Pirate Bay och Piratbyrån nere

Polisen har idag vid en husrannsakan beslagtagit alla servrar hos Pirate Bay och Piratbyrån. Trots att verksamheten enligt gällande lagstiftning är fullt tillåten, enligt flera rättsprejudikat, så har man valt att gå in och avbryta hela verksamheten för att få den lagligt prövad.

Pirate Bays servrar stod dessutom inne på samhällskritiskt skyddsområde, dit polisen inte hade tillträde, något man ignorerade vid husrannsakan.

Piratbyrån har också gått ner, eftersom den står på samma fysiska ställe som Pirate Bay.

Just nu sitter anakata och Fredrik, operatörerna på Pirate Bay, i förhör hos polisen och går inte att nå.

Denna nyhet uppdateras allteftersom händelserna fortskrider.

14:25: 50 poliser deltog i operationen.

Kommentarer

Anonym skrev

Fattar inte varför poliserna och människor tar nerladdning så personligt.
privat personer som gråter över att det är olagligt och tycker själva att poliser inte borde följa lagarna…. jävla hyckleri, konspiration och propaganda.

Anonym skrev

50 poliser, lite overkill kanske? Och så klagar på polisen på att dom har brist på folk…

Anonym skrev

Buying baby clothes is a lot like playing the lottery;Baby Clothes you hedge your bets on a number, and hope it’s the right one.

But it doesn’t have to be that way. While it’s true that babies grow really fast,Baby Clothes it is possible to buy clothes for them that will fit –
at least for now. Use our size and age chart to help determine what size you should buy.

When you’re tired and overwhelmed the first month at home with your Baby Clothes , being stylish isn’t exactly a priority, but doing something that makes you feel good can have a huge impact. Get tried-and-true advice from Alison Sweeney, host of The Biggest Loser and author of The Mommy Diet: A Month-by-Month Plan for a Healthy Body and Mind Before, During, and After Pregnancy.

Anonym skrev

* ”Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile So let me rephrase that.”
To see about Candice Olson lighting click here

Anonym skrev

Jo men var ska pengarna komma ifrån för att skapa kultur? Ur ditt arsle? Tror du ’Sagan om ringen’ blev sprungen ur någons fantasi?

Anonym skrev

Staten ser en flykting som en produkt som generera pengar.
20 000 flyktingar genererar en hel del pengar till statens fika kassa och lekstuga.

2 åriga flickor ”olaglig flykting” kostar bara pengar
därför utvisas dom utan tvekan.

Flyktingar = $$$$$$ money money money!

Anonym skrev

Visst är det märkligt att polisen spenderar massa skatte pengar att haffa något som inte skadar eller dödar någon.
Men dom törs inte lyfta ett finger när det gäller organiserade kriminella som dödar, kidnappar barn m.m.

Så länge USA förlorar pengar gör dom allt för att stoppa.
Så länge staten förlorar pengar gör dom allt för att stoppa.
Förskingra 1 milj skattepengar får man högre fängelsestraff än vad en pedofil får.

TPB ligger nere pga av pengar inte pga fildelning.
Om staten tjänade 1kr/nedladdning från TPB skulle den aldrig ligga nere. Precis som spotify, verkligheten är att en världsartist tjänar knappt till ett mjölkpaket från spotify.

Its all about money boys and girls!
Pengar är tyvär mer värt än ett människoliv.

Anonym skrev

I admit, I have not been on this webpage in a long time… however it was another joy to see It is such an important topic and ignored by so many, even professionals.,
Also I want to know that how can we remove no follow tag from the blogger,http://intelicus.com/online-mba-faqs

Anonym skrev

Om du vore en brottsling som riskerade fängelse och tunga böter tror jag att du också hade försökt hitta kryphål.

Att polisen gör fel är allvarligt för om det kan bevisas att polisen har gjort fel vid ett gripande eller vid en undersökning så kan deras bevis och allt de fått in ogiltigförklaras. Då de också gjort fel, som den som ska åtalas, så är de inte mycket bättre än honom själv, och då måste de börja om.

Det handlar lite om att rätt ska vara rätt. Även om polisen beter sig hur de vill men en åklagare kan inte använda material som blivit omhändertaget på olagligt sätt. Då är de också skyldiga till brott. Det känns lite som ett ”oavgjort” läge. Båda sidor går.

Men i detta landet är det självklart att digital information är det viktigaste. Och vi ska ge vika för USA och alla dess påtryckningar.

Det här landet är på väg åt helvete, och har varit i många år nu. Blir besviken…

Anonym skrev

Vilken tur att man känner sig trygg i dagens sverige. 2 åriga flickor utvisas meb 20 000 somalier planeras att tas in. Poliser fördelar resurser där de behövs? Undrar hur mycket nytta 50 poliser kunnat göra i t ex rosengård? Man blir stolt över detta land….

