Nyhetsbrev 12-02-20

I dag får ni ett fullsmockat nyhetsbrev med en massa spännande information, så sätt igång och läs!

Bli ledningspraktikant!:
Vill du få en spännande möjlighet att följa och delta i ledningens arbete under tre månader? Vill du driva ett eget projekt med stöd av ledningen? Vill du axla en ansvarsposition inom Piratpartiet? Vill du kandidera till något av valen 2014 och redan nu levla upp ditt engagemang?

I så fall ska du ta chansen och bli ledningspraktikant! Deadline för ansökan är den 27/2. 

Det nya principprogrammet:
I helgen har jag och Henrik Brändén lämnat över det nya principprogrammet till styrelsen, så att de kan ge sina sista synpunkter på det innan de lägger det som proposition till medlemsmötet i vår. Jag är riktigt stolt över principprogrammet. Vi har haft en lång och inkluderande process kring det och alla har givits goda möjligheter att vara med och påverka resultatet. Det är en chans som många också har tagit. Det innebär att vi kommer att få ett väl förankrat och bra principprogram att bygga våra sakpolitiska program på.

Arbetet med att jobba fram nya sakpolitiska program:
Jag hoppas att den positiva processen kring principprogrammet kommer att smitta av sig på processen med att ta fram de sakpolitiska programmen och att många även den här gången tar chansen och är med och påverkar. Mer information om hur man gör det kommer i ett senare nyhetsbrev.

Processen för hur de nya sakpolitiska programmen ska tas fram klubbades igenom av medlemsmötet hösten 2011 och finns här. Tidsplanen för processen finns här.

Arbetet med de sakpolitiska programmen kommer att bli en spännande och avgörande tid för partiet. Det är nu vi måste bevisa vad vi går för. Vi måste våga ha högt i tak. Vi måste våga prata om saker som kanske känns främmande vid första anblicken. Vi måste släppa tanken på om att var och en av oss ska vara expert på varje område partiet tar sig an. Vi måste våga tro så mycket på helheten att vi inte stirrar oss blinda på enstaka detaljer. Vi måste släppa egot och våga lita på varandra.

Om vi är öppna och vågar lyssna, se och visa respekt, så kommer vi i lugn och ro att kunna bygga en bredare och stabil plattform för framtiden. Vi har redan testat konflikt som utvecklingsverktyg i det här partiet och det kostade oss nästan två år och ett val. Nu är det dags att se hur långt vi kommer om vi vågar leva med att inte tycka exakt lika i allt och ändå finna samhörighet i de stora, övergripande och gemensamma målen. Arbetet med principprogrammet har visat att vi är mogna att ta steget och arbeta framåt tillsammans även kring sakpolitiken.

Några ord om att bilda internopinion:
När vi nu dragit igång arbetet med att ta fram nya sakpolitiska program, så kommer några säkerligen att bedriva internopinion även på tidningarnas debatt/insändarsidor och på debattsiter på nätet. Det är inget konstigt eller farligt. Inom gammelpartierna bedrivs internopinionen ofta på det sättet och de har ju lyckats överleva i tusen… nåja, i bra många år, i alla fall. För vår del är det dessutom ett sätt att meddela omvärlden om att de kommer att få se ett bredare Piratparti i valen 2014.

Jag vill dock be er som funderar på den här typen av intern opinionsbildning att vara extremt tydliga i era texter. Skilj på vad som är partiets åsikt och vad som är er egen åsikt om vad partiet borde tycka. Det skapar onödig förvirring externt och frustration internt om tydligheten inte finns där. Ta hjälp av andras fingertoppskänsla om du misstänker att du har lite ont om sådan själv.

Och med det sagt: Kör hårt! Sparka ut väggarna! Höj taket! Det är inte farligt att prata om saker eller att ha olika åsikter så länge man är tydlig och inte klistrar sina egna åsikter på andra. Vi kommer att få se bra förslag, dåliga förslag, och säkert en del galna förslag. Det är helt okej. I sinom tid kommer alla förslag att behöva klara sig genom en omröstning på ett medlemsmöte för att hamna i de sakpolitiska programmen. Jag känner mig trygg med att era röster effektivt kommer att sålla bort eventuella stolligheter och att de sakpolitiska programmen kommer att bli ännu en sak för oss alla att vara stolta över.

Insändare och debattartiklar:
Det händer hur mycket som helst kring våra politiska frågor som ni kan skriva om. Vi behöver synas mycket mer i lokalpressen än vad vi gör i dag. Här har ni alla chansen att dra ert strå till stacken. Det är ingen brist på saker att skriva om: Acta, FRA, Datalagringsdirektiv, bibliotekens utlåning av e-böcker, journalsystem, osv. Ofta går det att komma på lokala perspektiv på frågor.

Jag har börjat skicka ut mejl till alla pirater i ett område och uppmana dem att skriva insändare om jag ser att det hänt något spännande som berör våra frågor lokalt. Det kommer jag att fortsätta att göra, men sitt inte och vänta inte på ett mejl från mig. Jag kan omöjligt hinna se allt som händer överallt. Ni är mina ögon och öron.

Och ja, jag kommer att tjata om det här tills jag ser att det börjar dyka upp fler lokala insändare, så det är lika bra att sätta igång. (Insändarskola i textform och videoform.)

Matnyttiga länkar:
Våra EU-parlamentariker, Chritian Engström och Amelia Andersdotter, har legat i:
SvD – "Är Hökmark uppriktig om priset för roamingtrafik?"

Även jag har legat i:
ETC -"Miljoner människor kriminaliseras"
DN – "Ingen transparens i regeringens hantering av ACTA-avtalet"
SvD – "Låt patienten få makt över informationen"

Och så även Marcin de Kamiski:
SVT Debatt – "Jakten på fildelare skadar förtroendet för rättsväsendet"

Det var allt för i dag. Ha det riktigt bra allihop!
Anna
—————————
Anna Troberg
Partiledare
BloggNyheter24

Kommentarer

Anonym skrev

Why not to have a try on our online store ?,Asics Onitsuka Tiger,Asics Tiger Shoes,Asics Mexico 66,Asics Gel Shoes,Asics Shoes Online.fast,no tax!

Anonym skrev

Why not to have a try on our online store ?,Asics Onitsuka Tiger,Asics Tiger Shoes,Asics Mexico 66,Asics Gel Shoes,Asics Shoes Online.fast,no tax!

IYAD skrev

Nätterna var väldigt korta men hela, det var så kul att vara och kolla film. TANKAFETAST SNÄLLA JAG OCH ALLA SOM ÄLSKAR DENNA SIDA VILL HA TBX DEN SNÄLLA! ;(

Anonym skrev

antar att shareitall står på tur….dags att dra ner satan me filmer

R I P tankafetast o tack för arbetet ni lade ner

fina lagar i sverige..våldtäkt är mer el mindre lagligt o detta ägnar dem sin tid åt dem giriga svinen!!

Anonym skrev

Tycker det är väldigt synd att Tankafetast har tagits bort… Helt klart den bästa sidan som funnits för nedladdning.

Anonym skrev

ni kan ju inte ta bort tanka fetast? helt seriöst BÄSTA SIDAN! bra tips om filmer serier osv, tycker det är sjukt tråkigt att det är borta, och tycker verkligen de ska komma TILLBAKA !

Lämna kommentar