”Piratpartiet tror på 5 procent i valet”

Kommentarer

Caleb skrev

Jag tror ni kommer in i riksdagen. Det finns många människor som är trötta på allt valfläsk och sandlådenivån på de politiska debatterna, som istället röstar på ett parti som tar upp frågor de faktiskt bryr sig om.

Opinionsmätningar ska tas med en nypa salt.

Marknadsföring av partiet IRL är överskattat då de flesta av oss spenderar mer tid framför datorerna ändå. ;)

Anonym skrev

ja o min man är inga ungdomar utan 44 respektive 35 men sympatiserar helt med de piratpartiet står för utan tvekan så lägger vi vår röst där idag den 17 september mvh annica o tobbe i västerås

tOLEDO- skrev

Jag håller med er alla mer eller mindre som har kommenterat i denna tråd.

Jag kan säga så här att jag blir inte förvånad om vi inte kommer över 4%, men jag blir heller inte förvånad om vi kommer över 4%.

Tja, det finns massvis med fildelare som absolut kommer att rösta, men många utav dem som delar fil tycker andra saker är viktigt också. Dem flesta idag som delar fil tror jag faktiskt delar fil för att dem inte har cash att köpa sig något orginalt och framför allt inte orkar att ta sig ner till bussen/bilen/cyklen eller vad det nu kan vara och ta sig till stan och köpa sig en cd skiva eller hyra en film, när det tar ca 10 minuter att tanka hem en dvdrulle. Dem måste komma på ett annat sätt för betalning, tycker det är mer rimligt med bredbandsskatt än att ISP ska lämna ut skyddad information som Sverige en gång satte lag mot.

4% ska egentligen inte vara några problem, absolut inte. Många när dem väl står inför valet kanske röstar blankt eller på något annat parti som exempelvis SD eller M eller dylikt bara för att dem är ”störst”.

Tycker att kommer vi inte till 4% eller över så är det bara att kämpa på, sen så kan jag tycka att andra frågor också är viktiga rörande samhället och befolkningen i landet. Där är en sak också som människor tappar ”intresset” för att rösta på PP. Man hör runtom kring sig, ah det där var bra med integriteten men dem andra sakerna då?

Jag skulle vilja säga att det kommer, förr eller senare så är det tvunget att komma eller som Rickard sa att det har inte PP med att göra utan att vi står för dem 3 huvudpunkterna, sedan om M vill ha med oss eller SD eller vad det nu kan vara, är bara bra.

Jag är dock jävligt orolig för en sak. Vad händer om idén om att alla ISP’r i landet ska lämna ut integritetsskyddad information till exempelvis poliser mfl?, _Alla_ som delar fil kommer att åka dit mer eller mindre så det skriker om det, det kommer att bli stora demostrationer, skadegörelser. Ah det kommer att bli Katastrof så bodström går hem och lägger sig. Det är heller inte bra, dem måste tänka ”vad händer om vi sätter stop för det här?”. Finns andra sett att ta betalt för, jag personligen tycker inte det är okej att en 12 årig tjej ska betala 149:- för att lyssna på sin idol.

Ah nej, nu är kl mycket. VPN När för min del om ISP är tvugna att lämna ut skyddad information.

Vi kör på, ge inte upp. Gör så gott ni kan, fixa en lokal var, få er röst hörd. (ni måste inte stå på torget och skrika PP,PP,PP) Utan, debattera i skolan, jobbet, med vänner, familj och allt vad det är.

Tjejen och Jag ska rösta på PP iaf.

Michael skrev

[quote=Richie][quote=Anonym]Sitter affischer på hela min skola.
PP i JKPG är duktiga :)[/quote]
En sak slog mig när jag läste den här kommentaren och det är att samtliga inlägg som jag har sett av typen ”PP syns inte i min stad, ni kommer aldrig att lyckas” har saknat uppgifter om vilken stad som åsyftas medan samtliga inlägg av typen ”Ni syns i min stad” har haft med den uppgiften. Slump? Kanske.

– Rickard Olsson[/quote]

Eskilstuna saknar affischer, eller jag har åtminstånde inte sett nån

Axd3 skrev

[quote=Richie][quote=Anonym]Sitter affischer på hela min skola.
PP i JKPG är duktiga :)[/quote]
En sak slog mig när jag läste den här kommentaren och det är att samtliga inlägg som jag har sett av typen ”PP syns inte i min stad, ni kommer aldrig att lyckas” har saknat uppgifter om vilken stad som åsyftas medan samtliga inlägg av typen ”Ni syns i min stad” har haft med den uppgiften. Slump? Kanske.

