Friande hovrättsdom i fildelningsmål

Kommentarer

tixe skrev

[quote=digits]”Piratpartiet fick 0,6 procent av rösterna i riksdagsvalet.”
Diggar infället, kan dock inte förstå vilken relevans det har till artikeln… ;-)[/quote]

nee, det var 0.65 eller 0.66 , stor skillnad :>

Anonym skrev

Kan inte APB uttala sig eller lägg upp denna nyhet i sin gedigna nyhetssamling på sin hemsida? Denna dom måste ju varit ungefär lika kul för dem som om det kommit fram att mobiltelefoner kan ge cancer skulle vara för Nokia. (Ericson har iaf lite växlar man kan leva på)

digits skrev

”Piratpartiet fick 0,6 procent av rösterna i riksdagsvalet.”
Diggar infället, kan dock inte förstå vilken relevans det har till artikeln… ;-)

sekasan skrev

Det blir väl folkpartiets Pehrsson som blir ny justitieminister och han har ännu värre åsikter än bodström. Vi får se hur det går med Reinfeldts lovord om att avlegalisera fildelning.

Anders Andersson skrev

Ifpi gör en jämförelse:
[quote]Straffskalan för dataintrång är densamma som för upphovsrättsbrott. När det i valrörelsen visade sig att folkpartiet gjorde sig skyldigt till dataintrång var utredningen i gång samma kväll, medan våra anmälningar kan bli liggande i åratal[/quote]
Rubriceringen ”upphovsrättsintrång” skall numera täcka allt från systematisk, kommersiell kopiering med internationell spridning till att göra en olovlig kopia åt en kompis. I vilken ände av straffskalan ligger det senare brottet? Straffskalorna för flertalet brott överlappar varandra, och även om två brott har identiska straffskalor, så finns det stort utrymme inom endera skalan för att kunna hantera brott av olika allvarsgrad (med böter i ena änden och fängelse i den andra).

Snabbheten i polisinsatserna hänger knappast på den formella brottsrubriceringen eller den maximala påföljd brottet kan ge, utan på omständigheterna i det enskilda fallet, såsom vikten av att säkra bevisning och stoppa pågående brottslig verksamhet. Att någon befunnits sprida en filmkopia för flera veckor sedan är inte anledning att rycka ut med blåljus och sirener, även om Ifpi kanske önskar sig det. Det begås dataintrång varje dag på Internet, men vi hinner inte anmäla alla sådana incidenter även om vi skulle vilja. De flesta sådana dataintrång syftar inte heller till att påverka utgången av allmänna val.

Anonym skrev

Hejsan!

Håller med om föregående talare..

Men nu blir det väl något annat sätt istället dom ska spåra och lägga fram bevisning!

Det som kan vara skönt är ju för att det skall gå upp i högsta domstolen krävs det mer bevis än vad dom har idag..så ett överklagande till HD kan nog dröja ett X antal år..heheheheee..!

Zire skrev

hehe, gillar formuleringen ”Bristande bevisning”… jo, en skärmdump och/eller ett halvt dussin textfiler är nog inte så bra bevis :P

Lämna kommentar