PRESSMEDDELANDE – Piratpartiet: ”Välkommen till 2000-talet, vänstern!”

Vänsterpartiet följer därmed norska Venstre, som namnet till trots är ett systerparti till svenska Folkpartiet. För ett drygt år sedan kopierade Venstre det svenska Piratpartiets upphovsrättspolitik ord för ord, ner till minsta komma.

– Samtidigt ser vi likadana krafter i arbete även i de andra riksdagspartierna, säger Falkvinge. Inte minst har starka röster hörts inom Moderaterna. Alla undersökningar visar att den här frågan är helt oberoende av traditionell vänster-höger-politik. Jag ser fram emot att även resten av partierna förstår att man inte kan slåss mot framtiden hur länge som helst.

Det riksdagsparti som tidigare varit närmast Piratpartiet i fildelningsfrågan är Miljöpartiet, som dock aldrig varit för fri fildelning. Miljöpartiet vill endast legalisera nedladdning, vilket är en av två nödvändiga delar av fildelning.

FÖR MER INFORMATION:
– ring Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet, 0708-303600, eller
– ring Christian Engström, vice partiledare, 070-6633780, eller
– se Piratpartiets hemsida på http://www.piratpartiet.se

OM PIRATPARTIET:
Piratpartiet blev det tredje största partiet utanför riksdagen med 0,63% av rösterna i valet 2006. Partiet grundades den 1 januari 2006 och står för ett öppet informationssamhälle: delad kultur, fri kunskap och skyddat privatliv. Man tar inte ställning i fördelningspolitik eller andra klassiska höger–vänsterfrågor. Piratpartiet kommer att ställa upp i EU-valet 2009 och riksdagsvalet 2010.

Kommentarer

Anonym skrev

kd galaxy From this concert it is obvious where Elt strengths lie. His handling of the Ligeti and the Tüür was exemplary d rose 2.0, as would be expected giving his background in contemporary music. His Sibelius was much less assured and he could do with taking a leaf out of the many excellent interpreters the piece has recieved over the years (not all of them Scandinavian blake griffin 2012 – Mark Elder’s excellent live recording with the Hallé a few years back being a case in point) kobe 6 3d.

Anonym skrev

Okontrollerad invandring ger enorma nackdelar och enorma problem. Nr 19
Statsminister Fredrik Reinfeldt tror att det går att få ordning på invandringens problem med att sparka tullare och på så vis underlätta för dem som vill till Sverige. Så att invandrarna och de asylsökande bara kan komma och gå precis som de vill. Lösningar på dessa enorma problem löser man med en kontroll av den oönskade invandringen vid gränsen.
Den enormt duktiga och erfarna tullpersonalen som har hjälpt till att minska kriminaliteten och hindrat människosmugglare från att okontrollerat härja fritt in till Sverige blir entlediga från arbetet för att spara några miljoner. Istället smugglas det som aldrig för till Sverige.
Ingen politiker vill föra en öppen dialog eller en konstruktiv debatt i tullarnas vardagsproblem. Utgångspunkten för att denna debatt kan bli fruktbar måste dock vara att erkänner den sanning som alla ekonomiska utredningar har visat, nämligen att invandringen har varit mycket dyrbar och är ej vinstgivande för Sverige. Erkänna att utan invandring skulle Sverige i dag ha en bättre välfärd än vad nu är fallet.
Utifrån detta faktum anstränger sig politiker överallt i Sverige att åstadkomma ett ordbajseri i stället.

Kjell Ek (SD)

Robin Henricsson skrev

..va? Hela grejen med partiet är att det inte tar ställning till frågor som inte handlar om personlig integritet. Jag tror du har missat något.

En bättre och mer, för hemsidan det här trots allt skrivs på, passande fråga är, accepterar SD fildelning?

