Mikael Viborg bloggar

Kommentarer

steelneck skrev

Frågan är om inte behandlingen av Mikael Viborg är något av det mest ruskiga i sidospåren till denna rättsröta.

Skall man tolka det som att advokater i fortsättningen regelmässigt kan trakasseras för att de företräder sina klienter? En av de grundläggande delarna i en rättstat är just att man har rätt till en försvarare som för ens talan. Mikael Viborg är ju bara Pirate Bays juridiska ombud och har inget med Piratebays drift att göra, han hade lika lite delaktighet i det påstådda brottet som andra advokater har med sina klienters påstådda brott att göra. Vad är nästa steg, att försvarsadvokater i gemen får utstå samma behandling, att bli misstänkta för samma brott som deras klienter? Att på detta sätt försöka avskräcka jurister att ta sig an klienter är en mycket grov attack på hela rättssystemet. Bara denna ”detalj” i sig borde rendera ett visst politiskt efterspel.

Anonym skrev

Pontén har länge gett juridiska råd åt både Pirate Bay och Piratbyrån, säkert åt Piratpartiet också, men har han fått sitt DNA inlagt i polisens brottsregister? Vad man läser så borde hans DNA kunna återfinnas på flera ”brottsplatser” (serverrum). Eller är bara en viss sorts juridisk rådgivning brottslig? Är någon juridisk rådgivning brottslig?

Loranga Mazarin skrev

Övergreppen mot Piratbyrån, ThePiratebay och alla andra som fick sin egendom konfiskerad under tvivelaktiga omständigheter är under all kritik.
Behandlingen av Mikael Viborg tycks vara inte bara inkompetent utan även nedvärderande.
Frågan är om inte denna skandal är bland det mest vidriga sedan Palmemordet.
Utgången av hela den här affären kan bara sluta på ett sätt, att tvelaktiga myndigheter (både privata och statliga) förlorar men medborgarna vinner.
Tyvärr sker detta på bekostnad av att enskilda medborgare drabbas.
-Loranga-

rainman skrev

Vänta bara tills vi är 10-20 år in i framtiden,

Någon som spelat rollspel? tex. Mutan 2090.

För er som gjort det så låter inte detta larvigt, för övriga kanske en smula överdrivet, men jag skulle vilja påstå att Mutanvärlden boken och övriga tillbehör mer eller mindre ordagrant beskriver världen som den är idag, och då bör påpekas att det rollspelet tillverkades för 20 år sedan.

Det beskrivs där hur Staterna blev korrupta, och företagen tog över världen, där folket inte har något alls att säga till om, rösträtten är bara där för syns skull, men skulle ”Staten” tycka att det börjar hetta till, dvs. någon/några sätter sig upp emot dom, eller kanske väljer att rösta på något annat så sätts dom snabbt ur spel.

Total övervakning är en verklighet i Mutanvärlden, och jag är inte förvånad över någonting som sker i dagsläget, DNA prov är bara en början, jag är övertygad på att DNA prov kommer bli obligatoriskt i vissa länder eller hela världen i framtiden, från födsel, Eller så kommer de att göra det i skymundan åtminstonde till en start.

Även straffmetoden med sändare på foten, som vissa brottslingar får har gått ett steg vidare, USA har tillverkat och kommer antagligen att börja använda sig av små Chip istället, som de sätter in i kroppen på de dömda, Fast…. Vad får någon att tro att detta INTE kommer missbrukas, Även detta lär bli någon form av obligatorisk handling i framtiden,

allt detta är total galenskap, och finns beskrivet exakt hur det gått till från punkt A till Ö i Mutan Världen 2090 (rollspelet) precis som det i dagsläget går till i vår verkliga värld.

ska man sätta stopp på något sånt här, så lär man nog få börja med något så drastiskt att rösta på ett Enpartsparti, som åtminstonde försöker skydda folks rättigheter.

Ljus och kärlek!

Anonym skrev

Heder åt dig!

Men jag tycker att du tydligare borde ifrågasätta det DNA-prov som togs på dig, varför detta rättsövergrepp?

Exakt var och i vilket €U-register hamnar du nu och vilka kommer du att samköras mot i framtiden?

Kommer alla oliktänkande att avtvingas DNA för €Us databanker? Jag förstår att det kan vara tillräckligt med en fråga i taget men dna-avtvingning är det mest integritetskränkande en paranoid stat kan komma på i övervakningssyfte..

Fd kund skrev

Jag tar hela den här soppan på största allvar och du ”Judas” ska veta att det är jag och många andra som står på din sida i det här. Det här handlar som sagt inte bara om piratkopiering eller ej utan även bla om amerikansk nonchalans i företagskultur och utrikespolitiska frågor. Jag har för egen del fått nog av deras beteende och gör det enda rätta och stöder piratpartiet trots att jag inte håller med om allt de står för, dessutom bojkottar jag från och med nu den amerikanska nöjesindustrin genom att inte köpa deras produkter. Rättsystemet i Sverige har klappat ihop helt och hållet, myndigheter och polis övervakar och jagar sina medborgare och företagare försöker skrämma dom till tystnad. Amerikanska företag och myndigheter styr vårt land. Det här har gått alldeles för långt och det är våran rätt att klösa tillbaka. Det här kommer att stå de inblandade väldigt dyrt. Stå på dej, nu kämpar vi vidare mot ett bättre samhälle.

henrik brolin skrev

tjao..;D antipiratbyron för stör för alla…=@¤#&%”¤#& de ska ta dem som säljer musik å film å inget annat….¤#”% utan fildelning skulle de inte finas så många som är artiser som ja e en av dom…#”%¤## ja säger bara de låt fildelningen va fri …=D ¤”¤#&”¤#&”#
kan räkna upp mins 10st som inte skulle va artiser om de inte hade delat ut muisk på nätet fatta de för fan jävla antipiratbyron fy fan va dom e låga å fjantiga…¤#”&¤#&”

Lämna kommentar