Piratpartiet syns hos Temo

Kommentarer

Rasmus skrev

Varför inte ha en länk till partiets sida på the pirate bay? Det skulle nog öka på vårat medlems-antal…

/Rasmus

=OSD=[Raven] skrev

Kan man inte få flygblad hemskickade så man kan typ ge dom åt folk på stan eller nått…?

Det skulle vara kanon

Hälsningar engagerad

Anders skrev

Fotbolls-VM 2006 hotas av TV4 och SVT!

TV4 stämmer nu sportbarerna O’Learys för att de visar fotbolls-VM 2006 på sina tv-apparater! Samtidigt har 1 400 andra restauranger och barer fått hotfulla brev från TV4 och SVT att betala om de tittar på Fotbolls-VM, annars hotar TV4 och SVT dem med andra åtgärder!
Se artikeln:
http://www.n24.se/dynamiskt/reklam_media/did_12832479.asp

Vi som inte fått tag på biljetter till Fotbolls-VM eller inte har råd att åka till Tyskland eller är tvungna att jobba, så är många gånger räddningen av VM-festen när man kan se på Fotbolls-VM på tv i baren.
För stora restauranger och pubar i storstäder är det säkert inga problem att betala till TV4 och SVT, men för den lilla lokala bypizzerian kan detta innebära katstrof!

Skall det nu i praktiken bli förbjudet för den lokala lilla byrestaurangen eller puben som inte har råd att betala till de redan rika företagen TV4 och SVT, att samla de andra i bygden för att se på fotbolls-VM?
Att alla som äger en tv-apparat redan betalar en avgift för att se på tv:n borde diskvalificera stämmningsansökan från TV4 och SVT och istället borde man påtala för dem att deras hotfulla brev till små kämpande företagare i glesbygden är på gränsen till ett kriminellt beteende. Den svenska fotbollsälskande allmänheten upplever nog att det är det!

Frågan är vad Piratpartiet tänker göra om de kommer till riksdagen efter valet den 17 september 2006???????????

En f-b Anders

sutnop skrev

jag är liberalist i grunden och företräder folkpartiet och frihet. Men efter att varit inne på PP hemsida ser jag att eran syn på rikspolitik är bra mycket närmare min ideologiska grund än mitt eget parti. Därför skulle jag om val vore idag rösta på er.

En fråga är bara hur blir d med valsedlar och dylikt rent logistiskt.
Samt Poströstning är en av de största tystade skandelarna i Svensk historia som fall man verkligen vill garantera sin röst så får man rösta i vallokal så det skulle behövas att se över.

Kjell skrev

Hehe… piratpartiet skulle få blygsamma 49,1% av rösterna i år enligt IDG just nu. Dags för en till Lorrdiskräll? Nån får börja göra en cover på Litauens bidrag till segerlåt…

”We are the winners… of the election” VOTE VOTE VOTE ….

Anonym skrev

Efter denna oerhörda skandal, detta oförlåtliga rättsövergrepp så har ni nu min röst (röstberättigad ja). I början så var jag ganska skeptisk till PP måste jag säga, tyckte att det var mest en kul grejj men inget jag skulle ”slösa” min röst på, ja, bättre tankar har man i huvudet nu iaf. :)

Den otroliga tillströmmningen av nya medlemmar de senaste dagarna kanske pekar på hur mycket väljarstödet har ökat? Om så är fallet, WOHOO ^_^

Bjorn O skrev

Tyvärr så får medias vinkling a situationen uppenbart avsedd effekt. Folk i allmänhet tror att ’piraterna’ är en enda stor homogen grupp med samma åsikter och intressen.

Alex skrev

Jag tror många fler kommer rösta på TPB nu efter razzian och ganska bra publicitet är det ju för Piratpartiet :)

Marcus S skrev

Vilka annonser?
Om du syfter på the pirate bay så har detta partiet inte något samröre med den sidan. Vi är två helt skilda organisationer.

Dina frågor angående ”miljonären och porr annonser” får du rikta till dem. Dessutom lita inte helt blint på vad en sensations tidning som aftonblaskan skriver ;)

Anonym skrev

Jag är lite nyfiken på hur ”sammarbetet” med BSS-miljonären ser ut. (och även er syn på jämställdhet med tanke på era annonser).

Petrograd skrev

Nästa gång det är mätning, när alla nya medlemmar etc kommer fram, lär vi vara störst av småpartierna.
Med lite tur är vi så stora att vi visas separat (dvs minst 2-2.5% tror jag det var). Det vore mumma.

