”Piratpartiet tror på valskräll”

Piratpartiet slåss bland annat för att det ska bli lagligt med fildelning: att gratis dela med sig av sina datafiler, som kan innehålla till exempel musik och filmer.

Men frågan är större än så menar Rickard Falkvinge.

Kommentarer

Anonym skrev

Jag röstade på Piratparitiet i riksdagsvalet, ty jag ansåg inte jag kunde rösta på mitt vanliga parti (Miljöpartiet) eftersom de ville ge ekonomiskt stöd till Hamas med ett partiprogram som innehåller t.ex. hadith 4:177, vilken handlar om judeutrotning. Jag räknade inte med att Piratpartiet skulle komma in men ville ändå ge mitt stöd till den fortsatta kampen för Piratpartiets partiprogram. Jag tror att fildelare är de mest fördomsfria och klarsynta människorna eftersom de strävar efter att ta reda på sanningen och verklig kunskap genom att t.ex. ta del av filmer från bägge sidor i en konflikt — därför är jag inte speciellt orolig om fildelare kommer in i Riksdagen. Nu såg jag att ”övriga partier” fick 5,7 % vilket kan innebära att Piratpartiet kanske kom över 4 %, men det får vi veta först på onsdag. Det vore i så fall en mycket positiv utveckling.

Holma skrev

Jag har bara mobiltelefon, och jag känner en hel drös med andra studenter som följer samma sätt.

Anonym skrev

tack för piratpartiet…. nu äntligen har det blivit intresant att rösta. min röst gick dom….

Anonym skrev

Jag röstade själv på ambasaden 2 veckor sedan, och på min Valsedel stod Det Piratpartiet.

Pratade med några kompisar i Sverige, dom hadde tänkt att rösta blankt eller inte alls, skickade dom til http://www.piratpartiet.se/principer Med några av deras kompisar, blev till totalt 5 extra röster, ingen av dom har Fastnäts telefon.

TiXiR skrev

Thomas Bodström vill införa sitt storebrorssamhälle som kommer mynna ut i ett terroristskapande förtryckarsamhälle.
På andra kanten (FP) så har de sin egna kandidat till Justitieministerposten (Johan Pehrson) och han håller i princip med Bodström om allt och vill utveckla ideérna yttligare. En av de stora frågor som just FP i Alliansen står för (förutom skolan) är extrema resurser och möjligheter för polisen. Med tanke på att deras sammarbete ser ut som så att alla fyra partier har några saker som fått lysa igenom och blivit alliansens politik och att detta är en av dem så är det troligt att det är så som kommer att ske om de får majoritet.

Ser man så långt är det ungefär lika illa att rösta på något av blocket, för oavsätt får man troligast en stark förespråkare för bodströmssamhället. En med alltför mycket makt.
Vilket visar att det enda parti som egentligen spelar roll på detta område är PP. En röst på PP och den styrande bodströmsamhällsvisionären får mindre makt!

Sedan kan man lägga till det att FP vill ha med Sverige i Nato, och väldigt gärna ser att Sverige hjälper USA i deras insattser med ”kriget mot terorismen”.. VIlket kommer innebära att vi itne abra skaffar en folkförtryckt terroristfabrik i Sverige, utan aktivt bidrar till att göra så även runt om kring i världen..
Något som kanske inte låter alltför bra, eller?

Den enda röst på ett parti som spelar roll gällande denna frågan är en röst laggt på PP. Så enkelt är det.

tlainen skrev

Jag ska försöka svara lite snällare än föregående talare…
Piratpartiet är emot all övervakning av oskyldiga och vi tycker inte heller man ska utreda brott som ”av slumpen” fångas av t.ex. buggning som egentligen skulle förhindra terrorism.
Och sen om studentersättningar så har vi absolut ingen som helst åsikt, vi kommer stödja det parti/block som vill stödja våra frågor reservationslöst.
:)

axd3 skrev

säga vad man vill, men jag tror det är en medveten handling av aftonbladet , Dom siktade inte på en sann bild av PP, dom siktade på vad dom vill att PP var!

