Pressmeddelande: ”Regeringen har ljugit det svenska folket rakt upp i ansiktet”

Regeringen har lagt ett förslag om att låta Säpo och Rikskriminalen få tillgång till FRA:s insamlade information. Piratpartiet är starkt negativa till detta. Läs vårt pressmeddelande här.

Kommentarer

Anonym skrev

jag hade iallafall INTE bråkat med Anonymous eller piratebay om jag hade varit regeringen eller polisen med tanke på vad de gjorde med knarkkartellerna

Anonym skrev

vi ska kanske ta och stänga ner moderaternas hemsidor för de innehåller omfattande lögner om valet + att de har maffiakopplingar

Anonym skrev

vi pirater kanske ska beställa razzior i många av moderaternas lokaler runt om i sverige på jakt efter servrar som innehåller bevis för omfattande valfusk, lögner gällande järnvägen mm samt ekonomiskt brottslighet som mutor mm

Anonym skrev

Enligt artikeln i Computer Sweden

”Inhämtning av uppgifter ska enligt regeringen få ske för ”de syften som redan nu är tillåtna i signalspaningslagen”, och som exempel nämns att kartlägga strategiska förhållanden inom internationell terrorism och annan gränsöverskridande brottslighet ”som kan hota väsentliga nationella intressen”.

De begränsningar som finns i signalspaningslagen om hur spaningen får inriktas ska även gälla polisen.”

Det handlar alltså inte om några ”öppna dörrar”. Anna Trobergs kritik är osaklig.

Ken Rabelius skrev

Förvisso är de inte ”vem som helst” men den information FRA samlar in ska inte användas mer än det behövs och ENDAST om det verkligen är nödvändigt. Jag kanske skulle kunna gå med på att de kan få begära ut SPECIFIKA uppgifter vid behov, och då ska varje enskild begäran behandlas separat. Samt att om bedömningen görs att uppgifterna inte är nödvändiga för ändamålet ska naturligtvis inte informationen lämnas ut. Ingen slentrianmässig tillgång till uppgifterna med andra ord…

Anonym skrev

”Regeringen ljög det svenska folket rakt upp i ansiktet när man tvingade igenom FRA-lagen med löften om att inte öppna FRA-butiken för vem som helst, säger Piratpartiets partiledare, Anna Troberg. Det är upprörande att de har så lite respekt för folket.”

Men nu är ju inte Säpo och Rikskriminalen ”vem som helst”, alltså har regeringen inte ljugit. De som ljuger är ju i själva verket Piratpartiet som går fram med rena falsarier.

Lämna kommentar