Okänd Pirat skrev

redhawk: See forum tråden ”Hur många PP-medlemmar har rösträtt?” https://www.piratpartiet.se/forum/Topic27847-15-1.aspx

Har inte sett någon statistik över alla medlemmar (kanske det vore något att lista på medlemsantal sidan?), men i den övernämnda tråden så svarar ca 95% av se som svarade på pollen att de har rösträtt.

I tråden skriver också Mårten Fjällström som har tillgång till en del av medlemsregistret: ”En slumpvis utvald del innehöll 40 gamla nog att ha rösträtt, ingen för ung.”, och Björn Odlund säger: ”Kan väl tillägga att jag när jag kollade igår så hade den valkrets jag admin:ar 93 medlemar, 6 st var under 18.”.

Så ungefär 95% av medlemmarna verkar ha rösträtt, baserat på den statistiken.

Björn skrev

Synd bara att fokus går ifrån vad polisen, åklagare och politiker egentligen har gjort och istället till hemsideattacker och sådant här:

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,836159,00.html

Mycket trist att debatten får denna vinkel.

Pressen verkar inte bry sig om saker som att skydda personlig integritet, att få fram bättre ’lagliga’ alternativ till fildelningsnätverken för upphovsrättsskyddat material och att storbolagen låser in kunder till vissa operativsystem, hårdvaror osv med onödiga DRM-skydd och i vissa fall olagliga root-kits osv.

Jag skulle vilja kunna köpa t.ex. amerikanska sciencefiction-tvserier på nätet och bränna ner dem på cd/dvd så att jag kan titta på dem på en dator med valfritt operativsystem såväl som på vilken fristående dvd/divx-spelare. Men denna typ av frågor försvinner tyvärr totalt i nuvarande debatt..

Malte skrev

Tillslaget var perfekt strategiskt för piratpartiet inför ett valår. Där hade ni tur tack vare klantskallarna hos APB, polisen, Bodström (?) m fl.

Anonym skrev

För övrigt väldigt intressant att denna undersökning gjordes innan TPB-tillslaget, nämligen ”Intervjuerna genomfördes den 9–18 maj via såväl fast telefon som mobiltelefon. ”. Undrar hur siffrorna skulle se ut idag?

Holi skrev

Siffrorna är utan tvivel annorlunda idag.. Ett exempel är en arbetskamrat som mest spottat på mina argument innan razzian som numer är villig att rösta på PP (dock för att jävlas med staten enligt honom men men.. en röst är bättre än ingen) ;)

redhawk skrev

jäkligt kul ! men är det någon av er som har någon ålders statistik om ert medlemsantal, det ryktas nämligen att många inte är röstberättigade..

Anonym skrev

Notera nu att undersökningen är gjord 9-18onde Maj, dvs långt innan det här tillslaget skedde. Innan det var Piratpartiet inte exponerat i princip alls i media (mer än lite grann på IDG). Sen detta hände har en strid ström av människor upptäckt och övertygats av Piratpartiet. Väljargrupper som inte läser ”tekniska media” så att säga.

Framförallt tror jag att många tänker på demokratifrågan när det gäller detta, såsom mig själv. Piratpartiet är sveriges enda demokratiska parti såvitt jag kan se, därav min röst. Många fler idealister ser nog Piratpartiet som nödvändigt i valet.

Dock skall vi komma ihåg 3 saker.

1. Mätningen är gjord före razzia mm
2. Det är en ungdomsmätning med högt bortfall (50%) samt att det finns stor anledning att tro att det finns systematik i bortfallet vilket gör att siffrorna kan vara mkt svajiga
3. Förstagångsväljare och väljare är en gigantisk skillnad.

Det centrala här är att om Piratpartiet är det största partiet utanför riksdagen om vi nu inte skulle komma med, skulle göra att etablissemanget skulle bli livrädda.

Anonym skrev

Exakt, Jimmy. Med tanke på hur vi expanderat än så länge så verkar det som om vi kommer över 4-procentsspärren, och kanske lite till :) Jag kommer givetvis att fortsätta rekrytera folk ändå.

Franz Jaeger skrev

Egentligen var tillslaget det dummaste polisen och regeringen kunde göra, förstod dem inte att det skulle skapa en större opinion än tidigare??
Jag hoppas innerligen att detta får det svenska folket att tänka till.

Lämna kommentar