USA:s filmindustri pressade svensk polis

Kommentarer

Anonym skrev

Hej kära pirater,

Anledningen att Sveriges socialistiska regering lyder den amerikanska regeringen, borde rimligtvis vara att de har en hållhake på den Svenska regeringen.
Det kan vara att USA hotat att avslöja någon hemlighet, t.ex:
– Vad som verkligen låg bakom Estonias förlisning (Att Sverige köpte Rysk krigsutrustning och sålde vidare till USA, fraktat på skeppet Estonia)
– Att CIA hotat med att släppa hemligheter om misstag/olagliga affärer som högt uppsatta inom Sveriges regering gjort
– Olagliga vapenaffärer
– osv…

Sen så har vi ju sett att socialisterna inte värderar yttrandefrihet och demokrati speciellt högt. De stängde ju ner Sverigedemokraternas hemsidor vid Muhammedvåldsamheterna. De har nog blivit maktgalna, och tror sig vara omöjliga att besegra.
Men efter valet så borde bägge grupperna som de hackar på ha en rimlig chans att ta sig till riksdagen, tycker jag…

Jag vill önska piratpartiet lycka till i valet i september!!!
Och jag hoppas att även Sverigedemokraterna och junilistan kommer in, så att vi bryter den politiska stagnationen och likriktningen inom riksdagen, och speciellt att vi får bort det maktmissbrukande socialistpartiet ifrån regeringsställning!!!

Kör så det ryker piratpartiet!!! Många har liknande åsikter som er. Ni har en chans att påverka! Och glöm inte att ni kan få partistöd även om ni kommer under 4% och därmed har större chans nästa val, så det är värt att satsa gärnet!

Priapist skrev

Vilken skandal! Rättstaten havererar!

Bush-administrationen (villig lakej åt den amerikanska storfinansen) tar kontakt med det svenska justitiedepartementet med en begäran att man skall sätta stopp för TPB. Vär egen justitieminister Bodström har tydligen sedan sagt åt polisen vad som ska göras. Detta är inget annat än ministerstyre, något av det fulaste ett statsråd kan ägna sig åt.

Shakespeare-citatet från Hamlet måste ändras: ”Det är något ruttet i staten Sverige.”

Priapist skrev

Bra poäng, Nono. För att en husrannsakan ska få göras, måste brottet i fråga kunna leda till fängelsestraff. Varför har inte fler uppmärksammat detta?

Klaus skrev

Det dom håller på med kommer inte leda någon vart i längden, inte i demokratier. Vi vet alla hur det gått förut och att 90% av internet användare tankar.

Allt handlar om pengar, de vill inte göra nåt och ändå tjäna så mycket som möjligt. I stället för att tillåta detta för mer konkurens (bättre grejer till folket) och tjäna pengar på riktiga saker. Jag skulle betala för musik om jag hade råd (priserna har hjöts men inte min inkomst). Jag tror dock att snobbarna handlar tillräckligt. Jag själv utbildar mig till civ.ing. inom datateknik så saker jag gör kommer förmodligen piratkopieras, så länge det är till privatpersoner som inte tjänar pengar på det är det helt ok. Jag har med hjälp av fildelning fått del av en hel del faklitteratur och ”ljud” kurser i olika ämnen som hjälpt mig mycket, det hade jag aldrig haft råd med annars. Däremot tycker jag det är fel när min systerson och min brorson lurades att köpa piratkopierade PS2 spel i sovje, jag menar estland…

Ponten: ”… jag är nöjd med att polisen har börjat arbeta med den här typen av ärenden …” – ja det är mycket viktigare än att tolvåringar blir knivhuggna och våldtagna varannan dag (tex).

Anonym skrev

Det här är fruktansvärt, som vanligt hoppar sverige när usa säger hoppa. Att en lobbyorganisation från ett annat land ens kan ha minsta inflytande över svenskt rättsväsende är absurt. Stå på er i eran kamp mot den här sortens orättvisor.

