Antipiratbyrån släckte sin egen hemsida

antipiratbyran.com

Kommentarer

Gert skrev

Loading över ett botnet är kanske olikt, men resultatet är DDoS. Det du har sysslat med i hela denna tråd är hårklyveri.

Rickard skrev

DDoS = ”Distributed Denial of Service” som inte har någonting att göra med ”Loading”. Botnet kan användas till flera saker, bla ”Loading”.
Likheten mellan Loading och DDoS attack är att de båda överbelastar sitt mål, skillnaden är att det görs på helt olika sätt.

Hur nu polisen.se attackerades vet jag inte, däremot vet jag att medierna inte är speciellt tekniskt lagda när det kommer till sånt här.

Anonym skrev

Enkelt skript eller ej, det var fortfarande en DDoS-attack. ”Botnet” i det här fallet var alla som – i de flesta fall frivilligt – besökte sidan som innehöll 17-åringens skript. DDoS per definition i högsta grad!

Anonym skrev

… kan jag fråga dig vem det egentligen är som antar i ditt meddelande. Jag kan fortsätta med att påpeka att ”svenska lärare” inte nödvändigtvis betyder att lärarna befinner sig i Sverige, och att felet du påpekade inte alls har med avstavning att göra. Jag tycker för övrigt att det ser fult ut att börja en mening med en konjunktion (speciellt ”men” eller ”så”) även om det går att diskutera hurvida det är rätt eller fel.

Du kanske har märkt att mitt oändliga gnällande på språkfelen i ditt meddelande inte tillför diskussionen något alls, men om du fortfarande inte fattat vinken kan jag säga att ditt inlägg inte heller förde debatten framåt.

Anonym skrev

Är de rädda för aktioner mot sin sida…”det var lite livat på internet”.
De vågar tydligen inte stå för vad de gjort, utan gömmer sig när det är som hetast. Löjligt!

mli skrev

Du skrev att det är kränkande för homosexuella att kalla APB/polisen/Bodström för bögar. Men du visar ju själv ett tydligt exempel på samma typ av förnedrande retorik när du sedan listar ”att hyra ett polskt luder” i samma kategori som den ovärderliga synen av att Pontén gör bort sig. För vem är det kul att förnedra en annan människa, Rickard?

Tänk över din människosyn. Den hör nämligen ihop med tanken på fri tillgång till information.

Ida skrev

och här var det hög nivå på pajkastningen… Ganska underhållande diskussion måste jag säga! Bättre än Big Brother…

Anonym skrev

Språk kan vara svårt: ”svenska lärare” betyder flera lärare i Sverige, antar att du menar en bestämd lärare men då gäller inte avstavning. Så du bör vara försiktigare i din kritik.

Rickard skrev

Det finns komvux och liknande hjälp för sånna med medfödd uppfattningsförmåga.
Hade jag velat upprepa saker 3 ggr för att någon skulle förstå skulle jag blivit dagisfröken ist, där äter iaf inte barnen upp sina kladdkritor!

sutnop skrev

går ej Antipiratbyrån är så vitt jag vet ej en myndighet men en juridisk intresseorgnasisation backad av MPAA och dess svenska bundsförvanter. Däremot kan man begära att få ta del av alla de handlingar där dom har kontakt med Bodström och JD då dessa klassas som offentliga då alla korrespondans med myndighet klassas som offentliga handling enlig FRL.

Loke skrev

Inte för att vara sådan eller så, men det heter faktiskt svensklärare eller på sin höjd svenskalärare.

Ett ord, inte två.

Rickard skrev

Att mordhota Pontén gör inte våran kamp lättare, är det någon som känner sig träffad.. snälla tänk om!
Den absolut bästa metoden är att förlöjliga dom lr låta dom själva göra bort sig.

Jag försvarar inte APB/polisen/Bodström någon stans men att kalla dom för bögar är bara kränkande av homosexuella.

Låt oss ta en seriös kamp och kunna gynna detta till en kompromiss ist för att reta upp folk som Pontén sköter väldigt bra själv med sina kränkande uttalanden i media. Tänk på att det faktiskt är lite synd om killen, han har hela sitt liv bara åstadkommit misslyckanden.

