Pressmeddelande: Fildelarjakten korrumperar rättsväsendet

Kommentarer

Nordh skrev

”Publicerad 16 mars 2005″ står det längst upp, den där artikeln beskriver väl lagen som gick i kraft förra året?

kent_molly skrev

Vad är du för sorts kräk ?
Ett sådant kräk, som tiger, när din granne försvinner, i nazityskland, eller i något av
otaliga USA-angripna länder ?
Det har funnits, och finns, kamp för demokrati i världen, därför att människor tagit strid
för andras rättigheter, för de som förtrampats, eller gått i spetsen i en ny rörelse.
Demokrati är försvaret av minoritetens och individens rättigheter.
Läs FN-deklarationen om de mänskliga rättigheterna.
Kliv ur den socialdemokratiska svinstian, era ”goda relationer” kostade många liv under
andra världskriget. Kräng järnmalm till varje pris ?
Jag önskar inga ”goda relationer” med fasciststater, som trampar på mänskligheten.
Du vill väl inte påstå att DU hatar den du slickar i röven ? Möjligen är du blind.
Läs då Bhagavadgita, den handlar om blinda svin och seende människor, och hur människan
skall handla inför hot och massförintelsevapen.

Andreas_A skrev

att usa försöker ta över världen har jag vetat i många år men att sverige verkar tyckta att det är ok skrämmer mig. jag hoppas att länder världen runt en dag gör något åt usa, se hur glada dem blir av handelssanktioner ifrån hela europa.
sen att bodström går in och tala om vad polisen ska göra är också skrämmande

Anonym skrev

Men…skall vi rösta i sverige eller i usa? det verkar ju som det är dom som bestämmer ändå. så om vi verkligen vill påverka den svenska politiken är väl det amerikanska valet som gäller eller???

Henrik Rydberg skrev

Vad har Bodström gemensamt med Hitler? De tror att de gör det rätta.
När man sen mycket tydligt visar att Bodströms politik leder till en polis-stat vill han inte erkänna det på grund av prestig.
Det är svårt att betrakta en person som ger en massa pengar under bordet som fientlig. Det är därför som den politiska korruptionen utgör ett så stort hot mot demokratin.

Bodström tror att han gör det rätta. Av rädsla för vad allmänheten ska tycka vågar han inte stå för vad han gjort.
Dum nog att inte fatta att det inte är ett problem att göra vad allmänheten anser vara rätt. Gör man vad allmänheten anser vara rätt offentligt blir man mycket poppulär och omtyckt. De rika har inte fattat att det gangnar deras säkerhet att bry sig om de fattiga.
Bodström är dum inte ond!

Jonas skrev

USAs femtioförsta delstat… Jag blir så trött. Privata intresseorganisationer som beter sig som myndigheter. Och myndigheter som snällt följer efter.
Snälla PP, fäll regeringen!

Göran Axelsson skrev

Först tolkade jag din fråga på samma sätt som Henrik, att du undrade vem som skickar ut våra meddelanden till pressen, men efter att ha funderat några sekunder så insåg jag att frågan var vilka media som publicerar våra pressutskick efter vi har skickat ut dom.
Det är en intressant fråga. Har vi fått några av våra pressutskick publicerade rakt av?

Jag antar att den största vinsten med pressutskick dock är att reportrar kan få ett hum om vad vi står för och infoga bitar av det i sina egna artiklar.

/Göran

Anonym skrev

Är det inte dags att Piratpartiet anammar ännu en hjärtefråga: rättssäkerhet?

Henrik Rydberg skrev

Piratpartiets pressgrupp består av riksdagskandidater från Piratpartiet.
Från början när gruppen startades var alla riksdagskandidater med. Nu har en del gått ur.
Jag försöker kolla upp att ingenting som Piratpartiet publiserar är ett försök att lura väljarna.

Hela gruppen diskuterar. Lägger fram olika texter som förslag till vad som ska publiseras.
I regel är det partiledare Falkvinge som ”tar beslutet” efter ett mer eller mindre informelt godkänande från övriga. Det är som ett möte där man möts för att diskutera hur man ska kommentera medias uppgifter.
Gruppen finns till för att vi ska kunna utbyta tankar utan att någon ska kunna ”straffas” av allmänheten för att man utryckt ”felaktiga tankar”.

