The Pro Piracy Lobby

Efter allt tryck efter razzian mot PRQ och The Pirate Bay, har nu grabbarna bakom TPB startat en internationell piratorganisation. Syftet med organisationen är att samla alla världens piratorganisationer och skapa en ny diskussion om fildelning och dyl.
Denna gång går de dirket in och kräver fritt internet och inga sabotage, som portblocks eller hastighetsspärrningar.

We have agreed on a platform based on three statements:

* Kopimi – We will copy whatever we want. Make p2p legal or just accept it!
* Free networking, everywhere by anyone!
* Don’t touch our Internets! No more efforts to limit, monitor or sabotage use of the net!

The Pro Piracy Lobby

Kommentarer

Anonym skrev

Det krävs långt mer slit än 30 minuter i en studio. Det är inte något slags 30-minuters-magi sen är man stenrik. Att vara artist/musiker/låtskrivare är ett jobb som alla andra. Skulle du gå till ditt jobb om du visste att du inte skulle få lön?

Anonym skrev

Helt jävla otroligt att man inte kan rösta via internet när man kan deklarera…

Freeman skrev

Det har tydligen förts interna diskutioner om PP’s medlemskap i PPL. Under utvecklingen av PPL’s site var vi till och med på listan av medlemmar men togs tydligen bort precis innan nyheten släpptes. Förmodligen var det någon i PP som tog sig lite väl mycket frihet utan att höra med partikamraterna. Nåja, ingen skada skedd den här gången iaf. Jag anser förövrigt inte att vi ska ansluta oss till någon lobby, men vi ska absolut se till att följa deras utveckling och kanske ta lärdom av den.

Martin Friman
Organisationsansvarig för Valkrets 4, Södermanland.

Richie skrev

[quote=Joey68]Du vet mycket väl att det var en helt annan sak att bli medlem i ett parti på 80-talet.[/quote]
Javisst. Det är t.ex. enklare att bli medlem både i Miljöpartiet och Moderaterna än det är att bli medlem i Piratpartiet, bara för att ta ett närliggande exempel. Sen så var det iofs valet 1994 jag tänkte på, jag har inte hittat några medlemssiffror för (mp) 1988.
– Rickard Olsson

Richie skrev

[quote=Joey68]Ja att misstankarna rör betydligt mer saker än upphovsrätt är ju uppenbart.[/quote]
Det är faktiskt inte alls uppenbart. Polisen tog med sig allt, även saker som högtalare. På husrannsakningsordern står det endast nämnt brott mot upphovsrättslagen, inget annat. Resten, hela rasket om annonspengarna och Schweiziska nummerkonton, är rena spekulationer från Per Brumark. Hans drapor innehåller ganska många faktafel bland det som vi kan kolla upp så vi är många som är väldigt försiktiga att ta resten av hans påståenden för fakta.

För övrigt står det nog i nån lag nånstans att man är oskyldig tills motsatsen bevisats. Eller är det så att om jag t.ex. polisanmäler dig för nåt grovt brott så kan du hängas ut som skyldig i media och på nätet, tills du frikänts?

– Rickard Olsson

Anonym skrev

[quote=Joey68]Du vet mycket väl att det var en helt annan sak att bli medlem i ett parti på 80-talet. Då fanns varken internet eller sms./quote]

Kanske skulle man kämpa för att kunna rösta via sms och dator så som man kan deklarera! Då skulle säkert många av de grupper som stödjer piratpartiet också gå och rösta?

Anonym skrev

[quote=Joey68]Jag har aldrig sagt att det är en pyttefråga. Jag har sagt att det inte går att driva ett parti på lobby-frågor. Det är naivt att tro att att ni ska kunna föra ett parlamenatriskt arbete på TRE frågor. Vad tror ni att ni sak göra i fyra år?[/quote]

Om inte annat – en symbolgärning! Eftersom det är samhälleligt acceptabelt att en artist får leva på royalites år efter år efter år, efter 30 framgångsrika minuter i en studio, så vore det väl i princip inte orimligt om vi, efter 30 dagars vågmästarförhandlingar, kan leva på riksdagsmannalöner utan att göra något särskilt resten av perioden.