Mitt samvete tillåter tyvärr inte att jag röstar på er i höst då det fortfarande finns orättvisor i världen som jag tycker är mer akuta, men jag sympatiserar med era åsikter till fullo och hoppas att ni ändå kan röra runt lite i den stora grå grytan nästa mandatperiod.

Anonym skrev

”Inskrivet av FilleMang (ej verifierad) tors, 2006-06-01 21:07
http://svt.se/content/1/c6/60/20/92/pirate19.asx

Titta på detta! Glöm inte påsen dock för ni kommer förmodligen må ganska dåligt”

Länken funkar inte, och vad menas med må dåligt?
jag blir alltid orolig när folk säger så för jag kommer och tänka på blod och ruttnandelik och sådana saker av någon märklig anledning :)

Anonym skrev

Jag har hört ryktas om att en demonstation mot polisens agerande ska hållas på Lördag i Stockholm, och att piratbyrån är med och anordnas den. Stämmer det?

Ken Rabelius skrev

efter detta är det inte mer än rätt att Bodström och andra inblandade avsäts eller åtminstone förlorar några steg i rank!

Iofs inte för att jag tror att bodstöm självmant skulle avgå, och inte heller att någon i regeringen skulle gå med på att avsätta honom…..men skulle det vara värt ett försök?

Johan skrev

Såg inslaget på TV om vad filmindustrin med hjälp av vita huset påverkat svenskt rättsväsende till. Vilken sorglig soppa. Är detta ministerstyrt dessutom, som det verkar vara, är det ännu värre. Fildelning över nätet går inte att stoppa. Alla liknande tillslag kommer i längden att vara tomma slag i luften. En del fildelare kommer sorgligt nog att lida på vägen.
Jag laddar ner musik över nätet och det mesta jag gillar köper jag sedan över Itunes, affär eller liknande. Likadant är det med spel. En del laddar man ner för att testa. De som är bra köper åtminstonde jag för att komma åt multiplayerläget online. Det mesta som laddas i fildelarsammanhang skulle aldrig köpts i vilket fall. Men det är väl på den trafiken de beräknar sina förluster på antar jag.
När jag var yngre (på 80-talet) brukade jag och mina kompisar beställa skivor ur Ginza-katalogen. Vi beställde naturligtvis olika skivor för att sen spela in varandras skivor på band. Os, oj, oj vilka pirater vi var. Att vi bara vågade, hehe ;)

Anonym skrev

Det har nämnts innan, men är värt att nämna igen:
Gör en sökning på Google, ex.vis ”filetype:torrent quake”. Be sedan MPAA att få någon myndighet att göra razzia hos Google.

Anonym skrev

Hoppas media fortsätter nysta i det här.
En skandal som detta bör väl leda till att något statsråd får avgå.
Justitieministern kanske får ta sitt ansvar?

Tossman skrev

Nu är det dags att se hur rättvisan fördelas i detta land, stäm polisen, staten, o alla som varit inblandade i detta, det att förstöra för människor iom att servrar som tagits har varit till helt vanliga firmor, och inte haft med TPB att göra! Dessutom finns det inget ”olagligt” på servrarna över huvudtaget, text! Text är vad som finns. Sen när blev text förbjudet?

Kolla alla poliser, domare, åklagare, advokater som tankar, som delar barnporr med varandra, som fuskar med skatten. Lagarna verkar inte gälla dem?

En sak till….Sveriges politiker har återigen visat sin (som vanligt) fega sida och låta en annan utomstående makt diktera villkoren i svensk lag!!! Det är mest skrämmande, snart kan vilken armê som helst marschera in här o ta det de vill, för våra politiker är för FEGA för att sätta gränser, de vågar inte sätta gränser över huvudtaget när det gäller andra personer i maktpositioner.

Hårig Hund skrev

Helt otroligt att svenska polisen fortsätter att agera som marionettdockor åt USA, borde dom ha lärt sig efter Egypten-skandalen. Med det som är mer oroande än det är att det ju inte änns tycks vara den Amerikanska myndigheterna som satt press utan en koalition av Företag, helt jävla sjukt om det ska räcka med att en Vd någonstanns i världen lyfter ett finger för att Svenska polisen ska agera som några jävla privatdetektiver.

