Ännu en valsuccé för det tyska Piratpartiet

På söndagen var det val i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen. Det tyska Piratpartiet ser enligt de första rapporterna ut att få mellan 7-8% av rösterna och tar därmed platser i den fjärde tyska delstaten på kort tid.

– Det är väldigt roligt att det går så bra för de tyska piraterna, säger Piratpartiets partiledare, Anna Troberg. Det är uppenbart att Piratpartiet fyller ett politiskt tomrum som de andra partierna inte förmår att fylla.

Det tyska Piratpartiet har redan tagit plats i Berlins delstatsparlament med 9%, i Saarlands delstatsparlament med 7% och i Schleswig-Holsteins delstatsparlament med 8%. Dagens framgång i Nordrhein-Westfalen, Tysklands folkrikaste delstat, är tillsammans med tidigare framgångar en viktig indikator inför kommande nationella val i Tyskland.

– Tyskarnas framgångar är en väldigt viktig sporre för oss i det politiska breddningsarbete som vi just nu arbetar med i det svenska Piratpartiet, säger Troberg. 2014 kommer de svenska väljarna att få se ett starkare Piratparti med en betydligt bredare politisk plattform.

Kontakt:
Anna Troberg, partiledare, 0704-676273

Pirater på plats i Nordrhein-Westfalen:
Christian Engström, europaparlamentariker, 070-663 37 80
Rick Falkvinge, grundare av det svenska Piratpartiet, 070-830 36 00
Gustav Nipe, ordförande Ung Pirat, 076-018 89 18

Kommentarer

Anonym skrev

denna sk ”aliansen” eller maffian som vi svenskar kallar dem då där är ju mörkertalet större men det vet ju de dumma fårskocken om så……

Anonym skrev

Rent-mjöl-i-påsen argumentet faller snabbt och behovet av konfidentiell kommunikation är absolut inte begränsad till kriminell verksamhet.

Anonym skrev

Probably the most well-liked self defense weapons is the self defense stun gun . We picture they are consequently cool.
After all, the stun gun flashlight . You might stun someone with it. You can beat the snot out of somebody by using it. And, many have flashlights built into all of them. Therefore, technology-not just just like a torch, and should somebody attempt to leap a person, take the particular rubbish out of all of them. Depart all of them on the ground while you maintain strolling.

Anonym skrev

Hoppas även fler i Sverige fattar hur viktiga Piratpartiet är för framtiden

Anonym skrev

USA kan väl inte se någon skillnad mellan en svensk falukorv och en röd dynamitgubbe

Anonym skrev

Well it is relevant in so many ways. Germany is EUs biggest economy by far. When Germany speaks on economical issues, EU listens. That includes Sweden. When comes to cultural differences, Sweden and Germany are still very close to each other. German language has for long been the most widely taught second international language in Sweden. Of course this will have an ”impact”. Germany is already a quite popular country among both young and adult swedes to travel to.. Berlin, München, Kiel and other places ;)

Anonym skrev

Not directly no, but Sweden alone would face huge international pressure not to change copyright. Sweden and Germany together is 90 million people that want copyright reform instead of 9 million. It would also be a much bigger force in the EU when they make directives that apply to Sweden as well.

Besides, I wouldn’t underestimate the latent potential in Sweden either. A lot of people don’t feel the Pirate Party’s issues are important enough right now, after all TPB is still running, you got services like Spotify etc. but if they start cracking down on it again, I think all the members they once had is ready to come back. You’ve shown there’s a bear in the cave, it’s hibernating right now but you don’t want to poke it.

Anonym skrev

Härligt att det går bra för våra tyska vänner!
Ser fram emot när de tar mandat i kommande landsomfattande val också.
Och sannolikheten är stor, att vi med hjälp av Piratenpartei fortsatt kommer att ha Piratröster även i Europaparlamentet, oavsett hur det går för Piratpartiet i Sverige.
(Hoppas ju självklart på att båda två, samt fler, kommer in dock) :)

*Anonym 19:56:
Samtidigt, om man vill prata röstsiffror, så har Piratpartiet i Sverige växt under de två senast riksdagsvalen som genomförts i landet. ;)

Mvh

Anonym skrev

Detta är väl iofs inressant men det verkar inte vara någon som helst koppling till svenska Piratpartiet, de har tappat 5% av sina medlemmar bara senaste månaden.

Anonym skrev

The stun gun also interrupts the tiny neurological impulses that handle and immediate voluntary muscle movement. once the attacker’s neuromuscular program is overwhelmed and controlled through the stun gun he loses his balance. verify out all of our stun guns for sale. really should the attacker be touching you, the existing will NOT pass for your body!
You could make use from the do it yourself defense taser projectiles when there is much in in between you and also the attacker. having a basic click on from the trigger the coiled projectile wires is heading to get discharged. These wires will connect for the enemy and best aside discharge a continuing flow of one’s which gives concerning immobilization.

Lämna kommentar