PRESSMEDDELANDE – Piratpartiet: FRA-förslaget fortfarande oacceptabelt


PRESSMEDDELANDE från Piratpartiet
17 januari 2007
Får publiceras omedelbart

Piratpartiet: FRA-förslaget fortfarande oacceptabelt

Regeringen och försvarsminister Mikael Odenberg har lagt ett förslag om utvidgat mandat för den militära signalspaningsanstalten FRA. Enligt gårdagens Aktuellt har regeringen nu modifierat förslaget efter den massiva kritikstorm förslaget har mött. Verksamheten ska nu övervakas av ett politiskt tillsatt råd, med uppgift att se till att medborgarnas integritet inte kränks.

Piratpartiets partiledare Rickard Falkvinge är fortsatt kritisk till förslaget.

— Ett sådant råd löser inga av de grundläggande problemen med förslaget. Det handlar fortfarande om att militären ska få ägna sig åt polisiär verksamhet och övervakning riktad mot svenska medborgare, säger Rickard Falkvinge.

— Enligt förslaget ska militären få ägna sig åt systematisk massövervakning av grupper av medborgare som inte är misstänkta för brott överhuvudtaget. Det vore en helt oacceptabel ny princip, som inte blir aptitligare av att man tillsätter ett politiskt råd med uppgift att följa verksamheten, säger Rickard Falkvinge.

I gårdagens Aktuellt kommenterade Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg förslaget och sa att det här var samma sak som man gjorde i det forna Östtyskland.

— Bättre än så kan det inte uttryckas. Det här är förslaget är inte värdigt en demokrati, och överensstämmer inte med de krav på rättssäkerhetsgarantier som man har rätt att ställa. Vi håller helt med Anne Ramberg i den kritik hon riktar mot förslaget, säger Rickard Falkvinge.

FRA och försvarsdepartementet har försökt få igenom det här förslaget tidigare. Det lades på is senast 2005, när dåvarande försvarsminister Leni Björklund uppfattade det som problematiskt att förslaget hade fått för mycket uppmärksamhet.

— Det här förslagets historia visar att de inblandade är fullt medvetna om att det är rättsvidrigt och aldrig kommer att gå igenom en normal granskning, hävdar Falkvinge. Bara det faktum att man lägger ner ett förslag på grund av att det får uppmärksamhet är uppseendeväckande. Nu försökte man i stället kuppa igenom denna massövervakning under julhelgen. Detta är inte värdigt en rättsstat och demokrati, och de inblandade borde både skämmas och granskas.

— I vårt valmanifest skrev vi ”Förslaget är olämpligt och ska inte genomföras”. Den uppfattningen står vi fast vid, avslutar Rickard Falkvinge.

Länkar:
Aktuellt-sändningen tisdag 16 januari
(inslaget börjar 4 minuter in i sändningen)

Piratpartiets valmanifest 2006
(sid 10: ”Låt inte FRA bli inrikesspionage”)

Ny Teknik: ”Avlyssningsförslaget skulle kuppas igenom”

För mer information:
– se partiets hemsida på http://www.piratpartiet.se, eller
– ring Christian Engström, vice partiledare, på 0706-633780

Om Piratpartiet:
Piratpartiet blev det tredje största partiet utanför riksdagen med 0,63% av rösterna i valet 2006. Partiet grundades den 1 januari 2006 och står för ett öppet informationssamhälle: delad kultur, fri kunskap och skyddat privatliv. Man tar inte ställning i fördelningspolitik eller andra klassiska höger-vänsterfrågor.

Kommentarer

Anonym skrev

Det är en viktig dra min uppmärksamhet för att läsa dina inlägg .. Det är verkligen befolkas med tips jag söker för, och jag önskar att skriva en kommentar att ”Informationen från din artikel är fantastisk”. Great work! wood pellet maker

Anonym skrev

The article is clearly written and every point is factual and is no-nonsense. I have surf the internet looking for topics such as these and it is here where I find it written and stated well.

find cell number

Anonym skrev

det är polisen som vill få samhället till att reagera mot fel mål de riktiga spionerna är polisen rikskriminalen ovs