Anonym skrev

Eftersom det nu är olagligt att ladda ner material, servrar blir beslagtagna, leverantörer hotad, bla bla blaa… kom på nått nytt, ta betalt för att ladda ner.. Låt intäkterna gå till dom som ”ska” ha dom, så slipper vi allt tjat hit å dit..
Ett konto, du laddar kontot med pengar, och får sen ta del av de material som finns.. Du väljer själv vad du ska ladda ner…allt beror juh på hur mycket du laddar kontot! Mer pengar på kontot, mer pengar till skivbolag/filmindustrin etc. (som att köpa en film/skiva/tvspel i butik) ..

100;- / 10GB osv eller nått liknande…?!

Anonym skrev

Enl. undersökning har man i Sverige kommit fram till slutsatsen att, förlorarna på fildelning är de artister som ligger i mellanskiket.
Större grupper typ KENT, Madonna etc… tjänar på fildelning. Även små artister och band som idagsläget bekostar sina egna utgåvor och springer runt i skivaaffärer och ber ägaren sälja mot provision tjänar även de på fildelning.

Då fildelning handlar om gratis promo för etablerade och okända band är det inte avgörande och därför inte intressant för skivbolagsjättarna. De tjänar inte några pengar på dessa grupper och är därför helt ointressanta i sammanhanget, det är ”halvstora och inte helt etablerade band” som pengarna finns – de som står inför ”sitt stora genombrott”.
Här har skivbolagen redan investerat stora pengar på reklam och promo och här klämmer skon -då dyrt investerade pengar skall ge avkastning, måste man skydda sin investering genom att utöva påtryckning på staten.

Brad Pitt säljer ändå liksom Madonna -de får gratis reklam och bolagen tjänar ändå stora pengar.
Titta på fenomenet ”Harry Potter” trots fildeling av filmerna tjänar alla skådisar, bolagen och Rowlins milijoner. Utan fildelning hade jag aldrig sett ”Fucking Åmål” och nu har jag köpt DVD och den står hemma i bokhyllan!.

Tack vare fildelning har jag köpt DVD och musik-CD som jag aldrig annars varken hört eller köpt.
Det är Pellejönsarna som drömmer om Makt, Ferrari, kändisskap och vackra kvinnor som både vill ha mer och de som styr. Att sen skylla på allt jobb de lägger ner är ju bara skitsnack.
David Bowie la ut hela sin skiva en gång på sin sida för gratis nerladdning, trots detta sålde han mer än någonsin.
Sedan Napster, Limewire och Kazaa har jag köpt mer CD och DVD tack vare jag fått både se och lyssnat utan att behöva ”köpa grisen i säcken”
Fildeling främjar artisten, skådespelaren och bandet bakom produkten helt gratis till ett reklamvärde värt mångmilijonbelopp. Vilka förlorar på detta – …

/Televinken

Anonym skrev

antar att dessa servrar även innehåller IP adresser…kanske din. det är den informationen de vill åt, som visar vilka som har delat ut materialet som länkarna pekar mot.

Anonym skrev

Jag blir så trött när de säger att det är så synd om artisterna, för nu när alla laddar ner så får de inga pengar. Men sen så frågar man artisterna och dom kommer det fram att dom vill att folk ska ladda ner, för då tjänar de mer. För inte får de några pengar när folk köper deras CD utan det är Skivbolagen som tar det mesta. Samma sak gäller film stjärnor, det blir svårare för någon att som inte har något namn. Och det är bevisat att i ett Samhälle där folket får ta del av Konst, Musik och litteratur, blir bättre. För alla vill ju någon gång höra något bra eller se något fint. Men som sagt var så är det inte alla som kan betala 12kr för en låt som man inte vet är bra eller en film för 300kr som man aldrig har hört talas om. Vilket resulterar att personen i fråga aldrig kommer att höra låten eller se film viket i slut ändan kommer att bli en förlust för samhället. Och bara för att Svenska Politiker är så fega så att dom inte klarar att säga Nej när någon säger åt dom. Som det blev i det här fallet. Och sen så måste jag tillägga att IPred lagen är fiasko, för av det jag har hört så fäller lagen krokben för sig självt. Och hur det en går som kommer nog Fildelningen fortsätt för det bästa med internet är det ingen kan bestämma över det.

Anonym skrev

antar att dessa servrar även innehåller IP adresser…kanske din. det är den informationen de vill åt, som visar vilka som har delat ut materialet som länkarna pekar mot.