Mina tankar väljer jag om jag vill publisera. Jag tänker inte publisera tankar som folk har utryckt i pressgruppen. Sådana uppgifter ska skyddas. (Intigritet)

Henrik Rydberg, kandidat 16 Uppsala län

Anonym skrev

Det kvittar om han/hon vet bättre eller sämre, sveriges rättsväsende är ett skämt och fungerar inte längre. Det är något som måste ändras.

Ayrin skrev

Det är som det sägs, det enda vi kan lära oss av historien är att vi inte lär oss av historien…
Tror inte riktigt på det där om ”länder av demokratiska skäl”, krig brukar som sagt drivas i rent vinstintresse, åtminstone av de som bestämmer att de ska startas. Dock är skillnaden (enligt mig) mellan stat och företag att vi iaf borde ha en möjlighet att påverka staten.

Anonym skrev

Hur fan kan USA få hålla på så här undrar jag, dom ska bossa o bestämma över alla länder & dom som inte gör som dom vill hotar dom eller bombar. Alla länder borde ställa sej upp tillsammans och säga åt dom fittorna att från och med nu tänker vi inte tåla eran jävla världs polis, om alla länder som usa hotat genom åren gjorde det tillsammans skulle dom nog inte vara så kaxig längre och fatta att HELA världen hatar dom.
Det är inte vi som ska vara rädda för usa det är dom som ska vara rädd för resten av världen, och vi klarar nog oss utan dom men frågan är om dom klarar sej utan oss och alla andra länder som hatar dom.

Christian Engström skrev

Just ämnet film och hur vi kan få ut dem diskuteras i tråden 60 sekunder film till TV3 på forumet.

Jag tror det finns mycket vi kan göra här, så gå in på forumet och var med och diskutera hur vi ska bära oss åt.

Anonym skrev

Skulle vi kunna få en länk till var denna information kan nås? Audio, video, text`?

Anonym skrev

Yippie, ännu en hobbyjurist som vet bättre än hela sveriges rättsväsende.

Anonym skrev

Jag är ytterst förvånad, om USA och MPAA/RIAA vill ta över världen får dom väll ta fram vapnen och anfalla all länder i världen.

men låt oss gå tillbaka till alvaret, om dom kan hota sverige med sanktioner borde vi i den delen kunna begära att EU skapar sanktioner mot USA för att dom har lagt sig I svensk lag, forcerat svensk polis att bli korrupt och genomföra en razzia som inte hade ett dyft lagligt bakomliggande fakta.

Anonym skrev

Passa på att fråga varför svd.se har slutat att ha kommentarer på artiklar relaterat till fildelning, TPB, och andra frågor Piratpartiet är intresserade av.

Anonym skrev

Nu måste Piratpartiet ut på gator och torg och verkligen se till att synas innan valet. Det är nu ni måste lägga krut för att få ut ert budskap till folket som inte är insatta i era 3 punkter.

delad kultur
fri kunskap
skyddat privatliv

Detta måste nötas in och det vore bra om Piratpartiet kunde visa sig mer i media. Jag skulle gärna vilja att Piratpartiet tar upp mer utrymme på Internet också. Det kommer att krävas mycket publiceringar för att få ut budskapet. Ni borde kanske sätta ihop informationsfilmer eller liknande som kan läggas upp på nätet och fildelarkretsar och spridas på det sättet.

Sebastian A skrev

Undvika sanktioner?!!!
hur kan du ens se det så?
i vilken mån skulle det bli berättigat att vi blir USA’s knähund, att vår regering viker sig för de amerikanska mediebolagens intresseorganisationer
att ge oss sanktioner för något som aldrig blivit rättsligt prövat ens i deras eget land?! finns bara en sak att säga : WTF

de få som Faktiskt förlorade på raiden är inte bara 1 000 000+ svenskar utan även de ytterliggare +miljoner personer utomlands som besöker tpb, Samt yttrandefriheten, internet i mångt, och fildelningens framtid

Frodor skrev

Vi ser alla att piratdebatten pågår och bland annat SvD har skrivit en hel del. Tyvärr nämns Piratpartiet i alltför liten utsträckning tycker jag. Man visar undersökningar som visar att stor del av svenskarna är emot nuvarande lagstiftning men av någon anledning kommer inte lagens politiska motståndare fram och blir synliga. Detta är troligen ett val från journalister men bidrar ju troligen till att Piratpartiet inte dyker upp som synliga i Sifo etc.