Anonym skrev

KSI är en helt dold militär underättelse tjänst , de har stöd i lagen för den verksamhet de bedriver .
polisen får ej ha underättelse tjänst det är endast försvars makten . så kriminal undereättelse tjänsten är ett missviande namn . polisen får endast bedriva såkallad underättelse verksamhet

deras sätt att dölja det hela är med total sekretess, och kategoriskt förneka kännedom.
det är ej lätt med enkla medel att se uppdrags givare eller motiv.
och det förefaller att vara en saman svärjning och ränksmideri ifrån polisens sida.
de hänvisar till hotbilds utredningarna som riks kriminalen gör är hemligstämplade, även för säpo.
deras mål är att få individen framstå som misstänkt.
eller få han till att smälla av mot den fram provocerade hotbilden .

de är dolda potenta terrorister .och använder sig av helt dolda arbets metoder
detta med tanke på det fram provocerade mordet på anna lindh.
den offentliga utredningeen sköts av länskriminalen och inte ett ljud nämns av att individen blivit utsatt för dold psyk opreation ( HJÄRNTVÄTT ).
det är bara för att minska individens trovärdighet , få han till att TRO , han e sjuk hör röster eller få han till att tvivla på sig själv .

så nu kanske ni vet vad mihailo mihalovic blivit utsatt för .

Anonym skrev

de är brotts provokatörer
vill anmäla rikskriminalens SSI enhet .
de håller på att jobba på mig fortfarande .
det är ssi enheten på rikskriminalen (samma grupp som har hand om de fingerade personuppguifterna ), och de håller på att utföra en GMP utredning på mig .
det är emot min vilja , och i strid med gällande lagstiftning .
lika så att riks kriminal polisen bedriver aktiv underättelse tjänst i strid med gällande lagstiftning. det är endast försvars makten som stöd för att bedriva und/säk.
och det verktyget som amerikanska millitären vill utveckla för att läsa av tankar har sverige redan och det är en försvars uppfinning .
som riks kriminalen fått tillgång till i strid med gällande rikt linjer (rikets säkerhet som skäl och ej på svenskar i sverige)
och de använder sig av förbjudna förhörs metoder ( de använder sig av sömnsändare-alfa vågs generator ) och förhör persönen under sömnfasen och i hans hem.

Anonym skrev

[quote=Jonas Nyman]Nä nu får det vara nog!
IB spionerade på svenskar, utan någon som helst misstanke, en helt godtycklig åsiktsregistrering… Guillou och Bratt avslöjade dumheterna. Båd ahar tystnat, även om Guillou ibland gör lågmälda kommentarer…
IB lades inte ner! Man bytte namn på det, till SSI, styrelsen för särskild inhämtning. Särskild inhämtning är alltså generellt olagliga metoder för underättelseinhämtning. Personbaserad inhämtning är på ren svenska hemliga agenter, spioner… SSI bytte namn till Kontoret för särskild inhämtning. De allra flesta riksdagsledamöter vet inte att KSI finns, ingen vet vad KSI gör!

FRA har i decennier gått helt på tvärs med svensk försvarspolitik. När Sverige hävdat alliansfrihet och neutralitet har FRA gjort precis tvärt om och samarbetat med CIA, NSA, Shin Beth, MI5, MI6 och en hel rad andra… FRA har hittills bara fått avlyssna etertrafik, men det nya förslaget idag ger de fria händer. De kan avlyssna hela internet.

Att tro att de svesnka spionorganisationerna verkligen är hederliga och ärliga ”underättelseinhämtare” är ytterligt naivt. Deras meritförteckningar är ju ganska kladdiga…

Personbaserad särskild inhämtning är en jävla eufemism! Det borde heta förbannat olagliga agenter som ser terrorister överallt….

George Orwell och Karin Boye roterar i sina gravar!

Snälla Rick, ring mp, v och andra organisationer som kan tänkas stödja oss här och sätt opp en Stor demonstration. Problemet är väl att våra SSG/KSI-vänner kommer springa runt i leden och fota, precis som de gjorde i Göteborg 2001!!!![/quote]
Meddelandet innehåller bilagor
04-04-kampen-om-tanken.pdf (675KB)
jag hoppas du inte får besök från säpo eller någon som utger sig komma därifrån .

