Alf Svensson spelar på okunskap om fildelning

Kommentarer

Anonym skrev

Tja… två saker som är trist här tycker jag. Den ena är Alfs inställning i denna fråga, men det var inte chockerande. Det andra är vad många här har för inställning till Kristdemokrater. Rästade själv på partiet då jag inte anser att piratfrågan är den viktigaste. Även om jag tycker det är klart den mest intressanta att följa. Men trist som sagt att ”mitt parti” har en sådan inställning i frågan

Anonym skrev

Tragiskt att gamla Affe inte vet bättre om vad patent ställer till med.
Att patentera t.ex. ett läkemedel bara förhindrar att den stora massan behövande inte kan nyttja medicinen på grund av låg tillgänglighet och höga priser. Den motionen han skrev bevisar iaf att visdom INTE kräver ålder och politisk erfarenhet lol.
Men *suck* vad kan man kräva av en kristdemokrat :(

Enthol skrev

”En utbredd kopiering av filmer och musik innebär en utarmning av kvalitetskultur och ett hot mot mångfalden. Kvar blir bara skräp, pornografi och våld. Piratkopiering av film skada”

Det här lilla stycket fick mig att skratta, varje gång en film piratas så skapas en ny p-rulle? Fanns inte våld och sex i film innan TPB?

Har inte Alf Svensson lagt av? Eller lämnade han bara posten som partiledare?

tlainen skrev

Sweet, de tackar vi för! :) (pencillinet alltså ;))
Knasig gubbe vare oxå (affe menar jag här :P)

Anonym skrev

”De flesta upptäckter inom kommunikation, medicin, läkemedel och sjukvård skulle inte existera utan en stark immaterialrätt.”

En utav de absolut största och viktigaste upptäckterna genom tiderna är penicillinet. En stor orsak till att det blev så framgångsrikt var att Alexander Fleming valde att INTE patentera det. Detta möjliggjorde för andra forskare att ta fram den massproducerbara medicinen, eftersom Fleming själv hade stora problem på det området, och det möjliggjorde en snabb, effektiv och billig spridning efter andra världskriget.

Med patent skulle hela processen blivit mycket, MYCKET, dyrare och haft mindre spridningseffekt.

Lämna kommentar