– Rickard Olsson[/quote]

Varför inte skriva var alla oinformerademänniskor gömmer sig tänkte du?
:). Ja jag kan ju bara tala för mig själv, och i mitt fall är det på gotland som jag träffat på detta fenomen. Rimmar kanske dåligt med det höga medlemsantalet här, men jag tror att PPs spridning är har mer med intresse att göra, än var man geografiskt befinner sig. Man vet nödvändigtvis inte om att Piratparitet är ett ”riktigt”parti bara för att man spenderar tid framför datorn, men odsen är ju betydligt större än om man tycker fjärrkontrollen till TV är avancerad.Men många som jag känner fildelar, långt ifrån alla av dom läser nyhet/info om fildelning. och för än mindre har kopplingen mellan fildelning och politik nått fram. hur man ska lösa detta vet inte jag, men jag kan inte vara den enda som känner att man måste förklara sig för människor man trodde var upplysta.

Jag håller alla tummar jag har för oss i val 06, och kan stolt berätta att jag ska vara distrubutör till två lokaler här på gotland :D

Anonym skrev

Fast så länge det bara är en person så kan ju han eller hon jobba hemifrån. Skulle fungera även om man är flera och sen hålla kontakten över Internet.

Fortfarande Anonym :) skrev

Jag håller med om att 20’000 är mycket pengar men det var inklusive sociala avgifter (kommer inte ihåg vad dom ligger på). Men personen i fråga får alltså inte ut 20’000 i lön.
Antar att 20’000 minus socialavgifter blir ca 13’000 – 15’000 i månaden (bara ett antagande)
Så han eller hon skulle kanske få ut ca 10’000:- efter skatt.
Det blir i så fall inte en jätte bra lön men man får en lön som man klarar sej på samt att man får jobba med något som man tycker är viktigt.

tlainen skrev

När vi kommer över 3% så kommer vi få ett partikansli som kommer ha fast anställda, betalda av staten, tror ja :)

Anonym skrev

Är det ens lagligt att jobba för 12 000? Sedan tillkommer ju sociala avgifter på 32,82% förutom skatt.

Richie skrev

[quote=Anonym]Sitter affischer på hela min skola.
PP i JKPG är duktiga :)[/quote]
En sak slog mig när jag läste den här kommentaren och det är att samtliga inlägg som jag har sett av typen ”PP syns inte i min stad, ni kommer aldrig att lyckas” har saknat uppgifter om vilken stad som åsyftas medan samtliga inlägg av typen ”Ni syns i min stad” har haft med den uppgiften. Slump? Kanske.

– Rickard Olsson

Anonym skrev

[quote]För att stoppa den utvecklingen kräver partiet bland annat att EU:s datalagringsdirektiv inte ska implementeras i Sverige, och att flera redan genomförda lagändringar dras tillbaka och skrivs om. Krav som enligt Thomas Bull, docent i offentlig rätt vid Uppsala universitet, i flera fall inte är genomförbara.
– När det gäller datalagringsdirektivet kan vi inte bara strunta i det. Det finns ingen juridisk eller politisk möjlighet, såvida vi inte först går ur EU.[/quote]

Det här är ett allvarligt felaktigt påstående. Sverige kan (som Irland redan gjort) ta datalagringsdirektivet till Europeiska gemenskapernas domstol för att pröva om det strider mot Europeiska unionens grundläggande rättsordning.

Juristerna i artikeln är beklämmande oinsatta i jämförelse med t ex europaparlamentarikern Charlotte Cederchiöld, som redan 15 februari 2006 frågade kommissionen: ”Om en medlemsstat inte genomför direktivet om lagring av uppgifter på grund av att åtgärden är onödig – det vill säga att ett sådant genomförande från medlemsstatens sida vore i strid med artikel 8.2 i Europakonventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna – skulle kommissionen då tvinga den medlemsstaten att bryta mot Europakonventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna genom att inleda ett överträdelseförfarande mot den berörda medlemsstaten? Med tanke på diskussionerna inom rådet vore detta fullt möjligt och frågan bör därför tas upp.
Om svaret är jakande, kan kommissionen då förklara hur detta kan anses vara motiverat med tanke på den betydelse som Europakonventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna har i Europeiska unionen?
Om svaret är nekande, kan kommissionen då förklara varför man har ett direktiv som inte är bindande för medlemsstaterna?”