Förutom att han är förebild för alla kriminella puckon, så har han gett TPB, Piratbyrån, Piratpartiet helt otrolig reklam och förlorar det lilla stöd han hade genom att kränka folk offentligt för deras åsikter. Dessutom så har den duktiga mannen även skapat ett nytt talesätt för oss alla andra, när någon ramlar och slår sig kallar man det för ”en pontén”, när ett företag sparkar någon skyller de inte på ”arbetsbrist” utan hävdar att personen i fråga ”gjort för många ponténare”.
Till och med min flickvän börjar använda termen ”ponténare” när hon syftar på extrema misstag lr någonting patetiskt, häromdagen sa hon att jag ”gjorde en klassisk pontén” när det gick för mig på under 10 sek.
Norrmännen är oerhört glada över att dumskämten om dom ersatts av Pontén skämt ist.

Så snälla pirater, tänk om innan ni mordhotar, han ger oss faktiskt ovärderlig ironi av högsta kvalitét.

1. Att köpa en film = 250 kr
2. Att hyra ett polskt luder i 1 tim = 300 kr
3. Att se Pontén göra bort sig = Ovärderligt!

Rickard skrev

Inskrivet av Rickard (ej verifierad) mån, 2006-06-05 02:01

Ja inte är du svenska lärare iaf.
Min gissning är att du är en 36 årig montör från förorten som nyligen flyttat hemifrån.
Totalt omöjligt att föra en diskussion med någon som argumenterar som en insnöad studsboll.

Hoppas för din egen skull och andras att du endast sprider dina åsikter i forts ist för reklam av inkompetens.

Ha det bra Gert och krya på dig!

Rickard skrev

Ja inte är du svenska lärare iaf.
Min gissning är att du är en 36 årig montör från förorten som nyligen flyttat hemifrån.
Totalt omöjligt att föra en diskussion med någon som argumenterar som en insnöad studsboll.

Hoppas för din egen skull och andras att du endast sprider dina åsikter i forts ist för reklam av inkompetens.

Ha det bra Gert och krya på dig!

bebbzor skrev

Fan va hatad hans barn måste vara om han har några, mobbade också för den delen, går dem i någon it-skola så har dem väl tagit självmord!
Vaffan, han borde tänka mer på sina barn, sin fru, sin familj. För att inte tala om sig själv allstå. Ska han prioritera APB före sin familj eller?,, haha,, när han tog det där jobbet var det som att skrika knulla era mammor jävla svartskallar mitt i rosengård eller rinkeby! han blir hatat av alla!

Shit allstå,, de e synd om han!

Pontén jagar skuggor!

olingskoG skrev

Nu är det bevisat, APB är rädda för oss pirater. Dom har insett att dom har gett sig in i en strid som inte går att vinna. Nu har dom gett upp, det kommer troligen alldrig att bli lagligt att piratkopiera filmer och musik om inte PP kommer in i rikstaden men vi kommer endå alltid att finnas kvar. Det är helt omöjligt att sätta 300000 människor i fängelse. Tack Pontén för en bra fight men nu har du förlorat.

Deepthroat skrev

Det är inte ända skälet till att de släckte sin hemsida. De gjorde det framförallt nu som en del i en större process att ligga lågt. APB som nog majoriteten vet, har ju tillämpat sig av mindre moraliska (och lagliga?) åtgärder i sin kamp mot pirater.

Ingen kunde ana att konsekvensera av detta ingripande skulle bli av dessa proportioner. APB ligger nu i fokus, och de vill helt enkelt dämpa detta fokus.

Sällan är något som det vid första anblick verkar…

Pirates Unite!

Gert skrev

Skratta så mycket du vill. Det säger en hel del om dig som person.

Du återkommer hela tiden till att jag kommenterar saker som jag inte vet någonting om. Kanske du kan upplysa mig om vilka dessa saker är? Du vet inte inte ett dug om vem jag är, vad jag står för eller vad jag jobbar med, men du verkar veta – från ditt första inlägg till ditt sista – att jag inte vet jag skriver om.

Ha en bra dag,
Gert

Rickard skrev

Nu börjar du bara bli skrattretande, att du sitter och argumenterar mot dig själv känns mer lr mindre patetiskt.