Det verkar vedertaget att de fyra ”stora” partierna utanför riksdagen är Junilistan, Sverigedemokraterna, Sjukvårdspartiet och Feministiskt Initiativ. Nog tror jag att Piratpartiet borde ha fler sympatisörer än de fyra, bara partiet blev mer synligt i media.

Anders W skrev

Delad kultur, fri kunskap och SKYDDAT PRIVATLIV.
Om vi bara siktar in oss på fildelningsdebatten så kommer vi inte få med oss fler personer, det är många som inte fattar vad datalagringsdirektivet är för något. Det hotar allas integritet, allt som lagras kan komma i ”fel” händer och användas mot dig!

Jag heter Anders och är PIRAT.

Arbeit macht frei skrev

Dom skulle kunna slå ihop sossarna och moderaterna å kalla det för lila partiet eller socialmoderaterna. Dom har samma politik. PP behövs.

DanceK skrev

Jag tycker verkligen att den här härvan kräver speciella flyers för alla medlemmar att printa och dela ut/sätta upp. Helst en version som är hyfsat snäll mot bläckpatronen.

Anonym skrev

Det här är inte någon partifråga. Tyvärr så sitter väl moderaterna och gnider händerna över det som händer. Vad som händer här handlar om prestige, påtryckningar, lismande r*vslickare (bodström och hans gelikar) och allmän brist på tankeverksamhet från personer som råkar ha höga positioner inom politik och rättsväsende. Men det som händer kommer tyvärr få folk att tänka ”fy fan, S är ju rena rama diktaturen, jag tänker fan rösta blått i protest” vilket är litet väl trångsint. För den delen så är ingendera av de stora partierna felfria här som vi vet om vi läst media och artiklar på denna sidan.

Rösta PP, inget annat…

FrHa70 skrev

Jag finner inte ord. Här har man växt upp i ett ”demokratiskt” land som Sverige, som gång på gång visar sig vara allt annat än just demokratiskt. Undrar om inte komunismen hade funkat bättre. Jag är inte stolt över mitt land. :(

Arbetare skrev

Var det inte sossarna som kallade sej för arbetarpartiet eller nåt i den stilen en gång i tiden?

Jag är arbetare. Ska jag rösta på sossarna? HAHAHA!! NEEEJ!! Aldrig mer!!

Åke skrev

att jönsarna i tingshus, polishus och riksdagshus gör bort sig ordentligt en gång för alla. Så kanske de som röstat på samma skitpartier hela livet får upp ögonen.
Det behövs fler intressepartier, som kan krosaa blockpolitiken.

Karl H. skrev

Det verkar finnas ett behändigt kryphål i lagen om ministerstyre. Allt man behöver göra är att sätta upp tillräckligt snäva kriterier och låtsas som om de inte syftar på något speciellt.

Och jag skulle förstås aldrig gå till angrepp mot en enskild person. Jag anser bara rent allmänt att alla ministrar som heter Thomas Bodström borde få sig en rejäl känga. :-)

Christian.W skrev

Något jag också irriterar mig på är sättet som Lars Danielsson, Thomas Bodström och de inblandade utalar sig till pressen.

De utrycker sig verkligen så som om de inte respekterar att de blir ifrågasatta och det känns som om de menar ”det skall ni skita i, ni skall bara acceptera”

Vi får se vad som händer imorgon efter det här reportaget på svt, antagligen kommer Justitieministern och dem andra inbladade inte vara anträffbar eller på semester, en sedvanlig svenskpolitisk reaktion till tuffa situationer verkar det som.

Bort med dem säger jag bara, om de nu bara är hundar i usa-märkt koppel och människoskor så skall dem bort. Dags att städa mögglet ur skåpet.

Pseudonym skrev

Det har sedan länge förekommit krig pga privata ekonomiska intressen, tyvärr.

