Piratbyrån tillbaka online

- Vi kan nu återta vår plats som nätets främsta upphovsrättskritiska nyhetskälla, menar Tobias Andersson från Piratbyrån. Tillsammans med andra nyhetssidor och bloggar ser vi till att det blir omöjligt att missa allt spännande som händer på området.

Piratbyråns server och originaldata är fortfarande i beslag hos polisen. Åklagare Håkan Roswall vägrar häva beslaget. Data är dock inte beroende av en fysisk plats, och efter lite pusslande är hemsidan alltså åter på plats.

- Även om vi knappast suttit sysslolösa är vi mycket glada över att återta vår plats på nätet, säger Tobias Andersson. Det är härifrån vår verksamhet koordineras.

Under tiden hemsidan varit nere har Piratbyrån bland annat organiserat en stor demonstration med anledning av tillslaget mot The Pirate Bay, skrivit debattartiklar, fört samtal med politiker från i princip alla partier, förhandlat i tingsrätten, talat i Almedalen, sjösatt en stor internationell lobbyorganisation och köpt en lock av Thomas Bodströms hår.

(Ur Piratbyråns eget pressmeddelande.)

Kommentarer

Rasmus skrev

Piratbyråns ”medlemsregister” är listan över de omkring 60000 som registrerat sig på forumet.
Uppgifterna som finns är följande:
* Nickname
* E-post
* Förnamn (där man kan skriva vad man vill)

Inga adresser, personnummer eller liknande alltså.
Det är alltså inte en förenings medlemsregister som beslagtagits, utan ett webbforums. Klart sabotage mot Piratbyråns verksamhet och möjlighet att kommunicera sitt budskap, men inget hot mot de enskilda personerna.

Holi skrev

Skönt att den är uppe igen.. Fortfarande för mig ofattbart att den blev beslagtagen och att den fortfarande hålls av polisen är tja.. *censur*

Lämna kommentar