The Pirate Party of the United States

Kommentarer

hkkla skrev

Härligt härligt. Snart sluter alla pirater samman globalt sett och sätter ner foten hårt på etablissemanget.

Benke skrev

Underbart att läsa!
Håller med föregående ”talare” men blir PPUS tillräckligt stort och spritt i landet så kommer senatorerna att lyssna och på den vägen, kanske….
Det märks att vi har världens ögon på oss!

Anonym skrev

Vackert, underbart! Måste ställa mig skeptisk till om partibildning är rätt väg att gå i ett land som USA, men ändå – vackert. Må Hollywood darra :)

GreatInca skrev

So change Death+70 to 50 or 100 years of other countries or Death+0 or a combination of such for copyleft unregistered copyright. Maybe also add max renewal for commercial copyright.

SO… Require registration for full proprietary/commercial copyright rights, 5 years at a time, up to 20-30 years max. Non-registered copyrights and expired registrations are GPL/strong copyleft (or less if you, the author, chooses) up until death or 50 years, whichever is more.

And still do away with the patents. Re-invention from scratch and reverse engineering should be legal on proprietary products as long as the no source material or hard-knowledge is used.

It may be overtechnical, but if you’re putting people into a congress, its childs-play, noob language, lots of loopholes and exploits, much to squabble over.

Bengt-Arne skrev

Verkar som att dom gått genom första fasen till att bli ett parti :-)

Nu har dom en styrelse.

Trodde nog inte själv så mycket på det från början, men håller verkligen tummarna för dom.
Lyckas dom så blir det en riktig skräll, med tanke på systemet i USA.

Det är bara att lyckönska och hoppas!

”If piracy is theft, lawsuits are armed robbery”.

El Guapo skrev

After further study I can only agree in part, not fully. Death+70 has no meaning to the dead i.e. the Creators. Unless you Believe. The Recievers (heirs) will have another view.

El Guapo skrev

Your point is especially interesting now as Astrid Lindgren´s 100´th birthday is approaching. Hers and Walt´s wiews would be greatly appreciated right now.
Their heirs views would not.
There the line between contribution and profiteering is too obvious.

El Guapo skrev

But in this forum, I think you are slightly too technical… or maybe legal… Regular folks just care about medicine to the needing and music to the rest… But I hear you, and agree fully.

El Guapo skrev

Många gånger har jag hört folk talk the talk, walk the walk over there.
Fatta hur innihelvete mycket pengar det kostar att tycka något och att höras!!!!
Ni har ingen som helst aning!!!
Piratpartiet i US har tyvärr en otrolig uppförsbacke, precis som alla andra utanför Republicans och Democrats. Sorry.
Det finns inget somhelst sätt att jämföra våra politiska system.
Eller att påverka.
Den enda röst du har i US Gov är det du gör genom att ladda ner!
WOW!!! Helt plötsligt betyder du mer än skit…. Grattis!!!
Jag Vet, ansvaret är tungt….

Benke skrev

Det verkar som om den är uppe igen…
Hoppas verkligen att dom kan komma igång ordentligt. Även om dom inte kan bli ”ett rikigt parti” i denna tvåparti-stat så kan dom kanske lobba rejält och bli en motpol mot den ensidiga lobbying som pågår nu.

Patrik skrev

Det är alldeles för svårt för ett mindre parti att fiska röster i USA. Folk vill inte rösta på annat än Demokraterna och Republikanerna eftersom en röst på ett mindre parti blir en röst på det vinnande partiet pga ett helt idiotiskt och odemokratiskt röstsystem.

GreatInca skrev

I blogged about my views of copyright form. Ban patents. Allow commercial copyright, but it must be registered for a car-registration like fee, and it lasts 5 (maybe 10 years) but it is renewable. Allow unregistered copyright, but can be no more strict than a GPL-like copyleft license and lasts fo the long periods that copyright laws have now (death+70 for USA). Expired commercial copyrights revert to an unregistered copyleft-only state.

revo skrev

Vad hander?? Ser ut som om sidan inte langre finns. Var det ett skamt eller?

