schmitz, och tre andra. Piratpartiet fördömer starkt detta.

- MegaUpload var känd för att följa gällande lagstiftning, säger Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet, men var ändå en nagel i ögat på amerikanska affärsintressen.

- Tjänsten var dessutom baserad i Nya Zeeland, fortsätter Troberg. Det gör det hela än mer problematiskt. Någon borde upplysa både upphovsrättsindustrin och det Nya Zeeländska rättsväsendet om att amerikansk lag faktiskt inte gäller i resten av världen.

Tajmingen på razzian är politiskt märklig då den kommer dagen efter den största protesten mot maktmissbruk i Internets historia, protesten mot den föreslagna nätcensurlagen SOPA. För närvarande är hela Internet i uppror. Troberg ser att de politiska konsekvenserna eskalerar snabbt:

- MegaUpload hade 150 miljoner medlemmar, säger Troberg. Det betyder att de också har 150 miljoner väljare. Det här kommer att ge Piratpartiet och våra internationella systerpartier luft under vingarna.

Razzian har stora likheter med razzian mot The Pirate Bay den 31 maj 2006. Även där visade det sig att amerikanska industriintressen låg bakom, och även där blev det stora politiska konsekvenser. Bland annat ledde det till att det svenska Piratpartiet fick 7,1% av rösterna i EU-valet 2009.

- Det här visar med all önskvärd tydlighet att upphovsrättsindustrin är ett reellt hot mot det demokratiska samhället. De skyr inga medel för att få slippa ta klivet in i framtiden.

Information:
TorrentFreak
Techdirt

Kontakt:
Anna Troberg, partiledare Piratpartiet

Kommentarer

Anonym skrev

Tajmingen på razzian är politiskt märklig då den kommer dagen efter den största protesten mot maktmissbruk i Internets historia, protesten mot den föreslagna nätcensurlagen SOPA. För närvarande är hela Internet i uppror. Troberg ser att de politiska konsekvenserna eskalerar snabbt… Nokia Price

Anonym skrev

-Hur mycket får ett TROLL betalt nu för tiden för sitt ANTI-DEMOKRATISKA arbete?
Piratpartiets trovärdighet, i motsats till din, är utmärkt.
-Anonym till Anonym.

Anonym skrev

@Anonym, -För mycket inbillning och för lite utbildning.
Alla nöjer sig inte med en polisstat och diktatur.
Få se hur kul du tycker det är när FBI torterar dina barn av misstag …

Anonym2 – som bryr sig.

Anonym skrev

Megaupload hade också tänkt lansera en tjänst där artister kunde sälja sin musik. Artisterna skulle få behålla 90% av pengarna (lite osäker på procentsatsen). Det är klart att detta skrämde den amerikanska underhållningsbranschen. Varför skulle de annars ge sig på Megaupload? Amerikansk film och musik ligger väl på andra ställen?

Anonym skrev

Really your post is really very good and I appreciate it. It’s hard to sort the good from the bad sometimes, but I think you’ve nailed it. You write very well which is amazing. I really impressed by your post.
Flowers

Anonym skrev

Och Piratpartiet väljer som vanligt att stödja de som begår brott och andra icke-demokratiska gärningar. Er anarkist-inställning gör att ni aldrig kommer få någon trovärdighet hos vuxna människor och väljare

Anonym skrev

Bra att man äntligen tar itu med laglösheten på internet. Det kommer att bli mer av den varan och de som deltar i Anonymous attacker kommer också att få det hett om öronen.

Anonym skrev

Its a great pleasure reading your post.Its full of information I am looking for and I love to post a comment that ”The content of your post is awesome” Great work.
Cheerio Capcredit

Anonym skrev

Thank you a bunch for sharing this with all of us you actually realize what you are talking about! Bookmarked. Please also seek advice from my site =). We could have a hyperlink change contract between us!
math tuition singapore

Anonym skrev

An interesting dialogue is price comment. I feel that it is best to write more on this matter, it may not be a taboo topic however usually individuals are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers.
Chrome apps

Anonym skrev

Det här visar med all önskvärd tydlighet att upphovsrättsindustrin är ett reellt hot mot det demokratiska samhället. De skyr inga medel för att få slippa ta klivet in i framtiden.. Samsung Mobiles Prices

Anonym skrev

It is a echt clause and inspires everyone to hypothesise it completly. This is indeed rale gripping and feat the readers. I revalue your thoughts…….
furniture

Anonym skrev

It is a echt clause and inspires everyone to hypothesise it completly. This is indeed rale gripping and feat the readers. I revalue your thoughts…….
furniture

Anonym skrev

Vad de 52 kronorna i excel arket inkluderar kan jag inte gissa, du får gärna upplysa, eftersom siffran snarare kommer upp i 100 kronor per lån om man tar antal lån/total kostnad. oil mill machinery

Lämna kommentar