Ordet ”straffpåföljd” används här för att ge sken av att Fildelning är ett brott som rimligtvis bör ha en påföljd i form av ett straff.
vilket i det här fallet får läsaren att tro att PP vill att ”brottet” fildelning inte ska bestraffas. När sanningen är att PP inte ens ser fildelning som ett brott och vill avkriminallisera hela idén, får aftonbladet oss att tro att piraterna vill släppa skyldiga människor ”utan” att straffa dom.

Nu kanske jag är lite övertänd här :D men jag länktar så till det här valet är klart så det kliar i fingrarna…

Anonym skrev

Läs gärna Piratpartiets Valmanifest först. Där besvaras frågorna om hur Piratpartiet ställer sig till olika frågor (dvs, frågor såväl inom som utanför Delad kultur, Fri kunskap och Skyddat privatliv). Du hittar Valmanifestet för nedladdning på Piratpartiets hemsida, under rubriken Valmanifest 2006.

Anonym skrev

Det är vidrigt att den svenska staten, de politiska partierna och massmedierna stillatigande ser på och aktivt deltar i förföljelserna och diskriminering mot människor med ”muslimska” namn. Hörde idag 15/9 att Rinkebypolisen hade i maskopi med MI6 stulit kakrecept och ett antal barns MP3 spelare i Rinkeby med syftet att hitta bevis för ”terrorism”. Det är ett brott mot alla mänskliga rättigheter! Dessutom är det väl förbjudet för utländska spionorganisationer som MI6, CIA, FBI och Psyops att operera i Sverige och andra länder. Vilken åsikt har Piratpartiet om de här övergreppen och diktaturfasonerna? Jag undrar också vad Piratpartiet tänker göra för högskole- och hUniversitetsstudenter. Ersättningsnivåerna för studenterna är löjligt låga. Ersättningen från CSN är bara 2376. Den påstådda höjningen blev löjligt låg: 270 kr. Pengarna räcker inte och det finns bevis för att studenter går back med ca 2000 kronor. Ersättningen räcker inte till kurslitteratur, tandläkarbesök,mat,kläder,glasögon och andra utgifter. En studielön på 7000 – 8000 kronor i månaden skulle vara rimlig.

Rand skrev

men å andra sidan har juh piratpartiet lovat att skjälpa (stavas det så?) en regering som inte accepterar de frågor piratpartiet driver. Så de tre frågor piratpartiet driver är inte förhandlingsbara, alla andra frågor får regeringskoalitionen göra som de vill. Det är väl enda kravet som piratpartiet ställt. Så även om Bodström skulle bli justitieminister igen så skulle han snabbt bli arbetslös ifall han försökte driva igenom dessa lagar i samarbete med piratpartiet.

Kan ha missförstått det här och representerar inte piratpartiet men så förstod jag det iaf. :)

pelpet skrev

SVT brukar ju göra en stor vallokalsundersökning som presenteras i början på valvakan, och den brukar hamna väldigt nära slutresultatet. Om PP skräller så får man nog en föraning där.

Förhoppningsvis så får man öppna romflaskan på måndag istället.

Anonym skrev

Ja det gör dom.
I undersökningen från sifo som kom idag får PP 1,5% en uppgång med 0,5%
Så när den artikeln du pratade om pressenterades så fanns det en undersökning som visade att PP hade 1% så jag tycker verkligen att dom borde haft med pp där.

J@han skrev

Det är det också tycker jag om man ringer och frågar vanligt folk..Det hade varit en annan sak om dom hade ringt och frågat själva dom som räknar val rösterna..

Anonym fegis skrev

[quote=FilleMang]Dom har nog underskattat PP iaf känns det som :)[/quote]

[quote=Aftonbladet]Program: Rätt till fildelning utan straffpåföljd.[/quote]

Och som vanligt missas de viktiga delarna i programmet.

