Riksdagsfråga: FRAs laglösa avlyssning måste utredas

Kommentarer

Anonym skrev

Kanske borde Piratpartiet byta namn till något som låter mer seriöst och som anspelar mer på rätten till ett privatliv?

Piratkopiering är ju som sagt inte den enda frågan som partiet har åsikter om.. I mina ögon inte heller den viktigaste. Att låta bli att ladda ner skulle vara ett litet pris att betala om jag på så sätt fick ha ett privatliv och slapp ha nån slemmig ”övervakare” som kanske dessutom är mutat av grovt kriminella grupperingar i utpressningssyfte, flåsande över axeln så fort jag skickar ett mail.

Magnus Kindblom skrev

En annan orsak: Många tycker inte att man är
ett riktigt parti om man inte har en heltäckande
politik.

Grey skrev

Jag känner många som helt håller med om våra ståndpunkter, men som ändå uppgett att de röstat på andra partier. Några av dem är till och med medlemmar i piratpartiet. Jag har fått höra följande orsaker:

¤ Piratpartiet kan inte komma in i riksdagen så jag slösar bort min röst genom att rösta på ett sådant parti.

¤ Jag har alltid röstat på [parti X].

¤ Piratpartiet är väl inget riktigt parti? det är väl bara en massa fjortisar som är med där.

¤ Om inte Piratpartiet hör till höger (Alliansen) eller till vänster (Socialkoalitionen) så kan de väl inte påverka något?

¤ Piratpartiet vill bara ha få film och musik gratis, de är inte serriösa

¤ Jag har inte sett dem med i riksdagen, då går det väl inte att rösta på dem seriöst?

¤ Jag röstade på [parti X] istället för Piratpartiet för att inte Sd skulle komma in i riksdagen.

¤ Jag trodde på det som moderaterna och sossarna sa om att ”inte jaga en hel ungdomsgeneration” så Piratpartiet är helt onödigt

¤ Äh, min röst har ingen betydelse, så jag röstade inte alls.

Det finns alltså många hinder vi måste överkomma, men det viktigaste verkar vara att folk röstar mer taktiskt, eller av vana, än på det partiet de verkligen tycker borde styra. De flesta verkar inte ens ha läst partiprogrammet för det parti de röstar på.

Anonym21 skrev

Mjo, namnet låter väl kanske inte som det mest seriösa heller.. skulle man börja diskutera privatliv och grejer på stan med folk så skulle de nog bli väldigt intresserade, och sen antagligen rätt shockade när man berättar att man är ifrån piratpartiet.

Rick Falkvinge skrev

Det är så med nya rörelser, det tar tid att etablera en bild. Miljöpartiet stod för söta sälar under valrörelsen 1988 då de kom in i riksdagen för första gången. I nästa val 1991, när sälarna inte var så stor fråga längre, åkte de ut ur riksdagen med 3,38%.

Det är bara att vara enveten.

En negativ bild som alla känner till tar otroligt lång tid att vända. Där har vi mest potential — många har inte hört talas om oss över huvud taget, och de flesta som har hört talas om oss har det för att de i grunden är positiva till budskapet (men sedan är det en annan sak att få dem att tycka budskapet är viktigare än de konkurrerande partiernas budskap).

Anonym skrev

Något som är väldigt synd.

Piratpartiet är i folks ögon bara ett låtsasparti som är intresserade av att få ”ladda ner” filmer. Det finns en hel del medlemmar som faktiskt bara står för den åsikten, men vi är ju mer än så. Exempelvis står vi för ett öppet samhälle, utan någon mentalsjuk övervakning.

Anonym skrev

Jag tycker det var taktiskt riktigt att göra det. För de flesta inger nog Computer Sweden mer förtroende som källa än vad Piratpartiet gör.

zlack skrev

Helt rätt de skall verkligen utreda saken innan de får mer makt men tyvär tror jag de skiter i det o kör på som inget har hänt.

Men om de utreder saken skall inte utrednings gruppen sättas till av regeringen utan vara helt fristående o det bara för att inget fuffens skall förekomma.

Anonym skrev

Lustigt att han använde Computer Sweden som källa istället för Piratpartiet/Falkvinge.

Lämna kommentar