Anonym skrev

tänk om fler ”äldre” människor kunde förstå att de handlar inte om stöld.. ja har själv över 500 filmer i min bokhylla.. å ja köper de filmer jag sett å tycker är bra.. bio visst.. men de finns folk som inte gillar att gå på bio.. ska de va så svårt att fatta för vissa??.. jag går på bio när ja tycker att en film verkar värd att se på bio.. annar väntar jag på att den kan laddas ned. å tycker jag därefter att filmen var bra så köper jag den.. detta är vad jag står för.. å sen som tidigare inlägg att studenter har fan inte råd att köpa en filmsate för 200-300 kr för en enda film.. å vad är enklast.. gå ner å hyra eller tanka ner den??.. kom med billiga substitut för studenter exempelvis??.. de e så jävla fel att en bransch kan sätta regler/lagar å folket har inget att säga till om??.. vart fan tog vårt fria samhälle vägen??.. kan en bransch styra nånting så stort som ett helt land så ska vi nog ta å samla kraft å sätta stop för detta.. hoppas ni glupska satar inom film/musik branschen sätter era tryfflar i halsen å drunknar i eran crystal-champagne.. fyfan för girighet.. iaf när det handlar om ungdomar som inte ens har ett jobb.. fy skäms på er politiker som stödjer IPRED, fy skäms på er APB.. en sak till.. barn har fan inte rätt att vara barn längrei detta sjuka jävla vridna köpta samhälle.. jag hoppas verkligen att detta kommer på rätsida å att ni inblandade i åklagarsidan får skämmas ögonen ur er.. 50 poliser på att ta nåra servrar från piratebay å piratpartiet.. de är ju inte direkt beväpnade Al-qaida som sitter å vaktar den heliga graalen.. ja skäms när ja läser detta.. HAR NI INGET BÄTTRE FÖR ER… de klagas att de inte finns pengar inom polisen men till sånt här fjoll finns de minsan kapital.. FY FAN!!!!!… sverige e ett stort anus som blir våldtaget av människor som knappt skulle få kalla sig för människor.. å defenetivt inte med-människor.. LÄNGE LEVE NÄT-PIRATERNA OCH PIRATPARTIET!!!..
over änd out..

Anonym skrev

Tänk att snuten har så lite att göra att dem orkar jaga Piratebay, trots att dem redan fått klartecken i att verksamheten är laglig.

Anonym skrev

Det är självklart att man kan undra vad som är lagligt i detta ryska tyska kina land med dubbelmoral som flyter fram för om det är porr så vadå det finns godis på alla sidor och handlar om musiken och filmer etc. så inga problem ja kan gå till bibloteket och göra som förr på 70 talet fast då lånade man skivor och tapes. och minns mycke väl hur det blev tjafs om att inte få köpa tomma kasset band samtidigt som köpte en lp-skiva. så inte fattar jag av denna larviga lag. eftersom staten inte följer själv det hela.utan detta är ett privat larvigt idioti så me de får man se om snuten sparkar in dörren. men då säger bara som det är..oops wrong house….För Information wants to be free……

Anonym skrev

använd 1337x o ladda ner filmer tv mm
funkar som piratebay. så ingen panik hi hi

Anonym skrev

when you hear some noise or saw the dough mixer machine move then please stop the machine and check
know more information please contact me (Michael Ling )
http://www.marklinecatering.com/pizza-dough-mixer/ or http://www.chinacateringequipment.com/ Or http://www.marklinecatering.com/bread-mixer/ or
http://www.marklinecatering.com/bread-dough-mixer/ or http://www.marklinecatering.com/commercial dough mixer/ or http://www.marklinecatering.com/dough-mixer-machine/ http://www.marklinecatering.com/mixer-dough-hook
/Why we need to choose the standard dough mixer ,because all the pare can be change easily ,all the user know how to fix the standard dough mixer by themselves if something broken , standard dough mixer can avoid a lot of big problem .Markline dough mixer we produce more than 10 years ,and well know in European market ,so that is you best choose . http://www.marklinecatering.com/commercial-dough-mixer/

Anonym skrev

Det är löjligt att de kan göra som dem gör. Lagar och regler finns inte i deras ”regel” bok vilket är skandal för sverige.
Poliserna är kungarna här och rättsystemet ska vi inte ens prata om!

Anonym skrev

använd 1337x istället för piratebay.
funkar som piratebay.
ingen panik längre…..hi hi

Anonym skrev

alltså, vad vill dom med att lägga ner min startsida?!

är det bara jag eller ligger sidan nere igen? :(

KEEP US UPDATED!

Peace.

Anonym skrev

använd 1337x istället för piratebay.
funkar som piratebay.
ingen panik längre…..hi hi

Anonym skrev

Idag , den 27 feb . är sidan inte här !
Firefox :

Servern på thepiratebay.org svarar inte.

Den efterfrågade platsen svarade inte på
anslutningsförsöket och webbläsaren har slutat vänta på ett svar.

* Kan servern vara utsatt för en stor belastning eller ett tillfälligt
avbrott? Försök igen senare.

* Kan du inte heller besöka andra webbplatser? Kontrollera datorns
nätverksanslutning.

* Är datorn eller nätverket skyddat av en brandvägg eller proxy?
Felaktiga inställningar kan påverka webbläsning.