— Den fre 2008-12-12
Från: < Ämne: VB: IB affären , de är ju bara vanliga brotts provokatörer Till: "foi sårbarhet och säkerhet"
Datum: fredag 12 december 2008 11.53

— Den fre 2008-12-12 >:
Från: < Ämne: IB affären , de är ju bara vanliga brotts provokatörer Till: registrator@foi.se
Datum: fredag 12 december 2008 11.50
tänk på sekretessen .
en gång är ingen gång (palme mordet)men att de provocerade fram anna lindh mordet gör att jag måste slå till bromsen för deras verksamhet.
deras verksamhet har helt gått ut på att agera dolt .
de använder sig även av tanke avläsnings verktyget . (används med smart eye tekniken ).
det är en försvars uppfinning och hör definitivt ej hemma hos en terrorist organisation .

jag kräver att få använda fingerade person uppgifter.
då det är stor risk att jag utsätts för brott.
bara det att de försöker provocera fram min detonation är ett faktum.’
de är brottsprovokatörer ..
gmp utredning = göra en oskyldig till gärnings man
ssi enheten = (polisens) särskild in hämtning
ksi = kommittén för särskild in hämtning (helt dold militär enhet)
must =militära säkerhets tjänsten
ovs
fråga inget ting som ni måste ha svar på ………….

JAG VILL HA BREV SVAR.

JAG VILL HA ERSÄTTNING FÖR ATT HA BLIVIT UTSATT FÖR EN SÅKALLAD GMP UTREDNING UNDER FLERA ÅR , 2005-20081114. JAG KRÄVER 100 000 000 KR

OM JAG INTE FÅR ERSÄTTNING SÅ ÄR JAG BEREDD ATT GÅ TILL MEDIA , DÅ KOMMER HELA RIKS KRIMINAL POLISEN ATT TERRORIST KLASSIFICERAS UTOMLANDS.

SILKET ÖVER GREPP .
I MITT HEM MOT MIN VILJA BLIVIT UTSATT FÖR SÖMNFÖRHÖR OCH SMART EYE TEKNIK .

RENA MENTALA VÅLD TÄCKTEN , JAG HAR FÅTT NATT SKRÄCK FLERA GÅNGER .
AV DERAS UTRUSTNG .

OCH DET ÄR RIKS POLISENS SSI ENHET SOM GJORT DETTA .
BETEENDE OCH ANALYS AVDELNINGEN .
DE GÖR EN BETEENDE STUDIE I PERSONENS NÄR OMRÅDE OCH BYGGER UPP ETT DATA REGISTER UNDER UPPBYGGNAD, OCH DÄR EFTER EN PROVOKATION MED DOLD PSYKOLOGISK OPERATION SOM DE KALLAR ETT INTIGITETS TEST .

och detta går till säk för arkivering .

mvh
och detta går till säk för arkivering .

du som är djupt involverad i säks arbete med att bedriva verksamheten och ha framsteg, se på detta ärendet igen.
de har kartlagt KSI’s dolda yttre personal .
det vore en sak om det skedde ovetandes men det har skett TROTS att de vetat vilka som tillhör säk

det torde vara så att alla deras arbets metoder och tekniker skadar staten samhället och individen .
skadorna på lång sikt är oöver skådliga .

så hur ska man gå tillväga för att ändra deras arbets metoder .

vill anmäla rikskriminalens SSI enhet .
de håller på att jobba på mig fortfarande .
det är ssi enheten på rikskriminalen (samma grupp som har hand om de fingerade personuppguifterna ), och de håller på att utföra en GMP utredning på mig .
det är emot min vilja , och i strid med gällande lagstiftning .
lika så att riks kriminal polisen bedriver aktiv underättelse tjänst i strid med gällande lagstiftning. det är endast försvars makten som stöd för att bedriva und/säk.
och det verktyget som amerikanska millitären vill utveckla för att läsa av tankar har sverige redan och det är en försvars uppfinning .
som riks kriminalen fått tillgång till i strid med gällande rikt linjer (rikets säkerhet som skäl och ej på svenskar i sverige)
och de använder sig av förbjudna förhörs metoder ( de använder sig av sömnsändare-alfa vågs generator ) och förhör persönen under sömnfasen och i hans hem.

