Pressmeddelande: Nej till ACTA – En seger för Europas framtid!

I dag röstade EU-parlamentet ner det omdiskuterade handelsavtalet ACTA. Det är en stor seger för alla de hundratusentals människor runt om i Europa som kämpat mot avtalet. Läs Piratpartiets pressmeddelande här.

Kommentarer

Fredrika skrev

Jaha, så alla dom kunniga utskotten i EU som granskat Acta riktigt på djupet och enhälligt rekommenderat avslag, har alltså fel? Alla har fel och dom enda som har rätt i sina analyser av huruvida Acta är skadligt för EU eller inte, och huruvida det går ihop med dom mänskliga rättigheterna och Europakonventionen, är dom som förespråkar avtalet, ett avtal som bara råkade kapas av en industri med monopolinnehavare?

Arrogansen och avsaknaden av logik i förespråkarnas propaganda är slående, och patetiskt genomskinlig.

Varför skulle essensen av Acta bli fakta bara för att det kommer tillbaka(i effektivare tappning vad det nu betyder, antagligen framtaget under ännu mera sekretess och odemokratiskt hemlighetsmakeri kan man anta)?

I synnerhet nu när det höjs växande röster inom EU att vi borde sluta gå i amerikanska monopolisters ledband, och istället kontrollera underlaget för att se om kanske immaterialrättsmonopolens(i synnerhet upphovsrättsmonopolets) inskränkningar i äganderätten och den fria marknaden borde minskas, istället för att blint skyddas hårdare bara för att några många gånger påkomna lögnaktiga monopolinnehavare påstår att det existerar ”problem”?

Anonym skrev

Kritiken har ju inte gällt innehållet i ACTA utan en nidbild av ACTA som har spridits medvetet av särintressen i form av pirater och andra vänsterelement. Essensen av ACTA kommer givetvis att komma tillbaka i en effektivare tappning och då bli ett faktum.

Anonym skrev

visste du att det finsns sk ”censureringsfilter” eller sk lådor som företaget installerar i sina datorsystem fungerar som avlyssning av företagets egna nätverk dvs alla anställda avlyssnas inklusive chefen själv i tron av att trafiken filtrerar bort porr mm

Anonym skrev

När staten börjar censurera sönder allt i samman på internet så kommer de använda terror och barnporr-argumenten för att rättfärdiggöra denna censur, kom ihåg det.

Anonym skrev

jag förstår nog varför usa är så paranoida idag såpass mycket att de är inblandade i spioneri mot sverige o dess medborgare så de måste ju bygga ut sitt spioneri och censur med hjälp av lagar

christer gustavsson skrev

din ip-address är säkerligen avlyssnad om du alltid har använt samma ip hela tiden så använd tor istället

Anonym skrev

How stable was the Union after expansion to include many former Eastern bloc nations? What happened following the economic crisis of 2009 – 2011 and the threat to the Euro
essay help

Anonym skrev

vi alla vet eller hur vad som händer om hur sverige skulle sluta som europeiskt land om vi hade gått efter den amerikanska modellen om hur internet ska fungera, politikerna hade gärna censurerat i sönder nätet helt och hållet med lagar

Anonym skrev

jag hade varit jävligt orolig om jag jag varit i dina kläder om du inte använder Tor när du surfar

du kan använda tor på usb-sticks och sitta var som helst på internet helt anonymt bland 35 miljoner andra användare

Jefferson CT skrev

Under de senaste slaveri män gjordes med fängelse i hans kropp genom bojor och kedjor. För närvarande finns det lika förslavande av män men med fängelse i hans sinne genom monopol på kunskap och ägare med stöd av omoraliskt och extortionate upphovsrättslagen (copyright) och patent. Har vi avskaffade slaveriet fysiskt, uppmanar att avskaffa kunskap escratura. Både män är gratis kunskap.

Jefferson CT
http://wwwlivre.com/
http://twitter.com/wwwlivre
http://wwwlivre.wordpress.com/
http://wlivre.blogspot.com.br/

Ken Rabelius skrev

Här kan man se exact hur varje person röstade.

Here you can see exacly how every individual voted.

http://www. votewatch.eu/cx_vote_details.php?id_act=3055&euro_vot_valoare=0&euro_vot_rol_euro_grup=&euro_vot_rol_euro_tara=&vers=2&order_by=euro_parlamentar_nume&order=ASC&last_order_by=euro_parlamentar_nume&limit=0&offset=0&nextorder=ASC&euro_tara_id=3&euro_grup_id=&euro_vot_valoare=0&euro_vot_rol_euro_grup=

Anonym skrev

inget annat land har någon rätt att diktera över sveriges interna angelägenheter eller folkets privatliv, och tänk på att andra länder vill förstöra för sverige genom att censurera sönder landet med hjälp av lagar som ej har någon demokratisk eller folklig förankring överhuvudtaget

Lämna kommentar