För att jag uppenbarligen måste citera mig själv när din uppmärksamhet inte sträcker sig längre än det du själv skriver så kan jag åter igen säga att jag själv inte kan bry mig mindre om vad folk gör med mydigheters hemsidor, det är inte det jag argumenterar här just nu. Du har Din åsikt, med tanke på att jag inte bryr mig om det så behöver du inte spendera din oerhört viktiga tid på att försöka övertyga mig om att det är fel.
Om du sen känner dig underminderad för att jag påpekar att du gör fel i att kommentera saker du inte vet någonting om och därigenom missleder folk som läser det du skriver kan jag inte göra annat än att hänvisa dig till ditt uppenbarliga mindervärdighetskomplex.

Hela detta ämnet om fildelning är inte öppet för diskussion, det är öppet för kompromiss!

Johan Viberg skrev

Att kalla APB ”bögar” vore som en förolämpning mot alla homosexuella.

i övrigt så skulle jag ta bort ditt inlägg om jag nu hade kunnat det, Piratpartiet är inte någon ”Hata Bodström och APB-förening” vi är ett politiskt parti som bland annat inte delar samma uppfattning som dom Pontén och bodström.

P.S. Det märks att du spelar för mycket CS ;)

Johan Viberg skrev

”Inskrivet av David (ej verifierad) sön, 2006-06-04 19:28

Det var nog inte i onödan de stängde ner siten. De är ju faktist inte vidare omtyckta i vissa kretsar.

http://www.youtube.com/watch?v=BFT3g9MDa1U

du lyfte just upp min dag :D

men skådespelare som jag är så tycker jag synd om grabben som stog där, måste vara hemskt att bli utbuad. >_>

Gert skrev

Du framstår visst som ”elite” och allvetande. Jag skrev inget om att jag tror på vad Aftonbladet skrev. Jag vet mycket väl att hälften av vad dom skriver inte är verklighetförankrat. Att ta ner myndighetssiter kommer INTE att gynna våran sak. Se på världen utanför nätet… har våldet och skadegörelsen som AFA och Osynliga Partiet har gjort, gynnat dom? Det var kanske bara en liten klick av dom som gjorde det, men dom är ALLA stämplade som ligister. Majoriteten av befolkningen ser ner på ligister, och det var huvudpunkten jag ville framlägga, men som du verkar ha helt missat.

StopTheMadness skrev

Är det ingen som börjar tycka att uppmärksamheten kring DoS attacker börjar bli lite väl löjlig? Vi pratar om hemsidor för guds skull!? Det är ju inte så att dom DoSar kärnkraftverk eller dylikt ;P

Rickard skrev

Jag syftade på bla Dig, aftonbladet, expressen, och APB.
Försöker inte framställa mig själv som ”elite” som du uttrycker det, när saker misstolkas och folk inte har tillräckligt kunnande lr är tillräckligt naiva för att tro på allt de läser behövs upplysning!

Säger inte att jag varken är för lr emot att plocka ner myndigheters/organisationers hemsidor, förstår absolut din synpunkt, och du kanske har rätt. Vad som dock är värt att tänka på är att denna sortens överbelastnings attack skapades från början med syftet att plocka ner myndigheters sidor för att få dem att öppna ögonen för sitt folk när dom inte längre vill lyssna och i flera länder har det funkat.
Folk tycker olika, vissa ”vänder andra kinden till” när dom blir slagna i ansiktet, andra tycker ”att om regeringen och myndigheterna kan stå över lagen och göra vad dom vill, kriminalisera en hel kultur för att det ligger i andras pengaintresse, så varför kan inte vi?”.

Din åsikt är din åsikt och säger varken att du har rätt lr fel. Media förvränger allting tillräckligt mycket redan och när folk kommenterar det utan att igentligen veta vad dom pratar om gör dom saken bara värre, även om det inte är med avsikt så förstärker det vad media skriver och fler folk tror på medias lögner.

Nesse, mogen gubbe i Skåne skrev

Borde vi alla inte bomba Antipriatbyrån och begära skriftliga utdrag vad dom har registerat om oss. Varje svar torde kosta dom minst 5 spänn i porto.

Gert skrev

Det är inte alla som är lika ”elite” och tekniskt bevandrade som dig. Du kanske inte förstår det här med att folk i allmänhet inte ser skillnad mellan en script-kiddie och en hacker (den moderna tolkningen av ordet), och det var ju liksom min mening med mitt första inlägg. Om vi skall in i Riksdagen så får vi ta avstånd från denna lilla klick ligister, annars kommer Aftonbladet, Expressen och de andra tidningarna att måla ut fildelare som en gäng ligister, och meddelsvensson kommer att få en negativ bild av oss alla, inklusive Piratpartiet. Det kommer definitivt inte ge någon goodwill eller röster utanför fildelningskretsar.