deras sätt att dölja det hela är med total sekretess, och kategoriskt förneka kännedom.
det är ej lätt med enkla medel att se uppdrags givare eller motiv.
och det förefaller att vara en saman svärjning och ränksmideri ifrån polisens sida.
de hänvisar till hotbilds utredningarna som riks kriminalen gör är hemligstämplade, även för säpo.
deras mål är att få individen framstå som misstänkt.
eller få han till att smälla av mot den fram provocerade hotbilden .

de är dolda potenta terrorister .
och de utbildas på polis högskolan ,i hotbilds utrednings metoder och tekniker.(terrorist läger den koppligen kan man ju inte undvika att dra).

detta med tanke på det fram provocerade mordet på anna lindh.
den offentliga utredningeen sköts av länskriminalen och inte ett ljud nämns av att individen blivit utsatt för dold psyk opreation ( HJÄRNTVÄTT ).
det är bara för att minska individens trovärdighet , få han till att TRO , han e sjuk hör röster eller få han till att tvivla på sig själv .

så nu kanske ni vet vad mihailo mihalovic blivit utsatt för .
ni får faktiskt göra nåt åt saken , agera med kraftfulla åtgärder.
för tar ni inte hand om polisens dolda terrorister så är andra makter tillgängliga för att ingripa.

en av svea rikes lojala svenskar

och detta går till säk för arkivering .

du som är djupt involverad i säks arbete med att bedriva verksamheten och ha framsteg, se på detta ärendet igen.
de har kartlagt KSI’s dolda yttre personal .
det vore en sak om det skedde ovetandes men det har skett TROTS att de vetat vilka som tillhör säk

det torde vara så att alla deras arbets metoder och tekniker skadar staten samhället och individen .
skadorna på lång sikt är oöver skådliga .

så hur ska man gå tillväga för att ändra deras arbets metoder .

vill anmäla rikskriminalens SSI enhet .
de håller på att jobba på mig fortfarande .
det är ssi enheten på rikskriminalen (samma grupp som har hand om de fingerade personuppguifterna ), och de håller på att utföra en GMP utredning på mig .
det är emot min vilja , och i strid med gällande lagstiftning .
lika så att riks kriminal polisen bedriver aktiv underättelse tjänst i strid med gällande lagstiftning. det är endast försvars makten som stöd för att bedriva und/säk.
och det verktyget som amerikanska millitären vill utveckla för att läsa av tankar har sverige redan och det är en försvars uppfinning .
som riks kriminalen fått tillgång till i strid med gällande rikt linjer (rikets säkerhet som skäl och ej på svenskar i sverige)
och de använder sig av förbjudna förhörs metoder ( de använder sig av sömnsändare-alfa vågs generator ) och förhör personen under sömnfasen och i hans hem.

deras sätt att dölja det hela är med total sekretess, och kategoriskt förneka kännedom.
det är ej lätt med enkla medel att se uppdrags givare eller motiv.
och det förefaller att vara en saman svärjning och ränksmideri ifrån polisens sida.
de hänvisar till hotbilds utredningarna som riks kriminalen gör är hemligstämplade, även för säpo.
deras mål är att få individen framstå som misstänkt.
eller få han till att smälla av mot den fram provocerade hotbilden .

de är dolda potenta terrorister .
och de utbildas på polis högskolan ,i hotbilds utrednings metoder och tekniker.(terrorist läger den koppligen kan man ju inte undvika att dra).

detta med tanke på det fram provocerade mordet på anna lindh.
den offentliga utredningeen sköts av länskriminalen och inte ett ljud nämns av att individen blivit utsatt för dold psyk opreation ( HJÄRNTVÄTT ).
det är bara för att minska individens trovärdighet , få han till att TRO , han e sjuk hör röster eller få han till att tvivla på sig själv .

så nu kanske ni vet vad mihailo mihalovic blivit utsatt för .
ni får faktiskt göra nåt åt saken , agera med kraftfulla åtgärder.
för tar ni inte hand om polisens dolda terrorister så är andra makter tillgängliga för att ingripa.

en av svea rikes lojala svenskar

DETTA ÄR BEVIS PÅ ATT DERAS VERKSAMHET FÖRE KOMMER
— Den ons 2008-11-05
Från: < Ämne: från VB: Re: vet ni att Till: Datum: onsdag 5 november 2008 11.48 han har goolat ner sig själv detta är bevis --- Den tors 2008-08-28 skrev Martin Krantz :
Från: Martin Krantz
Ämne: Re: vet ni att
Till:
rich_karl2000@yahoo.se
Kopia: info@smarteye.se
Datum: torsdag 28 augusti 2008 10.03
Jag visste att ditt mail skulle komma.