Anonym skrev

Nej, det är inte i demokratins intresse att ”offra” några av våra medborgare för att resten ska få leva halvfritt.

För att ta ett extremt exempel så om någon kommer hem till din familj när ni firar jul och säger:
-”Jag har hört ni sjunger copyright-skyddade låtar. Om ni offrar någon ur familjen som vi avrättar på ett smidigt och enkelt sätt mha nackskott så låter vi resten gå… ”

skulle då du svara:
-”Visst, vi har röstat om saken och ta Kalle, han skriker mest ändå”
eller
-”Fan heller!”

Demokrati och ett rättssamhälle innebär nog nånting HELT annat än vad du tror, det innebär inte bara att man röstar om saker utan även en rättihet att inte bli utsatt för övergrepp och en chans att leva utan vara rädd för slumpartade repressalier från utländska makter och företag.

sekasan skrev

Skulle vara intressant att veta vilka som publicerar pressmeddelanden från piratpartiet. Då kan man se vilka pressmeddelanden som publiceras mest och göra analys för framtiden om det beror på innehåll, trender eller händelser som gör att press publicerar.

Oanonym skrev

Ok, då stannar jag väl kvar här i sverige och är förbannad då. Och röstar på PP.

HB skrev

Det har alltid varit så här! Så fort någon protesterar mot den rådande samhällsordningen och får gensvar så reagerar etablissemanget kraftigt. Ibland med militär, polis och annan repression. Det är bara att se på Kuba. Kuba var i praktiken ägt av amerikanska affärsmän. Staten och Kapitalet går hand i hand.

”ja sida vid sida, tillsammans stryker dom fram
staten och kapitalet, två vargar fromma som lamm
kapitalet behöver arbetskraft, då är staten leverantör
den ena handen vet precis vad det är, som den andra gör”
– Blå Tåget

Storföretagen står över lagen, de skapar lagarna. Om de inte får som de vill flyttar de den redan lönsamma verksamheten utomlands där det inte finns regler på hur man får behandla människor. Landet är skendemokratiskt. Den med mest pengar är friast och har mest att säga till om. För den hemlöse finns ingen skillnad mellan ”demokrati” och diktatur. Han är lika ofri.

Tomas skrev

.. du har nog rätt där, men är det någon större skillnad? Jag tycker den är hårfin.

Anonym skrev

Jag tycker snarare det börjar likna det som länge har förutspåtts:
framtidens krig kommer att föras av företag och privata intressen snarare än länder och demokratiska intressen.

Tomas skrev

.. börjar likna någonting som hände mellan 1939 och 1945 i Europa. Har vi inte lärt oss av historien?

Jag börjar allvarligt bli orolig över utvecklingen.

Anonym skrev

Är det ändå inte helt i demokratins intresse att med hälp av ett mindre ”offer” (de ytterst få som faktiskt förlorade på TPB-räden), göra någon som är betydlig mer gynnsamt för hela befolkningen (undvika sanktioner)?

Sebastian A skrev

Det är grova anklagelser
men berättigade
Alla vet att det inte får gå till så här, det är därför de försökt täcka det… fullt förståerligt
så… 4% för att ha något att säga till om
allt under det är enbart att skicka ett budskap… ingen som helst garanti
intressant är det att många politiker just fått upp ögonen för att folket anser detta vara en valfråga
varför skulle det inte vara det?
fildelning är vad vår framtid i mångt handlar om, den it kunniga generationen vet det

intressant är ju frågan, om bodström med flera , inser att de måste avskaffa lagen om nedladdning… skulle de då våga?

kimusaki skrev

lita på bodström ? knappast, avgå!
att sverige gör en sådan sak är en riktigt skandal fast å andra sidan ingen
överaskning Persson har varit USAs knähund sen Bush kom till makten,
bra med politiker som inte vågar stå på sig ! :/
hoppas ni kommer in i valet vilket jag tror ni gör för att ni behövs.
ni har min röst nu o för alltid iallafall så länge ni finns.

Daniel N skrev

Svartlistning av USA i World Trade Organisation, Thomas Bodström kurskamrat med MPAA’s svenska advokat… Jösses…

Lämna kommentar