Och snälla du, uttala dig inte om vad andra personer i detta forum kan eller inte kan. Det vet du ingenting om.

hehehehe skrev

Detta är ju typiskt av APB, de har ju tidigare visat att om det gäller att skjuta sig själv i foten så är de obestridda världsmästare men nu har de tagit fram grov kaliber och skjutit bort en stor bit av skallen istället.
(De hade väl inte så mycket kvar av fötter och ben, så vad skulle de annars göra).

:) Debattera om upphovsrätt verkar de ju inte vara intresserade utav…

Jojje skrev

Vilken fjant!! Kvack-Kvack-Kvack *Flaxar med vingarna* Kyckling Pontén!!

Mobbe skrev

*LOL* Det här var det mest komiska jag läst på länge! Kanske har även Polisen och Regeringen tagit ner sina webbplatser för att smutskasta piratrörelsen. APB är hederliga nog och erkänner.

Tobbe skrev

Vad är menningen med att ha en hemsida om man stänger ner den, ja gisses man slutar inte förvånas. Sen tror jag inte riktigt på det, säkerligen en attack på den sketna sidan också.

Någon mer än jag som tror att herr Pontén vad mobbad i skolan och nu njuter av att sitta och jävlas? Jag hoppas Datainspektionen stänger igen skämtbyrån, men det ska man väl inte ta förgivet. Vem vet vem som styr Datainspektionen…

Reagerade också på praktikanten på Aftonbladet som har skrivit den oehört vinklade artikeln. Mailade honom och bad att han skulle förklara sig.

Rickard skrev

Det som tidningarna skriver är TOTALT FEL, vore dom (och NI som tror på skiten) så inkompetenta skulle ni se hur mycket skit dom förmedlar.
Aftonbladet skriver ”polisen.se sänkt av hackare”, sedan ”17 åring sänkte polisens hemsida”, Om det nu var den gråtande 17 åringen från mölndalh så la han endast upp ett simpelt jävla script som vilken svensson som hellst kan skriva, scriptet gick ut på att ladda den största bilden på polisens hemsida tills den vart överbelastad och inte tar emot fler anrop (dvs servern går ner). Det är inte hacking någonstans och så LÅNGT ifrån DDoS attack man kan komma.
Om så nu var fallet hade polisen endast kunnat tagit bort bilden.

Om det var e DDoS attack som sänkte snutens hemsida då har 17 åringen INGENTING med det att göra, då är det en lr flera personer som har ett eget botnet, och det Behöver inte bestå av ”kapade persondatorer”.
Om snuten hade velat jävlas tillbax hade dom ställt in domänet på localhost så hade dom överbelastat sig själva ist.

Att antipiratbyran.com plockade bort alla bilder från sin sida är bara totalt korkat och han själv borde fundera på skaffa sig nytt jobb som gymnastiklärare lr liknande om han klarar av det med sin tekniska inkompetens.

Gör mig en tjänst, om ni ska kommentera saker ni inte kan någonting om.. VAR TYST! Lr läs på innan så ni själva slipper framstå lika korkade som dom tekniskt ansvariga hos polisen lr APB!

hq skrev

Fint av Pontén att vara en arrogant stövel i Expressen och fälla kommentarer om att få ut nördarna i friska luften. Det visar lite av hans människosyn, och ger oss några tusen nya röster bland datorentusiaster som är hjärtligt trötta på att bli bespottade och mobbade i olika sammanhang.

http://www.expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=602064

Mindre fint att någon tyckte det var nödvändigt att mordhota deras företrädare. Kom ihåg, gott folk: vi vill omskola dem till korvhandlare, inte ta livet av dem.

Anonym måste man vara skrev

hahaha vilka noobs , törs inte APB ha sin sida öppen , Jävla fega bögar
henrik ponten eller hur man stavar ditt jävla namn du är den mest fega idiot finns , du borde bli kickad från sverige

f.g. skrev

Ojojoj! På vilken nivå agerar han nu då? Börjar likna ett sandlådekrig, dags att skärpa sig litet nu vad, Ponté…?

(och det citatet var faktiskt roligt. känner mig litet träffad. haha.)