Kjell Ek skrev

Skenäktenskap bröllopsvittne den svenska regeringen. 2008-06-29. 215
Sverige har blivit väldigt populärt nästan som Las Vegas när det gäller äktenskap. Fast i Sverige då gäller det enbart att lura till sig pengar och ekonomiska fördelar. För ungefär ca: 60 000 upp till 200 000 kronor kostar ett skenäktenskap och det är lagligt att bluffa med myndigheterna inledningsvis rörde det sig om ett 50-tal äktenskap som kommit fram. Under utredningen har antalet gifta par ökat närmare exploderat. I dag rör det sig om emellan ca 200 par som är kända. Till skillnad från vad polisen visste inledningsvis har också ett flertal svenska kvinnor gift sig mot betalning. Nu när fler vet om att det är lagligt kommer säkerligen ökningen av skenäktenskap öka.
Det är svårt att säga exakt hur många skenäktenskap som har skett. Vi tittar bara på fall med indier och bara då är det ett drygt hundratal vigslar som upptäckts i främst Karlskoga men också i Örebro men att det är utbrett i hela landet är uppenbart. Även i huvudstaden Stockholm, säger Dirk Minten som utreder fallen i Belgien.
Han tror att de svenska huvudmännen kommer att ställas inför rätta i Belgien. Och då kommer de inte att göra som i Sverige utan i Belgien riskerar brottslingarna många års fängelse. Upp mot 10 år, säger Dirk Minten.
Den omfattande härvan har fått såväl svensk polis som Skatteverket att reagera men bara reagera ingen åtgärd. Det råder ingen tvekan om att det på flera håll är satt i system att använda Sverige som bas som vigselland för ett Schengen-medborgarskap. Förutom i Karlskoga utreds det också en omfattande härva av skenäktenskap och skenadoptioner i Halmstad. Enligt kriminalinspektör Ulla Ahlbäck på Rikskriminalpolisen finns problemet överallt i Sverige.
Att det uppdagades i Karlskoga berodde på att de Belgiska myndigheterna kontaktade de svenska myndigheterna de svenska myndigheterna silar mygg och sväljer elefanter.
I Sverige är det lagligt att ingå skenäktenskap eller att ta betalt för att inleda äktenskap. Sverige är det europeiska land som det är enklast och billigast att gifta sig i.
Enligt Ulla Ahlbäck riktas det kritiska röster i Europa mot Sverige eftersom det svenska regelverket främjar människohandeln. Skenäktenskap är en del av en organiserad brottslighet.
Ulla Ahlbäck menar att utnyttjandet av Sverige som verktyg i den illegala invandringen kommer att fortsätta om inget sker: Anneli Boman-Berg på Örebro polismyndighet, som har hjälpt den belgiska polisen med fallet, är kritisk till de svenska reglerna.
De som ingått skenäktenskap kan bli av med alla bidrag SFI och CSN barnbidrag bostadsbidrag socialbidrag föräldrapenning vårdnadsbidrag och pensioner och lägenheten och det innebär ofta svårigheter när de vill skiljas. Kostnaderna är i miljardklassen och vad kostnaderna för dessa bidrag som betalas ut är mycket svåra att räkna ut det är så många faktorer som aktiveras i att bli Svensk.
Hon berättar att polismyndigheten i Örebro i samverkan med Skatteverket har bestämt sig för att försöka förhindra handeln med äktenskap.
Gunilla Autio är rättslig expert på Skatteverket och har tillsammans med Anneli Boman-Berg gjort en kartläggning över skenäktenskap i Sverige. De föreslår att hindersprövning av personer som inte är folkbokförda i Sverige ska hanteras på färre antal skattekontor.
Arbetet med att koncentrera hanteringen av hindersprövning för medborgare i tredje land har redan inletts på Skatteverket, säger hon.
Men framför allt menar Gunilla Autio, Ulla Ahlbäck och Anneli Boman-Berg att frågan behöver komma upp på den politiska agendan. Hittills har intresset varit svalt. Deras förhoppning är att skenäktenskap ska bli olagligt i Sverige.
År 2003 fattade Migrationsverket 17 700 beslut om uppehållstillstånd för de som sökte på grund av anknytning genom äktenskap eller samboende. Det var endast 3 540 som fick avslag. Verket bedömde att 14 160 förhållande var tillräckligt seriöst för uppehållstillstånd.