Fast man jag tycker att det är lite synd att det inte hände om någon månad eller två så att minnet skulle vara friskt inför valet, nu finns risken att detta hinner gå ut i sanden och få folk att glömma varför man ska rösta på Piratpartiet i höst.
¨

Anonym skrev

Jag hade inte en tanka på att rösta i år men nu känner jag verkligen att jag måste göra det och vilket parti det kommer handla om är inte så svårt att lista ut..

Anonym42 skrev

Därför att det juridiska ombudet rikserar fängelse (eftersom han DNA-testades).

Fast alla missar som polisen verkar ha gjort så luktar ju snarare att syftet var att ta ned sajten och inte att få en fällande dom…

VSmuuts skrev

Anonym, ditt resonemang är skumt minst sagt. Eller så har du en enorm övertro på dina medmänniskor. För mig innebär upphovsrätten att upphovsmannen skall ha pengarna, ingen annan. Om andra tar pengarna istället för upphovsmannen… Då har upphovsrätten spelat ut sin roll eftersom det var just det som upphovsrätten skulle förhindra från första början.

Eftersom den enda möjliga protest som finns mot det aktuella läget är fildelningen, så ser jag det som civil olydnad och inte som stöld… Jag försöker inte inbilla mig att jag har rätt…

Anonym skrev

Enligt MPAA tjänar TPB ungefär 600.000 kr per månad på annonserna på sidan. Det betyder väl att när de frias om något halvår kan de begära 6*600.000 i skadestånd i förlorade inkomster, baserat på MPAA:s egna fakta?

En annan sak är att när MPAA går ut och skriver att siten var i top 500 mest besökta i världen och att de hade en miljon träffar per dygn, då talar MPAA egentligen bara om hur många som tycker att det här skall vara lagligt, och de visar tydligt hur ensamma de står.

Nu skall vi bara få våra svenska politiker att begripa det här också. Folket vill legalisera fildelningen. En liten klick rika direktörer vill förbjuda den. Vem skall ha mest att säga till om?

Tlainen (vart loggar man in så att den fattar att de e jag? skrev

En fortsättning av NoNo:s förundran…
Jag funderar över hur deras juridiske ombud är ”värre” än själva ägaren i så fall…

”Enligt advokat Ingvar Backman är åklagaren i sin fulla rätt att besluta om DNA-prov om det finns skälig misstanke om brott, samt om straffskalan för det misstänkta brottet inkluderar fängelse.”

Alltså, deras jurist är misstänkt för fängelsebrott men inte den som ansvaret för innehållet på servern… Skumt :P

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,834762,00.html

Tha dude! skrev

Nu har dom lyckats väcka en sovande ”Pirat-generation”.
Piratpartiet kan räkna med min röst i höst.
Glöm inte att donera en slant till kampanjen alla som vill behålla
internet så fritt som det är idag!

Det var enkelt att SMS:a in 25 spänn! Klicka på donera upp på menyraden!

Anonym skrev

”och tog bort dem helt från systemet, och lurade folk att de handskades digitalt, så skulle folk inte ens märka att pengarna försvann.” skulle det stå.

Anonym skrev

Lura dig själv till att det är rätt? Så du menar att du låter andra människor bestämma vad som är rätt, och går med på det precis som en hund lyssnar på kommandon från sin ägare? När intellekt sjunkigt så lågt att du inte ens ser skillnad på hjärntvätt och förstånd, så är någonting fel. Vad är fel med att dela med sig av konst och kultur? Jag är själv musiker, och jag tänker aldrig, ALDRIG sälja min musik.

