Scouter vapen mot fildelare

Kommentarer

Marcus.N skrev

Att använda barn för att ”sätta dit” någon är inget nytt precis.
Gå tillbaka till häxjakten, barn användes till 99% i alla fall.
Barn användes som informatörer i kommunistländer, för att hitta personer som motsatte sig den sittande regimen, kanske då främst Stalin. Ingen misstänker ett barn. Det förväntades även av nazistregimen att barn skulle skvallra på sina vänner, släktingar som var oliktänkande sittande regimen, och av ”fel” etniskt släkte.

Att regeringar använder sig av minderåriga för att utföra deras smutsjobb, är att våldföra sig på barnen, de flesta har säkerligen ingen aning om vad de konsekvenser kan bli för de som anges.
Men det är väl därför det är så enkelt att manipulera barn att göra som man vill, erbjud dom en påse godis och en liten peng sen gör dom precis vad man ber dom o, de skulle säkert svära på hedersord att Självaste Kungen har tankat hem senaste Stålmannen filmen.

Så att använda barn för att jaga fildelare, låter för mig som
en modern häxjakt, snart ser dom väl om vi flyter om vi slängs i
en sjö också, sen är det bålet nästa.

Fredric skrev

Barn som angivare är en viktig del i att upprätthålla korrekt tankeverksamhet i befolkningen för Minikär (kärleksministeriet) i boken 1984 som vi alla känner till…

Anonym skrev

Säpo har redan varit inne på det och kanske har det i system nu också. Någon som kommer ihåg spionerna på skolorna som skulle avslöja potentiella terrorister.

Nordh skrev

Hoppas att Stefans kompisar tar ett litet snack med honom. Jag skulle då inte vilja vara kompis med någon som är villig att anmäla mig för fildelningsbrott.

Thomas skrev

Vilken dröm för myndigheterna. Dom lägger ut spaningsarbetet på entreprenad till ungdommar som inte har dom restriktioner en polismyndighet (bör) ha.
Och vilken godtycklig rättvisa sen.

Citerar Stefan Sködmo i GP på frågom om han kunde tänka sig ange en kompis
”- Först skulle jag ta det direkt med kompisen och fråga: ”Vad håller du på med egentligen?”. Om han eller hon ändå fortsätter är det min skyldighet att rapportera vidare, säger Stefan Sköldmo”

Resultatet av att införa något sådant, blir att kompisar till angivarna antingen inte anges, eller att de får en särställning. Men andra går att anmäla lite godtyckligt.

Anonym skrev

Hmm, känner igen detta med anonyma angivare från någon annanstans… Är det inte nog med den förföljelse som mediabolagen redan bedriver av sina kunder? Hur tänker de när de försöker angripa en folkrörelse med infiltratörer – har de inte lärt sig något av historien?

Lämna kommentar