FRA-lagens votering flyttad till ONSDAG MORGON

Det är givetvis upp till alla enskilda att välja om de vill markera sin ståndpunkt under debatten, voteringen eller båda, antingen genom att finnas på åhörarläktaren eller utanför Riksdagshuset.

Kommentarer

Anonym skrev

Denna kulturskatt finns. Den måste få finnas kvar. Jag kan inte betala för den. Det saknas ett betalningssystem för annat än det som ett kulturbolag ger ut just nu. Radion betalar för gammal musik den sänder. TV betalar också. Men en del pass4sure HP0-S26av Internets frihetsrevolution är ju att jag själv har makten över vad jag vill se och lyssna på när jag själv vill det. Varför ska denna frihet begränsas? Måste jag lyssna på Megapol riks FM med sitt snäva utbud? Måste jag lyssna på pass4sure BH0-006Spotifys enormt lilla begränsade utbud (inget bolag kommer någonsin att kunna lägga upp världshistoriens kulturarv på nätet) när det finns Internetradio där jag skapar mina egna listor hur jag ska lyssna eller ladda hem det jag vill eller titta på youtube eller pass4sure SK0-002andra ställen.Ska jag betala? Absolut. Frågan är bara hur man ska betala kulturskaparna utan att kulturarvet går förlorat. Det har piratpartiet en plan för. Det finns kassettbandsskatt, radiostimpengar,pass4sure 117-101 cd-rom skivavgifter, stimavgifter för restauranger, hotell nattklubbar och så vidare. När ska nätet få ett betalningssystem? Aldrig med nuvarande politiker. De tänker jaga folk och hota dem och pass4sure 642-661 begränsa utbudet och så småningom ta bort allt från Internet så det enda som återstår är det utbud som bolagen lägger ut per styck och trpligen så dyrt att folk avstår och därmed kan de säga att marknaden digitalt online inte finns och tvinga oss tillbaka till plastbitarna..

Anonym skrev

Centern bestämm er en återremiss är inte ett ja eller nej svar

Det verkar som det blir en återremiss från deras sida

Jan-Åke Jönsson skrev

Brev till samtliga svenska riksdagsledamöter 2008-06-12:

Angående omröstning i Sveriges Riksdag 17 juni kl 09.00 – NEJ TILL FRA-LAGEN!

Man behöver ett sinne av stål, inkapslat i cement och begravt på botten av den djupaste ocean för att man inte ska se att det Orwellska storebrorsamhället är här idag, även i Sverige. Nätverk som sammanlänkar myndigheter med multinationella företag, media och militär har använt sin iscensatta skrämselpropaganda, särskilt 11 sept, för att introducera det Orwellska samhället i många länder på en nivå och med en hastighet som vi aldrig tidigare skådat. Den totalitära små-steg-i-taget-principen, en patetisk icke-ifrågasättande massmedia, och ett användande av en manipulationsteknik som kan sammanfattas med ”Problem-Reaktion-Lösning”, har tagit oss till randen av en global fasciststat. Nätverken skapar eller iscensätter ett problem; man inväntar en reaktion hos befolkningen att ”någonting måste göras, gör något!”, varpå de som från början iscensatt problemet öppet erbjuder sin ”lösning”. Denna ”lösning” är exakt det som man ville genomföra redan från början. Dessa nätverk – den globala, ekonomiska eliten – har manipulerat befolkningar i land efter land till att acceptera att individens frihet mer och mer försvinner. Man vill också gärna avleda uppmärksamheten från vad man håller på med så länge som möjligt. Ju längre de kan skjuta fram massuppvaknandet till vad som pågår, desto bättre chans har de att stänga fängelsedörren innan de flesta människorna hinner upptäcka att de befinner sig i ett fängelse. Det är därför som skenmanövrar är så viktiga för dem och den största av de alla är just nu ”kriget mot terrorismen”.