Förklara för mig varför det är viktigare att en artist lever lyxliv, än att en vanlig svensson kan få känna lite glädje och harmoni? Jag anser hela pengasystemet vara helt och hållet uppfunnet ENDAST för att gynna folks egon. Skulle folk bara ge fan i att tänka på sig själva först skulle vi inte behöva pengar. Då skulle fjantiga problem som dessa försvinna. Om vi om några år skulle bli av med alla riktiga pengar, och bara handskas med digitala pengar, så skulle folk inte ens märka att pengarna försvann.

Försök tänka er en värld utan pengar. Kan ni tänka er det? Nej. Ni är antagligen så hjärntvättade att ni tror att det inte ens skulle gå. Men det går. Det går faktiskt. Men nu tänker jag sluta skriva, för detta börjar bli för långt. Aja, kommentera, hata, klandar, förnedra mig hur mycket ni vill. Det är ändå i onödan.

/A

VSmuuts skrev

…för det svenska rättsystemet att de låter den amerikanska storfinansen dikterar vilkoren. Nu har iofs Sverige alltid varit sjukt USA-vänligt, men det här är ett steg för långt.

Apropå moralism-kommentaren överst: Klart att det inte är en rättighet att kunna ladda ner upphovsrättskyddat material utan upphovsmannen tillåtelse. Men det finns också ett begrepp som ”civil olydnad” vilket man måste bruka när rättsystemet har havererat. Det är ens skyldighet som medborgare i en demokrati.

Anonym skrev

HAHAHAH MPAA vi får la se hur detta går alla vet att piratebay öppnar på en annan sida försök hitta den du;D och polisen ni har ingen rätt att ta fast dom…

PSP Hackare skrev

räckna med min röst med
jag hatar alla jävla antipirater som tror att dem kan leka polis USCH för sånna idioter å USCH för Henerik P

Digipirate skrev

Nu är jag tvärlack!

Piratpartiet kan räkna med min röst den 17 september!

Keep it free!

Brian O'Blivion skrev

”Amerikansk filmindustri satte press på svenska myndigheter att stänga ner The Pirate Bay”

No shit Sherlock…

Arkan skrev

Det är alltid samma skit med USA. Vad dom än säger åt den svenska regeringen eller polisen att göra, gör dom det. Sverige är mkt bättre än så, vi borde inte lyssna på vad USA säger åt en att göra. Ifall dom ser att folk lyder dom, kommer dom att fortsätta å härska runt i världen.

NoNo skrev

”Varför nekades du offentlig försvarare?
– Enligt poliserna riskerar jag inte fängelse för brottet jag är misstänkt för och då behöver de inte ge någon offentlig försvarare.”
http://idg.se/ArticlePages/200606/01/20060601150950_IDG.se786/20060601150950_IDG.se786.dbp.asp

Och hur i helv*t* kan de då få göra en husrannsakan?

”1 § Förekommer anledning, att brott förövats, !!! varå fängelse kan följa !!!,
må i hus, rum eller slutet förvaringsställe husrannsakan företagas för
eftersökande av föremål, som är underkastat beslag, eller eljest till
utrönande av omständighet, som kan äga betydelse för utredning om
brottet.”

Oscar skrev

Har någon läst inslaget om ”den kreativa mäniskan” av Richard Florida på aftonbladet.se?

http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,834772,00.html

När ni nu har gjort det, ta då och fundera över det här: Hur ska en kreativ människa kunna få ge utlopp för sin kreativitet om hon hela tiden ska vara kontrollerad och begränsad av statliga myndigheter i allt hon tar sig för?

Måste samhället se alltid se likadant ut?

Ägna en tanke åt detta…

Anonym skrev

The pirate bay öppnar snart igen ska ni se , så MPAA FUCK YOU ,
MPAA kommer att straffas
även apb med en jävla massa virus

Petrograd skrev

Huga. MPAA säger alltså att de kan styra svensk polis. Förskräckligt för rättssamhället.

Alex skrev

Jag stämmer in i applåderna. Jag laddar ner men jag försöker inte lura i mig själv att det är ”rätt” bara för att må bättre. Respektera andras arbete.

Lämna kommentar