Ny rapport: Marschen mot Bodströmsamhället

Kommentarer

Jon skrev

Jag läste rapporten, och fick just en skrämmande tanke.
Först ett litet (i mitt tycke rimligt) antagande: Att sälja receptbelagda medeciner över internet kan ge annan straffpåföljd än böter.
Om detta antagande stämmer så skulle polisen i bodstömsamhället få rätt att bryta sig in hos, och installera spyware på datorer tillhörande, alla människor som rimligen kan antas få epost från någon som försöker sälja receptbelagda medeciner. Jag får i dagsläget c:a 10 sådana brev om dagen…
All information som polisen sedan uppdagar får dom sedan bruka fritt för all form av brottsbekämpning och brottssförebyggning. Snacka om totalövervakning…

steelneck skrev

Lite synd att rapporten bara finns på timbro, många som ligger till vänster på den politiska kartan ryggar instinktivt tillbaka. Men å andra sidan, en socialdemokratisk motsvarighet till timbro skulle antagligen finna rapporten alltför obekväm för att publiceras på den egna webbplatsen… Skall genast göra ett inlägg hos Oscar om detta.

Fabian skrev

Är det sant?
Kan du länka till mer information? Det här borde man ju ha hört nånstans? Det är ju riktigt läskigt.

e2npau skrev

Timbro är nog först och främst liberaler, inte som folkpartiet utan libertarianer på riktigt och i andra hand för eller mot upphovsrätt.

Det liberala lägret är i inmaterialrättsfrågor delade i två läger – delvis styrt av vilken generation man tillhör. Där den äldre skaran är ofta är kraftigt för upphovsrätt ”man skall ha rätt till frukten av sitt arbete” – men även dessa brukar konstatera att film och musikindustrin idag inte fungerar enligt marknadsmässiga principer. Den yngre är ofta motståndare till upphovsrätt på ungefär samma grunder som piratpartiet (motsv).

Dock så tror jag att man absolut inte kan betvivla att timbro/liberaler är kraftigt för både rättsäkerhet och minskat övervakningssamhälle – eller till och med mycket mer långtgående än så vad det gäller att minska statens inflytande över medborgare.

Anders Forsman skrev

finns inget annat alternativ – han verkar maktgalen. En mycket intressant och bra presenterad ”bok” av herr Swartz. Den hamnade givetvis i min samling i mitt eviga bloggande ;)

Rickard Falkvinge skrev

Från och med om… tre dagar, den 1 juli, så får polisen rätt att göra husrannsakan, till och med HEMLIG husrannsakan, även om du inte är misstänkt för något brott, utan i syfte att FÖREBYGGA brott.

Vi är långt förbi 1984, vi är på 2006.

Rickard Falkvinge skrev

I det här fallet, när rapporten presenterades, gjordes solklart att Johan Pehrson och Tomas Bodström är av precis samma skrot och korn vad gäller vart de vill. Även om Timbro är känt för att tidvis kritisera en socialdemokratisk regering, så är rapporten i sig inte s-fientlig och m-fp-vänlig.

Michal skrev

Har läst ca halva analysen och det syns att det är skrivet av Oscar Swartz. Gediget uppbyggt, bra presenterat och skrivet på ett normal, lättförståeligt språk. Jag är glad att han satte ihop rapporten – bara första hälften innehåller tillräckligt med stoff för att sparka Bodström.

Nu ska jag läsa resten med intresse. Var tvungen att ta en paus för att uppmuntra alla att ta en titt på dokumentet.

Zapata skrev

Nu drar jag dock mina öron åt mig. Förvisso ska man inte dra allt över en och samma kam men Timbro är samma avskräde som upphovsrättslobbyisterna i min värld. Men jag förstår att Oscar kanske använder Timro för att nå ut med sitt budskap.

Lämna kommentar