26 oktober 2001 skrev Bush under Patriot Act. Ingen, vare sig i den amerikanska kongressen eller senaten, hade fått läsa igenom den innan de röstade om den. Den var designad att jämställa patriotism med tillåtelsen att begränsa friheter. De som protesterade kallades för ”opatriotiska”. Lagen använder ”kriget mot terrorismen” som en ursäkt för att massivt öka regeringens förmåga och tillåtelse till att övervaka, spåra och spionera på befolkningen, samt att hålla människor fängslade utan rättegång. Definitionen av en terrorist blev så breddad att fridfulla fredsaktivister numera faller under definitionen ”terrorist”. Washington Post rapporterade vid förnyandet av Patriot Act 1 december 2006: ”The Bush administration is developing a parallel legal system in which terrorism suspects – US citizens and noncitizens alike – may be investigated, jailed, interrogated, tried and punished without legal protections guaranteed by the ordinary system, lawyers inside and outside government say.” Ordvalet för definitionen av en terrorist ger myndigheterna ett enormt utrymme för egna tolkningar. Professor Susan Herman vid Broklyn Law School uttryckte sig följande om Patriot Act: ”Most of its provisions amend previous laws by adding or deleting words, paragraphs, or sections, forcing people reading the legislation to embark on an elaborate treasure hunt, tracking each amendment back to try to determine its impact on the previous law. It is difficult to comprehend the changes if one is not already conversant with labyrinthe webs of law in many different areas.”

Terroristlagarna är inte till för att bekämpa ”terroristerna”. De har tillkommit för att fånga hela befolkningen. Grundläggande fri- och rättigheter slaktades av Patriot Act och dess tillhörande lagstiftning. Det gav fria händer åt myndigheter att övervaka vem som helst med varje till buds stående medel. Lagen riktas inte mot en yttre fiende utan mot folket. Detsamma sker nu i land efter land. Och nu vill vissa införa detta även i Sverige… Vem är egentligen dessa personer? Jag kan knappt tro att det är sant att denna fråga står inför omröstning i Sveriges Riksdag. Hur galet kan det bli? Hur långt mot ett fascistiskt/nazistiskt/Orwellskt/storebrors- & övervakningssamhälle tror den elit som vill genomföra detta att den kan gå innan folket vaknar upp? Vad kommer folket då att ta sig till? Majoriteten av Ni politiker vill ju heller inte ha ett fascistiskt samhälle. Men ni verkar tvingas till att genomföra denna lagstiftning nu av krafter som står ovanför er i hierarkin. Jag undrar: är ni medvetna om vad ni gör och har ni den inre styrka som krävs för att våga rösta nej? Förslaget om massavlyssning är mig veterligen det mest förfärliga och skrämmande lagförslag som lagts i Sveriges Riksdag. Varför? För att det berövar människor sin personliga integritet, sin yttrandefrihet, och skapar ett klimat av accumulerande rädslor hos stora delar av befolkningen. Denna lagstiftning är emellertid endast till för att användas mot allmänheten, för ”vanliga människor”. Vad eliten gör är vad de väljer att göra, och deras mål är inte att stanna inom lagens ramar, utan att inte ertappas med det när man inte gör det. Med eliten menar jag alltså inte ni som sitter i riksdag och regering utan den verkliga elit som också styr er, bakom kulisserna, med eller utan er medvetenhet. Ni är också bara brickor i ett gigantiskt spel. I själva verket är vi (folket) och ni (politiker) på samma sida. Eller så borde vi i alla fall vara det…

Övervaknings- och kontroll-lagarna som införts i USA genomförs nu över hela världen, även i länder som inte har några ”terroristhot” överhuvudtaget. Lagarna har dock ingenting att göra med att skydda människor och länder från terrorister. Man vill komma åt de som protesterar och utmanar den framväxande globala fasciststaten – ”The New World Order”. Anledningen till implementerandet av Terrorist Act och liknande lagstiftning är att införa det nödvändiga kontrollsystem som krävs för att fängsla populationen i tid innan de upptäcker vad som pågår. Varje land sammanlänkas via det globala nätverk som ”eliten” och hemliga sällskap åtnjuter och genom detta system genomförs samma lagar nu i land efter land. David Merakami Wood, vid University of Newcastle, som ledde utredningen av Surveillance Studies Network i Storbrittanien: ”It is infiltrating everything we do. And it’s meant to. It is planned to happen everywhere”.