Anonym skrev

Du skriver att dom har ”stelbenta system” men det är inte det det handlar om. Dom är ”stelbent” inställda på att hålla alla andra än de ”etablerade” utanför. De vill inte att vi ska känna oss delaktiga i valet. Vill inte att vi ska få glädjen av att känna pulsen gå upp när rösterna kommer in. Deras förhoppning är att när resultaten redovisas så är valet över och de som stött ett parti som inte ansågs ha en chans att nå 4% kommer att få läsa om det på sidan 46 i dagstidningen.

Anonym skrev

[quote=Anonym]Lite snopet att se dagens Rapport – endast de sittande riksdagspartiernas röster räknas på valnatten. Exakt på vilket sätt detta snabbar upp eller effektiviserar arbetet fick man ingen förklaring på, men på onsdag nästa vecka ska allting vara färdigräknat.[/quote]

Det var det värsta! Skandal! Public service my *ss!

Det är som om sossarna skulle förbjuda valundersökningar att visa hur mycket moderaterna får! Faktum är att ifall valvakan börjar innan vallokalerna har stängt (minns inte riktigt hur det där funkar) så kommer det här påverka resultatet! ”Ojdå. Piratpartiet syns inte ens i statistiken. Då skulle jag kasta bort min röst om jag röstade på dom. Så det får bli parti [X] istället” skulle många tänka. Ni borde kanske ta med en fjärde punkt: rätten till demokrati!

Normalt är jag en väldigt lugn och sansad person men det här gör mig fullständigt rasande! Svergie börjar likna USA allt mer och mer. Vi behöver Piratpartiet.

Ni har min röst och jag kommer uppmana alla jag känner att rösta på er.

Anonym skrev

När piratbay blev bustad, så kom jag hit för fösta gången och lovade dyrt att ni kunde räkna med min röst.
Nu har jag röstat och jag höll mitt löfte!

1 down, 249 999 to go ;P

Keep it free!

JonSeverinsson skrev

[quote=Karl H.]Du verkar aningen förvirrad. Artikeln nämner ett statistskt bortfall genom att opinionsinstituten inte ringer till mobilnummer. Så vad som är intressant är storleken på den väljargrupp som inte kan nås via fast telefoni.[/quote]

Åtmindstonde Temo låter bara den i hushållet som står för det fasta telefonabonemanget svara på fågorna. När jag var 19 och bodde hemma så svarade jag när Temo ringde, men fick inte svara på några frågor, efterssom jag inte ägde abonemanget.

Så lite matte:
5 000 000 hushåll i sverige – 175 000 hushåll utan fast telefoni = 4 825 000 personer som nås av Temo
6 891 172 valberättigade – 4 825 000 personer som nås av Temo = 2 066 172 valberättigade som inte nås av Tem
2 066 172 / 6 891 172 = 29.99%

JonSeverinsson skrev

Det spelar ingen roll vem som svarar. När jag var 19 och fortfarande bodde hemma så blev jag uppringd av Temo, men fick inte svara på frågorna, då jag inte hette ”Carina Severinsson”, min mamma som stod för abonemanget. Så om vi räknar med 5’000’000 hushåll – 175’000 utan fast telefon (se ovan i tråden) och 6 891 172 röstberättigade (http://www.val.se/val/val2006/roststat/index.html) så innebär det att 30% av de röstberättigade inte får svara på Temo’s opponionsundersökningar.

Anonym skrev

Kan verkligen bara hålla med dig. Var och förtidsröstade på PP med några vänner så sent som igår faktiskt. Nu väntar jag med spänning på söndagen :) Framåt pirater!

