Pressrelease 1, 31 maj: Piratpartiet kritiserar polisen för rättsvidrigt intrång

Man menar, enligt en operatör på sajten, att polisen vill pröva lagligheten i verksamheten.

”Vilket företag skulle funnit sig i den här behandlingen?”, säger Rickard Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. ”Vilket företag skulle funnit sig i att polisen kom och avbröt hela verksamheten, innan de var bevisat skyldiga till något brottsligt? I det här fallet har Pirate Bay inte begått något brott. De är ogillade av stora amerikanska mediaintressen, det stämmer. Men det är faktiskt inte brottsligt att vara illa omtyckt, och definitivt inte en orsak för svenska polisen att gå in och stänga ner en av världens främsta samlingsplatser för ungdomar.”

”Det är precis den här sortens tillslag som Piratpartiet vill sätta stopp för”, avslutar Rickard. ”När samhället skickar polisen på sina ungdomar för att de lyssnar på musik och tittar på film, då är det inte ungdomarna det är fel på. Då är det samhället som måste skärpa sig.”

Om Piratpartiet:

Piratpartiet är det största av de nya partierna till riksdagsvalet 2006. Partiet grundades den 1 januari i år och står för ett öppet informationssamhälle: delad kultur, fri kunskap, och skyddat privatliv. Man tar inte ställning i fördelningspolitik eller andra klassiska höger-vänsterfrågor.

Kommentarer

Nacre skrev

Varför gör dom så här? Är dom verkligen så dumma? Eller är dom bara desperata kanske? Vad jag kan se av det här så är det uppenbart att Antipiratbyrån och svenska polisen har begått ett brott mot svensk lag.
Eller är det okey att arrestera folk och konfiskera egendom utan någon anledning? Jag är inte särskilt insatt i svensk lag så om nån vet vilket kryphål dom använde så tala gärna om det.
Men förstår dom inte att det här bara kommer slå tillbaka mot dom själva? Den enda anledning som jag kan se till att dom skulle göra så här är att dom hoppas att Piratbyrån och Piratebay går fria, att fildelare blir mer oförsiktiga och att nån gör ett misstag senare. Det är iaf det enda jag kan komma på. Men, men, dom har säkert en bra anledning. Eller nått.

Anonym skrev

KOmmer nu att ställa in alla planerade köp av; DVD-filmer, musik-cd, program/spel för pc. Kommer aldrig mera att köpa något från upphovsrättsindustrin. Må de dö i plågor !

Lämna kommentar