(ej verifierad) skrev

”statistiskt sett så är det ca 30 röster/medlem”

Då borde ju massor av föreningar bilda parti.

Skattebetalarna och Scouterna ca 100000 medlemmar = 3000000 röster.
SNF = 168000 medlemmar = 5040000 röster ojojoj.

Lars skrev

20000 är väldigt mycket pengar. 12000 skulle räcka rätt bra (det blir ju ca 8000 efter skatt, vilket är mer än vad de flesta studenter lever på).

Anonym skrev

Men skulle man inte kunna ha någon som jobbade heltid med partiet?
Om personen inte kräver så hög lön. Låt oss säga 20’000 inklusive sociala avgifter.
20’000 x 12 = 240000:-/år
240000 / 8800 = ca 27:- var
Så skulle man höja årsavgiften med 30:- så skulle vi kunna ha en heltidstjänst som jobbar med att få ut partiets budskap samt samordna alla frivilliga.

Man skulle även kunna ha två medlemskap
Vanlig medlem = 5:-/år (som nu)
och
Stödmedlem = 100:-/år (eller liknande)

Jag tror att många kan tänka sej att betala 100:- men samtidigt så kan folk som har lite pengar vara med eftersom dom bara behöver betala 5:-

Rickard Falkvinge skrev

Det finns inte en person i partiet som får en enda krona i lön.

Flera har arbetat heltid ideellt sedan i januari, utan inkomst.

Planen är att det ändras efter valet, så att vi åtminstone kan anställa typ receptionist och normalt organisationsunderhåll.

Kristoffer Wallin skrev

När dom ringer upp, ställer dom frågan ”Vilket av följande partier skulle du rösta på om det var val idag?” och sen räknar dom upp riksdagspartierna, en sådan frågeställning gör att många automatiskt svarar på nåt av dom som räknas upp istället för att säga ”Annat” och sen vilket parti. Betydligt fler skulle svara ”Ja” på frågan ”Har du blåa ögon?” än svara ”blåa” på frågan ”Vilken färg har du på ögonen”, samma effekt.
Detta missgynnar alla småpartierna i undersökningarna.

Rickard Falkvinge skrev

Det är faktiskt ännu bättre än så.

Enligt SCB sysslar 1,2 miljoner från 16 år och uppåt svenskar med fildelning. Rapporten publicerades på våren 2005, och datainsamlingen skedde innan dess, vilket gör att de som var 16 då har rösträtt nu (möjligvis undantaget ett fåtal).

Så omkring 1,2 miljoner svenskar fildelar och har rösträtt. Om inte en enda människa lärt sig fildela sedan våren 2005. (Läs: det är förmodligen fler. Men bara för att ha siffror att gå på.)

Det behövs ungefär 225000 röster för att passera fyra procent. Det är 19% av den här fildelande gruppen, om inga andra öht röstar på oss, t.ex. för integritetsfrågorna. (Vilket vi vet att många gör.)

Återstår då att få någon slags uppfattning om hur många av fildelarna som röstar på oss. Som tur är gjorde Swebits, Sveriges största fildelarcommunity, det jobbet åt oss. De gjorde en opinionsundersökning bland sina medlemmar.

Där fick vi 30%.

Och vi behöver 19% i den gruppen, om ingen utanför gruppen öht röstar på oss.

(Givetvis består Swebits av de mest aktiva fildelarna. Men det ger ändå en väldigt tydlig indikation på att möjligheterna finns att ro hem det här hela vägen in över mållinjen.)

Anonym skrev

Det är svårt att sätta upp något när våra konkurrenter river ner det hela tiden. Men vi försöker så gott vi kan, vi har ju dessutom inga betalda positioner inom partiet som kan arbeta med detta.

Henrik Rydberg skrev

Piratpartiet har reklamskyltar där fildelning sker. På Internet!

Anonym skrev

Piratpartiet syns inte på tunnelbane tågen, de har nästan inga reklamskyltar alls, de håller inga debbater, ingenting. Om Piratpartiet vill nå minst 1% måste följande ske:

Sätta reklamskyltar runtom hela Sverige, främst där fildelning skes
Ha debatter
Annonser i tidningar
Reklam på TV
Och Mycket Mer

mini skrev

Om vi ser till att valsedlarna är på plats, och kanske dessutom någon värd i vallokalen, så blir det mycket tydligare för folk att vi finns!