Vidde skrev

[quote=Lornelin]Jag kommer vara röstmottagare (och räkna på kvällen) och vad jag fått höra ska vi räkna alla. Däremot har de så stelbenta system så de kommer bara särredovisa på förhand utvalda partier som de typ igår eller idag räknar med kommer ha en chans på 4%-spärren, de trycker upp formulär nu som skickas ut till vallokalerna för särredovisningen direkt på valdagen. De som inte står med i de formulären kommer fortfarande att räknas samtidigt som de andra, men kommer sen att hamna i en påse för ”övriga partier” när de skickas till länsstyrelsen (där vad jag förstått alla röster ska räknas en gång till)
Detta innebär att vi nog inte får veta vårt exakta valresultat direkt på valdagsnatten, men de av oss som själva är med och räknar röster (jag känner 5 till som ska göra det) kan åtminstone rapportera direkt här på siten tex om vårt resultat i de enskilda valdistrikten, så helt aningslösa behöver vi inte förbli.[/quote]

Bra att du kan rapportera direkt! Nu förväntar jag mig att någon händig nisse/nissa sätter upp ett valrapporteringssystem här på siten så att det blir lättöverskådligt och fint, och så att det känns värt för oss med en valvaka!

dg skrev

Jag har också jobbat som valförrättare i ca 5-6 år, har räknat röster i 2 ordinarie val, ett EU-parlamenstval, och Euro-folkomröstningen.

Jag kommer också räkna röster nere i Kristianstad inne i staden i ett valdistrikt.

Kommer bli kul att se med egna ögon hur det går

Mvh
Daniel Gustafsson
Vice valkretsanvarige Nordöstra Skåne

Petrograd skrev

Jämför också http://sydsvenskan.se/kronikorer/karinjohansson/article169540.ece

”Svenska folket har anledning att ta partiernas siffror i enskilda mätningar med försiktighet. Kanske är det svenska folkets eget fel. Bortfallet i undersökningarna blir större och större. Vi blir mindre och mindre pigga på att svara på opinionsinstitutens frågor. Vi håller oss undan. Särskilt vissa av oss.

”Unga män i storstäderna är notoriskt svåra att få tag på. De är ute och springer”, suckar Ulf Jorner från SCB. ”

Anonym skrev

Jag tror att meningen var att Pehrson hoppar på en ny karriär utanför politiken. Kanske som dörrvakt?

emma skrev

[quote=Lornelin]Jag kommer vara röstmottagare (och räkna på kvällen) och vad jag fått höra ska vi räkna alla. Däremot har de så stelbenta system så de kommer bara särredovisa på förhand utvalda partier som de typ igår eller idag räknar med kommer ha en chans på 4%-spärren, de trycker upp formulär nu som skickas ut till vallokalerna för särredovisningen direkt på valdagen. De som inte står med i de formulären kommer fortfarande att räknas samtidigt som de andra, men kommer sen att hamna i en påse för ”övriga partier” när de skickas till länsstyrelsen (där vad jag förstått alla röster ska räknas en gång till)
Detta innebär att vi nog inte får veta vårt exakta valresultat direkt på valdagsnatten, men de av oss som själva är med och räknar röster (jag känner 5 till som ska göra det) kan åtminstone rapportera direkt här på siten tex om vårt resultat i de enskilda valdistrikten, så helt aningslösa behöver vi inte förbli.[/quote]

Härligt, tack för det! Värt hur mycket som helst.

Vidde skrev

Jag blev riktigt upprörd över detta, att alla röster inte räknas på valnatten. Jag ska nog förtidsrösta nu. Ingen mening att vänta längre. Ända anledningen till att jag väntade var att jag vet att poströster brukar räknas senare, och jag ville ha min röst räknad på valnatten. Men det kommer ju inte att hända…

http://viddeliten.blogspot.com/2006/09/fy-vad-trkigt.html

anywien skrev

Personligen tar jag inte något av de större partiernas snack om att tillåta fildelning eller att luckra upp upphovsrätten, på särskilt stort allvar. Jag tror helt enkelt att det handlar om desperat röstfiske samt att de nog inser att PP visst kan ta sig in i Riksdagen. Därmed ett försök att blidka möjliga PP-väljare att istället rösta på något av de etablerade partierna.

