Computer Sweden: Skäms, Persson och Reinfeldt!

Kommentarer

Anonym skrev

Du tycker det bästa som kan hända här är om piraterna själva samlas och kritiserar regeringen?
Varför är det så? Har inte piraterna redan gjort det sedan pirat aktiviteter på internet startade?
Och hur mycket har regeringen lyssnat hittills? Inte ett dugg, precis som jag trodde.

Det bästa som kan hända nu är om Piratpartiet drar igång en seriös och ljudlig debatt med regeringen i den här frågan.
Partier existerar för att folket ska ha en gemensam röst som hörs. Om folket självs måste göra allt individuellt, så skulle partier inte behöva existera.

Vid sådana här tillfällen önskar jag att regeringen kunde ställas till svars för mened, när de faktiskt inte bryr sig ett enda dugg om att hålla de löften de utlovade under valrörelsen.

Min respekt för politiker fortsätter att stadigt sjunka, och samma gäller respekt för lagen, eftersom den är skriven av helt vanliga människor, som dock oftast _inte_ representerar majoriteten av folket, som det är tänkt i en demokrati.
Folk måste lära sig att politiker inte är mer värda än resten av folket, och när de bildar en lag, så betyder det nödvändigtvis inte att den är rätt.
Om miljontals människor har utövat en viss grej under väldigt lång tid utan att tycka att det är något fel i det, så kan de helt plötsligt inte bli stämplade som kriminella! Inte i en demokrati!

Så upp till fight nu Piratpartiet! Visa vad ni går för och lägg inte över allt ansvar på piraterna själva!
Ni är här för att föra piraternas talan, inte tvärtom!

John Nilsson skrev

Du har helt rätt, vi borde synas lite mer. Det bästa som kunde hända i det avseendet är nog om du tar kontakt med de pirater som är organiserade i närheten av dig och arrangerar en träff för att planera aktiviteter i detta avseendet.
En variant är ju att ni träffas några stycken, diskutera igenom något ämne, och skriver ihop en artikel om det hela.
Det kan vara lite svårt att dra igång sånt här i början, men det brukar vara skitkul för alla inblandade när man väl kommit igång.

john skrev

Hej!

Jag röstade på piratpartiet av fler anledningar men primärt pga. att ni vågade utmana etablissemanget på extremt svårförsvarade men viktiga frågor.
När man slår underifrån och motarbetas på så gott som alla plan förvånas jag av att ni på piratpartiet inte tar chansen att skapa debatt mer än ni gör.
Ett ex är nu när Beatrice ask vänder alliansens fildelningsfråga som går rakt emot sitt vallöfte, hur kommer det sig att vi inte får se en aggressiv debatt om detta från er sida, det verkar ju som tidskrifter som tex expressen och computer sweden är väldigt öppna för era frågor.
Jag tycker det oerhört konstigt att ni endast debatterar här på er sida till redan övertygande pirater det är lite som att sjunga i duschen, man blir aldrig hörd av andra än sina närmaste. Visst känner de flesta till att ni finns och vad ni står för men när det kommer till kritan måste man synas synas synas synas och nu när alliansen öppnar sig med ett uttalande från Beatrice ask fattar jag inte piratpartiets tystnad. Jag vill se rubriker, svettiga allians-överläppar, tafatta försvarstal, slagfältet väntar.
VISA ATT NI VÄGRAR TYSTAS PÅ ALLVAR.

Det är nu vi behöver er som mest!

sekasan skrev

Anledningen att lagen förblir är att för få röstade på piratpartiet. Politikerna trodde att fler skulle prioritera denna fråga som man gjorde med miljön när miljöpartiet kom med eller med maxtaxan när sossarna vann.
Tråkigt nog var det troligtvis en och annan som tyckte att ”vilka som än vinner kommer det att bli tillåtet att fildela” och därför fick piraterna ännu färre röster. Antingen får man mycket röster och får mycket att säga till om eller så får man det inte. Det borde väljarna lära sig av till nästa val.

Anonym skrev

Det absolut bästa med hela debatten är ju att Beatrice Ask verkligen tror att nerladdningen minskade efter att domen föll mot 44-åringen.

Med tanke på hur vi, sveriges ungdomar känner för staten för tillfället så ger såna här saker bara ökad ilska och därmed ökad nerladdning. Man laddar ner mer bara för att ”jävlas”.

Till nästa val har piratpartiet ännu fler yngre som röstar på dem, och det valresultatet kommer verkligen slå igenom med kraft. Men vad ska hända nu under de fyra år vi väntar?

Piratpartiet borde göra en protest lista och en sajt till den, liknande Bensinskatteupproret..
Regeringen måste få en uppfattning om hur många vi är och hur många de kriminaliserar.

Detta är min åsikt.

Anonym skrev

Går det inte att kräva omval? Det ena löftet efter det andra läggs längst ner i högen. Sverige är allt närmre en polisstat

discord skrev

så väldigt shockad jag är….och är anledningen till att jag röstade PP, dom andra är juh POLITIKER, inte människor, som talesättet går om hur man vet att en politiker ljuger…så fort han öppnar käften och säger nånting.

iofs handlar det om att för en politiker är det hela ett jobb, dom har inga åsikter….nästan i klass med advokater igentligen.

”Whenever people agree with me I always feel I must be wrong.” – Oscar Wilde

och om man applicerar dessa mycket visa ord till politiker, så kommer vi fram till att dom har för det mesta fel, eftersom dom antingen följer parti linjen, eller folkets röst…och om man tänker på det, vad fan vet svenson om hur man ska styra ett land igentligen? hur många förstår sig på HELA fildelnings problemet? alla aspekter utav det? om man då tar med att det är mänskligt att fela, så lär det inte vara många hundra i sveriga som faktiskt greppar hela problemet, några tusen som fattar ’stora delar’….

ahwell, summa sumarum, politiker ljuger, det har ledare gjort sedan sten åldern, och lär inte ändras i dagens samhälle då lögn är bra, och sanning är dåligt.

Lämna kommentar