Pressrelease: Piratpartiet kräver besked om fildelarjakt

Om Piratpartiet:
Piratpartiet är det största partiet utanför riksdagen. Partiet grundades den 1 januari i år och står för ett öppet informationssamhälle: Delad kultur, fri kunskap och skyddat privatliv. Man tar inte ställning i fördelningspolitik eller andra klassiska höger-vänsterfrågor.

Kommentarer

mjovisst skrev

(m) är för en stark upphovsrätt, jag tror att dom är ganska konservativa i den här frågan. Dvs (m) kommer att stötta den som kör lobbsnacket och viftar med stora sedelknippan, allt annat skulle göra mej väldigt förvånad.

Björn O skrev

Citat: ”Utgångspunkten är att vi vill se en upphovsrätt som ger goda förutsättningar för ett mer skapande och kreativt Sverige. Med en stark upphovsrätt får till exempel musiker, författare, filmskapare och medieföretag bättre förutsättningar att bestämma hur deras verk skall spridas och bättre förutsättningar att tjäna pengar på sin skapande verksamhet.”

Ser mest ut som en upprepning av status quo, dvs en väg in i ett mörkare övervakningssamhälle där mediabolagen styr lagar och den tekniska utvecklingen. Hoppas jag har fel, fast det kanske är naivt.

Dennis Nilsson skrev

Det här svaret kom från moderaterna i fredags 2006-06-16.
Positivt åtminstonde att de bemödade sig med att svara.
Det var ju denna gång inte deras webbserver som var beslagtagen
av Buggström så varför bry sig (obs ironin).
—————————————————————–

Subject: Fråga för KU; stängning av webbsiten för det politiska partiet, Piratpartiet

Hej!

Tack för ditt brev, som Henrik Järrel har bett mig besvara.

Angående dina synpunkter på polisens ingripande avstår jag från att göra någon egen bedömning men konstaterar att omständigheterna kring ingripandet kommer att genomlysas i samband med den skadeståndsprocess som de drabbade bolagen nu satt igång. Dessutom har ärendet anmälts till konsitutionsutskottet som kommer att granska förfarandet i samband med granskningen nästa vår.

Beträffande dina funderingar kring upphovsrätt vill jag upplysningsvis tala om att vi länge har önskat en översyn av upphovsrätten i syfte att göra den klar, effektiv och fungerande också med ny teknik.

Vi har lyssnat på kritiken mot delar av den nuvarande upphovsrättslagstiftningen och vi vill i dialog med berörda branscher diskutera konstruktiva förslag för en mer fungerande upphovsrätt och alternativ till dagens lagstiftning.

Utgångspunkten är att vi vill se en upphovsrätt som ger goda förutsättningar för ett mer skapande och kreativt Sverige. Med en stark upphovsrätt får till exempel musiker, författare, filmskapare och medieföretag bättre förutsättningar att bestämma hur deras verk skall spridas och bättre förutsättningar att tjäna pengar på sin skapande verksamhet.

Vi vill titta på alla konstruktiva förslag som förs upp för att göra upphovsrätten mer fungerande. Vi tror dock att en särskild skatt på bredband träffar fel eftersom även dem som inte laddar ned film och musik illegalt får vara med och betala för andras nedladdning. Det är också svårt att få en sådan skatt att bli rimlig ersättning till rätt upphovsman.

Med vänlig hälsning,
Minna Ljunggren

nya moderaterna
Minna Ljunggren
Jur. kand., Moderaternas riksdagskansli
Mynttorget 1
100 12 Stockholm

Lämna kommentar