Men du kan inte ha några som helst bevis för ditt påstående.

MVH

Smart Eye

Richard Karlsson skrev:
> ni har gjort er skyldiga till medhälp till grovt spionage genom att
tillhanda hålla smart eye verktyget till riks kriminalen
>
>

marita.nyman skrev

[quote=Jonas Nyman]Om någon har mer information om KSI och FR vore jag tacksam. Information och Ericsson, SAAB och JAS-projektet är också saker jag försöker knåpa ihop.
Jag har försökt belägga deras inblandning i Estonia, både haveriet och mörkläggningen. Känner du till något? Har du jobbat med radar, mikrovågsteknik?
Jobbat på Ericsson? Hört nåt om Estonia och smuggling av teknik?

hör av dig: nyman.jonas@spray.se[/quote]
Hej! Nej, tyvärr kan jag inte ge några upplysningar om estonia. Däremot skulle jag gärna vilja att du själv berättar om varför du är i Indien?

Anonym skrev

För övrigt är inte FRA någon militär myndighet. Den är lika civil som högskoleverket.

Anonym skrev

Era stackare, ni lider ju av svår konspirationsnojja allihop! Ta för i fan reda på fakta om vad FRA gör och inte gör. Vidare är KSI inget James Bond institut utan en typ verksamhet som alla moderna länder bedriver i olika stor omfattning.

Och Jonas Nyman, sök hjälp på närmaste psykakut, du lider ju av svåra hallucinationer kring vad som hände tiden kring sovjets fall och vilken utrustning som införskaffades och för vilket syfte. Tex så hade PS-05/A varit under utveckling långt innan någon Phazotron letade sig in på svensk mark. Förövrigt så var Phazotron N-001 en relik från 70-talet när muren föll, och inget imponerande system alls, framförallt så har den inga nämnvärda likheter alls med PS-05/A. Mer troligt är att man hämtade hem en Phazotron N-011M vilken iofs har många likheter i sin konstruktion med PS-05/A, men den senare var som sagt redan under uveckling och relativt långt fram i den samma. De svenskar som kan tänkas ha haft något större intresse av Phazotron N-011M är korparna i dom olika vapenslagen.

Jonas Nyman skrev

Om någon har mer information om KSI och FR vore jag tacksam. Information och Ericsson, SAAB och JAS-projektet är också saker jag försöker knåpa ihop.
Jag har försökt belägga deras inblandning i Estonia, både haveriet och mörkläggningen. Känner du till något? Har du jobbat med radar, mikrovågsteknik?
Jobbat på Ericsson? Hört nåt om Estonia och smuggling av teknik?

hör av dig: nyman.jonas@spray.se

Jonas Nyman skrev

Hej igen.
Många av oss är för unga för att komma ihåg IB. Men kort sagt en hemlig spionorganisation som fanns på 60-talet fram till 1973 då Jan Guillou och Peter bratt avslöjade hela skiten. En stor skandal! Socialdemokratiska partiet, SÄPO och försvaret hade blandats ihop till en sörja. Fackföreningar infiltrerades, amdbassader avlyssnades, medlemsregister i politiska partier kopierades… IB var en mycket olaglig organisation som spionerade på svenska folket. Letade etfer politiskt avvikande, främst kommunister i McCarthy-stil…

Men efter avslöjandet så skedde inte riktigt det man kunde förvänta sig. IB lades inte ner! Istället bytte man namn på det och gjorde det ännu hemligare. Det nya namnet blev nyspråksfrasen Styrelsen för särskild inhämtning…
1989 bytte man namn igen till kontoret för särskild inhämtning. De sysslar med ”personbaserad särskild underrättelseinhämtning”. På gammalspråk blir det ”olagliga hemliga agenter som med lika olagliga metoder samlar in underrättelseinformation och i vissa fall också bryrter sig in på ambassader, spionerar på oskyldiga svenskar, dyker ner till Estonia och deporterar misstänkta till Egypten och Kuba”

