Fildelarna politiskt faktum i valet

Kommentarer

emma skrev

[quote=Anonym]medlemspriset är lågt, därmed betalar folk utan att veta vad de betaler för för att det är poppis att surfa på ’warez’-havet.[/quote]

mm – visst, du har all rätt i världen att teoretisera över kvaliteten på medlemmarna. Visserligen är du väldigt respektlös, men det är ditt val att ställa dig så. Men betyder det att medlemstalet är lögn? Nej.

Ska passa på att tacka för alla nedlåtande kommentarer om oss piratpartister, förresten. Inget har motiverat så starkt och så mycket att slita lite till i den här valrörelsen! :)

Anonym skrev

medlemspriset är lågt, därmed betalar folk utan att veta vad de betaler för för att det är poppis att surfa på ’warez’-havet.

Anonym skrev

Har inte de flesta hemtelefon ändå? Visst har man mobiltelefon också. Men att säga att PP har så få väljare enligt undersökningar lär inte bero på personer som bara har mobiltelefon. Jag känner faktiskt ingen som inte har hemtelefon av någon form. Må det vara skype-in (ja, riktigt hemnummer), mammas/pappas nummer eller eget abbonemang, hemtelefon har de.

Att piratpartiet har fler medlemmar än andra partier beror givetvis på den låga anmälningsavgiften. 5kr är en struntsumma folk betalar utan att riktigt förstå vad piratpartiet vill, om de senare kollar upp vad partiet verkligen vill så kanske de röstar, men många unga (och det är ju unga personer här) röstar ofta som sina föräldrar. Man är uppfostrad rödluva eller blåbär och första valet känns inte så viktigt.

Anonym skrev

”Dessutom, förutom det där med avsaknaden av mobiltelefoner i väljarundersökningar – pp-sympatisörer är nog starkt benägna att ingå i bortfallsgruppen, de som vägrar att medverka i en väljarundersökning.”

Precis min tanke. Efter att jag kom hem ifrån en resa till Israel/palestina för ca: 10-15 år sedan så blev jag uppringd av någon som gjorde en undersökning och den första frågan dom ställde var om jag nyligen rest och i så fall vart. Tyckte inte dom hade med det att göra och la på. Sedan dess så har jag konsekvent vägrat ingå i undersökningar vara sig det handlat om vilken glass jag tycker bäst om eller vilka jag kommer rösta på.

När Bill Clinton kandiderade till president så hade man undersökningar där folk satt med två knappar som representerade en positiv/negativ reaktion på vad försökspersonerna såg på TV-skärmen då de fick se Clintons tal. Ett av resultaten blev att man ville ändra hans leende som fick en negativ reaktion. 5 personer sattes att coacha honom för att få honom att le på ett sätt som folk skulle uppfatta som mer trovärdigt. Jag är helt EMOT att lämna information till de som styr som hjälper dom att kunna manipulera mig och andra mer effektivt. Jag tycker att dom borde följa sitt hjärta mer och stå för vad dom själva tycker istället för att hela tiden känna efter åt vilket håll vinden blåser åt och sedan vända kappan.

Dessutom så kan man tolka undersökningar som man vill och som man frågar får man svar. Ibland så är frågorna ställda på ett sätt som gör det omöjligt att besvara frågan på något vettigt sätt. Enkelt uttryckt så försök svara ja eller nej på frågan ”Har du slutat slå din fru?”.

Jan Guillou berör ämnet i en artikel i aftonbladet där han skriver ”Frågorna i enkäten var så listigt gjorda att enda sättet att undgå att bli antisemitdefinierad var att vägra besvara dem. ”Har judarna ett för stort inflytande i världspolitiken?” Redan frågan är antisemitisk i sitt generaliserande av ”judarna”. Oavsett hur man försöker svara på en sådan fråga åker man fast i den vetenskapliga håven. Särskilt om man tror att frågan betyder: Har Israel ett för stort inflytande i världspolitiken?”.

Ett långt inlägg med en kort slutsats. Jag syns inte i statistiken men ni har mitt stöd och min röst :-)

Anonym skrev

Underskattning har ALDRIG någonsin skadat någon. Det håller direktangreppen från andra partier på ett minimum.

Dessutom, förutom det där med avsaknaden av mobiltelefoner i väljarundersökningar – pp-sympatisörer är nog starkt benägna att ingå i bortfallsgruppen, de som vägrar att medverka i en väljarundersökning.

Anonym skrev

Visserligen är han en privatperson, men i den texten så uttrycker han sig i form av professor i statsvetenskap och att då ”gissa” att våra siffror är uppblåsta är så fel som det kan bli.

Om han i texten hade uttryckt sig som privatperson, alltså utan hänvisning till hans professur så hade det så klart varit en helt annan sak.

Jonas skrev

Ville bara påminna om att Holmberg är en vanlig privatperson och inte folkvald eller officiell person på något sätt. Därmed bör vi vara försiktiga med personangrepp. Han har fel, men det är ju ganska enkelt att motbevisa och det har redan gjorts.

Holmberg själv har rätt till sin åsikt och har all rätt att uttrycka den, som varje annan privatperson som helst.

Anonym skrev

Jag tycker det vara bara en i raden av smutskastande personer… Har människor i Sverige idag ingen heder och objektiviteft lojalitet längre. Disrespekterar vi varandras åsikter idagens samhälle så mycket att man går ut öppet och sparkar på allt man inte gillar? Speciellt från en professor på GU. Man kan tycka att han om någon borde vara objektiv.

Henrik Rydberg skrev

Sören Holmberg är kanske partisk. Om vi antar att Sören Holmberg inte vill att piratpartiet ska komma in i riksdagen kan han försöka sprida tvivel i syfte att få oss att lägga röster på partier som troligare kommer in i riksdagen.

Rösta pirat om du vill ha Piratpartiets politik.

Anders Forsman skrev

Deras senaste platta fanns tillgänglig för nedladdning och de sa klart och tydligt ”ladda ner den, men gillar ni den köp den”

Tydligt tecken på att en bra produkt säljer.

Angående påstådda medlemssiffror, är det bara såå löjligt, vilket vi alla som deltar vet, vi snackar efter valet ;)

WitchBitch skrev

Ursäkta men anklagar han oss för att fejka medlemssiffror? VARFÖR skulle det vara så himla omöjligt att folk faktiskt bryr sig om de tre frågor som partiet representerar??
Usch jag blir så sur.

James skrev

[quote=Anonym]man ska dela med sig filmer bajs[/quote]

Man bör betala för film efter man sett den förutsatt att man tycker den är bra, och har råd (prissänkning är dock att föredra då det finns stort utrymme för detta) /Ekonomiskt perspektiv

Man bör dela med sig av all kultur helt fritt utan krav på betalning och ekonomiskt intresse samt påföljder ifall man gör detta /Idylliskt perspektiv

ljus & kärlek!

Lilleman_ skrev

Det kommer bli oerhört intressant att se vad som händer efter valet. Oavsett om PP kommer in i riksdagen eller inte, är jag tvärsäker på att vi kommer bli absolut störst bland uppstickarna. Då kommer det visa sig hur ”uppblåsta” våra medlemssiffror är.

Lämna kommentar