* Har du fortfarande problem? Rådfråga nätverksadministratören eller
Internetleverantören för ytterligare hjälp.

Internet Explorer :

Webbsidan kan inte visas

Mest sannolika orsaker:
Du är inte ansluten till Internet.
Fel har uppstått i webbplatsen.
Du kan ha skrivit fel när du angav adressen

Här dom tagit servrarna igen ?

Anonym skrev

Tydligen kan polisen bryta mot lagar men inte vi dödliga :P
Vi Borde Manifestera mot Fashist Sammhälle som dom håller på sätta upp.!!!

Anonym skrev

Welcome to Animaroo Alpacas! Home of the Alpacas! We thank you for stopping by to take a look everything Animaroo Alpacas has to offer! You will pleasantly find listing for both Suri and Huacaya Alpacas from top breeders across the states as well as ev alpacas for sale

N I Said skrev

Aha, jag som just hade lärt mig vad torrents betyder – och de betyder mycket för mig just nu! Fuck!

Anonym skrev

Hmm, var dessa personer tvingade att bli poliser och följa dessa instanser? Eller hade de kanske valet att inte följa?!

”jag gör ju bara mitt jobb” hm, kanske sluta med det?

Follow your own will

filmälskare skrev

Du, jag tycker du ska vara tyst. jag är en inbiten filmsamlare och har mer än 400 dvder i min bokhylla. KÖPTA. Men jag tycker Sveriges regering och Polisen har gått för långt. Du säger ”Testa att betala för en film”, då säger jag:
– Ja, om du får dem att sänka priserna, så kanske mer folk skulle gå på bio och köpa filmerna.
Pucko.
Nu köper jag dem för att jag har ett arbete. Men när man som ung oftast inte kan få ett sådant, utan lever på sina studentpengar, då är 200 spänn jävligt mycket!! Så ja, som sagt. Få du dem att sänka priserna. Då kan du komma igen med din kommentar. Tills dess – knip.

Det var precis likadant med de IQ-befriade stackars satarna som ropade ”Hurra!! Vi tar studenten!!”
Ja gud ja. ”HURRA ni blir ARBETSLÖSA.”

Same shit different name.

Väntar ivrigt på PBs return.

Anonym skrev

Eller så kan du läsa de äldsta kommentarerna och inse att nyheten är gammal och inte från 1:a oktober.

De är sist och inte överst eftersom kommentarerna implementerar toppostning

A: Because it fools the order in which people normally reads
Q: Why is it the most annoying thing?
A: Top-posting
Q: What is the most annoing thing in usenet and emails?

Anonym skrev

Politikerna sätter upp lagar för allt snart får man inte släppa en fis utan att man får böter

jag hatar fallskärmar å fusk dags för ett nytt parti kanske där politiker är personligt ansvariga för de beslut dom fattar,
å där dom får sparken å får gå till arbetsförmedlingen som vi andra. nä nu behöver vi en förändring.

är det rättvist att en politiker ska käna flera miljoner om året?

medans en metallarbetare känar runt 12000kr imånaden efter skatt?

Anonym skrev

Men är inte snutjävlarnas fel. De följer ju bara order från personer i högre instanser som lyder under våra politiker som i sin tur inte kan stå på sig från påtryckningar ifrån andra länder t.ex. USA, utan gör som alla andra vill hela tiden.

Anonym skrev

Varför hör man inget i main stream? Om 50 konstaplar rycker ut så kan inte ens SVD/DN/Afton missa detta?

Anonym skrev

Garanterat, Nu verkar det som om den menskliga ingrediteten alldeles är borta. Inget prevatliv M. Big Har koll på dig överrallt t.o.m på Toa, Sedan att Vissa kan handla och vandla med STORA AVGÅNGS VEDERLAG ELLER FALLSKÄRMAR TILL HÖGER OCH VÄNSTER , spelar ingen roll BARA DE KAN SÄTTA DIT DEN LILLE. Fy Fan

Anonym skrev

Amrikanska mediaföretag styr världen…! Mediamaffian har slagit till och gjort vårt samhälle säkert igen.
Usch titta på film utan att betala….hur tänkte du?
”@¤%” va ”&?@!!” jag blir….låt oss ha vårt i fred.

Anonym skrev

De poliser som deltog : Unrar hur många av deras barn som laddar hem. Det vet de fan inte eller så vill de inte erkänna det

Anonym skrev

Undra hur stor rättssal som behövs om det blit något av det hela , Räcker globen :-))

Det grövsta! skrev

Det grövsta är att polisen har gjort ett grovt fel! Men att svenska regeringen dansar efter ”det stora landet i västers” pipa är ganska rimligt , det gick förmodligen inte så lugnt till när Bodström mottog telefonsamtalet från USA. Med detta säger jag inte att jag håller med dom på något sätt.
Jag hoppas bara innerligt att TPB är uppe så snart som möjligt , till dom killar (och tjejer) som ligger bakom kan jag bara att det är helt otroligt det ni gjort. Ni har enat den datorintresserade ungdomen i sverige o fått dom att vakna , helt underbart i allt detta elände. VI HAR MAKTEN! GLÖM DET INTE!

