FBI ska få ta del av svensk datatrafik

Kommentarer

SimonB. skrev

Suck. Är det verkligen sant att Sverige (och säkert flera andra) säljer ut sina trafikloggar till FBI? Vilka är det som övervakas? Varför – och har det godkänts av åklagare, eller hur brukar det gå till vid buggningstillstånd? (Tillstånden kanske också har effektiviserats bort?)

Det finns lite mer att läsa på detta tema (engelska texter):
* http://wearcam.org/subjectrights.htm — A) Du har rätt till skydd från övervakning (de som övervakar dig ska legitimera övervakningen), B) Du har rätt till att inte bombarderas med information (kan täcka spam)

Och för att minska Överhetens chanser att sätta upp mer kameror för övervakning/surveillance:
* http://en.wikipedia.org/wiki/Sousveillance
”Undervakning”? Kan någon komma på vad det kan kallas på svenska? Poängen är att vi bevakar vår omgivning, istället för tvärtom. Det är dessutom nödvändigt, men ofta oss förnekat. Det finns minst en forskningsrapport om att övervakarna blir nervösa när någon ”undersåte” har egen kamera. ”Sluta filma!” — men en handikappad behövde sin kamera för att navigera! Allmän plats = kameror tillåtna!? (Men rätt till anonymisering/skydd från vidarespridning enligt Subjectrights)

Anonym skrev

FRA Försvarets radioanstalt har redan uppdraget att genomföra kvalificerad övervakning. Tro för faen inte att de inväntar ett lagförslag. IB-äffären är en piss i Missisippi, dom/de har fullt mandat att ösa på. Trist men sant.

Anonym skrev

Allt som vi tror oss vara säkert, vare sig det är trådlöst alternativt går via kabel kan med lätthet avlyssna. FRA jobbar stenhårt och säljer nu sin kompetens till vem och envar. Orwells tanke är otäckt lik verkligheten…..

Johan Viberg skrev

Grrrrrrrraaaarrrrrghhhh!

Varför har vi en sån inkompetent idiot till justitieminister?!?

Finns det inget sätt att få herr bostörd till att diskutera på forumen?

eller nej naturligtvis inte, han ser ju inte PP som ett hot. Han kommer inse sitt misstag!

Ken Rabelius skrev

bara för att han har stöd ifrån stora rika företag så kan han ljuga, fuska och muta sig fram bäst han vill.

Det är iaf min teori, sannorlikheten är stor att jag har iaf delvis rätt……

Anders Forsman skrev

Detta är ju inte klokt! Bra krut för oss pirater vilket visar att vi behövs mer än nånsin….

Andy skrev

Aldrig på några som helst rimliga villkor att jag skulle gå med på att låta självgoda kapitalister, från varken FBI eller något annat, kränka oss på det sättet! Reformera EU eller annars avskaffa det!

Plupp skrev

WTF!
Får han ens göra så!
Finns det ingen lag emot att han får det!
WTF!
wtf
wtf…

Lämna kommentar