Många bestämmer sig inte förrän i vallokalen, så hjälp till så att vi syns där.

Jonas Nyman skrev

Bry er inte om opinionsmätningar. De görs på fel sätt…
De ringer hem till folk på helgen, ofta förmiddagar. Folk är inte intresserade av att svara på frågor då, så de svarar slentrianmässigt, högt sannolikt svarar de som de röstade i förra valet. Sedan viktar opinionsinstituten mätningarna efter vad folk röstade i förra valet, eftersom de flesta röstar på samma. Den här metoden missgynnar de nya partierna enormt.
En annan sak är att de ringer bara hemtelefoner, alla har inte hemtelefon, särskilt mp, jl och pp missgynnas av det. För det tredje ringer de bara en gång, svarar du inte då slumpar de fram ett annat telefonnummer. Folk som jobbar helg eller av andra skäl sällan är hemma på helgen intervjuas inte.
Med andra ord, opinionsinstituten har inte ett statistiskt korrekt urval. De försöker då, genom olika metoder att kompensera för det, genom statistiska modeller gissar de var folk troligen röstar på.

Men det största felet är att 20% inte vill svara alls. De har alltså ett bortfall på 20%!!! Det gör egentligen hela undersökningen meningslös eftersom man kan anta att dessa 20% inte röstar på samam sätt så de 80% som svarar.

Självklart tänker man annorlunda när man står bakom ett grönt skynke och det är allvar än när man har når frågvis snubbe i telefon söndag morgon….

Richie skrev

[quote=Anonym]Jag får önska er lycka till men jag ser inte varifrån ni får era 5% ifrån. [/quote]
SIFO såg inte var Junilistan skulle få mer än 5% ifrån i senaste EU-valet heller…

– Rickard Olsson

Axd3 skrev

Jag har varit med i partiet i 2 veckor nu, och har väl lyckas med att värva runt 5-6 röster, Men det som förvånar mig mest, är hur få människor som faktiskt vet att PP finns?! Själv har jag vetat det ända sedan PiratPartiet dök upp på piratbyråns nyheter. men folk (som även fildelar lite ) säger ”jasså, finns det ett sådant Parti”. Jag tror att PP skulle kunna nå 4%. Om folk får veta att PP finns, samt att det är ett seriöst parti.

Det finns idag strax under en miljon svenskar som på något sätt sysslar med fildelning, om bara 1/4 av dom röstar på PP så klarar Partiet 4% :)

Haha jag är Anonym :) skrev

Piratpartiet har i den senaste mätningen ungefär 0,5% väljarstöd
[quote]Feministiskt initiativ, Junilistan, Piratpartiet och pensionärspartiet, SPI, ligger samtliga kring en halv procent.

Synovate Temo har för DN i den här mätningen intervjuat 1.800 personer under periodenden 2-7 september.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2390&a=571383&previousRenderType=6/quote

Att pp skulle ha runt ½ procent i den här mätningen ska vi se som en framgång eftersom vi som jag har förstått knappt varit synliga i tidigare mätningar.
Jag misstänker att PP har ett något större väljarstöd, än vad som anges i den här undersökningen, samt att en del osäkra väljare som kanske tänkte rösta blankt skulle kunna rösta på oss om dom får vår valsedel i handen på valdagen.
Skulle tippa på att vi hamnar någonstans runt 1 % i valet om inget drastiskt händer.

Ex skulle det komma igång en debatt om övervakningssamhället där PP får mycket utrymme så finns det nog en chans att vi kommer upp mot 4%.
Ex nu när fp spionerade på s och s gick ut och snyftade, trotts att dom själva vill ge polisen rätten att göra mer eller mindre samma sak fast mot vanligt folk.

En annan sak som skulle kunna öka stödet kraftigt för pp är ex en ny TPB razzia. Men jag tror inte ens Antipiratbyrån är så korkade :)

Något som däremot skulle kunna skada pp vore om något riksdagsparti skulle riskera att hamna under 4%. Jag kommer att rösta på pp men jag skulle bli mer tveksam om partiet jag brukar rösta på var på väg att falla ur riksdagen. Men det verkar inte vara någon risk för det eftersom inget riksdagsparti just nu ligger under 6%.