Anonym skrev

Jag kan bara hålla med Dej. Det är för patetiskt. Vad blir nästa steg? Tvinga Sverige att släcka ner sidor med USA negativism?

Mycket sorgligt och patetiskt.

sorktrysen

Anonym skrev

Varför är det nere nu? Vissa skriver att gamla artiklar ligger till grund för de nya posterna här men hur ligger det till? Sidan går ju ej att nå iallafall.

Fredrik Danielsson skrev

Allt detta ni säger är sant. Det som dessa 3 står misstänkta för är den nya lagen som står för att dom ”Ger tillgång till olagligt material” då man laddar ner en fil som kopplar personen som laddar ner vidare till ett olagligt material. Detta är bara skitsnack ! Jävla fattiga lagar ! Om det är så viktigt kan väl filmbolagen, Speltillverkarna och Artisterna SJÄLVA jaga ner oss ! Inte sätta 50 snutar på 3 stackars grabbar som gör något dom tycker är kul ! Det dom ger oss är tillgång till friheten ! Där pengar inte existerar utan bara KB/MB/GB ! Släpp ut Våra Vänner Från TPB ! >.<

Gerth johansson skrev

Är det här skatte pengarna skall användas till? Att me 50 poliser gripa 3 st smågabbar som med sin hobby, har utvecklat nån ting som nästan alla medborgare har glädje av nämligen,musik,film,program,mm,mm.Önskar jag var finne,Mvh Lordi

Anonym skrev

Dom var 50 poliser för att få med sig allt, lär vara tomt i lokalen nu, var det här det sista vi såg av piratbay.

Gerth johansson skrev

När USA pekar med sin taktpinne dansar Boström och polisen som skrämda möss,vem är det som styr i detta land.

Anonym skrev

Varför gör dem såhär? är dem illigala poliser?? shit, vart är världen påväg? jag menar är det okej att vara polis och brottsling samtidigt???

Anonym skrev

Medhjälp till brott måste bevisas.
I detta fall innehåller de beslagtagna servarna bara länkar. Polisen har bara beslagtagit en massa titlar på dataprogram musik o film.
Var är det olagliga materialet?

Brottet kan alltså bara gälla när du först addat länken i BitTorrent och nedladdningen har börjat. ( Bevismaterialet )
som verkställer brottet.

Kent skrev

Google lar deg jo også finne frem til copy righted materiale, faktisk nesten hver eneste hjemmeside har copyright et eller annet sted på siden?

Hva blir det neste? skal de stenge google?

Keystone skrev

Det är ju stöld att ta sånt dom inte har rätt att ta.. och i det här fallet har dom ju bara rätt att ta TPB’s server.. så dom som har en server som blivit beslagtagen borde anmäla den som stulen av polisen.. dom hade ju ingen som hälst rätt att ta dom!!

Anonym skrev

Mulberry Outlet and great customer service. If you have any problem with our products, please contact us in time, pleas give us a chance to help you to solve the issue. Wish you a happy shopping experience.

Anonym skrev

The Pirate Bay is a global icon for freedom of speech, next generation of jobs, and future industries. Naturally, the previous generation of industries feel threatened by this icon
Any Jobs in South Carolina

Anonym skrev

Om en liten bråkdel av en promille åtalas för nedladdning av upphovsrättsskyddat material, medan resten av ”brottslingarna” går fria, har vi inte likhet inför lagen, som grundlagen tillförsäkrar. De få som åtalas är därmed utsatta för lagvidrig godtycklighet, och åtalen måste betraktas som olagliga.

/badger

Petter skrev

Varför går inte de övriga som drabbats av att få sina sidor släkta och gör en polisanmälan och får husransakan rättsligt prövad? En husransakan är ju ganska specefik mot vem och vilka den gäller.

/Petter

Anonym skrev

Hela 50 poliser vilket skämt, låter som dom gjort världens största knark tillslag, använd polisen resurser på vettigare saker istället.

Anonym skrev

The Pirate Bay är tillbaka på thepiratebay.se/org igen för de som inte visste ;)

Stormvarning skrev

Har ett flertal vänner (+50) på olika toppjobb som nu tänker bli medlemmar i pp. Attacken mot PB är en allvarlig varningssignal. Satsa hårt för att få med alla dina vänner!

Anonym skrev

Är det lika illa att döda människor i Stockholm som att göra en husrannsakan för en något suspekt rörelse?

Hur gammal är du egentligen?

Anonym skrev

Men det finns ju andra sajter man kan hitta torrenter

På servrarna finns bara länkar med namn. Inget olagligt material. Så vad ska polisen hitta som bryter mot lagen?

