PRESSMEDDELANDE: Bodström tystar obekväm opinionsbildare

- Justitieministern har vägrat lämna ut kommunikationen med hänvisning till att svensk lag avgör vad som kan lämnas ut. Men det enda som lagen säger är att regeringen själv avgör vad den vill lämna ut. Det är hyckleri på hög nivå.

- Thomas Bodström brukar säga att den som har rent mjöl i påsen inget har att frukta när han vill få tillgång till all vår mail, men han blir upprörd när han uppmanas att visa sin egen, fortsätter Falkvinge.

Åklagare Håkan Roswall, som haft dokumenterat täta kontakter med justitieministern i ärendet, skrev i ett pm daterat den 30 november 2005 att Piratbyråns opinionsbildning väckte särskild irritation i USA. Därefter eskalerade kontakterna mellan Justitiedepartementet och amerikanska regeringstjänstemän, vilket ledde fram till tillslaget mot Piratbyrån och The Pirate Bay. Det var samme Roswall som nyligen beslutade om att Piratbyrån ska fortsätta att hållas i politisk karantän, genom att inte få tillgång till sitt eget medlemsregister. Detta strider mot svensk grundlag.

- I dagsläget verkar det bara som om det finns ett parti som tar upp de enormt viktiga frågorna om husrannsakningar, beslag av informationsteknologi och åklagares prioriteringar i politiskt känsliga fall, avslutar Falkvinge, och det är Piratpartiet. De etablerade politikerna, både borgerliga och socialdemokratiska, bidrar istället till repression och inskränkta friheter.

Om Piratpartiet:
Piratpartiet är det största partiet utanför riksdagen. Partiet grundades den 1 januari i år och står för ett öppet informationssamhälle: delad kultur, fri kunskap och skyddat privatliv. Man tar inte ställning i fördelningspolitik eller andra klassiska höger-vänsterfrågor.

Kommentarer

Anonym skrev

förmodligen ett strategiskt beslut att vid tillslaget beslagta så mycket som möjligt.

Tanken kan vara att skrämma bort kunder från en ISP om denne hostar något som anses olämpligt

Gunvald skrev

Var det någon som chattade med bodström nu idag den 12e sep? FIck ni ut något bra så lägg ut det på sidan!!!

Stefan Lindfors skrev

Annars tar du ett stycke blank valsedel och skriver just Piratpartiet på ;) Det är det dom är till för egentligen.

O___o skrev

(s) fiskar efter röster. Inget oväntat med tanke på att de ligger med ansiktet under ytan.

En demonstartion skulle vara toppen, men det blir nog lite knepigt för jag ;_; (bor i Piteå)

PS: att stödja < ...> skulle innebära att de överger det PP står för… tror inte att de kommer vara värst hjälpsamma där.

Anonym skrev

Detta var väll PRECIS det vi behövde? Att anordna en Demonstration i GBG och i STH och kanske någon längre ner och högre upp i landet! Sätt Bodström på plats så som Sossarna gjorde mot FP(haha, som att inte Sossarna hade vetat om intrånget i deras datorer länge:P.. De väntade bara för att sänka FP:s röster och kanske få fler på sin sida!). Att ställa Bodström mot väggen skulle ge oss en gyllene chans att både synas och få fler röster på oss eftersom de får se hurdan Bodström är! Människor skulle nog kunna rösta på oss bara för att de inte vill ha en sånn som Bodström! Men en sak som jag inte fattar!? Hur ska ni kunna vara ”opartiska” när ni skickat så mycket skit på Bodström? Att sedan stödja han skulle ju vart lite konstigt!(även om det är Sossarna ni stödjer!)

Anonym skrev

Med största sannolikhet så kommer någon utav Bodströms partikamrater (eller han själv) sitta som moderator och välja ut frågor så att publiken bara får se frågor som det finns väl förberedda svar på. Det kommer i princip vara en PR stund för justitsieministern själv.

Förmodligen kommer han bara klicka på ett utav många i förväg författade svar i någon lista. :-)

Men det är ju värt ett försök!

moqireh skrev

Är det här nåt som det går att göra en demonstration av? samla alla undomsförbunden och kräva samtliga kort på bordet eller bodströms avgång?

