The Pirates Hold a Party

Kommentarer

Rebel Warrior skrev

alltså, vi är miljarder mer civila människor än regeringsmen och poliser, FBI o blablabla….om något orättvist händer oss så bör vi ALLA agera!! tills någorlunda bra demokratiskt politik införs.

vi alla får bli rebeller helt enkelt! om nu staten och staterna tvingar oss till de,vilket dom kommer att göra!

för de kommer jag att bli!!
bara vi alla som tänker och tycker lika håller ihop oss,och det är jävligt massa!

Fight 4 freedom!!!

/Rebel Warrior

Wighar skrev

Tycker det är bra att dom startade i USA, jag donerade summan av 100$ (ca. 750-800 Svenska Kronor) till dom så sent som imorse, det borde räcka för deras server avgifter hoppas man :)

shagpad skrev

Och det är därför mediabolagen är så RÄDDA! Dom är faktiskt fruktansvärt rädda. Tank om alla skulle börja tanka? Deras roll i branschen skulle gå samma väg som dinosaurierna…

Däremot artisterna skulle kunna börja sälja sina låtar på sina hemsidor för några spänn per låt. Jag menar, du vet väl för fan vad artisten du ska tanka heter? Så googla :)

Jag tycker det är komiskt hur några så otroligt rika kan vara så rädda :D Men jag gissar att ”the machine” kostar en hel del i driftkostnader så pengarna rinner väl bort rätt snabbt om man inte har en garanterat överdriven vinst.

/M

Anonym skrev

En sak som talar för sverige i jämförelse med USA är att vi är ett litet land. Det är mycket lättare att starta/driva en politisk rörelse i Sverige än det är i USA. om vi nu bara kunde lösa upp alla länder större än svealand…

Richie skrev

Kapitalismens största problem, som jag ser det är uppkomsten av korporationer.

Det finns ett större – kartellbildning mellan de stora multinationella bolagen. De använder mer och mer patentlicenser och upphovsrätten för att dela upp marknader mellan sig – något som normalt är förbjudet om det sker med andra medel. Förbjudet just för att det för med sig såna otroligt stora nackdelar för konsumenterna och de mindre konkurrenterna som inte får vara med i kartellerna.

– Rickard Olsson

DanceK skrev

Man skall minnas en sak när man anklagar kapitalismen för att enbart gynna de rika:

Bilden av att den med mer kapital har större inflytande i en marknadsekonomi än den med mindre kapital må vara korrekt, men om man ser till hela samhället märker man något annat:

De fattigas totala kapital är mångt större än de rikas. Det är t ex därför som H&M eller IKEA kan ha sådana enorma omsättningar jämfört med Armani och andra designermärken. Om rika och fattiga slår sig samman i konsumentföreningar eller liknande har de rikas kapital ingen chans.

Man måste inte anse att detta faktum gör kapitalismen helt rättvis, men det säger oss definitivt att marknadsekonomins orättvisa inte är så enkel, och kan motverkas genom konsumentföreningar eller liknande.

Kapitalismens största problem, som jag ser det är uppkomsten av korporationer. När dessa blir stora och internationella nog kan de utmana statliga makten och sätta demokratin ur spel med flytt till låglöneländer eller lobbyism. (Tänk på när Ford spelade ut Saab och Opel mot varandra.)

Perty skrev

Visst har du rätt… Men jag är övertygad om att vi (konsumenter) har mer makt än vad vi tror. Bara den saken att man ställer frågor gör att försäljare reagerar. Och är det fler som ställer samma fråga så reagerar de ännu mera.

Det blir en spinoff…

Ta exemplet med DRM och HDTV och Windows Vista… Jag tror att om fler börjar ställa de rätta frågorna när de ska köpa en HD-TV eller koppla Windows Vista till sin HD-TV så kommer till slut företag kanske inse att det är ett en dålig grej med DRM och börja ta bort funktionalitet. Precis som regionskodningen på DVD numer i princip är borta för att det blev ett försäljningsargument att dvd-spelaren inte var regionskodad.

Sen skulle det vara finemang om det fanns en lista på alla de rätta frågorna och där kan ju Piratpartiet spela en stor och bra roll.

/Perty

HB skrev

Visst har konsumenten makt. Vissa konsumerar mycket, andra lite. Olika stor makt -> odemokratiskt.

Sen kan man inte frångå att alla konsumenter i grunden är människor. Vi har speciella behov. Vi behöver mat, bostad och arbete. Vi måste konsumera för att leva. ”Valet” man har är att konsumera eller dö. Sedan finns naturligtvis ett ”val” mellan olika produkter från olika företag. I grunden är det inget val heller. Varje alternativ är ett som fyller privata fickor och ger dem makt.

Att jag tycker att en räksmörgås är bra innebär inte att jag tycker att producentens åsikter är bra.

Perty skrev

Ni glömmer en sak…

Alla pengar kommer från en och samma källa… Konsumenten, dvs vi…

Så det är alltså vi som har makten.

Personligen, kommer jag hädanefter kolla mina rättigheter mycket noga innan jag köper något. Har precis blivit varse rivatkopieringsersättningen som jag inte hade fattat var en sån stor och underlig skatt.

Så några enkla regler jag kommer följa om jag ska köpa digitala grejjer:
– Kan jag spela/visa öppna format på prylen?
– Är spelaren/prylen låst på något sätt, DRM eller försämar ev. kvalité etc?
– Kan jag ta backup eller få en kopia om det digitala raderas?
– Måste jag personalisera/registera program etc för att kunna titta/lyssna?
– Kan jag köra det på linux eller kräver det windows? -> Win går bort..

/perty

DN skrev

Jag skulle vilja påstå att Sverige definitivt är på väg åt det hållet och har kommit en lång väg redan. Utförsäljningen av statliga verk, kommersialiseringen av det mesta och pensionssystemen. Japp, vi är halvvägs där. Och som synes, vår egen regering kontrolleras av ekonomiska intressen, inte folkets (trots att de skulle vilja ha det till att det är just för folkets intresse). När vi dessutom kan kontrolleras av amerikanska lobbyorganisationer finns det inte mycket kvar att försämra.

HB skrev

De kommer aldrig att lyckas. ”Demokratin” i USA ser inte på långa vägar ut som den i exempelvis Europa i stort (som också har stora problem). I USA såväl som i många andra länder styrs politiken direkt eller indirekt av företagen dvs kapitalisterna. Kapitalismen i USA är utvecklad vilket i sin tur innebär att det inte finns så stora möjligheter att ändra på systemet annat än med en revolution.

Hur stor chans har piratpartiet att hävda sig i ett samhälle där media ägs av härskarklassen? Där varje förändring i en riktning som inte är gynnsam för företagen motarbetas med alla tillgängliga medel? De kommer antingen tigas eller skämtas ihjäl.

USA är kapabelt att göra vad som helst i utlandet. Vi ska inte tala om vilka rättsvidrigheter den borgerliga regimen kan göra i det egna landet.

Lämna kommentar