Effektivare jakt på fildelare

Kommentarer

Kristoffer skrev

Vore intressant av sådana som du kan acceptera,
förstår att du inte vill ha en smäll på käften även om jag tycker
även det är en överdrift.

Vad menar du annars med mediamonopolen?
T.ex. om mitt bolag producerar några filmer, ska inte jag
äga rättigheterna till dom då, eller utgör jag någon ondskefult
monopol grej uttav mina produktioner då folk delar och laddar
ned dom utan att jag, eller de som framställt produktionerna blir
ersatta?

Sedan visst, 9 kr för en låt är för dyrt.. jag har inte råd
alla gånger för sånt som kostar, så jag låter bli tills de har
gått ner i pris.

Höres björn, ha det bra!

T skrev

Jag känner precis som Plupp.

Det känns så jäkla tråkigt att man inte klarar av att lyssna. En lag rättfärdigas inte av att den finns, bara för att det är olagligt betyder inte det att det borde vara olagligt.

Alltsammans känns som om det sker helt beroende av antipiratbyråns och Bodströms nycker… Både beslag och bevis verkar ske helt på godtyckliga grunder- man har skärmdumpar (som vilket normalbegåvat barn som helst skulle kunna ändra i Paint) som bevis, improviserade brottsanklagelser, och ’experter’ från antipiratbyrån. Och sedan alla som diskuterar utan att ens klara av begreppen eller begripa vad det handlar om, och som vägrar att ens tänka sig att dagens upphovsrättssystem kanske inte är det ultimata… Drygt är det.

TiXiR skrev

Innom de flesta grenar i ”produktionsvärlden” så skapar man produkter efter vad allmänheten vill ha.
Med reklam kan man i mer eller mindre ringa grad påverka vad konsumenterna vill prioritera och i slutänden lägga sina pengar på.
Men dessa stora brancher vill gå steget längre, och tala om för allmänheten VAD DEN SKA KÖPA.
Med alla tillgängliga medel försöka trycka ned alla som inte vill se en sådan utveckling och utnyttja staten till att legalisera sitt kontroll- och matkberoende sätt.
Tack vare att man tagit något så viktigt för den mänskliga naturen som kultur och och på ett mer grundläggande plan:information, så har man kunnat gå så långt som man gjort. Även om just denna djupa kränkning mot hela mänskligheten borde öka avskyn mot dessa brancher och deras förespråkare, så ställer sig makten bakom dem.
Sedan hur man kan lura sig själv och övriga majoriteten att man kan äga något som inte går att äga (mot alla logikens regler), och dessutom inte förstår vilken förlust man själv gör såväl som man orsakar hela mänskligheten, det är ett eget kapitel för sig.

Nej, när makthavande inte bara missförstår situationer, skapar fel vilkor/regler ur dem, och dess utom inte ens klarar av att införliva dem och därtill under hela förloppet inte ens lyssnar det minsta på kritiken mot hela grundidén från _riktig_ kompetens på området. Då behövs det nya krafter i omlopp.

Tänk om de får för sig att förmågan att läsa och skriva missgynnar kreativiteten, bara för att då kan man skriva ned saker som man sett/hört/gjort och som kanske någon annan redan tjänar pengar på. Varför skulle de vilja skapa mer om alla andra kan kopiera deras verk eller rent av SKAPA NYA och därgenom hota det nya monopolet!

aja, nog med nonsens..
Piratpartiet: seglar mot riksdagen!

plupp skrev

Vet inte vad man ska tro när de vill ta till med krafttag mot detta…

Jag känner bara en enorm hopplöshet över att polisen&Bodström mer eller mindre förklarar krig mot fildelare och alla som är av piratpartietsåsikter…

sekasan skrev

Fildelning jämförs allt oftare med fortkörning. Om många fortkör så bör de få göra det utan att straffas. Men skillnaden mellan fortkörning och fildelning är att det finns en lag om fortkörning för att undvika att människor dör eller skadas. Likväl som det finns lagar om mord, misshandel och annan allvarlig brottslighet. Så jämförelsen rimmar illa.