Elitens planer är att sammanlänka alla källor av övervakning och kontroll med ett centraltstyrt datasystem som kan övervaka varje aspekt av en individs liv, åsikter, och även tankar. Detta visar varför regeringar i en mängd länder nu inför ”nationella databaser”. De påstår att de måste ”bekämpa brottslighet” och ”slåss mot terrorismen”. Det verkliga syftet är att övervaka och i varje detalj kontrollera den vanliga befolkningen. Databasen inkluderar även ett DNA-register så att de kan identifiera de personer som har ”rätt” DNA, dvs den DNA som är närmast relaterade till elitens släkten/blodslinjer. Med denna information kan de som inte har ”rätt” DNA bli utsatta för störande energifält som berövar individerna olika aspekter av mental och fysisk hälsa, i ett långtgående syfte att gradvis minska på jordens befolkning… Den vetenskap som ännu inte är allmänt känd utan endast utvecklad vid hemliga, underjordiska baser i vissa länder, har haft sådan teknik tillgänglig under decennier. Sådan teknikologi hålls tillbaka tills tiden är mogen för att ”uppfinna” den. Täckmantlar används då för hur den eller den ”nya uppfinningen” utvecklades i ett garage eller som ett resultat av internationella forskningsprojekt. Man vill samla in alla medborgares DNA, vuxna såväl som barns. Den brittiska regeringen har genomfört lagstiftning som gör det möjligt att arrestera alla för vilket brott som helst, litet som stort, så att alla kan läggas till i vad som redan är världens största DNA-databas. USA planerar ett liknande system och Michael Bloomberg, New Yorks borgmästare, har redan uppmanat till ett nationellt DNA- och fingeravtrycksregister. EU planerar att introducera detta över hela Europa och att sammanlänka sitt register med USAs.

Allt detta leder till att individer världen över ska förses med ett inplanterat microchip. ID-kort har varit och är bara ett steg på vägen till microchips. Man vill introducera dem frivilligt och sedan göra dem obligatoriska – först genom att göra det svårt att leva i systemet utan, och sedan genom lagstiftning. ”Verichip” saluförs nu av Verichip Corporation som ett sätt att känna oss säkra, eller, som företaget säger på sin hemsida: ”safeguarding what’s important to you”. Javisst, så länge som frihet inte är viktigt för dig. Företaget marknadsför aggressivt detta till sjukhus för att övervaka olika typer av patienter och som ett ”säkerhetsverktyg”. Företaget hävdar att chippet kan länkas till ett globalt satellitsystem som gör att du permanent övervakas var du än befinner dig. Husdjur chippas nu i stor skala i många länder som ett steg på vägen att vinna allmän acceptans för tekniken. Eliten kan inte berätta sanningen om varför de vill ha microchip i människor så de kommer med en massa ursäkter. Motståndare till microchipping av människor focuserar normalt på användningen att spåra människor. Men det är mycket mer än så. Det handlar om att kunna kontrollera tankar, känslor och beteenden hos massorna av befolkningen genom elektromagnetiska stimuli som styrs från den centralstyrda datorn till det implanterade chippet. Det leder till en form av elektronisk krigföring mot individer, mot olika grupperingar eller delar av en befolkning, eller mot stora delar av hela den globala populationen. Hur många av er som röstar för eller emot FRAlagen på tisdag är medvetna om detta nästa steg i agendan?