Men don’t worry, som nämns någon annanstans i den här tråden så lär det bli ett heltidsjobb för hela partiet bara att hålla koll på alla frihetsinskränknade förslag från medborgarbevakningsminister Buggström.

Joey68 skrev

Du vet mycket väl att det var en helt annan sak att bli medlem i ett parti på 80-talet. Då fanns varken internet eller sms. Det är inte relevant att jämföra dom två sakerna.
T o m Falkvinge har ju kommit på det…

Joey68 skrev

Ja att misstankarna rör betydligt mer saker än upphovsrätt är ju uppenbart. Eftersom dom inte får tillbaka servrarna och dom har bokföringen så handlar det om betydligt större saker än länkar.

Att dom tjänar pengar på upphovsrättsskyddat materiel. Kanske pengatvätt. TPB-härvan lär växa under hösten eftersom åtal inte ska väckas innan december.
Killarna bakom PRQ och TPB vill ju inte uttala sej om random media och varför annonsintäkterna hamnar i Geneve. Inte heller kopplingarna till knäckebrödsCalle ovh Piratbyrån, även fast Piratbyrån stod i TV i våras och sa med stolthet att dom låg bakom TPB.

Hela den här härvan gör att det blir oseriöst att killarna bakom TPB är inblandade i en lobbygrupp.

Jag hade tänkt efter innan jag skrev. Har du tänkt efter vilka du allierar dej med?

tixe skrev

[quote=DanceK]Egentligen skall väl inte ett parti vara med i en lobbygrupp? Lobbygrupper som jag fattat det finns främst i USA där man bara har 2 stora politiska partier. Därför är det enklare att samla sig och påverka befintliga politiker än att utmana med nytt parti.

Emedan lobbygrupper inte har samma roll i Sverige som i USA, där stora ekonomiska tillgångar tenderar att ge vissa grupper oproportionerligt stort inflytande, kan grupper som denna ha en roll att spela på den internationella arenan.

Piratpartiet skall definitivt ge sitt fulla stöd åt initativet, precis som vi hoppas att initativet ger sitt fulla stöd åt piratpartier i alla länder men vi bör inte bli medlemmar.[/quote]

Det är visst samma sak, det är bara det att vi inte kan se sånt…
SVT visade hur politikerna skrev av vad lobbyorganisationer hade skrivit ord för ord…Och det finns inga regler för lobby grupperna i Sverige som i USA

tixe skrev

[quote=Joey68]Jag har aldrig sagt att det är en pyttefråga. Jag har sagt att det inte går att driva ett parti på lobby-frågor. Det är naivt att tro att att ni ska kunna föra ett parlamenatriskt arbete på TRE frågor. Vad tror ni att ni sak göra i fyra år?
Det är bra att det startas en ordentlig lobby-grupp som driver dom här frågorna. Synd bara att TPB står bakom. Med tanke på att dom är brotts-misstänkta så ger lobby-gruppen ett icke trovärdigt intryck.
Att blanda in föräldraförsäkringen kan ju inte ligga i eran linje. Ni vill ju inte ta upp frågor som ni inte förstår er på. Men ni kan ju fråga dom som får barn, har hus och andra utgifter vad dom tycker. För dom är det inte ointressant.
Att ni anser att allt är ointressant utom era frågor är ju att nedvärdera större delen av befolkningen.[/quote]

Varför tror du de är brottmisstänkta???
Tänk innan du skriver >,<

Richie skrev

[quote=Joey68]Jag har sagt att det inte går att driva ett parti på lobby-frågor.[/quote]
Tja, det gick ganska bra för Miljöpartiet. Vi har för övrigt just nu ungefär 1000 fler medlemmar än de hade då de kom in i Riksdagen.
[quote=Joey68]Vad tror ni att ni sak göra i fyra år?[/quote]
Vi har nog att göra. Bara att hålla koll på Bodströms påhitt är ju ett heltidsjobb.
[quote=Joey68]Men ni kan ju fråga dom som får barn, har hus och andra utgifter vad dom tycker.[/quote]
De flesta av oss har faktiskt både hus och barn. Jag t.ex. har ett av det ena och tre av de andra. Till den samlingen kan vi lägga 50 fiskar, tre bilar, en motorcykel, ett konsultföretag i IT-branschen och en liten hund. Så nog finns det gott om andra utgifter och intressen alltid.

