Fildelningsrazzia drabbar oskyldiga

Kommentarer

Anonym skrev

Det är tillåtet att sprida även upphovsrättsskyddat material så länge man har tillstånd från skaparen.

Anonym skrev

Fildelning av upphovsrättsskyddat material är inte alls automatiskt lika med illegalt. Däremot fildelning av material utan tillstånd av upphovsrättsinnehavaren. Många skapare ger konsumenter full frihet att sprida verken vidare med samma kopieringsrättigheter som de själva har. Den som säger att fildelning i sig är illegalt yrar i nattmössan. Tyvärr så ger media och branchen en felaktig bild där de drar allt över en kant.

Anonym skrev

Fildelning är inte illegalt.
Att sprida upphovsskyddat material är illegalt.
Vad gör du när du surfar? Du hämtar filer som kallas hemsidor.
Det finns fortfarande folk som tror att MP3 är olagligt, och alltfler idioter tror att torrents är olagligt.
Det fanns en hel del torrents på Piratebay som inte spred illegala filer.

Anonym skrev

1. Din kommentar hör inte hemma under denna nyhet/artikel eftersom den inte rör huruvida TPB har utfört något olagligt eller inte.

2. Fildelning är inte olagligt.

Richie skrev

Läs på. Fildelning är tackochlov fortfarande lagligt. Vi har t.ex. fått mail och telefonsamtal från flera små artister och grupper som använde TPB för att nå ut med sin musik – ett billigt sätt för dem att nå en publik, bli kända och kunna sälja skivor, t-shirts och få boka spelningar. De är milt sagt skitförbannade på att företrädare för massproducerad amerikansk skitmusik ska kunna påverka svensk polis att ta ifrån dem deras bästa chans att nå ut med sin musik. Fildelning är fullt lagligt och för många små, kämpande artister – nödvändigt.

– Rickard Olsson

S.C skrev

Alex borde ha en mer beskrivande bild av sina åsikter enligt min mening. Jag ser ingen disskution i en diktatorisk inställning som består av ”jag har rätt, du har fel” .. För samtalets skull kanske lite mer begriplig fakta än ”hjälp artisterna” borde få komma fram.

Alex skrev

Väx upp. Fildelning är olagligt, the pirate bay är till hundra procent inriktat till fildelning.

Anonym skrev

Jag undrar när Polisen då också skall stänga den enorma Bittorrentsiten Google. Det finns oerhörda mängder länkar till Torrents av allehanda slag och är den i särklass största källan till piratkopierade filer. Beslagta deras saker på obestämd framtid är ni snälla!

Jasså nähä, gå på de små, men låt de stora göra som de vill? DEmokrati eller vad kallade ni det? Nordkorea och Sverige sitter i samma båt.

Lämna kommentar