Hyfsa debatten om fildelning

Kommentarer

Wanker skrev

Sorry du har jättefel :)

Porrindustrin är enorm. Jag tankar KOPIÖSA mängder porr, trots flickvänner här och där, och även dom mest frigida polare tankar åtminstone litegrann.

Vill du testa teorin?

Gå ut på DC med 80gb porr utdelat.

Gå ut på DC med 80gb skitnya filmer och spel utdelat.

Gå ut på DC med 80gb nya tv-serier.

Utöver den första timmen då alla toktankar dom nyaste avsnitten av lost osv. så håller porr en HÖG konstant nedtankning över en lång, ja tills du loggar av, period.

Har inte testat det enligt forskningsmässig standard men mina iaktagelser lämnar inget tvivel hos mig iaf :)

Smedja skrev

Porrindustrin är relativt stor i amerika, ganska framgångsrik också. men det är inte så konstigt i det extrem komersilaistiska staterna. men enligt mina uppgifter är den inte megastor precis som du sa

angående ”tankaporr” frågan, trackern empornium har närmare 900000 regestrerade andvändare så nog tankas det ganska friskt med porr…

Anonym skrev

[quote=Anonym 23]då det är (rätta mig om jag har fel) den vanligaste nedladde typen av fil.[/quote]

Jag gissar, helt apropå ingenting, att det är fel. Många tror också att porrindustrin är megastor och omsätter hur mycket som helst, vilket inte verkar stämma riktigt.

Jag känner ingen som laddar ner mycket porr själv. Jag tror att alla går omkring och tror att ”ladda porr, ja det gör nog alla andra i smyg!!” men att det eg. inte är så utbrett.

Men jag kan definitivt ha fel, det är mest en gut-feeling.

Anonym 23 skrev

Som upphovsman själv (från musik och film till program) vet jag att det finns andra sätt att tjäna pengar på. Den främsta och mest uppenbara (som använts alla tider) är en annan syn på vem kunden är – det är inte nödvändigt vis publiken, utan det är annsonsörerna/sponsorerna/kalla dem vad du vill.
Tittar vi på musik (och till viss del film) har vi sidoprodukterna som är stora (och för den övervägande majoriteten av musiker den största) inkomstkällan, hand i hand med livespelningar.
Det är bara ett fåtal musiker i världen (räkan med kanske ett par hundra) som ser några större intäkter från skivförsäljning. Om vi pratar royalites är det främst från livespelningar, radio och TV som de kommer, inte skivförsäljningen som de flesta verkar tro.

Om fler skulle se CD-skivan som en marknadsföringsprodukt istället för som en försäljningsprodukt (likt musikvideon under 80 och 90-talet) skulle denna debatt inte behöva finnas.

Och som någon skrev tidigare, ska det utgå en skatt som utgår till upphovsmännen som får sina verk nedladdade skulle porrindustrin VERKLIGEN gnugga sina händer, då det är (rätta mig om jag har fel) den vanligaste nedladde typen av fil.

Anonym skrev

[quote=Enthol]Den där artikeln handlar främst om TPB, inte Piratbyrån. Men han tar upp problemet med omogna personer som på ett mycket ohyfsat sätt angriper de som skriver något kritiskt om pirater. Det förstör för de seriösa personer som vill ha tillbaka privat kopiering och förändra sändnings monopol genom att införa fri delning. Men det kanske bara är jag som är konstig?[/quote]

I den sista meningen har du helt rätt. För övrigt bör du plugga lite avstavning.

Enthol skrev

Den där artikeln handlar främst om TPB, inte Piratbyrån. Men han tar upp problemet med omogna personer som på ett mycket ohyfsat sätt angriper de som skriver något kritiskt om pirater. Det förstör för de seriösa personer som vill ha tillbaka privat kopiering och förändra sändnings monopol genom att införa fri delning. Men det kanske bara är jag som är konstig?

frags skrev

Men vad dom tjatar. Om någon nån gång kunde förklara exakt vad det är som har gått förlorat och därför måste kompenseras? Att kräva kompensation utan att något har gått förlorat är väl stöld om något.

DanceK skrev

Ja, nog är man glad när journalister publicerar APB-kritiska kolumner, men alla kommer fram till samma trångtänkta slutsats: När man luckarar upp upphovsrätten måste man kompensera upphovsmännen => FLATRATE

Ken Rabelius skrev

Fortfarande på att Piratbyrån och övriga som inte fått det, ska få sinna servrar tillbaka eller iaf innehållet på servrarna.

Lämna kommentar