Smokey skrev

Allvarligt tala borde vi demonstrera varje dag tills Bodström verkligen lägger alla kort på bordet eller avgår Jag är med på alla demonstrationer som anordnas i Göteborg!

tlainen skrev

hehe, så sant, men jag tror att dom har sagt att dom ska ha som policy att bara snacka om de sittande i riksdagen…

Anonym skrev

Det vore riktigt intressant om någon kunde ifrågasätta Bodströms argument (juridiska frågor/termer) om varför resterande e-post inte kan lämnas ut. Det vore ännu mer intressant om folk kunde ligga på och pressa Bodström och regeringen i den här frågan (demonstration?) och att få media att ägna mycket mer tid åt ett fall där det uppenbarligen handlar om mörkläggning än att skriva om diverse politiska utspel angående valfläsk. Om nya uppgifter skulle komma ut kommer mycket fokus återigen riktas mot Piratparti-relaterade frågor innan valdagen.

Mind skrev

Jag misstänker att hela den antidemokratiska stämningen i regeringen är mycket allvarligare än vad vi tror. Läste idag att Junilistan hindras sätta upp valaffischer och även hindras att ha en valstuga. Då förstår man också varför Piratpartiet syns oproportionerligt lite. Det är inte bara vi som motarbetas med odemokratiska medel (dvs censur), även andra partier. Mycket skrämmande och mycket allvarligt, något måste göras åt detta.

Anonym skrev

Nu blir det här ett inlägg med en del allmänna funderingar, men jag hoppas att ni har överseende med det. :)

Tiderna har förändrats väldigt mycket, hela affären liknar mörkläggning ala USA. Jag tycker att svenska politiker generellt varken representerar folkopinionen eller folket längre utan de böjer sig istället för de som har ekonomisk makt, speciellt de transnationella företagen. Politikerna är med och skapar de ekonomiska klyftor och integrationsklyftor som de själva påstår sig kunna bekämpa. I en viss mening går det inte längre att skylla ifrån sig på fina ord som t.ex. ’klassamhälle’. det är politikernas egna handlingar som leder till beslut som skapar problem i samhället.

Att de politiska partierna inte tar problemen eller Piratpartiet på allvar är ytterst allvarligt. Jag kan inte ens fatta hur intellektuellt ’efter’ de är i piratrelaterade frågor, för att inte tala om media. Det lutar mer och mer åt att jag röstar på Piratpartiet för att jag tror att någonstans finns det människor som kan höra folkopinionen, ifrågasätta och attackera rötterna till de problem som får fokus hos Piratpartiet. Jag efterlyser också fler demonstrationer och aktivt skrivande/bloggande mot det rådande klimatet (media) och fortsätta en demokratiskt och vänligt sinnad debatt och historieskrivande. Det är även dags att inte bara undersöka ett blocks propaganda utan det är nödvändigt att totalt ödelägga blockens skenbild av vårt samhälle, dess skenpolitik och blottlägga dess skenteorier. Jag efterlyser också en konstant granskning, väl sinnad förstås, av Piratpartiet, så representanter för partiet inte överger målen, inte leder folk bort från sanningen och respekterar människors röster och funderingar.

Mikael Andersson skrev

Som jag sagt tidigare så levier vi INTE i en demokrati…
Vi lever i en Stat där hykleri och toppstyrning regerar..

Detta måste naturligtvis stoppas…
Röstar PP.

Tanel Rebane skrev

Jag önskar jag kunde bidra med något men just nu är känslorna för heta för att uttryckas. Jag hoppas då verkligen att T. Bodström inte sitter kvar många dagar till.

Ken Rabelius skrev

Om det inte finns valsedlar i din lokal varför inte ställa och se till att det finns? Även om du bara tar en enda lokal så är det en liten men ändå nödvändig hjälp. desutom finns det säkert fler lokaler inom gång avstånd!.