Medlem javist skrev

Internet kan användas på olika sätt vill man tjäna pengar så gör man det. Man följer med utvecklingen istället för att bromsa upp den. Är man först.. så får man ett försprång mot de andra (de som inte kommer på att utveckling är ordet)

http://pcforalla.idg.se/ArticlePages/200606/13/20060613032618_PFA/20060613032618_PFA.dbp.asp
Här har någon kommit på nåt.

Men det är ju klart har man satt ”ditt” hela kund underlaget först, så finns det kanske inte så mycket att hämta mer där och man är tillbaks på ruta ett.

Björn O skrev

Jag ber dig leta reda på ett inlägg någonstanns överhuvudtaget där jag har sagt att allt ska vara gratis. Hittade inget? Näh, lägg då inte ord i min mun tack. Självklart att man fortfarande ska kunna ta betalt för det man producerar. Jag har aldrig hävdat något annat.

Som sagt tidigare, mediamonopolen måste hitta nya sätt att göra affärer med produkter som människor vill ha. På ett sätt som båda parter kan acceptera. Inte ge sina kunder en smäll på käften och säga ”Nu gör du som jag säger!”. Lagstiftning och hetsjakt är inte rätt väg att gå.

Kristoffer skrev

Men är senaste harry potter filmen kultur som ska delas fritt och gratis? Jag läste att den kostade ganska mycket att göra, och visst är det självklart att de vill göra goda vinster.. men vadå,
vi är väl inte kommunister heller?

Hur ska vi få se sådana filmer om dessa ska delas gratis?
Man gör ju inte dom bara för skojs skull heller…

Sedan kan jag hålla med om att brotslighet ska bekämpas,
just därför ska jag rösta på moderaterna som driver en hårdare linje mot sådana typer av brottslighet!

Kul debatt detta.
Tack!

maria skrev

den där bodström kan ju aldrig bestämma sig om han ska va för eller emot verkar det som

Björn O skrev

Nej jag överdriver inte. Den här typen av aktiviteter gör bara ännu fler ointresserade av att stoppa pengar i fickorna på mediamonopolen. Att lagstifta och jaga människor på grund av fildelning är helt fel väg att gå. Polis och åklagare skall koncentrera sig på att ta hand om verklig brottslighet. Och mediabolagen skall anpassa sig efter verkligheten precis som alla andra brancher och inte via lagstiftningslobbying och hetsjakt. Det finns massor av möjligheter att använda nätet på ett bra sätt för att sprida kultur och dessutom tjäna pengar på det men istället jagar man sina kunder in i rättsalar och låser in dem i gamla onödiga distributionssätt och DRM-begränsade produkter.

Kristoffer skrev

tycker inte du att du överdriver?
Det finns t.ex. regler hur man ska bära åt sig i trafiken,
bara för man har en bil får man liksom inte köra hur som helst…

Jag tycker att det är bra med lagar även på internet,
att man tar bort fokus från våldtäkter har inte så
sammanhang i fallet enligt min åsikt (hoppas inte att du
varit med om ett överfall, är bara att beklaga i sådant fall).

Det är bara o betala för sig ifall ägaren vill ha betalt,
svårare än så är det inte tycker jag.

Björn O skrev

Översättning:

”- Vi kommer i morgon att lägga fram ett förslag till regeringen med konkreta förslag på vi effektivare ska kunna slå fler unga människors liv i spillror med fängelsestraff och böter som märker dem för livet.

Målet är att föra över fokus från mindre viktig brottslighet som våldtäkter, rån och utnyttjande av mindreåriga.”

Usernaim skrev

I andra brancher effektiviserar man istället för att gnälla

Jaja. I andra sammanhang så är spelreglerna såna att man hela tiden måste effektivisera och löpande utveckla sin produkt/tjänst för att kunna sälja den. Annars går man en säker död till mötes.

Framtidens musikstudio måste vara billigare i drift än den som finns idag. Anställ en ingenjör som tittar på hur er verksamhet ska kunna förbättras för att möta den nya tidens krav på kostnadseffektivitet i en globaliserad värld i ständig förändring.

