Brittiska regeringen kräver krypteringsnycklar

Kommentarer

Anders Forsman skrev

Får ont i hela kroppen och bara ryser. Vad är det för idioter rent ut sagt som inte begriper bättre. Tummen ner och femton överkorsade piratflaggor fick UK nu!

Hugi Asgeirsson skrev

Det här ser riktigt dåligt ut. Polisen i storbrittanien får nu ett livsfarligt övervakningsvapen, och på sitt samvete har de händelser som denna, där känsliga nakenbilder från en övervakningskamera sålts av poliser på olika pubbar. Information läcker, hur långt tid ska det ta innan man inser det?

Dessutom; lagtstiftningen kan påverka oss i Sverige också. Som ni kanske vet är det ett av Bodströms förslag att polis från andra länder får bedriva övervakning och förhör i Sverige. Senaste uppmärksammade fallet är ”Lisa”

”Strax före jul knackade det på dörren till Lisa Svenssons hem. Utanför stod svensk säkerhetspolis som var där på uppdrag av brittiska kollegor. Britterna hävdade att Lisa var misstänkt för finansiering av terrorism genom att hon tagit emot pengar som samlats in i Storbritannien för hennes mans försvar. 2,5 år tidigare hade Lisas man Safir gripits i Syrien, hållits fängslad ungefär ett år där och sedan överlämnats till Frankrike. Där har han suttit fängslad sedan sommaren 2004 utan rättegång. Safirs öde uppmärksammades på olika webbsidor där troende muslimer uppmanats att skänka pengar till hans försvar och till Lisa och hennes tre barns försörjning. Säkerhetspoliserna sökte igenom Lisas hem. Dator, mobiltelefon, pengar, foton, filmer och dokument beslagtogs för brittisk polis räkning.”

Lämna kommentar