Anonym skrev

Nice to share my love is wonderful to tell you that a healthy green gives you the best Organic vitamins, herbal remedies and organic supplements. They use all natural ingredients to create organic products.

Anonym skrev

Inskrivet av MnG (ej verifierad) ons, 2006-05-31 15:04
”Inga IP adresser eller trafikdata loggas av PirateBay, så ni som är reggade användare där kan vara lugna.”

Struntprat!
Piratebay loggar visst IP-adresserna för reggade användare.
Dock inte trafiken.

Anonym skrev

Otrolig att sån här kan hända. Trodde aldrig att de skulle bli… Jag trodde verkligen att de e legalt verksamhet.. men som sagt så vet jag inte mycket men jag gillar deras hemsidan. Så detta kommer att vara intressant.

Anonym skrev

Ännu en pinsamhet från svensk polis sida. Gratulerar!
Känns dumt att betala skatt till dem här klåparna, finns det verkligen inte bättre utbildning för poliser idag?

Anonym skrev

Hur kan de göra så här? häng hela polismyndigheten! starta en massaker i centrala stockholm! det är fan precis lika illa

Anonym skrev

Rätt otroligt. Då dumförklarade sig svenska polisen ännu en gång. Gratulerar!
Känns pinsamt att betala skatt till sådana klåpare…..

Peter skrev

Om jag inte är felinformerad så ges tillstånd till husransakan muntligt i Sverige så inga officiella dokument brukar finnas som styrker polismännens rätt vid tillslaget. Tillstånd ges som regel endast vid misstankte för brott som ger 2 års fängelse eller mer… fildelning har ju visats ge böter, vilket hindrar polisen att få tillstånd att slå till mot enskilda vid ”normal” nedladdning. Just i det här fallet har de endast konkreta bevis som styrker att vi laddat ner torrents… inte att vi laddat ner upphovsrättsskyddat material. Hur som helst så vore det närmast positivt om de beslöt att slå till mot alla svenskar vars IP är loggat på piratebay.org… de skulle inse att även om de hade resurser (vilket de såklart inte har när det rör sig om såhär många misstänkta) så skulle det inte funka att åtala tiotusentals helt vanliga människor utan att få massan emot sig. De ”vanliga” röstarna kanske tycker att fildelning är fel nu, men när deras sextonåriga dotter sitter häktad lagom till valet så kanske de inte är lika övertygade.

MnG skrev

Inga IP adresser eller trafikdata loggas av PirateBay, så ni som är reggade användare där kan vara lugna.

Anonym skrev

Detta kommer bara vara bra för fildelningen. Piratpartiet kommer få fler medlemmar och en massa folk kommer få upp ögonen för polisens rättsvidriga handlande. Plus att piratebay kommer få skadestånd vilket ger bättre servrar. Enda negativa är väl att man får ladda nån annan stans ifrån ett tag.

Anonym skrev

Det är hur simpelt som helst att komma åt sidan endå, Skriv in på google : ultrasurf gratis och det komma upp ett stort urval av gratis proxyservrar som lurar polisen att du är i t.ex USA. Det funkar för mig och laddar ner just nu ;D

atteism skrev

Carl Mattsson: åtal väcks normalt sett efter husrannsakan, efter förundersökning. Klart att de inte är åtalade än (och tveksamt om dom nånsin blir).

Polisen gör som vanligt sitt arbete och sedan är det _åklagaren_ som åtalar/anklagar. Och ja, det blir förstås i efterhand.

Men sen är det tokigt att polisen daltar och gör precis som antipiratbyrån säger åt dem.

vex skrev

Även om det löser sig är detta naturligtvis obehagligt. Om deras hemdatorer även blivit genomsökta ligger de kanske risigt till? Känns som om de antagligen har lite wärsch där ändå. Hur är reglerna här? Jag har hört att vid telefonavslyssning får information gällande andra brott än det man övervakas för inte användas, gäller samma sak vid husrannsakan?

ToCopy skrev

Det är verkligen inte bra! Min IP adress måste vara loggad på den sidan tusentals gånger. Mitt användarkonto med alla mina uppladdningar! Kommer polisen att kunna se dem nu?!?!

Pepe skrev

Swebits verkar också vara nere vet ej om dessa 2 händelser har med varandra att göra

Mania_C skrev

Förhöra får de fritt göra så länge denne person är misstänkt till brott. Som jag förstår det behöver man inte vara anklagad för att bli förhörd. ”Pirate Bays servrar stod dessutom inne på samhällskritiskt skyddsområde, dit polisen inte hade tillträde, något man ignorerade vid husrannsakan” Eftersom att de tar upp det i nyheten så ska man nog fundera på om Farbror blå gjorde rätt eller simmade med strömmen.

MMN-o skrev

Detta blir mycket intressant att se hur det utvecklas.