Redan elva månader innan 11 september berättade Nick Rockefeller för filmproducenten Aaaron Russo att han förutsåg en ”event” som skulle leda till en invasion av Afghanistan och Irak. Russo frågade om vad som var slutmålet? Rockefeller svarade att målet var att få alla chippade, att kontrollera hela samhället, att låta bankerna och eliten kontrollera världen. Förevändningen att gå in i Afghanistan var att etablera en oljeledning till Kaspiska Havet, att invadera Irak för att ta över deras oljefält där och att ”go after Chavez in Venezuela”. Man skulle snart komma att leta efter, men aldrig hitta, en viss Osama Bin Laden i grottor i Afghanistan och Pakistan. Det skulle bli ”an endless war on terror where there’s no real enemy” och att allting är ”a giant hoax”. Detta skulle ge regeringen möjlighet att ta över det amerikanska folket, sa Rockefeller cyniskt skrattande. Att höra detta från en person som Rockefeller (som tillhör den elit som aldrig syns i massmedia) är en indikation på att det som hände 11 sept 2001 var ett insiderjobb och att den officella versionen av vad som hände är lögner lögner lögner och åter lögner. Andra som styr mycket av världens destruktiva utveckling är, förutom Rockefellers, Rothchilds, Fords, Warburgs, Windsors, familjer som äger banker och oljebolag…

Ställ er frågan varför FEMA (Federal Emergancy Agency Management) i hemlighet har byggt 800 koncentrationsläger runt om i USA under de senaste åren? Är det saker och ting på gång som man ännu inte till fullo har uppfattat? Kan det som hände i Tyskland under 30-40-talen hända igen? Vad ska lägren användas till? Personligen tror jag att dit ska de oliktänkande förvisas som protesterar mot Storebror och vägrar acceptera den officiella versonen av vår nutidshistoria och inte minst vad som händer i samband med kommande, av eliten också iscensatta, terroristattacker i USA och annorstädes. Där hamnar de som vägrar underkasta sig The New World Order – den globala fasciststaten. Medborgare, vakna upp till vad som pågår! Nazismen har inte försvunnit, den har bara omlokaliserats och tagit på sig andra kläder. Vad är skillnaden mellan dagens poster i Londons tunnelbana och en nazistposter från 1934? [se bifogade bilder] Same shit, different asshole… [se bifogad bild]

Massan av övervakning inom alla livets områden måste ses som en helhet, inte som indivuduella delar. Summan av allt är att göra människor till streckkodsliknande varor, övervakade och inspelade varje dag av deras liv. Vad du säger, vad du skriver, var du går, vad du köper, vad du äter, vad du dricker, även vad du kastar i soptunnan, laddas in i en stor databas. Frihet? Jovisst, frihet att göra det som de säger åt dig att göra. Agendan verkar vara att göra övervakning och kontroll till en så vanlig del av livet att vi, folket, ger efter för överhetens påbud även utan att tvingas till det av någon i uniform eller i mörk kostym. Människor blir då reducerade till robotar och tvingas att underkasta sig de mest förfärliga levnadsvillkor.

I denna vår framväxande Orwellska generation är barn och ungdomar särskilt utsatta.Vi ser övervakningskameror uppsatta på skolor runt om i hela världen, t o m på toaletter och argumentet, som vanligt, är att man ska skydda mot brottslighet, våld och skadegörelse. Men med kameror bygger man upp ett klimat av rädslor från tidig ålder. Hur barn och studenter tänker och vad de tror på övervakas alltmer och lärare blir också måltavlor för ytterligare styrning (mer än vad de redan, oftast ovetande, har fått genom det utbildningsssystem/indoktrineringssystem som de genomgått) om de tillåter en fri debatt i klassrummet som inte passar systemet. Det Orwellska samhället vill hellre forma barn till barn av systemet än till barn av sina föräldrar.

