Piratpartiet för artister och konsumenter

Kommentarer

Klas Katt skrev

När olika personer från PP uttrycker sig i medierna så vore det toppenfint om det inte känns som om de kopierat (jaja, jag vet!) delar av varandras texter mer eller mindre rakt av. Det tycker jag ger ett rätt oseriöst intryck. OK, det handlar bara om ett par meningar, men ändå.

Läs och jämför (från Christan Engström, PP):

http://www.di.se/Nyheter/?page=%2fAvdelningar%2fArtikel.aspx%3fArticleID%3d2006%5c06%5c16%5c191290%26words%3dpiratbyr%c3%a5n%26SectionID%3dTeknikTrender%26menusection%3dTeknikTrender%3bTeknikNyheter

Rickard Falkvinge skrev

Jag gillar liknelsen med att ringa i telefon: att legalisera nedladdning gör det lagligt att svara, men kriminellt att ringa upp. Den har jag börjat använda, den fungerar kanonbra.

xylion skrev

Riktigt härlig text.
Tycker det va en bra artikel som även ”vanliga döda” lätt förstår.

//OJJ

steelneck skrev

På samma debattsida i papperstidningen finns också en annan smått relaterad artikel som handlar om journalisters upphovsrätt.

http://www.nsd.se/artikel.aspx?artid=25196

Den artikeln handlar om hur tidningutgivarna vill ta ifrån journalisterna stora delar av beslutanderätten över deras verk, på precis samma sätt som musikbranchen, och kunna handla med artiklar utan journalistens samtycke. Ett citat:

”Det vi oroar oss mycket för är hur vi som journalister, oavsett om vi är anställda eller frilansar, ska kunna få de personer vi vill intervjua/fotografera att ställa upp för oss, om vi själva i vårt möte med dem inte längre ska kunna gå i god för var och i vilken form som deras berättelser/bilder publiceras.”

Detta ger kanske en viss ledtråd var tidningsutgivarna står och varför rapporteringen ser ut som den gör…

Lämna kommentar