I övrigt lär det väl dröja några veckor innan servrarna är återlämnade från polisen, då de behöver fixa in experter som ska undersöka dem etc.

Gällde detta endast BitTorrent-spridningen, eller fanns möjligen något annat bakom raiden? Kommer övriga stora svenska sidor att drabbas nu, som swebits etc?

Anonym skrev

Few watch aficionados realize that the Japanese brand seiko watch has a history as old as many of its Swiss rivals. Founded in the 1880s, the company began manufacturing wrist seiko watches after World War I and quickly became an innovative leader, developing one of the world’s first seiko automatic and seiko chronograph. But perhaps Seiko’s greatest achievement came about in its race with the American brand Bulova to harness new technology, leading to the quartz watch, which revolutionized the industry and nearly drove the Swiss out of business.
More innovations followed, including the first computer wristwatch, in 1984, and the first nonbattery seiko kinetic watch. To this list we can now add another groundbreaker: the Seiko Spring Drive mechanical movement, which is accurate to one second per day, making it approximately three times more precise than the average mechanical watch. The Spring Drive also provides an enduring seventy-two hours of power reserve (most watches offer about forty) and winds 30 percent faster than a conventional movement.
According to seiko uk, twenty-eight years of work went into developing this movement, and only five of the company’s hundreds of watchmakers possess the requisite skills to assemble it. Regardless of its technological history, the seiko 5 is a skillfully designed watch, with graceful hands and interesting use of off-center dials.

Thiryll skrev

Det är ett synnerligen desperat försök att få stopp på något som inte ens är olagligt. De kommer förmodligen få betala ut böter till TBP i slutändan.

Carl Mattsson skrev

Aldrig hört talas om något så befängt, vad är det ens de står åtalade för ?
Polisen kan väl inte bara ta in någon och anklaga dem för brott efterhand!

Kanske är lite väl ivrig, keep us updated.

Anonym skrev

Jag ser att den här länken sprids snabbt just nu, jag vet inte vem som hittat den först.

Den är från Pirate-Bay-razzian den 31 maj 2006 och har alltså ingen bäring på vad som händer just nu eller det senaste året. Piratbyrån finns till att börja med inte längre, och har inte funnits på ett par år.

– Rick Falkvinge

Anonym skrev

Detta är väl nyheten från 2006 som på något sätt tappat tidsangivelsen.

Anonym skrev

Även om jag håller med nedanstående (det här är ju för fan absurt), så måste jag få poängtera att detta inte är riksdag/regeringens fel även om de borde lära sig att stå upp för sig. Det är ren fara för amerikanisering, EU blir inspirerat av USA och måste självklart följa deras slemmiga snigelspår genom ACTA och SOPA (passande namn). Det som grundarna av thePiratebay råkat ut för är olagligt och den största skräcken är ju kanske inte att det blir svårare att ladda ner, utan att myndigheter plötsligt får makt att utöva över medborgare medan våra rättigheter åsidosätts!

Anonym skrev

Kind of agreeable post. advice that accustomed are relevent. It aswell accord us some ability to anticipate far more. A absolutely acceptable post. The explanations are perfect. Seems the affair is acclaimed to the writer. i accept absolutely learnt those things which were abaft the curtain!
Mensagens Para Orkut | Mensagens Para Celular

Anonym skrev

Vidriga äckliga politiker som kränker vår integritet och yttrande frihet dagligen jag hoppas att ni dör plågsamt. Jag hoppas att dagen kommer då bla Reinfeldt ställs mot väggen och skjuts jag hoppas jag får bevittna hur Anders borg blir lemlästad och hans vidriga blekfeta lekamen hängs upp för uppvisning.

Anonym skrev

De är helt otroligt, låt oss ha vår fildelning. Dessa dj#la media lakejer som styr av amerikanskt kapital…jag blir så trött. Jag hoppas det finns någon backup…!? Upp å igång igen..

Anonym skrev

Det ligger ju till så att man faktiskt inte kommer in på någon av sidorna nu,, så risken är väl stor att dom har gjort det igen..

Anonym skrev

När hände det här? Man kan inte se någon datering av det första inlägget.

Anonym skrev

Läs överst på artikeln, där står det 1 oktober 2012.
å för att använda ett citat från dig ”idiot”

Anonym skrev

Det här visar klart och tydligt vart världen är på väg, Sveriges ”demokrati” börjar visa sina ränder… Antar att ingen gjorde motstånd? bra i så fall för då blir ni bara gripna för ”våld mot tjänsteman” fastän det är dom som felar. Är så sjukt trött på dagens politik, smutsigt är enda ordet jag får fram. det behövs helt nya människor i Sveriges riksdag och allt vad det nu heter. Varför inte sätta in dom senaste ny utbildade ungdomarna? fast sen är frågan hur pass hjärntvättade dom är efter minst 15 år i skolgång där du får lära dig att det bara finns ett rätt svar till allt(grov gräns dragen för dom som är petiga).

