Skatteavdrag patenteras i USA

Kommentarer

Anders Andersson skrev

För många år sedan, jag tror det var i början av 1990-talet, läste jag i någon dagstidning en serieremsa som jag klippte ur och sparade (tyvärr vet jag inte var). Serien var B.C. av Johnny Hart, och Peter hade börjat jobba som patentgranskare:

– Jag har uppfunnit en patentgranskningsautomat.
– Var så god, här har du ett patent på den.
(Hmm, jag gjorde mig bestämt just arbetslös.)

Jag vet alltså inte när Hart ritade just denna remsa. Var han klarsynt nog att förutse vad som komma skulle, eller inspirerade han kanske mer direkt några blivande patentjurister som läste hans serier under studietiden..?

Det har hänt att patentansökningar lämnats in avseende uppfinningar som redan har publicerats i serietidningar, och avslagits. Tecknade serier kan också utgöra prior art.

Änne en Peter Andersson skrev

Den kristna högern i USA lobbar för att det skall bli fängelsestraff på äktenskapsbrott, och ser bibeln som ett slags patentmanual för sexualbeteende, så ett reellt sexbeteendepatent är kanske inte så långt bort som du tror. Frågan är väl bara om det kommer att ges mängdrabatt till nygifta, eller om de kommer att få betala en högre schablonavgift än andra. :-)

James skrev

ja tycker iofs inte de är något roligt alls, Patent å allt som har med det att göra är så oerhört sinnessjukt och har spårat ut för 50 år sedan, urspårningen har tiodubblats i oförstånd varje år.

när ska dom inse? :/

snart kommer väl patent på olika sätt du INTE får ha sex med din partner, eller hur du INTE får uppfostra dina barn…

vägen dit är verkligen inte lång ifall man kollar på det stora hela i dagsläget :(

Anonym skrev

Det roligaste är att det finns ett antal amerikanska patent på hur man skriver en patentansökan!
Väntar bara på att patentjuristerna ska börja stämma varandra :-)

David Ådvall skrev

…När man inte ens kan fuska med deklarationen utan att bli stämd för patentbrott!?

Lämna kommentar