Nej tack, för mig blir det PP och inget annat i Riksdagsvalet. De etablerade partierna har haft sin tid att tycka till om upphovsrätten och det kommer ju väldigt lägligt att flera partier nu börjar mjukna inför valet och då PP vinner mark.

Lornelin skrev

Jag kommer vara röstmottagare (och räkna på kvällen) och vad jag fått höra ska vi räkna alla. Däremot har de så stelbenta system så de kommer bara särredovisa på förhand utvalda partier som de typ igår eller idag räknar med kommer ha en chans på 4%-spärren, de trycker upp formulär nu som skickas ut till vallokalerna för särredovisningen direkt på valdagen. De som inte står med i de formulären kommer fortfarande att räknas samtidigt som de andra, men kommer sen att hamna i en påse för ”övriga partier” när de skickas till länsstyrelsen (där vad jag förstått alla röster ska räknas en gång till)
Detta innebär att vi nog inte får veta vårt exakta valresultat direkt på valdagsnatten, men de av oss som själva är med och räknar röster (jag känner 5 till som ska göra det) kan åtminstone rapportera direkt här på siten tex om vårt resultat i de enskilda valdistrikten, så helt aningslösa behöver vi inte förbli.

emma skrev

[quote=Karl H.]Så vad som är intressant är storleken på den väljargrupp som inte kan nås via fast telefoni.[/quote]
Tror det var rapport som redovisade att cirka 11 procent av Sveriges befolkning endast finns tillgänglig per telefon. Siffran för Finland är ännu högre, läste jag, 47 procent. Det framgick inte (vad jag minns) om det var bland röstberättigade endast, eller hela befolkningen, men poängen med reportaget var att väldigt många inte finns på ”landlina” och var inte mätbara i statistiska undersökningar.

Kenneth E skrev

Sådärja, då har man dragit sitt strå till stacken. Var nere på stan imorse och förtidsröstade då jag kommer att arbeta under söndagen. Jag är lite orolig för att vi ska lyckas distribuera ut valsedlarna till alla lokaler i Växjö under själva valdagen. Vi saknar distributörer för 13 lokaler fortfarande. Jag hade tänkt att ta två av dom åtminstone men så måste jag jobba.

Kom igen nu pirater, nu tar vi det tillsammans sista biten!

Tor Skud3 skrev

Att se Persson tilsätta Pehrson som minister vore ju väldigt lustigt. Men det lär inte hända. Jag vet inte om det finns någon vice justitieminister, men i 100 fall av 100 så byts en sosse mot en sosse i en sosseregering.

1984 skrev

Faktum är att Ipred2 är en väldigt bra anledning att rösta pirat även när andra partier svängt i fildelningsfrågan:

Plötsligt är alla partier fildelningsvänliga – men i själva verket sitter de i en väldigt bra båt när Ipred2 går igenom – home safe. För plötsligt kräver _EU_ att alla stater höjer straffsatsen på bl.a. fildelning till 4 år, och att privata organisationer såsom antipiratbyrån ska få full polisiär rätt att spåra upphovsrättbrott och väcka åtal. I kombination med Bodströms nya buggningslagstiftning som möjliggör buggning även vid ogrundad misstanke på brott som kan ge mer än 2 års fängelse är det en dyster framtid att gå till mötes.

Jag ser framför mig hur Sossar, moderater, miljö-, vänster och centerpartister framför kamerorna skakar på huvudet och säger ”Tyvärr, visst gillar vi verkligen integritet och har ingenting emot fildelning själva – men vi måste följa EU-lagstiftningen, eller så hamnar Sverige i politisk karantän.”

…Så även om man politiskt sett inte ger några direktiv a’la Bodströms ”Vi vill inte sätta dit tonåringar” blir plötsligt IFPI/APB/etc. över en natt psudopolisiära, icke politiskt påverkbara, myndigheter.

Piratpartiet är det enda parti som verkligen _bara_ driver dessa frågor seriöst. Därför är det enda alternativet för att undvika de stora bolagens storebrorssamhälle.