Mvh. sjukt irriterad studerande/arbetslös 20 åring!!!!

Anonym skrev

i’ll tell you, you have hit the nail to the head. Your idea is actually outstanding; the issue is something that insufficient people are speaking smartly about. I am very happy we stumbled across this in my seek out something relating to the following. JohnsonCityHomesForSal

Anonym skrev

I want to be become gold pirate of this blog.How much need for membership of gold pirate?I hope it will be low reasonable price.I have read this awesome and have learnt about it this blog.I wish it will update with the follow of time.iberico ham

Anonym skrev

Hope that you will continue doing nice article like this. I will be one of your loyal readers if you maintain this kind of post!
Walt Disney World holidays

Anonym skrev

Det är väl ändå poliserna som bör följa lagen när de ska sätta dit folk som inte gör det, annars är det ju hyckleri.

”Ska sätta dit folk som inte följer lagen, det gör jag genom att inte följa lagen själv” Låter logiskt!

Anonym skrev

i’ll tell you, you have hit the nail to the head. Your idea is actually outstanding; the issue is something that insufficient people are speaking smartly about. I am very happy we stumbled across this in my seek out something relating to the following.

remedio hemorroides

Anonym skrev

Ärligt talat. Menar dom seriöst att polisen måste hålla sig till lagar och regler som finns medans de själva kan strunta i lagarna om copyright-skyddat material?

Givetvis måste polisen hålla sig till lagarna? Du tror på riktigt att poliser för göra hur dom vill eftersom en misstanke om brott finns? Hur tror du samhället sett ut då?

Anonym skrev

Jävligt svårt att besvara någon seriöst när du avslutar din mening med ”XD”

Det här är en artikel från 2006, idiot.

Anonym skrev

Är denna händelse idag 1 oktober eller äre detta en gammal länk? tack för seriösa svarXD

Anonym skrev

this is truly a wonderful thing to know ”Pirate Bays servrar stod dessutom inne på samhällskritiskt skyddsområde, dit polisen inte hade tillträde, något man ignorerade vid husrannsakan” more surprises awaits…
http://www.cameraconcept.nl

Anonym skrev

Trots att verksamheten enligt gällande lagstiftning är fullt tillåten, enligt flera rättsprejudikat, så har man valt att gå in och avbryta hela verksamheten för att få den lagligt prövad.
Receptionis Jobs in Mississippi

Anonym skrev

”Pirate Bays servrar stod dessutom inne på samhällskritiskt skyddsområde, dit polisen inte hade tillträde, något man ignorerade vid husrannsakan.”

Ärligt talat. Menar dom seriöst att polisen måste hålla sig till lagar och regler som finns medans de själva kan strunta i lagarna om copyright-skyddat material?

Det känns som att Pirate Bay-grundarna beter sig som bortskämda barn som vill ha allting gratis även om det tillhör någon annan. Dom bejakar sina egna rättigheter medans de samtidigt struntar i sina skyldigheter.

Bara för att samhället inte kan kontrollera fildelningen så betyder det inte att det är rätt att stödja det ändå, i sådana fall kan ju den principen appliceras på en mängd brott.

När allt kommer till kritan så handlar det egentligen bara om en enda sak, ungdomarna vill ha sin musik och sina filmer snabbt och gratis oavsett om det drabbar någon annan.

Anonym skrev

Trots att verksamheten enligt gällande lagstiftning är fullt tillåten, enligt flera rättsprejudikat, så har man valt att gå in och avbryta hela verksamheten för att få den lagligt prövad.
Receptionis Jobs in Mississippi

Anonym skrev

Police and military officers do have big job for protecting citizens and making the place crime-free. They do serve as fence of the country against crime and terrorism.

spain travel

Anonym skrev

Nobody can ignore the existence of Christian Louboutin shoes in the fashion world. The wellknown red outsole and high heel both shaped the distinctive features of Christian Louboutin. In Europe and America, a great number of stars chasing the fever of Christian Louboutin. When you see a red outsole you can definitely figure it out and say that is the Christian Louboutin shoes. Red outsole has become the logo since it appeared. However, you can never forget the beauty that the Christian Louboutin shoesChristian Louboutin brings to you.
http://www.discountchrisitianlouboutinshop.com

Anonym skrev

BestJobDescriptions.com

The highflying is tarradiddle in garment a breaking 33rd and it entails idiosyncratic perdurable reputable for me. I am determining to wee your towering way of connector the playacting. Now you danger it macerate for me to micturate and get the theory. Add you for the airman.

Anonym skrev

Bays servrar stod dessutom inne på samhällskritiskt skyddsområde, dit polisen inte hade tillträde, något man ignorerade vid husrannsakan.Proactol reviews

Anonym skrev

Jag tycker personligen att det skulle vara lite trevligt med något form av spam-skydd på denna bloggen

Lämna kommentar