Piratpartiet fördömer svensk underskrift av Acta-avtalet

Alla EU-länderna skrev igår under Acta-avtalet, även Sverige. Undertecknandet av avtalet har omslutits av hemlighetsmakeri och inte föregåtts av den öppenhet och transparens som människor i Sverige och i övriga Europa förtjänar. Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet, är upprörd.

- Acta är repressiv lagstiftning maskerad till ett handelsavtal, säger Anna Troberg. Ännu en gång går politikerna upphovsrättsindustrin till mötes när de försöker skära ner yttrandefriheten i ett desperat försök att vrida tillbaka klockan. Den här gången vill de censurera Internet. Det är inte acceptabelt.

Förhandlingarna om avtalet har pågått i hemlighet i flera år. Upphovsrättsindustrin har hela tiden suttit med vid förhandlingsbordet för att kunna få igenom sina intressen, medan folkets representanter, de folkvalda EU-parlamentarikerna, har stängts ute.

I går avgick även Europaparlamentets ansvarige för Acta-förhandlingarna, Kader Arif, på grund av hur förhandlingarna skötts. Han hävdar att lagstiftarna avsiktligt hållits i mörker om kommande lagstiftning, för att avtalet med dess starkt negativa effekt på yttrandefrihet och internet ska tryckas igenom till varje pris.

- Lagstiftning måste ske öppet och transparent, säger Troberg. När så inte sker är det viktigt att vi reagerar. Varje gång. Människor håller på att vakna och se vad som kommer att hända om de inte protesterar. Se bara på de starka reaktionerna mot den amerikanska Sopa-lagen.

- Gårdagens undertecknande av Acta-avtalet är ett spel för gallerierna utan egentlig juridisk innebörd, avslutar Troberg. Den verkliga striden kommer att stå vid omröstningarna i den svenska riksdagen och i Europaparlamentet. Då kommer vi att få se starka reaktioner från människor som fått nog.

För mer information:

Anna Troberg, partiledare Piratpartiet, 0704-676273

Kommentarer

Anonym skrev

Thank you for another great article. Where else could anyone get that kind of information in such a perfect way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such information.
best funny clip

Anonym skrev

Awesome blog. I enjoyed reading your articles. This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work!
Anime Series on iPhone

Anonym skrev

We ofttimes heard method aid during foregather imbecility, but tardy there had been a Commonwealth communication I try the act meliorate unoriginality also be implemented. A licit seism neighboring the grapheme that fallen a infirmary, a add and the sapient abidance shook Spay
birthday wishes

Anonym skrev

han borde skjutas. han har sålt våran frihet, så någon borde lägga ett bud på hans huvud.

Anonym skrev

man borde ta och bannlysa Lars Vargö, då det var han som valde att skriva på ACTA avtalet.

Anonym skrev

I know your expertise on this. I must say we should have an online discussion on this. Writing only comments will close the discussion straight away! And will restrict the benefits from this information.
Samsung galaxy

Anonym skrev

Want to create a on-line this will be a best site for you with minimum investment with more then 75 features if ypou have a online store it will be a plus to your business.This is the blog were you find all touring stories of different people in one place.
Shopping cart Solutions

Anonym skrev

Im no expert, but I believe you just made an excellent point. You certainly fully understand what youre speaking about, and I can truly get behind that.
thomson catering

Anonym skrev

Vad har Lars Vargö för mandat att skriva under ACTA?
Har han fått mandat av den svenska regeringen, eller hur funkar det?
Vem har röstat fram honom till en sådan maktposition?

Anonym skrev

helt sjukt lag ju

samt att varför skall vpn företag råka illa ut med och stoppas lixom

helt sjuk lag som sakt internet som skulle bli mer fritt som politer lovat ju…….tur att piratpartiet finns ju :)

hoppas ni kan få bort lagen nu tror jag det kan bli svårt men hoppas ni kan lyckas asså

watch movies online

Anonym skrev

Partiet måste börja synas mer i media om det ska ha en chans att bli ett parti att räkna med i nästa Eu-parlamentsval, något som är viktigt om dessa lagar ska kunna stoppas. Gå ut i media och förklara vad riskerna med dessa lagar innebär, så fler kan protestera. Bli Mer Synliga!!

Anonym skrev

Jag delar inte allt som Piratpartiet står för men nu allt som sker med SOPA, PIPA, ACTA, RWA, osv verkar det bara finnas ett parti som står upp. Ni har min röst nästa val

Anonym skrev

Just admiring your work and wondering how you managed this blog so well. It’s so remarkable that I can’t afford to not go through this valuable information whenever I surf the internet!
motor billing

Anonym skrev

helt sjukt lag ju

samt att varför skall vpn företag råka illa ut med och stoppas lixom

helt sjuk lag som sakt internet som skulle bli mer fritt som politer lovat ju…….tur att piratpartiet finns ju :)

hoppas ni kan få bort lagen nu tror jag det kan bli svårt men hoppas ni kan lyckas asså

Anonym skrev

Den som skrev på detta var den svenska ambassadören Lars Vargö.

Vet inte riktigt hu man ska tänka i detta fall, men Sverige bör då inte gå med på en sådan här konstig sak. Detta kommer ju att ta civilisationen tillbaka hundra år typ.

Jag ser det som ett stort misstag och bör stoppas direkt.

Anonym skrev

Ska vi verkligen tillåta det här? Hur ska Sveriges riksdagsledamöter rösta om vi inte visar vad vi vill. Kommer de mörka den omröstningen med kanske? Kanske dags att agera nu om vi inte vill få ett censurerat internet.

Anonym skrev

Vem förde beslutet att skriva under? Hur ser vi till att denne inte blir vald till en liknande post?

Anonym skrev

Today’s kitchens are adopting color and an increased choice of available Granite Countertop, while stainless steel remains a true competitor. Color is coming back to the Granite Slab, and one way to carry color into the kitchen is with a Cast Iron sink. Companies have made beautiful cast iron products since its early beginnings in the late 1800s.

Anonym skrev

Want to create a on-line this will be a best site for you with minimum investment with more then 75 features if ypou have a online store it will be a plus to your business.This is the blog were you find all touring stories of different people in one place.
Shopping cart Solutions

Anonym skrev

Vilka politiker röstade för att skriva under ACTA? Detta borde vara en av de första sakerna som måste ut. Så att dessa högförrädare aldrig blir omvalda. Det är dags för politiker att hållas ansvariga för sina beslut. Politiska karriärer måste utplånas. Driv dessa människor tillbaka till den offentliga sektorn (om inte fängelse) för sina beslut.

Anonym skrev

This blog is so nice to me. I will keep on coming here again and again. Visit my link as well..
CCNA

Anonym skrev

- Lagstiftning måste ske öppet och transparent, säger Troberg. När så inte sker är det viktigt att vi reagerar. Varje gång. Människor håller på att vakna och se vad som kommer att hända om de inte protesterar. Se bara på de starka reaktionerna mot den amerikanska Sopa-lagen.

Iraqi Dinar

Lämna kommentar