Lagen mot fildelning tandlös

Kommentarer

Anonym skrev

Jag är själv artist och skulle gärna vilja ha möjligheten att mitt verk inte kan spridas genom fildelning, även fast jag just nu tillåter det.

D@v!d skrev

Svenska staten är otroligt besvärande & irriterande med sina argument angående fildelning.
Jag tycker att fildelningen absolut inte är olaglig.
Att hålla på med fildelning är både informativt & underhållande.

Svenska staten kan få hålla på och tjafsa om de vill men de kommer aldrig att vinna kriget angående fildelning.

Till DIG Justitieminister Thomas Bodström gå och studera juridik så att du lär dig någonting om du ska vara irriterande.
Sitt inte och hitta på en massa lagar som inte håller för det är ändå ingen som kommer att följa dom lagar som du lägger fram.

Justitieminister Thomas Bodström du är en NOLLA!

//D@v!d

Reakk skrev

Tyvärr är ifpi och dess motsvarigheter världen runt av allt att döma redo att ta till exakt vilka medel som helst för att skydda sina inkomster. Från att ha talat om att ”vi jagar inte enskilda barn, vi jagar de som tjänar pengar på de här” har man gått över till att stämma alla som sysslar med fildelning på rena fantasisummor. Det finns fortfarande ingen bevisning för att film- och skivbolagens ”förluster” beror på fildelning, eller ens att förlusterna existerar i sinnevärlden.
För mediabranschen är det bara en fördel om samhället omvandlas till en stenhård diktatur. Desto lättare att kontrollera vilken utrustning kunden har, och förhindra att de har illegal utrustning som till exempel mp3-spelare. För skivbranschen ser fortfarande bärbara mp3-spelare som illegala, tvivla inte en sekund på detta. Brittiska BPI motiverade sina påtryckningar på ryska staten för att stänga ned allofmp3 bland annat med att mp3-formatet saknar DRM-begränsningar och alltså är ett i första hand ”kriminellt” format.
Musikbranschen ser inte konsumenterna som kunder utan som mjölkkor, och om de är tvungna att behandla korna hänsynslöst för att öka vinsterna är det inga problem. Man kan alltid skaffa nya kor när de gamla gått sönder i hanteringen. Det är ju inte så att folk kommer att sluta lyssna på musik, och så länge det bara finns fem-sex stora skivbolag kan de lätt dela upp marknaden mellan sig och hålla priserna smärtsamt höga. Att de bryter mot lagar om kartellbildning bryr sig inte staten om, den är ju fullt upptagen med att jaga trettonåringar som laddar ned musik…

Lämna kommentar