Karl H. skrev

[quote=Anonym]Svar till Karl H!
Vet inte om jag förstår din fråga rätt därför vänder jag på den. Antar du nu att någonstans mellan 96,1 och 96,5 procent av hushållen i Sverige skulle sakna mobiltelefon?
[/quote]

Du verkar aningen förvirrad. Artikeln nämner ett statistskt bortfall genom att opinionsinstituten inte ringer till mobilnummer. Så vad som är intressant är storleken på den väljargrupp som inte kan nås via fast telefoni.

Anonym skrev

Iofs bra att de tar upp det som en uttrycklig nyhet. Det sänder en stark signal att det finns andra partier än riksdagspartierna.

Anonym skrev

Lite snopet att se dagens Rapport – endast de sittande riksdagspartiernas röster räknas på valnatten. Exakt på vilket sätt detta snabbar upp eller effektiviserar arbetet fick man ingen förklaring på, men på onsdag nästa vecka ska allting vara färdigräknat.

Janne S skrev

Jag läste i svd att bara partier i riksdan ska övervakas i valvakan, PP och SD osv får veta på måndag eller nått. så blir väl ganska trist valvaka för oss pirater isf.

karl lundqvist skrev

valde länge mellan vänsterartiet och piratpartiet… men bestämde mig tillslut och röstade idag på piraterna! känns bra. sitter och kollar på janne josefsson och blir så sne på äckliga sossar. vill iofs inte att borgarna vinner heller. får helt enkelt hoppas på piratmajoritet i riksdan. får vi bara i grunden ändrad patent- och copyrightlagstiftning kan vi komma långt. ALLT ÅT ALLA! (jag har bara mobiltelefon)

Anonym skrev

Svar till Karl H!
Vet inte om jag förstår din fråga rätt därför vänder jag på den. Antar du nu att någonstans mellan 96,1 och 96,5 procent av hushållen i Sverige skulle sakna mobiltelefon?

Anonym skrev

Man kan ändra sin röst på valdagen genom att gå till sin vallokal med leg.

Bel skrev

Hur får du ihop det att sossarna behöver all hjälp de kan få?? De har ju varit det största partiet i hur många år som helst. Är det något parti som behöver all hjälp så är det väl PP? Här känns det äntligen som om min röst gör en skillnad. Sossarna klarar sig ju alltid.

ChoChoCoo skrev

Faktum är att jag tror att sossarna skulle ha väldigt svårt att samarbeta med PP, givetvis kan jag ha fel men frågan är om inte alliansen skulle kunna föra en diskussion. Kommer ihåg förra valet då vi var nära att se MP gå borgarnas linje men det vägrade centerpartiet.

Det enda sättet att stärka Piraternas makt och inflytande i valet – deras möjlighet att alliera sig med endera block – är väl å andra sidan att rösta på dem, inte sant? Jag skulle verkligen inte utesluta att borgarna skulle samarbeta med dem, det var trots allt sossarna som samarbetade med vita huset.

Men har du förtidsröstat kan du väl f.ö. inte ändra dig, så varför övertyga någon som redan röstat att han/hon röstat fel, förutom av rena principskäl såklart :-)

Det här valet är spännande, oförutsägbart och jag utesluter inget!

KjK skrev

japp kom igen pirater i hela sverige förenen eder*

in i riksdagen å rummla om lite de behövs.

Anonym skrev

Många hushåll har mer än en röstberättigad. Hushållet har maximalt ett fast telefonabonnemang, men mer än ett mobiltelefoniabonnemang. Väljarsympatiundersökningarna når endast det fasta abonnemanget. Hur de övriga röstberättigade i hushållet (den/de som ej svarade vid uppringningen till det fasta abonemmanget) kommer att rösta går endast att spekulera i, men med stor sannolikhet så hämtar Piratpartiet en icke ringa andel röster ifrån denna grupp.

