Centern vill förbjuda regionkodning på DVD

Kommentarer

Richie skrev

Just Centern har varit inne på såna här tongångar förut så jag tror inte att det bara är valfläsk, men det är klart att timingen – att de gör utspelet just nu – är vald med omsorg. Vi lär, precis som du skriver, få se mycket mer av den här varan, särskilt från småpartierna som ligger nära fyraprocentsspärren.

– Rickard Olsson

Yllepuman skrev

Är det ett steg i rätt riktning eller bara valår i år?

Om Piratpartiets popularitet börjar synas i opinionsundersökningarna så kan vi vänta oss att de flesta av våra riksdagspartier börjar prata om hur de vill värna om den personlig integriteten och rätten att ta del av kulturyttringar.

När väljarna har vaneröstat på sitt parti i vanlig ordning så tror jag att de allesammans kommer att återgå till att låta sig smörjas av de stora mediabolagen och alla vallöften kommer att vara glömda.

Richie skrev

Det är ju ett litet steg åt rätt håll. Det de missar (eller inte vågar gå ut med ett valår) är ju att upphovsrätten i sig är ett konkurrensbegränsande privat monopol. Ett sätt att hindra folk från att göra saker med en vara de har köpt, helt enkelt. Ska man hårddra det så är upphovsrätten en inskränkning i den personliga äganderätten.

– Rickard Olsson

Lämna kommentar