Bästa riksdagsledamöter, våga stå upp för frihet för individen och att bevara ett öppet samhälle för alla människor utan konstant massövervakning av alla medborgare! När ni nu röstar om massövervakning på tisdag, rösta med er egen själ och med ert eget hjärta. Låt er inte styras av hur andra i ert eget parti uttalat sig i frågan om det nu skiljer sig mot det som ni själv känner. Bli inte en del av den historia som röstade för ett fascistiskt Sverige. De som röstar ja kommer i framtiden att ångra sig djupt. De själva, deras barn och barnbarn kommer att skämmas för vad de gjorde. Kriget mot terrorismen är en gigantisk bluff. Låt er inte luras av den propaganda som vill styra den globala politiken och lagstiftningen bakom rökridåerna. Vägra vara med i detta smutsiga, manipulerande och förfärliga spel. Inse vad som håller på att ske, och rösta nej till FRA-lagen!

”The best weapon of a dictatorship is secrecy, but the best weapon of a democracy should be the weapon of openness.” – Niels Bohr

”I call myself a conspiracy theorist if you call yourself a coincidence theorist” – John Judge

”Never do anything against conscience, even if the state demands it” – Albert Einstein

###

Hälsningar,

//Jan-Åke Jönsson, Malmö

Omer skrev

Varför? VARFÖR?? Att staten ska avlyssna och läsa privata email från det Svenska Folket är PATETISKT, och orsaken är ju förskräcklig, ”Vi ska minska dolda terrorhot genom FRA Lagen” ………….. Ok? Kan nån säga mig NÄR Sverige blev hotat av terrorister senast? Epic FAIL. Blir det upplopp, kan ja garantera att ja går med. VOTE NO, RÖSTA NEJ. NU.

Anonym skrev

Vad händer om hela tio personer från alliansen röstar Nej?

Det omedelbara svaret lär ju bli något i stilen med: Då vinner vi! Men, eftersom vi vet att sossarna är för förslaget fast inte vågar säga det högt nu när moderaterna och de andra villigt tar på sig skulden, så skulle de ju kunna smyga igenom sin hjälp till förslaget ändå. Allt de behöver göra är ju att låta 4-5 personer stanna hemma, så att de inte kan trycka på Nej-knappen.

I och för sig, det är väl förhoppningsvis precis exakt det som kommer att ske med de som blir tvingade att trycka på Ja-knappen men inte vill också. Allt de behöver göra för att slippa partipiskan men samtidigt motverka förslaget är att stanna hemma.

Haha! Det hade varit så jävla svenskt. Vi stannar hemma och säger att vi är sjuka. Det tysta motståndet :) Det är så tragiskt..

Anonym skrev

Att regeringen så här långt har accepterat övervakningen betyder inte att övervakningen är laglig, utan att regeringen är olaglig.

Daniel Wijk skrev

Ja, moderaten verkade mer ha åsikten som många vapenförsäljare har: ”Säljer inte jag så säljer någon annan så varför ska inte jag tjäna en hacka?”

Att sedan ignorera de väljare som direkt hjälpt honom till riksdagen visar ju att han inte bör sitta där.

Anonym skrev

Hej,

Debatten är den 17 juni men beslutet blir den 18 kl. 9.00.

Med vänlig hälsning
Anna Bolmström
Informationsenheten
Sveriges riksdag
100 12 Stockholm
E-post: riksdagsinformation@riksdagen.se
Tel: 020-349 000
Fax: 08-786 61 45
http://www.riksdagen.se

>
>Tidsskriften ”Riksdag & Departement” skriver i sin webbupplagas
>kalendarium (http://www.rod.se/kalendarium/) att beslutsfattande i
>ärendet ”Försvarsutskottets betänkande 2007/08:FöU14″ angående
>”Proposition 2006/07:63 En anpassad försvarsunderrättelseverksamhet”
>kommer att skjutas upp till den 18/6 2008. I kalendern på riksdagens
>webbsida (http://www.riksdagen.se/) kan man däremot läsa att
>beslutsfattande i samma ärende planeras till den 17/6 2008.
>Undertecknad vore tacksam om någon vänlig själ kan sprida lite klarhet
>över saken; tack på förhand!
>
>Med Vänliga Hälsningar
>
>