Tilläggas kan också att FRA tack vare decennier av samarbete med NSA, CIA, Shin Beth m.fl. måste betraktas som den bästa signalunderättelsetjänsten i världen. De är jävligt bra på det de gör, vad det nu är de gör…

Och nu har ÖB m.fl parata löst om att slå ihop KSI och FRA. Det rätta namnet på en sådan organisation är väl Gestapo. Njae, förresten. Gestapo hade inte tillnärmelsevis samma moderna utrustning och metoder som FRA och KSI har tillgång till. Gestapo hade inte superdatorer och trojaner… Inte biometri, inte RFID…

Det är väl bäst man börjar träna på det här nu då… Suck.
Heil Bodström! Heil Bodström!

Jonas Nyman skrev

Tycks som mina inlägg ”försvinner”, eller rättare, de publiceras inte. Är det PP som censurerar mina svavelosande ord eller är det Odelberg/Bodström/Pontén?

Nu har Stiftelsen den nya välfärden och Pär Ström skapat nån låt om FRA, mycket nyssningsvärt. Naturligtvis ingen copyright eller sån skit. finns på
http://www.dnv.se/podcast/

siten är överbelastad :-)

Vart är vi på väg? FRA, KSI… Och APB leker konstapel.
Homer Simpson jobbar på Forsmark….

Kan inte PP bilda en skuggregering, alltså lista vilka ni helst skulle vilja se som försvarsministerm, utb-min, infrastrukt-min osv?
Får jag nominera Pär Ström till en av posterna?

Anonym skrev

Vore det inte behändigt med bomber i sthlms t-bana snart?

Såg att de ska ha en terrorövning i april, intressant att notera att övningar, liknande de faktiska attentaten i new york och tuben i london + madrid, var planlagda dessa dagar…

Skulle nog vara lite lättare att få igenom det korrupta avlyssnings-förslaget då.

Men vi får väl se sa blinda Sara!

Anonym skrev

Såg någonstans att de förklarade sitt behov av övervakning med att de måste ha något att byta med! så de själva kunde få information från andra underrättelsetjänster.

Har för mig att en svensk suttit fast på Tjeckiens flygplats i snart ett år efter deras senaste informationsbyte… hur länge ska de få hålla på att sälja ut svenska medborgare? Vi sitter ju för f-n i nationell husarrest allihop här snart!

Ohh, såg just att Zennström visst vågar åka utomlands numera! Han fick bara betala pengar till skivindustrin! Vissa kan ju köpa sig fria…

tlainen skrev

Intressant info om KSI som ja inte hört talas om förut, kollade upp de knappa som stog på wiki och förstog att de är som CIA, fast ingen känner till dom :P

Men de där med demostration tycker jag faktist vi kan vänta med, och det bara för vädrets skull, ja tycker de inte är värt att stå å frysa i 2-3 timmar för nått som inte så många vet va de e för nått… :/ Men i sommar å på 1 maj ska vi fan skrika ^^

Jonas Nyman skrev

Under 1990-talet hade svenska försvaret en omfattande spionageverksamhet i fd Sovjet. Hemliga agenter som under officiell eller kommersiell täckmantel kunde röra sig fritt i Ryssland. Med hjälp av olika intyg utfärdade av Försvarets materielverk och Inspektionen för strategiska produkter kunde Svenska underrättelsetjänsten och statliga företag köpa, stjäla och muta till sig rysk teknologi och militära hemligheter. Tallinn blev ett centrum för svenska agenter. Ericsson, SAAB, och Exico förde militär teknologi till Sverige. Radar, laser, mikrovågsteknik, komminikationsteknik och avancerade hjälmsikten smugglades från Öst till Väst.
Väl i Sverige delades bytet upp; radar till SAAB och Ericsson Microwave. Mikrovågsutrustning och kommunikationsteknik till Ericsson Radio Access. Laser och sikten till försvaret; information och militära hemligheter vidare till USA…

Claes-Ebbe Alwén, spion för Kontoret för Särskild Inhämtning, mutade till sig nosradarn (Phazotron N-001 puls-doppler-radar) och det infraröda siktet till Sukhoi SU-27. Han använde sitt egna företag Exico och Inspektionen för strategiska produkter som täckmantel. Dollarsedlar i en ICA-kasse bytte ägare. Tyvärr var Alwén lite oförsiktig med hur han bokförde miljonmutorna och skatteverket råkade avslöja spionen.