Anonym2 skrev

Skulle rösta på sossarna, men det får bli piratpartiet – de behöver all hjälp de kan få. Kanske nästa gång, sossarna? Ge inte upp nu om det blir en liten motgång…

manimani skrev

Vänsterpartiets ”svängning” i frågan kom ju sent, och ger fortfarande ett förvirrat intryck. Fortfarande verkar de flesta partierna inte förstå frågan. De utspel som görs i ”upphovsrättskritisk” riktning, även från (c) och (mp), sträcker sig sällan längre än ”Vi skulle kunna avkriminalisera nedladdning, men förstås inte uppladdning. Och samtidigt måste vi ha en utökad kassettskatt eller bredbandsskatt.” I den mån det alls går att skönja något konkret förslag i uttalandena.

Även moderaterna kom med ett sånt utspel i kölvattnet efter The Pirate Bay-härvan. Och varför görs alla dessa utspel? Jo, inte i första hand för att man verkligen bryr sig om frågan, utan för att man tror att det går att vinna väljare, och därmed makt, på det.

Om Piratpartiet kommer in i riksdagen så blir möjligheten till makt för fildelningsvänliga partier så väldigt mycket extremt mycket mer påtaglig och verklig. Då tror jag att partiernas förändringsvilja kommer att vida överträffa det lilla vi redan har sett, både på vänster- och högerkanten. Möjligen behöver borgarna lite mer tid på sig att tänka på saken, medan piratpartiet släpper fram en socialdemokratisk regering så länge, och fortsätter att förklara varför vår politik inte är farlig, och dessutom går i liberalismens tecken. Och (luf) och (muf) kommer att hjälpa till med att sätta press på sina moderpartier. Så efter nåt halvår så kan det hända att borgarna + piratpartiet fäller regeringen med en ännu mer piratvänlig linje än sossarna kunde tänka sig.

Men egentligen: en troligen socialdemokratisk regering består troligen av endast ett, ensamt, fildelningsovänligt parti: (s). Samarbetspartier spelar liksom inte i samma division som själva regeringen. En borgerlig regering består av fyra partier, varav cirka 1,2 stycken har en viss öppenhet inför fildelning.

Sen är det ju en annan öppen fråga hur pass mycket partierna är beredda att ”lyda” oss i våra andra frågor om övervakning och patent.

Slutsatsen blir alltså: Vem vet? Vad som helst kan hända.

Anonym skrev

Skulle rösta på piratpartiet, men det får bli sossarna – de behöver all hjälp de kan få. Kanske nästa gång, piratpartiet? Ge inte upp nu om det blir en liten motgång..

manimani skrev

Nej, men vi har ju samtidigt en fastställd ökning i opinionsundersökningarna. I senaste Temo så ligger vi på ”cirka 1 procent” och är det enda partiet som ökar på något signifikant sätt. Om den trenden håller i sig, tillsammans med en extra skjuts från mobiltelefonfaktorn, så kan vi nå långt…

Ja ja. Det ger sig.

Karl H. skrev

Det finns någonstans mellan fyra och en halv och fem miljoner hushåll i Sverige, lite beroende på definitionen (källa: SCB). Ungefär 175.000 av dem saknar fast telefoni (källa: Bredbandsbolaget). Det blir bara mellan 3,5 och 3,9 procent.

Lite förenklat räknat skulle Piratpartiet alltså behöva stöd av så gott som SAMTLIGA dessa, utöver den halva procent som syns i SIFO m.fl., för att komma in i Riksdagen. Är det verkligen ett rimligt antagande?

Anonym skrev

Kära Pirater!

Jag sympatiserar med er och tänkte så sent som i går kväll rösta på er. Men efter att ha läst DN idag så ändrade jag mig.

Av artikeln i DN framgick att V, Mp och C, i varierande utsträckning, är beredda att luckra upp upphovsrätten, medan övriga partier är mer eller mindre emot det.

Jag kan inte tänka mig att rösta för en sosseregering. Detta främst eftersom sossarna ser makt som ett egenvärde och mål i sig, snarare än ett medel för att nå ett mål.

