DN: Upphovsrätten angår fler än pirater

Kommentarer

Frodor skrev

Jag tycker det är en bra ledare.

Jag noterar dock att det skrivs ”Så gott som alla politiska partier och ett växande antal medborgare börjar nu ifrågasätta det förnuftiga i att använda polisiära medel för att jaga människor som sprider mjukvara som gör det möjligt att ladda ner film, musik och annat upphovsrättsskyddat material.”

Vidare skrivs ”För det andra är det inte anarkistiska nätpirater utan högst laglydiga bibliotekarier, universitetslärare, arkivarier och museianställda som har drabbats hårdast av den skärpta lagstiftningen.”

I övriga ställen av debatten i de stora media ser jag just nu mycket mer av miljöpartiet och vänsterpartiet än av Piratpartiet i denna fråga.

Börjar Piratpartiet att bli av med sin fråga genom att inte lyckas få media att knyta denna till Piratpartiet utan till andra partier? Jag inbillar mig att jag ser den trenden.

Henrik Rydberg skrev

Jag tror det är dax att snacka om motivation. Vad är det som motiverar folk att arbeta?
Med tanke på att många är villiga att arbeta ideelt så tror jag att pengar inte är det enda av betydelse. Folk vill jobba med meningsfulla jobb. Åtminstone några timmar per dag.

Jag tror det är dax att överge bilden av människan som en girig egoist i den ekonomiska teorin.
Folk har förnuft och samvete och vill gärna bidra till samhället.

Våra föräldrar ”skaffa” inte barn av ekonomiska själ. Vilka själ var det?

Lämna kommentar