Piratpartiet större än Centerns Ungdomsförbund

-Vi har alltså en åldersfördelning som tydligt visar att vi lyckats engagera ungdomar”, säger partiets grundare och ordförande Rickard Falkvinge. ”De traditionella partierna påstår ofta att ungdomar inte är intresserade av politik. Det är en myt. Ungdomar är bara ointresserade av politik som bevarar gårdagen.

Idag, snart fem månader efter sitt grundande, har partiet lokal representation i alla Sveriges större städer. Representation som till stor del sköts av ungdomar. Ungdomar som engagerar sig politiskt för första gången i sitt liv.

-Vi har skördat framgång efter framgång, fortsätter Rickard. Det finns ett enormt uppdämt behov av att ta upp de här frågorna på ett partipolitiskt plan. Tidigare har våra duktigaste tekniker suttit tysta och knutit näven i fickan. Lag efter lag som försöker motverka utvecklingen har drivits igenom. Lagar som i praktiken är beställningsjobb från gårdagens medieindustri, en yrkeskategori som inte längre behövs när Internet kommit. Jag förstår att folk är förbannade, och är glad att de väljer att komma till oss för att göra något åt saken.

-När samhället börjar skicka polisen på sina ungdomar för att de lyssnar på musik, är det inte ungdomarna det är fel på. Då är det samhället som måste skärpa sig, säger Rickard Falkvinge.

-Vi såg aldrig några politiker förbjuda kylskåpet, även fast det gjorde isutkörarna arbetslösa, eller den elektriska gatlyktan, fastän den förstörde karriären för alla gatlyktetändare.

PIRATPARTIET är ett parti som ställer upp i riksdagsvalet i höst. Partiet tar bara upp tre frågor: en balanserad upphovsrätt, avskaffande av patentsystemet, och en kraftigt stärkt personlig integritet. Man väljer avsiktligt att inte ta upp några andra frågor. Partiet siktar på en vågmästarroll efter valet i september, och behöver 225 000 röster för att nå dit.

Kommentarer

Tor Skude skrev

När kylskåpen var nya (och jättedyra) förekom det faktiskt en hel del stölder. Men vad har det med saken att göra?

Anonym skrev

”Vi såg aldrig några politiker förbjuda kylskåpet, även fast det gjorde isutkörarna arbetslösa, eller den elektriska
gatlyktan, fastän den förstörde karriären för alla gatlyktetändare.”

Det var väl inte speciellt vanligt att folk stal varken kylskåp eller gatlyktor?

Lämna kommentar