Centern är ensamma i Alliansen att vara för en reformerad upphovsrätt. Centern kommer därför att bli överkörda om frågan skulle ställas på sin spets i Alliansen.

Sossarna skulle utan tvekan sälja sina mödrar för att behålla makten. Skulle Piratpartiet komma in i riksdagen skulle sossarna tveklöst liera sig med V, Mp och PP, för att få ensam regeringsmakt. Det skulle däremot inte alliansen, tror jag. En röst på Piratpartiet blir därmed en röst på Bodström. Därför förtidsröstade jag idag på Centerpartiet.

Övertyga mig gärna om att jag har fel, så ändrar jag mig. Ni har veckan på er.

Janne S skrev

För första gången på nio år kände jag att det var aktuellt att rösta. så jag gick och lade min röst på piraterna samt moderaterna på kommunivå, bara av rent förakt mot sosseinaveln. det tyckte jag var det vettigaste jag gjort i samhället hittills. jävligt skönt.

Förtidsrösta så kan man vara tillfreds ända fram till valet (i värsta fall, men jag tror nog det går bra för PP, de flesta i min krets ska rösta PP iaf)

Jag är Anonym skrev

Bra artikel men jag tycker att den missar att det faktiskt inte finns några bevis på att upphovsrättsinnehavare förlorar pengar på privatkopiering.
De oberoende studier som har gjorts har inte kunnat visa på något samband mellan fildelning och vikande försäljning. Tycker att man borde lyfta fram just detta i debatten, samt ifrågasätta Bodström var han får sina uppgifter ifrån när han hävdar att ”det är viktigt att upphovsrättsmännen ska få betalt”.

http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_13033355.asp
http://www.idg.se/2.1085/1.14909 (Tycker det verkar dumt med en bredbandsskatt eftersom dom faktiskt kom fram till att fildelning faktiskt inte påverkade försäljningen. Så vad finns det då för anledning att ha en ”kassättavgift på bredbandsuppkopplingen.).
http://www.idg.se/2.1085/1.9180
http://www.idg.se/2.1085/1.61169

emma skrev

[quote=Anders Forsman -PP]Inloggningsproblem – varför vet bara Richie ;)[/quote]

Prova att rensa bland dina kakor. Det funkade för mig i alla fall!

Anders Forsman -PP skrev

Blev irriterad när man ser på nyheterna och de snackar småpartier och inte nämner oss, det största och som sagt – det blir många som sätter i halsen på söndag – inte vi – vi vet – dom! ;)

Inloggningsproblem – varför vet bara Richie ;)

Anonym skrev

räkna med +1 den 17 sep, en siffra som förhoppningsvis kommer mångdubblas, och detta från någon som länge inte såg pp som ett seriöst alternativ.

Anonym (1ll3xc) skrev

I kronologisk ordning (som jag tagit del av den under dagen):
1) Den danska musikrapporten.
2) Thomas ”Liar, Liar” Bodstürm backar…eventuellt.
3) Miljöpartiet spinner vidare på sitt stöd för nedladdning (alltid något) + tar upp DRM-problematiken.
4) Aktuellt vid 21:00 på SVT2 där man först ägnar ett långt reportage åt hur Sverige påverkats demokratimässigt negativt sedan ”9/11″ följt av ett reportage om hur småpartier hamnar i demokratins radioskugga (dessvärre var bara FI och Junilistan representerade).
5) DN-artikeln där Piratpartiet ges trevligt utrymme för en gångs skull.

Imorgon:
1) Ekot rapporterar om hur den censurerade korrespondensen mellan USA och Justitiedepartementet kommit ut och bekräftar ministerstyre.
2) Bodström avgår.
3) Johan Pehrson hoppar på en ny karriär.

Söndag:
1) Piratpartiet kommer såklart in i Riksdagen!

/1ll3xc (som av någon outgrundlig anledning inte kunde logga in)

Lämna kommentar