If Downloading is a Criminal act, then I’m the Biggest Criminal along with one milion Swed’s

Daniel Wijk skrev

Du är välkommen att registrera dig på vårat forum (du blir inte medlem i partiet för det) och disuktera där. Att diskutera i nyheten är nog lite onödigt och du riskerar att många som har synpunkter angående din fråga missar ditt inlägg. :-)

Kort sagt: Släng in frågan i forumet så får du nog svar!

moruku skrev

Haha! Precis vad som behövs! Förr i tiden seglade piraterna över de sju haven för att härja och plundra! Idag bör vi göra just samma sak dvs; sprida piratandan över hela världen! Segla på bröder!

Anonym skrev

Jag gillar piratpartiet och så men jag fattar inte varför ni vill bli av med patentet, som det står överallt inklusive i den här nyheten! Om man kommer på en uppfinning måste man väl kunna ha rättigheterna till den och kunna tjäna pengar på den?? Detsamma gäller film och musikbolagen även om jag tycker att det borde finns bättre sätt att betala dem på så tycker verkligen att de ska få ersättning för alla pengar och all tid de lagt ned i sina verk!
Missförstå mig inte, jag står på fildelarsidan, men jag tycker att man borde hitta en kompromiss mellan de båda sidorna, inte bara släppa allt helt fritt och gratis, då lär ju utvecklingen stanna! Om ingen tror sig tjäna pengar på en CPU t ex så kommer ju ingen lägga pengar på att utveckla en!
Jag kanske har missförstått vad piratpartiet menar, men innan jag röstar eller blir medlem skulle jag vilja få sånna här frågor klargjorda… =)
/ BL

Frater skrev

Verkar som deras sida inte svarar på tal.
Antingen så bygger de om för att kunna ta lyra på folk eller så har de blivit sänkta av IFPI och arja Republikaner…

Frater

€xit skrev

Verkligen ledsen alla att jag postat i denna viktiga tråd! Jag har ingen möjlighet att posta i vilken tråd jag vill eftersom jag inte är reggad än. Jag kommer att regga snarast och så klart välja rätt rubrik för alla mina inlägg ;)

PttP / €xit

€xit skrev

Eftersom jag inte vill att Urban ’vem han nu är’ ska få ”vem är du” stämpeln, hoppas jag nu att han kan bidra mer i Gävleborg-tråden. Kanske han kan åtminstånde be om hjälp med saker!

Urban! Nu måste du se mig som en sur sketen loser, hoppas inte eftersom jag tillför. Jag tillför röster, röster du inte når men kanske kan tala om…….

€xit skrev

Jag respekterar alla i detta Parti! Det jag undrar som nykomlig (inte jag men andra kanske) är vem f-n är ”Urban”. Han skriver:

”Nu har jag lärt mig göra en länk”

Detta är också en länk han gjort för oss att klicka på, till ingenstans.
Jag ifrågasätter inte hans kompetens som talare, ej heller som politiker, snarare hans kompetens att vara social på nätet?

PttP /Power to the People

€xit….

€xit skrev

Tack för att ni ändrade Gävleborgs sätt att få intryck av sidan Urban visade. Menade verkligen inte att bryta mot ämnet, men vissa saker behöver luftas. Tack

PttP / Power to the People

/€xit

Moqireh skrev

Måste deras parti bli det andra största då för att de ska komma in någonstans?