Det här betyder ju inte att frågorna är ointressanta i sig. Vi har bara varit med såpass länge att vi inte ser nån större skillnad på di blåe och di röde vad gäller de där sakerna – det har varit samma skit oavsett vilka som suttit i Riksdag och regering.

Tills nu.

– Rickard Olsson

Joey68 skrev

Jag har aldrig sagt att det är en pyttefråga. Jag har sagt att det inte går att driva ett parti på lobby-frågor. Det är naivt att tro att att ni ska kunna föra ett parlamenatriskt arbete på TRE frågor. Vad tror ni att ni sak göra i fyra år?
Det är bra att det startas en ordentlig lobby-grupp som driver dom här frågorna. Synd bara att TPB står bakom. Med tanke på att dom är brotts-misstänkta så ger lobby-gruppen ett icke trovärdigt intryck.
Att blanda in föräldraförsäkringen kan ju inte ligga i eran linje. Ni vill ju inte ta upp frågor som ni inte förstår er på. Men ni kan ju fråga dom som får barn, har hus och andra utgifter vad dom tycker. För dom är det inte ointressant.
Att ni anser att allt är ointressant utom era frågor är ju att nedvärdera större delen av befolkningen.

Richie skrev

[quote=Joey68]Det är alldeles för smala frågor för att driva ett parti med ENBART dom frågorna.[/quote]
Mhm, frågan om vem som ska kontrollera kulturen och informationen i framtiden – folket eller storfinansen, är ju en pyttefråga jämfört med om vi t.ex. ska ha 75% eller 80% i föräldraförsäkringen…
– Rickard Olsson

Joey68 skrev

Piratbyrån ock TPB går hand i hand. Det har dom ialla fall sagt på TV med stolthet. Jag såg det själv i våras när piratbyrån berättade om hur dom hade lyckats TPB och att det var piratbyrån som hade startat den. Jag tycker det är jättebra att det startas en lobby-grupp för dom här frågorna. Det är alldeles för smala frågor för att driva ett parti med ENBART dom frågorna.

DanceK skrev

Egentligen skall väl inte ett parti vara med i en lobbygrupp? Lobbygrupper som jag fattat det finns främst i USA där man bara har 2 stora politiska partier. Därför är det enklare att samla sig och påverka befintliga politiker än att utmana med nytt parti.

Emedan lobbygrupper inte har samma roll i Sverige som i USA, där stora ekonomiska tillgångar tenderar att ge vissa grupper oproportionerligt stort inflytande, kan grupper som denna ha en roll att spela på den internationella arenan.

Piratpartiet skall definitivt ge sitt fulla stöd åt initativet, precis som vi hoppas att initativet ger sitt fulla stöd åt piratpartier i alla länder men vi bör inte bli medlemmar.

Sebastian A skrev

Jag utgår från att Piratpartiet kommer att samtala med The Pro Piracy Lobby, stödja dem och bli medlem? Blev nästan förvånad när jag inte såg vårat partinamn på listorna av medlemmar men jag antar att vår ledning ser över det hela as we speak.

/ Sebastian A
_________________________________________________________________________

”Industrin ligger efter i att höra och tillmötesgå konsumenternas önskningar och behov.”
– mitt mail till SVT debatt : Piratkopiering – omöjlig att stoppa

Marcus S skrev

Med ”krav” som ”Kopimi – We will copy whatever we want. Make p2p legal or just accept it!” kommer man inte så långt.

En bättre ansats skulle vara att försöka föra en dialog och komma till en vettig lösning. Kräv att DRM skall bort till exempel! Inte pajkastning..

Daniel Holm skrev

The Pirate Bay och TPB är samma sak. Det är nog mycket trovärdigt att det är Piratbyrån som är mest drivande.

Mathias Hellsten skrev

Tekniskt sett är det inte grabbarna bakom the Pirate Bay som startat PPL – det är grabbarna bakom TPB och grabbarna och så vidare bakom Piratbyrån och Piratgrupperna samt ArtLiberated. Min uppfattning är att det är Piratbyrån som varit mest drivande.

Lämna kommentar