Att tycka synd om sej själv och klamra sej fast vid en gammal sönderrostad skuta som håller på att sjunka leder ingenvart i det här läget. Tänk nytt, tänk framåt!

/ U

Björn O skrev

Citat: ”Vore intressant av sådana som du kan acceptera,förstår att du inte vill ha en smäll på käften även om jag tycker
även det är en överdrift.”

Första delen före kommat är helt obegripligt. Definera ”sådana som jag”, du vet ingenting om mig och vad jag kan se är inte speciellt intresserad av annat än att stoppa in mig i ett fördefinerat fack.

Det är definitivt inte en överdrift, snarare en underdrift. Att få betala stora summor pengar och att få en fällande dom över sig är något som påverkar en människa för resten av livet. Jag upprepar: vill man ändra folks attityd är inte nuvarande taktik den rätta, det ger bara motsatt effekt.

Citat: ”Vad menar du annars med mediamonopolen?
T.ex. om mitt bolag producerar några filmer, ska inte jag
äga rättigheterna till dom då, eller utgör jag någon ondskefult
monopol grej uttav mina produktioner då folk delar och laddar
ned dom utan att jag, eller de som framställt produktionerna blir
ersatta?”

Läste du ens det jag skrev i de två meddelandena ovan? Jag upprepar: Självklart skall man kunna tjäna pengar på det man producerar. Läs mer i tidigare meddelanden.

Citat: ”Sedan visst, 9 kr för en låt är för dyrt.. jag har inte råd alla gånger för sånt som kostar, så jag låter bli tills de har gått ner i pris.”

Jag tar ingen ställning till om 9 kronor är dyrt eller inte, jag lyssnar inte på musik och köper således ingen, så om 9kr är värt pengarna får de som är intresserade av musik avgöra. Dock så motsvarar 9:- ungefär vad en låt kostar om du köper en CD, vilket är helt orimligt eftersom produktionskostnader för mediat, distributionsled och butikspålägg i stort sätt försvinner när man säljer på nätet. Så jag kan definitivt se varför musikköpare känner sig skeptiska till den prissättning som de ’lagliga’ alternativen erbjuder. Allofmp3 kan hålla helt andra prisnivåer trots att de måste betala för bandbredd och det som försvinner i och med att man inte längre distribuerar musiken via cd-skivor (plus det påslag man skulle göra för att producenter och artister skall få samma ersättning) är inte tillräckligt för att förklara den enorma skillnaden än att det sitter någon i andra ändan och vill dra in ännu mer vinst än tidigare. Självklart gör sådant folk skeptiska. För att inte tala om vilken effekt DRM har på intresset för de ’lagliga’ alternativen.

T skrev

Man kan inte lagstifta för att en mindre grupp människor inte ska behöva vara arbetslösa!
Just nu är det många som är arbetslösa i sverige, speciellt akademiker. Jurister, naturvetare, statsvetare osv med 4-5 års CSN i bagaget. Möjligtvis skulle man kunna lagstifta bort juristernas arbetslöshet, men inte de andras.

Personligen har jag börjat fundera lite på om det kanske vore bra om det skedde en begränsning i branchen så att bara vissa kunde leva på sitt arbete. Det är ingen mänsklig rättighet att kunna försörja sig som musiker eller som något annat yrke för den delen heller. I slutändan handlar det om att om det finns ett behov för ljudtekniker, eller artister, eller andra yrkesgrupper, så kommer det att finnas en branch för de som klarar sig att hålla sig kvar länge nog, och för de som klarar av att producera i områden där det finns efterfrågan.