Jerry Berglund skrev

tja, inte lätt, de måste ju faktiskt vinna i flera valkretsar, och då över Demokraterna eller republikaner. Detta kommer inte att bli lätt. USA har samma system som i Stor Britannien, det s k ”Winner Takes It All” systemet. Den som vinner flest röster i en valkrets, får hela den kretsen. De andra får vacker titta på. Sedan så är det ju det parti som vinner flest valkretsar som i sin tur talar om hur fördelningen blir i parlamentet. Som jag ser det, det enda som kan få detta parti att vinna är ju faktiskt att Fler röstar på just the Amerikanska Pirate party. Vilket jag undrar om det kommer att funka. Håller iallafall med om att USA har en sken demokrati. Sverige har i allafall helt klart en Demokrati som är bättre.

Wannabe pirat skrev

De kanske har en chans om de, liksom sin motsvarighet här i Sverige, är aktiva på forum och bloggar på nätet.

För svenska piratpartiets del vore det ytterst angeläget att liknande partier startades upp i andra europeiska länder. (Finns det kanske redan?) I slutändan kommer man vara tvungen att ändra lagar i EU. Harmonisering kallas det visst.

Wannabe pirat skrev

Uj.. nu kommer alla vidskepliga amerikaner att sky det som pesten. 20060606 = 666 :)

revo skrev

Jag o tjejen bor just nu i USA (California). Det är fan på tiden att USA startar en piratparti. Det deras parti behöver är ENORMA summor pengar. Lycligtvis så är det ca 300milj människor som bor där. Amerikanerna är INTE dåliga med att Donera pengar om dom verkligen tror på en sak. Om Pirate Party sköter det här snyggt kan det gå hur långt som helst.
Mitt förslag är att försöka hjälpa dom med ideer och eventuellt med en snyggare hemsida där folk kan regga sig o kan bli medlemmar….

If Downloading is a Criminal act, then I’m the Biggest Criminal along with one milion Swed’s

€xit skrev

Sant, hur vore det om ”Libro” hade olika typ av blöja i samma reklam?
Självklart ska alla sidor se lika ut. Enbart för att alla Pirater ska veta att dom hamnat på rätt sida, oavsett kontinent!

Se till att alla som nu startar, oavsett land, kör med samma lika sida!!

Moqireh skrev

!!! Efter det här så lär det dyka upp motsvarigheter i fler länder. Jag har ingen aning om hur det politiska systemet fungerar i USA, så jag vet inte om dom kan påverka så mycket. Finns det någon enkel guide för hur det funkar?

Positivt att frågan tas upp där också i alla fall. Håller med folket ovan att vi borde donera våran sida om han är intresserad. Samt tipsa om att han ska mobilisera folk för att hålla kontakt med media och skapa debatt. Han lär behöva donationer för en maffig server+lina också.

James skrev

Jag tycker precis som någon annan sa här, Varför inte skänka denna sidan till Amerikanska PP?

Vore ju jävligt soft ifall man körde samma, samlad kraft osv.

sen om de kommer fler i världen som gör samma sak så erbjuds sidan även till dom.

Fight for freedom!!!

Ljus & kärlek!

James skrev

Det är väl exakt likadant i vilket land som helst,

det är snarare så att det är svårt att förändra möjligtvis, går gör det alltid speciellt om majoriteten med hästlängder övervinner de som bestämmer.

men men, USA är ju däremot som det är, hjälplöst på de flesta punkter.

exit skrev

För alla som inget ser!!!

Vänsterklicka i tomrutans upper vänster kant, håll inne och dra musen nedåt. Zimsalabim…….

exit skrev

Snyggt jobbat! Men jag undrar varför inget syns på siten, ingen info alls! Kanske att det bara är jag som inget ser eller?

Anonym skrev

Piratpartiet i USA kommer aldrig lyckas. Där styr storföretagen. De har i princip ett oändligt kapital att disponera. En ändring skulle bidra till massförluster för de mäktiga storbolagen. Det är klart att en sådan förändring motarbetas för att bibehålla vinsten (ser vi redan idag, antipiratbyrån osv). Medierna är privata och ägs direkt eller indirekt av samma storföretag. Lagarna i USA författas av storföretagen genom regeringarna som tillsatts med hjälp just av storföretagen som sprider de ”rätta” värderingarna och ”sanningen” i den av dem ägda pressen (Hearst då, Fox nu tex). Det är ingen slump att det inte finns några regelrätta vänsterpartier i USA, trots att 40 miljoner är fattiga. Både Republikanerna och Demokraterna består av företagsledare, och får stöd från diverse företag. Man måste vara miljonär för att kunna bli framgångsrik politiker i USA. Ingen har råd att finansiera valkampanjer på annat sätt. Sannerligen demokratiskt!

