”Monstret” skapades av nöjesindustrin

Kommentarer

jonatahan skrev

hej killar vil ni leka med mej idag efterskolan ni verkar vara ett gäng coola killar som er snela och roliga. vi ka nleka med mina nya pokemon kort och drikka saft och äta kakor:D, snela kom hem till min hydda i jamajca

jak heter dennish skrev

jag hetar dennish och jak er bög och luktar på sura strupor i näsan

jonathahan er ful skrev

jonatahan er ful som en skostorlek 1000, han er en indian från jamajca som eter bajsi näsan hela DAN

hej då era bajspungar

linusbajsgladkorv skrev

linus har en stor enfotad katt som kissar på gamla tanter som går till ica och köper billigt mjöl som barn i afrika har gjort på gamla döda hestar som bode i en laggård som brann upp och alla dog men sen så sparkade en man på ett lik och då kom en galen kossa som bajsa på alla små negerbarn!!!!!!

Anonym skrev

LINUS ÄR EN ÄCKLIG LITEN FUL MÄNNISKA.. ETT DREGG HELT ENKELT. VI SKULLE HA DET MKT BÄTTRE UTAN HONOM.. HAN ÄR ETT HÅN MOT OSS.. VI SKÄMS FÖR HONOM..
TACK Å HEJ LEVER PASTEJ

Philip skrev

[quote=Per, Bodenbo]Den här lokaltidningen ges ut i samma län (Norrbotten) där bandet Lagoona under åtta års tid bevisade att fildelning faktiskt är en fullt fungerande och till och med lönsam marknadsföringsmetod. Men jag törs sätta en slant på att Anders Mildner inte kommer att nämna varken Lagoona eller de hundratusentals andra Artitister klagar för dom inte får betalt för sin musik som kopieras på internett MEN VI ANDRA SOM INTE VILL HÖRA DERAS MUSIK DOM GJÖR MUSIK MED HÖG BAS SOM GÅ GENOM VÄGGAR GOLV OCH TAK DETT BORDE VA HÖG MILJÖSATT PÅ MUSIK ca 1000kr /låt som skulle gå till att ljudisolera fastigeheter………… ter som kommer i kläm i debatten när man antingen ska vara Skurk/Pirat/Fildelare/Ondskefull/Tjuvaktig eller Ärlig/Betalande/Lydig/Antipirat/BertKarlsson.

Det är sånt som får mig att hata hela debatten. Det är inte bara kommersiella artister och deras intressen det handlar om. Och fildelning är inte bara av ondo. Snälla Anders Mildner, se dig omkring och låt någon av länets alla icke-kommersiella artister få berätta om saken ifrån deras perspektiv. Det är ju faktiskt internetbaserade artiser som sitter på lösningen, och har gjort det i kanske 6-8 år nu.

Per Gessle var ingen pionjär när han gav ut ett gratis album. Han var sju år efter sin tid. Det är dags att uppmärksamma de riktiga pionjärerna nu.[/quote]

Observatorn skrev

Från CNN idag:

Warner Music on Tuesday tabled a cash offer of 320 pence per share for EMI, which was rejected, EMI said. That bid valued EMI at £2.5 billion ($4.6 billion).

The offer came four days after EMI bid $31 per share to acquire Warner Music, EMI said. That offer valued Warner at $4.2 billion.

Så dom vågar inte köpa varandra!
Oerhörda pengar för företag vars service inte längre behövs…
Påminner om dom stora spelarna inom tågindustrin i USA när bilen kom…
Fast då stod andra stora företag som vinnare förstås.
Lätt att se att aktier i EMI och Warner är på fall.
Tycker lilla jag som inte vet ett skit om Corporate America…

/Pellejöns

steelneck skrev

Det talas ibland om att artister skulle behöva lita till mecenater ungefär som på medeltiden om upphovsrätten begränsades rejält. Snacka om logiskt felslut och retorisk bubbla! En liten okänd artists största fara är inte hurvida någon ger 17 i att betala, dennes största hot är att förbli okänd. Men kika bara på de avtal en liten artist måste skriva på för att överhuvudtaget ha en chans att bli känd genom bolagens kanaler, vårt svenska STIM som tydligt exempel. Det första de måste göra är att avsäga sig all sin ekonomiska rätt till alla sina verk, både befintliga och tom. framtida! Här kan vi verkligen tala om ”mecenat-välde”, musiker av idag lever under precis de förhållanden som en del använder som argument för att de inte skall behöva ha det så, det är bara det att mecenaterna, dagens makt o kyrka, är bolag i underhållningsbranchen.

Anonym skrev

Lösningen till vad? Hur man livnär sig helt och hållet på musik utan att sälja skivor?

Om det finns folk som verkligen gör det så skulle det vara intressant att läsa mer om. Lagoona verkar ju tyvärr inte ha varit mer än ett fritidsprojekt…

tixe skrev

Jag köpte en skiva en gång, den kunde jag inte kopiera till min dator utan brännare… Då blev jag sur…

Per, Bodenbo skrev

Den här lokaltidningen ges ut i samma län (Norrbotten) där bandet Lagoona under åtta års tid bevisade att fildelning faktiskt är en fullt fungerande och till och med lönsam marknadsföringsmetod. Men jag törs sätta en slant på att Anders Mildner inte kommer att nämna varken Lagoona eller de hundratusentals andra artister som kommer i kläm i debatten när man antingen ska vara Skurk/Pirat/Fildelare/Ondskefull/Tjuvaktig eller Ärlig/Betalande/Lydig/Antipirat/BertKarlsson.

Det är sånt som får mig att hata hela debatten. Det är inte bara kommersiella artister och deras intressen det handlar om. Och fildelning är inte bara av ondo. Snälla Anders Mildner, se dig omkring och låt någon av länets alla icke-kommersiella artister få berätta om saken ifrån deras perspektiv. Det är ju faktiskt internetbaserade artiser som sitter på lösningen, och har gjort det i kanske 6-8 år nu.

Per Gessle var ingen pionjär när han gav ut ett gratis album. Han var sju år efter sin tid. Det är dags att uppmärksamma de riktiga pionjärerna nu.

Lämna kommentar