Petrograd skrev

Det lär den vara, jag tror den är runt 18 faktiskt. Dock var det bara ca 4-5% av ungdomarna i 14-17 årsåldern som röstade på oss där i ungt val strax innan attacken mot Pirate Bay.

Jag tror inte heller vi når 5%, men man måste ju vara optimistisk som partiledare, så jag förstår att Rickard har den inställningen. Sen får vi se hur långt det räcker.

Att vi får fler röster än de etablerade väntar sig räknar jag nog med dock.

Andreas V skrev

Om vi inte når upp till 4% i år (vilket skulle vara en helt otrolig bedrift och en stor överraskning för mig även om jag önskar, hoppas och jobbar stenhårt för att det ska gå vägen!) så har vi lagt en grund inför nästa val. Om majoriteten av oss sedan orkar fortsätta och belysa ”piratfrågorna” (integriteten och den fria kulturen) under fyra års tid så skulle det förvåna mig om vi inte nådde över 4% i nästa val. Visst, det är långt dit. Men jag kommer med glädje att engagera mig, nu när vi faktiskt kan få chansen förändra vårat samhälle till det bättre.

Varje röst, även under de fyra procenten, är en vinst. Jag tänker på att partiet kan få gratis valsedlar, partistöd och många andra fördelar som vi saknar nu. Och om vi får fler röster än SD så har vi redan där visat att frågorna är så pass stora att de MÅSTE tas på allvar.

Så jobba på allihopa, kämpa för det ni tror på! Ni gör ett toppenjobb, och om Piratpartiet kan få ett synligt resultat kommer jag att vara så förbannat stolt över er alla… Bara några dagar kvar nu, kämpa på!

Anonym fegis skrev

[quote=rainman]
Låt oss säga att 20% av alla som använder tex. Lunarstorm röstar på PP då blir det ringa 400 000 röster, vilket motsvarar ca 6%
[/quote]

Är lunaråldern så hög att 20% av dem får rösta?

rainman skrev

Vi har ju mer medlemmar än feministiskt initiativ, sjukvårdspartiet, pensionärspartiet, och junilistan tillsammans.

det är DÄR ifrån vi får 5%, för om man nu ändå talar statistiskt sett så är det ca 30 röster/medlem på ett parti utanför riksdagen, dvs med dagens ökning i medlemsantal slutar vi kanske på 9200-10000 medlemmar, vilket i sin tur är ganska tätt inpå Vänstern som ju faktiskt redan är i riksdagen.

ingen som säger att vi kommer få 5% men det skulle verkligen inte vara helt omöjligt, som sagt i vanliga ordinarie undersökningar där piratpartiet aldrig ens nämns kanske vi har 0,5-1% men de är ändå ganska mycket i sådanna undersökningar, sen om man kollar undersökningar gjorda på nätet med tusentals personer som röstar på diverse comminitys så ligger det mellan 30-50% om jag inte minns helt fel.

Låt oss säga att 20% av alla som använder tex. Lunarstorm röstar på PP då blir det ringa 400 000 röster, vilket motsvarar ca 6%

vi får vänta och se helt enkelt, vi är positiva och folk i landet verkar vara positiva till PP så det kan gå väldigt bra, men också väldigt dåligt (det pågår ju ändå en hel del ryktesspridning om PP samt ignorans ifrån media mm)

peace!

Anonym skrev

Jag får önska er lycka till men jag ser inte varifrån ni får era 5% ifrån.

Senaste Sifoundersökningen visade att alla utomparlamentatiska partier tillsammans låg på ca 4.4% och där räknar man med SverigeDemokraterna, Feministiskt Initiativ, Junilistan, Pensionärspartiet och många mer.

Jag förstår att ni anser att många pirater kanske huvudsakligen bara har Mobil som dom inte ringer till men att det skulle bli så stor skillnad har jag svårt att tro, inte om det inte kommer någon skänk från ovan dom sista dagarna som gör upphovsrätt till Löpside-stoft igen.

Jag skulle vara glad om Piratpartiet skulle gå förbi SD som det största utomparlamentariska partiet och lägga sig på ca 2% och senare komma starkt nästa val om inget händer under mandatperioden.

Men jag skulle bli överlycklig om ni kom in och önskar er all lycka, tror bara inte det är rimligt att räkna med mandat i Riksdagen.

Lämna kommentar