Miljöpartiet vilseleder fildelare i valmanifest

Den fullständiga formuleringen i valmanifestet är: ”Nedladdning av exempelvis musik och filmer för privatbruk ska vara tillåtet, men musikerna måste få kompensation.”

Budskapet är i princip densamma som sprids av Henrik Pontén på Antipiratbyrån, där man jagar fildelare: – Fildelningstekniken i sig är bra och nedladdning har kommit för att stanna. Vi menar dock att skaparna måste få betalt för sitt arbete [om vi ska få se nya filmer, spel och musik i framtiden].

Samtidigt går Grön Ungdom ut i media och säger att mp nu vill legalisera fildelning. Men det är inte vad som står i valmanifestet.

Formuleringen av mp tjänar som valfläsk för att locka yngre väljare. Mp säger ingenting om fildelning, om samtidig uppladdning och nedladdning. Mp kan och vill inte stöta sig med Socialdemokraterna som de har för avsikt att samregera med.

Mp har suttit i vågmästarroll i fyra år. De har haft möjlighet att försvara och driva frågan om fildelning, men försuttit chansen.

För Mp väger miljö- och flyktingpolitik tyngre i förhandlingar med
Socialdemokraterna än informationspolitik. Den senare har bara varit ett spel för gallerierna. Den socialdemokratiska regeringen har fått som den velat.

Fildelning kommer därför att fortsätta vara förbjudet om Mp får bestämma, samtidigt som de vill ge mer pengar till skiv- och filmbolagen genom kassettersättning eller höjda bredbandsavgifter.

Mot den bakgrunden har Mp ingen trovärdighet när de försöker fiska röster bland Sveriges en miljon kriminaliserade fildelare. Piratpartiet är det enda seriösa alternativet för de väljare som vill se ett öppet informationssamhälle.

Rick Falkvinge
Piratpartiet

Kommentarer

Anonym skrev

Your content is nothing short of brilliant in many ways. I think this is engaging and eye-opening material. Thank you so much for caring about your content and your readers.
Galaxy Android phones

Anonym skrev

Hey that’s wonderful info and I realise your business. I always conceive that we should deal these types of important and illustrative article so that all the people can amount their noesis and can figure their problems. Please check it also – transfer rumours

Mattias Huselius skrev

Debatten på Grön ungdoms riksårsmöte – där förslaget att ta med detta i valmanifestet togs upp – gällde att just fildelning ska legaliseras. Uppenbarligen har formuleringen ändrats på Miljöpartiets kongress, vilket är synd.

Anonym skrev

Vi är flera som är aktiva i fildelningsfrågan och infotechpolitik i MP. Jag personligen tror att mp och pp skulle kunna driva dessa frågorna ihop.

Richie skrev

På ett sätt känns det naturligt att det är ungdomsförbunden som driver det här eftersom de främst ses som ungdomsfrågor, men vi har ju märkt att intresset är betydligt bredare än så och att frågorna hänger ihop på flera sätt och på flera plan; upphovsrätt – patent – integritet med förgreningar ut mot bl.a. anti-globaliserings- och medborgarrättsrörelserna.
Jobba på! Hoppas att vi får tillfälle att samarbeta lite mer efter 17 september. :-)
– Rickard Olsson

Jesper Jönsson skrev

Självklart väger miljö- och flyktingfrågor tyngre för Miljöpartiet än fildelningsfrågor, eftersom det har varit några av mp:s huvudfrågor de senaste 20 åren. Men dettta är ingen ursäkt för slappa fildelningsfrågor. Vi i Grön Ungdom har förökt att få mp att ändra policy inom fildelningen och radikalisera valmanifestet, så vi jobbar på för fullt ;)

Johan Viberg skrev

Jag trodde faktiskt att mp var inne på rätt spår för ett tag sen, men nu… >_>

P.S. Asbra blogg Anders, ska bli kul att se om Porsen svarar :D

Anders Forsman skrev

Jo det är lite komiskt att man gör något stort av ingenting, för skillnaden blir ju ingenting.
En lokal politiker i Västerås bloggar på MälanetCity, liksom jag och han skrev lyckligt i sin blogg, att nu minsann har miljöpartiet också en gynnsam fildelningspolitik på gång.
Han fick dock svar av mig och jag av han och….ja ni förstår – debatten är igång ;) läs den som vill.
http://www.malarnetcity.se/member/info.php?id=9584&show=weblog

Anonym skrev

I am unable to read articles online very often, but I’m glad I did today. This is very well written and your points are well-expressed. Please, don’t ever stop writing.
nick

Lämna kommentar