Nyhetsbrev – 2012-05-15

(Ladda ner nyhetsbrevet i layoutat och klickbart format eller läs mer här nedanför.)

Anna Troberg:
Lättare att hämta ut privat information:
Datalagringsdirektivet behandlar själva insamlingen av information, men reglerar inte när och hur informationen får hämtas ut. Det regleras av LEK (Lagen om elektronisk information). Därför har man nu gjort en genomgång av LEK. “Vilken chans!” kanske ni tänker och det gör ni rätt i. Här hade riksdagen en utmärkt chans att göra direktivet tandlöst genom att arbeta för en rejäl skärpning av LEK. Den chansen tog man tyvärr inte. Istället luckrade man upp LEK, så att polisen nu kan övervaka din kommunikation även om du inte är misstänkt för något brott. Piratpartiet tycker att du förtjänar att bli mycket bättre behandlad av dina politiker.

Gästskribent:
Anton Nordenfur
Piratpartiet hade sitt vårmöte nu i april och maj månad. Det resulterade i de första motionerna som lägger in ny sakpolitik på vår agenda, och öppnar upp oss för helt nya vägar (baserade på en grundideologi). Jag har skrivit ihop en sammanfattning av sakpolitiska beslut på anton.nordenfur.se. För att se en komplett lista av alla beslut, läs mer på forumet.

I media:
Anna Troberg och Henrik Alexandersson på Nyheter24: "Nu är du ännu mer övervakad – tänk på det här"
SR: "Tyska Piratpartiets självförtroende växer"

Lästips:
Unni Drougge i IDG: "Ny teknik gör ofta människor så arga att det förstör en hel dag"
Sam Sundberg i SvD: "Förlagens framtidsskräck"

Brysselkollen:
Christian Engström: "JURI-omröstningen om ACTA uppskjuten"
Amelia Andersdotter: "Omröstning i ITRE: yttrande om distribuering av audiovisuella verk"

Aktivism:
Hjälp Q göra en app.

Tipsa Tapiren!
Tipsa gärna om saker som borde vara med i Tapiren. Mejla ledningen@piratpartiet.se. (Märk mailet med "Tapiren" i ämnesraden.)

Kommentarer

bradpita skrev

Pirate Party had its 640-722 exam bounce now in april and May. It resulted in the killtest 640-722 aboriginal motions to add new political issues on our agenda, and opens us up to new paths (based on a basal ideology). 640-722 practice tests I accept accounting a arbitrary of sakpolitiska decisions anton.nordenfur.se. http://www.killtests.com/640-722.html To see a complete account of all decisions, apprehend added on the forum. http://www.killtests.com/640-722.html

Lämna kommentar