Jens skrev

Jag mailade också, tycker hela artikeln är en skam mot journalistkåren (ehh. ja, det är nästan alla artiklar nu för tiden…), är det så svårt att hitta kunniga journalister som vet vad de skriver?

/J

Anonym skrev

Äsch, det är ju ”standard” för porrannonser. Allt är ”young teens” och liknande medan det i själva verket är någon avdankad 30-åring med flätor.

Har du webbat tpb har du nog sett annonserna, finns på ett antal andra sidor också.
Dom kör dessutom mot en geoip-databas för att få det att se ut som geniuna kontaktannonser.

hahahah skrev

*lol*

Vi ska inte låta Hackarna slå oss!
SÅ VI SLÅR OSS SJÄLVA

hahah hur korkad får man bli
(fast antagligen är det verkligen någon som har DDoS´at stället men dom vill bara inte erkänna)

Daniel skrev

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,836159,00.html kan man läsa ”The Pirate Bay har dessutom tjänat stora pengar genom försäljning av länkar till porrsidor med flickor i yngre tonåren.”.

Är det sant? Vad är ”yngre tonåren”. Jag kan inte tolka det som annat än 13, 14 eller 15 år. 17, 18 och 19 år är definitivt inte yngre tonåren.

Jag har mejlat artikelförfattaren och frågat.

Anonym skrev

Ponten kommenterar demonstrationen på expresen.se

”Henrik Pontén ser inte bara nattsvart på de senaste dagarnas händelser.
– Det finns positiva saker med den här saken också. Här har 500 datanördar fått komma ut och få frisk luft. Ur folkhälsosynpunkt är det strålande.”

VSmuuts skrev

Gillar inte aftonbladets försök att koppla samman pirate bay med så väl porr som högerextremism. Först en jättelång utläggning om högerextremism, och sedan två-tre små rader där representanter för pirate bay får försvara sig. Saknar tiden då det fanns riktiga journalister…

rainman skrev

Jag bryr mig inte det minsta vad media skriver , så länge de inte skriver att det är Piratpartiet som håller på att slå ut siter. Å jag tvivlar på att någon av de som tänkt rösta på piratpartiet bryr sig heller.

Men sen är ju svenska folket bland de dummaste jag känner till, så jag skulle inte bli förvånad om de av någon underlig anledning skulle börja peka ut Piratpartiet för massa ting, Ja menar The pirate bay hade ju inte särskilt många användare…. ehum, ja och av de ”få” användarna de hade fanns nog en å annan som är kunnig inom området ”DDos”, faktum är att det behöver inte ens vara någon svensk som sitter å härjar.

Omoget tycker däremot inte jag att det som sker är, Polisen/myndigheterna har gjort något verkligen fel, de har stoppat ”den svarta sidan” ifrån att få hålla sina diskussioner om Upphovsrättslagar mm, visst polisen gjorde antagligen inte detta på eget bevåg, men enligt ryktena som sprids nu så är det ju (vad jag anser självklart) Thomas teh Bodström som ligger å myglar i täten, Jag förstår det som händer.

Var emot andra som du vill att andra ska vara emot dig, Piratbyrån är ”släckt” på inga grunder alls, Regeringens sida blir släckt med grunder.

Personligen tycker jag hela mänskligheten borde förintas, och låta världen börja om på nytt med växtlighet och djurliv, precis som det ska vara.. fast de är ju en helt annan historia :)

Ljus & Kärlek!

Anonym skrev

Expressen skulle ha varit Aftonbladet. Rubriken just nu på Aftonbladet är ”Regeringen.se ligger nere” med stora bokstäver (55px).

Gert skrev

Visst, Bodström har grovt misskött sitt jobb, och polisen gjorde vad dom blev beordrade att göra. Men att börja släcka ner deras siter genom DDoS visar omognad. Vad som gör mig lite oroad är att Piratpartiet och alla normala pirater kommer att framstå som nätets motsvarighet till AFA/Osynliga Partiet på grund av dessa grabbar som roar sig med att släcka ner siter. Se bara på Expressens huvudsida… en liten notis om demonstrationerna i Stockholm och Göteborg, men stora artiklar med feta svarta rubriker om hur olika statliga siter har blivit offer för DDoS. Om vi skall vinna valet så måste vi visa att vi inte står för detta.

Gert

Lämna kommentar