Tack vare Alwén och hans spionkollega Roberth Winton kunde SAAB, Ericsson och svenska förvaret vidareutveckla, förbättra och exploatera sovjetisk försvarsteknik. JAS 39 Gripen, Ericsson PS-05/A radar, satellitteknik, och FOIs kunskaper om telekrig mm, är frukter av spionernas arbete.

Från Tallin, med M/S Estonia till Stockholm. Vidare till Linköping och byggnad 223 på Malmens flygplats.

2002 pågick smugglingen fortfarande. Projekten General Purpose Equipment 1, 2 och 4 är fortfarande hemligstämplade.

Jonas Nyman skrev

Nä nu får det vara nog!
IB spionerade på svenskar, utan någon som helst misstanke, en helt godtycklig åsiktsregistrering… Guillou och Bratt avslöjade dumheterna. Båd ahar tystnat, även om Guillou ibland gör lågmälda kommentarer…
IB lades inte ner! Man bytte namn på det, till SSI, styrelsen för särskild inhämtning. Särskild inhämtning är alltså generellt olagliga metoder för underättelseinhämtning. Personbaserad inhämtning är på ren svenska hemliga agenter, spioner… SSI bytte namn till Kontoret för särskild inhämtning. De allra flesta riksdagsledamöter vet inte att KSI finns, ingen vet vad KSI gör!

FRA har i decennier gått helt på tvärs med svensk försvarspolitik. När Sverige hävdat alliansfrihet och neutralitet har FRA gjort precis tvärt om och samarbetat med CIA, NSA, Shin Beth, MI5, MI6 och en hel rad andra… FRA har hittills bara fått avlyssna etertrafik, men det nya förslaget idag ger de fria händer. De kan avlyssna hela internet.

Att tro att de svesnka spionorganisationerna verkligen är hederliga och ärliga ”underättelseinhämtare” är ytterligt naivt. Deras meritförteckningar är ju ganska kladdiga…

Personbaserad särskild inhämtning är en jävla eufemism! Det borde heta förbannat olagliga agenter som ser terrorister överallt….

George Orwell och Karin Boye roterar i sina gravar!

Snälla Rick, ring mp, v och andra organisationer som kan tänkas stödja oss här och sätt opp en Stor demonstration. Problemet är väl att våra SSG/KSI-vänner kommer springa runt i leden och fota, precis som de gjorde i Göteborg 2001!!!!

Anonym skrev

Är inte det här samma sak som Nazze tysklands SS? Ledarnas vilja råder, folkets frihet kan man slänga in i elden.

Anonym skrev

Fascinerande att de anser att vi inte behöver veta. Det säger egentligen väldigt mycket om deras syn på demokrati. Att den bara gäller när deras vilja har majoritet. Sådana förslag som detta borde överhuvudtaget inte läggas fram…

Anonym skrev

Nu börjar det gå åt fel håll på riktigt, att de ens kan släppa igenom det förslaget :(

Anonym skrev

Ett standardknep politiker använder sig av för att driva igenom förslag är försöka avväpna kritikerna genom att tillsätta

– en överrock (någon gammal uv till politiker som skall hålla kontroll, och som kan alla valser)
– en framtida utvärdering (”Låt oss nu prova detta och sedan utvärdera för en framtida omprövning”)
– en tillsynsorganisation (aktuellt i detta fall i form av ett ”Politiskt råd”)

Politikerna som avser driva igenom förslaget har inte en enda tanke på att överrocken/utvärderingen/tillsynsorganisationen skall spela sina roller på annat sätt än som ett spel för gallerierna.

Syftet med detta standardknep är att invagga allmänheten i förtroende, i förhoppning om att kritiken skall tystna efter ett tag och stormen skall kunna ridas ut. Och sedan sitter svenska folket där med effekterna av de klandervärda besluten, som i detta fall: EN PERMANENT MILITÄR MASSÖVERVAKNING AV SVENSKA FOLKET.

Lämna kommentar