:)

Just nu är det JÄTTE VIKTIGT att vi hittar folk som kan distribuera valsedlar den 17…….och även förtids lokaler.

http://www2.piratpartiet.se/agera/volontarer

Vidde skrev

Jag reagerar på att språkröret för ett parti som är mindre än piratpartiet uttalar sig i inslaget, men att piratpartiet inte ens nämns. Beror det på svt? Har de någon regel om att man redan måste sitta i riksdagen för att få synas? Jag menar det är ju en väldigt tydlig koppling mellan piratpartiet och inslaget…

Lemon skrev

Idag tänker jag förtidsrösta på piratpartiet, förutsatt att det finns valsedlar på plats!
Annars väntar jag ;)

Men saker och ting är självklara! Röstar vi inte på piratpartiet kommer vissa politiska partier fortsätta gå över gränsen för att få stopp på oss.
Lägg er röst på piratpartiet ni också! Låt oss visa Sverige att det är folket som bestämmer!

Jonas Lihnell skrev

inte lördag! torsdag är mycket bättre, eller fredag i värsta fall. vänta inte tills det blir lördag :(

mrnoname skrev

Är detta chansen vi väntat på att få synas lite extra dagarna innan valet och visa varför vi behövs?
Dags att tåga ut till demonstration snarast!!!

Grumpa skrev

Demonstration behövs, men frågan är om man kan få tillstånd till dan före valdagen? Fredag om det får bli så, men det här FÅR inte passera obemärkt!

/grumpa

Anonym skrev

[quote=Anonym]Det här låter nästan för bra för att vara sant.
Jag tycker att ni i PP borde verkligen väsnas om det här, hävda att Bodström ljuger, kräva hans avgång osv. Kanske en ny demonstration?
[/quote]

Det är för djävligt om regeringen stänger ner Piratbyråns opinionsbildning och snor medlemsregistret. Hur f-n ska vi kunna driva demokratiska förändringar i det här landet?!

Jag kör upp med bil från Skåne och tar med några fler personer om någon fixar en demonstration på lördag!

Snild Dolkow skrev

Kavkazcenter fick tillbaka sin server ganska snabbt. Vet inte riktigt hur det ligger till med alla andra, men jag tror jag att en del fått tillbaka sina. Varken PB eller TPB har dock fått sina (eller ens kopior av innehållet!!), av någon konstig anledning..

Anonym skrev

Det här låter nästan för bra för att vara sant.
Jag tycker att ni i PP borde verkligen väsnas om det här, hävda att Bodström ljuger, kräva hans avgång osv. Kanske en ny demonstration?

Som om epost skickade till en annan stats administration skulle vara ”Personliga anteckningar” eller vad dom nu kallade det. Löjligt. Är ingen expert på offentlighets principen men låter som ett klockrent fall för det.

Om eposten visar att Bodström faktiskt hade kännedom om det här och därmed ljög rätt upp i ansiktet på hela svenska folket så är det skandal. Och det kan bli precis det ni behöver för att komma över 4%-spärren.

Anonym skrev

[quote=manimani]Ni glömde dock att nämna sådana indicier som hur Henrik Pontén ”felciterades” i IDG om att det var Piratbyrån som var det verkliga målet, och Roswalls (fortfarande ej bekräftade?) liknelse mellan Piratbyrån och IRA.[/quote]

De är inte glömda, men gick inte att få in på ett smidigt sätt i pressmeddelandet.

Lornelin skrev

Kan ingen försöka få ett uttalande från tex USAs ambassadör i Stockholm (som påstod att det varit diskussioner på regeringsnivå) med precisering av vilka personer som varit inblandade i diskussionerna?

Har Kavkazcenter fått tillbaka sin server?
Övriga drabbade?

Underbart pressmeddelande för övrigt.

manimani skrev

Jo, det är nog ett bra drag, taktiskt sett, att vi ”är övertygade om” att det handlade om Piratbyrån i första hand: folk behöver påminnas om skandalen att Piratbyråns server fortfarande är beslagtagen.

Sen är det väl en annan femma om det finns vattentäta bevis för att det är så det ligger till; ni glömde dock att nämna sådana indicier som hur Henrik Pontén ”felciterades” i IDG om att det var Piratbyrån som var det verkliga målet, och Roswalls (fortfarande ej bekräftade?) liknelse mellan Piratbyrån och IRA.

Richie skrev

21 juni: ”Alla de här handlingarna är offentliga och öppna”
22 juni: ”Det har inte på något sätt försökt döljas, dom kontakterna, tvärtom – det är ju offentliga brev som har skrivits som vem som helst kan gå in och läsa”
- Justitieminister Thomas Bodström, 2006

Lämna kommentar