Kjell Ek Sverigedemokraterna

Popcorn skrev

Vem i hela friden har släppt in Peter från TPB på talarlistan i Malmö.
Att fortsätta associeras med dessa Clowner och illegala Näringsidkare förstör trovärdigheten. Det är ju bl a det sättet de bedrivit sin verksamhet på som gör att nätet kommer att strypas bit för bit. När ska PP fatta att det är samma problem som tyngde Vänstern i många år, då man inte höll Östförsvarare på avstånd.Dömda eller ej, så är det ju ganska uppenbart att TPB inte precis har någon annan ideologi än att själva tjäna pengar. Fildelning kräver moral.

Anonym skrev

Vid det här laget har förhoppningsvis folk fattat att de bara ljuger folk rakt upp i ansiktet. Det kan ju annars bli en ganska fin reklamvideo för PP om vi klipper ut de läckraste bitarna av deras valfläsk, som de t.ex. gav oss inför slutspurten.

Göran Person och Fredrik Reinfeldt lovade ju dyrt och heligt inför kamerorna att det som nu sker aldrig skulle få lov att hända om de blev valda. Rakt in i kamerorna ljög de.

Anonym skrev

Vi får verkligen hoppas att partierna i Alliansen är starkare och vägrar ta till samma usla valfläsk för att stjäla våra väljare!

Anonym skrev

Det är ju trots allt inte så lång tid kvar till nästa val så det är väl dags att redan nu börja med att locka alla PP:s väljare till Vänstern, om jag förstår min historia rätt. I mina ögon är Piratpartiet det enda parti som stödjer en ändring av upphovsrättslagen och värnar om vår integritet, ända till de andra partierna aktivt bevisar motsatsen. Alltså inte endast genom löften.
Fri fildelning? Jag tycker fortfarande att de missat själva poängen, att det är upphovsrättslagen som är fel/föråldrad som den är skriven just nu.

Svampus skrev

Du tror det är större chans att vänsterpartiet har fri fildelning som en prioriterad fråga än att piratpartiet kommer in i riksdagen? Jag kan faktiskt inte hålla med där. Vänstern kommer kasta frågan överbord blixtsnabbt om dom förhandlar om någon procent a-kassa el dyl.

Förutom det så är en röst på piratpartiet en ganska kraftfull markering. Det är en röst som bara går på pps frågor. Även 1 eller 2% har betydelse och sätter eld i arslet på politikerna. Piratpartiet finns ju först och främst för att driva frågorna, inte för att sitta i riksdagen.

frags skrev

Det är inte troligt, men troligare än att piratpartiet får delta i några regeringsförhandlingar alls, förlåt om jag låter cynisk.

Anonym skrev

[quote=frags]Hur som helst får man väl vara konsekvent och belöna dom med en röst i nästa val.[/quote]

Jag vill inte vara alltför cynisk, men du tror väl inte att det på något sätt kommer att vara en prioriterad fråga i regeringsförhandlingarna?

frags skrev

Vågar man hoppas på att det faktum att jag och säkert några till som ”egentligen” röstar på V röstade på piratpartiet i förra valet kan ha påverkat dom åtminstone lite… Hur som helst får man väl vara konsekvent och belöna dom med en röst i nästa val.

Rickard Falkvinge skrev

Alldeles nyss blev vi beskyllda för att vara nyliberaler.

Men så har det varit sedan partiet grundades. Vi är förmodligen de enda som blir kallade för nyliberaler och kommunister samtidigt.

”Ännu fler” tror jag inte stämmer – det är de som inte förstår eller håller med om frågorna, som mentalt placerar pirater i det andra lägret av ekonomisk politik. Men stödet för frågorna är lika brett över hela linjen.

Aewheros skrev

Så nu kommer förmodligen ännu fler att asociera Piratpartiet med vänsterideologier…

Rickard Falkvinge skrev

[quote=Johan Pettersson]Var inte det piratpartiet? =)[/quote]
Rätt, slarvfel, fixat. I svensk diskurs är de där ofta ekvivalenta, jag blir lika irriterad på det varje gång, och den här gången smittade det.

Lämna kommentar