Johan Viberg skrev

Rättigheter och ära för din skapelse ska du ha, och ersättning får du via biopenningen eller vad jag nu ska kalla det. Och om filmerna är BRA, så täcker det alla dina utgifter. I min mening ska du inte göra EN yberfilm och leva på den livet ut. DET, är monopol.
Och om du satsar ditt liv på en film du själv tycker är bra men som visar sig vara en totallopp, då har åskådarna sagt sitt och om du då klagar, så klagar du på åskådarna för att dom inte delar din mening.
Men då har någon uttråkad själ suttit och filmat av biovisningen, lagt upp den på en bittorrenttrackersida, så kan nyfikna folk ta sig en liten titt på den usla kvaliten som bioavfilmning erbjuder. Om dom då tycker att filmen skulle vara häftig att se på bio, så går dom och ser på bio, andra nöjer sig med att vänta på att filmen kommer ut på DVD eller liknande. Stämmer dock inte i vartenda fall, men i många.
Gillar dom den inte alls, så är dom glada över att inte ha spenderat sina hårt förtjänande pengar på en totalflopp.

En fråga som jag grubblat på ett tag nu är var alla pengar som går åt på leksaker/tygprodukter/osv tar vägen… >_> Går det till affärerna, tillverkarna, eller filmindustrin? affärerna utesluter jag nästan…

Som skådespelare gillar jag själv att stå på scenen hellre än att stå framför kameran, man blir nöjdare, utvecklas mer och får in en hel del pengar om man gör bra ifrån sig. Dessutom så är det kul, så när en pjäs är färdigspelad, så längtar man efter en ny pjäs innerst inne, samtidigt som man är utmattad av allt arbete och vill bara gå och gömma sig (i extrema fall).

Johan Viberg skrev

edit: Hoppsan, postade på fel ställe =) min post finns nere på sidan.

sekasan skrev

Ju värre förslaget slår mot privatpersoner, destå fler röster till Piratpartiet!

Anonym skrev

Det händer många. Inte bara musiker och människor runt om kring. Se dig runt och du förstår att andra har det svårt också nu när tekniken utvecklas. Fotoaffärer har det jävligt svårt nu. Dels sälgs det på tok för många Digital kameror, det blir inga kvar som vill framkalla vanliga rullar. Dels tog Staten all Pass fotografering vilken var en stor inkomst för fotoaffärerna. Dels tar andra icke fotoaffärer emot filmrullar för att skicka iväg dom.

Ska vi lagstifta om att digital kameror inte får köpas längre, att bara fotoaffärer får framkalla filmer, att staten ska ge bidrag för alla passfoton som tas hos polisen istället för fotoaffärerna nu? Trodde väll inte det… Min pappa var i foto branchen men det funkar inte längre. De stora foto industrierna som är registrerade på börsen håller på att gå i konkurs och man ser att fotoaffärer runt om i landet går på knäna.

Jag tycker alla ni som argumenterar, hur ska de få betalt borde skärpa er. Kan man inte försörja sig på en branch finns det två sätt. Det mindre riskfulla är att hitta en annan branch det andra och avsevärt mer riskfylda är att ändra på sin affärsplan.

Livet är orättvist och sedan dör man!

Anonym skrev

att vissa tänker att han kan skaffa sig ett annat jobb,
men t.ex. trummor… vet ni vad det krävs för att spela
in slagen och mixa osv? Jag vet inte vad som krävs..
men krävs utbildning och att jag personligen inte
vill lyssna pissljud som är inspelad i någon
sunkig källare typ…

Aja, nog för mig grabbar,
ha en god kväll!

Kristoffer skrev

engelska är så bra, men du verkar kunna svenska?
Är du snäll och svarar på engelska…

Thank you!

Kristoffer skrev

Många menar att folk blir överkörda med fildelning,
är just därför jag är så intresserad av era tankar…

Har en vän som är ljudtekniker, hela deras produktionsbolag
har gått i konkurs, och han och hans vänner skulle aldrig kunna drömma
om att öppna, jobba i en egen studio uttav bättre kvalite…

En sådan studio kostnar nämligen 4 miljoner kr!
Så man kan säga att all hans utbildning har varit slöseri med tid,
csn lån o sånt.

Han menar att det inte kommer finnas stora studios på lång
sikt om det flera bolag ska gå i konkurs, och många verkar
vara på god väg…

Lämna kommentar