Det är oerhört svårt att få till någon ändring i USA. Det måste verkligen ske genom att massorna mobiliseras.

Alla pirater bör dock välkomna den internationella digitala revolutionen. Kampen slutar inte efter Sverige! Låt det svenska partiet stå som förebild för andra rörelser. Börja med att lära US-piraterna att man inte blir medlem hux flux bara som det står på deras sida.

Anonym skrev

Finns det någon som kan se något på den sidan överhuvud taget? Jag kommer in men när jag klickar vidare på flikarna så presenteras ingen som helst info….

Christian Engström skrev

Jag skickade just det här mejlet till honom. Det är möjligt att alla bara tänker på fotboll nu så att han klarar sig, men annars hoppas jag att han har en bra bredbandsuppkoppling. :-)


I apologize, but somebody posted the news about your site on the Piratpartiet.se web page. I just sent the following mail to somebody in the US who got the address to your page from me.

I wrote:

| I guess they beat me to it …

They’ll need your help to take care of the hundreds of thousands of people who will contact you and want to join once the story breaks on Slashdot. I mean that literally.

The reason there is a Swedish Pirate Party at all was the a guy named Rickard Falkvinge put up a web page declaring the formation of the party, very much like the American one (but nowhere near as professional looking). He then dropped the address on one (1) file sharing network. The first 24 hours he got 1 million page hits. The next 24 hours he got 2 million.

Immediately the news was out there were so many people volunteering and asking what they should do, there was no way to handle all the requests. Media from literally everywhere were contacting Rickard for interviews. He had not published any contact details on the first web page, but one of the major Swedish newspapers had tracked him down by checking out the registration details for the web page.

Sweden has a total population of 9 million people.

Please feel free to forward this mail to whomever you feel might benefit from it. It may not help very much in practice, but perhaps it’s nice to be forewarned anyway. :-)

/Christian Engström
Vice chairman
Piratpartiet.se

tixe skrev

Det var på tiden det… det är USA som gjorde allt det här i Sverige så de ska man attackera i första hand :P

Jag vet dock inte hur politiken fungerar i USA…

Anonym skrev

Varför inte erbjuda dom en kopia av den här sidan? Det vore väl i sann piratanda?:)

Revo skrev

Jag o tjejen bor just nu i USA (California). Det är fan på tiden att USA startar en piratparti. Det deras parti behöver är ENORMA summor pengar. Lycligtvis så är det ca 300milj människor som bor där. Amerikanerna är INTE dåliga med att Donera pengar om dom verkligen tror på en sak. Om Pirate Party sköter det här snyggt kan det gå hur långt som helst.
Mitt förslag är att försöka hjälpa dom med ideer och eventuellt med en snyggare hemsida där folk kan regga sig o kan bli medlemmar….

Aewheros skrev

Inte ett dyft, i USA har de bara skendemokrati. Vi har åtminstone halvdemokrati…

Emil skrev

Det är rätt uppenbart att dom har sneglat en hel del på Piratpartiet här i Sverige men att dom skulle grunda sitt parti på vår nationaldag, det är häftigt!

Betel skrev

I Sverige behöver Piratpartiet bara komma över 4%-spärren. Vad kan ett parti i USA göra för att påverka?

Ken Rabelius skrev

Om de lyckas lika bra som vi här i sverige……då kommer väll bush och hans stora bolags chefer göra i byxorna av förskräckelse………

Lämna kommentar