Anonym skrev

Det resonemang som Gustav Blix för ignorerar helt faktumet att det är något mycket viktigt som är på väg att offras för att bekämpa de här vaga hoten. Om inte den här lagen skulle ha inneburit steget in i ett övervakningssamhälle utan like i Sverige skulle det ju inte ha varit något problem, men nu innebär den det och då måste man väga det mot det hot som föreligger. I och med att hotbilden är mycket svag borde det därför vara självklart att inte införa den här lagen eftersom man uppenbarligen klarar av det bra ändå. Sen så tycker jag personligen att även om det skulle finnas ett reellt hot mot Sverige så är det att föredra framför ett övervakningssamhälle. Vad var det någon sade, ”Terrorister kan hota en demokrati, men endast politiker kan avskaffa den”.

Anonym skrev

På SVTs morgonprogram på ettan sa de nyss att omröstningen skulle vara i dag. Har det flyttats igen?

F.ö. hade den moderate riksdagsmannen (som var för) i programmet väldigt svaga argument jämfört med liberala ungdomsförbundets ordförande (som är emot).

//B

Nezzox skrev

Det talas populärt om de yttre hotet i det här sammanhanget. Ändå så skriver Gustav Blix i ett mail till mig: ”Den avgörande frågan är om vi alls behöver bedriva den typ av omvärldsbevakning som signalspaning kan användas till. Det beror på hur man bedömer hotbilden mot Sverige. Det råder enighet om att det inte föreligger något hot om militär invasion av Sverige under överskådlig tid. Men det innebär INTE att vårt land faktiskt har både direkta och indirekta hot och fiender som faktiskt skulle vilja skada väldigt vitala svenska intressen.”

Men seriöst. Det betyder heller inte att det faktiskt finns det. Finns ej heller bevis på att det finns otäcka skäggisar som vill oss illa. Vad är dessa vitala svenska intressen han talar om? Det är jag lite oklar över. Finns det nåt i vårat land som gör oss till ett mål för varken terrorister eller andra länder? NEJ! Och om det inte finns det nu, som han faktiskt skriver själv att det inte finns, så kommer det ej heller finnas det framöver. Såvida han inte planerar på att göra atombomber eller hitta olja i göta kanal.

Jag måste avsluta med de kritiska orden:

”Det råder enighet om att det inte föreligger något hot om militär invasion av Sverige under överskådlig tid.” – Gustav Blix, Riksdagsledarmot för Moderaterna.

Anonym skrev

[quote=Anonym]Precis som om makteliten aldrig förr använt sig av detta? Så fort något ”stort” händer i politiken så visar janet jackson sina tuttar… gissa vad tidningarna skriver om?[/quote]

Det borgerliga blocket kommer att värva Zlatan till att stjäla uppmärksamheten! Fasen också!

Anonym skrev

[quote=Anonym]Ett folk som tycker att fotboll är viktigt i allmänhet och viktigare än detta i synnerhet förtjänar all skit det får. OM det skulle vara så att Sverige är ett land som består av den sortens människor kan det faktiskt kvitta, då kan idioterna få behålla vad som är kvar av landet medan jag emigrerar.

Nu är det ju inte så illa (fast ibland undrar man)… :) [/quote]

Jag håller med. Är fotbollen viktigare än det här så frågar man sig ifall den personens integritet är värd att skydda. Och är den inte det så är den väl inte värd att skydda mot terrorister eller yttre hot heller.

Anonym skrev

Jag har skickat mail till riksdagsförvaltningens komunikationsavdelning och frågat hur det ligger till :)

Anonym skrev

Hög tid att säga vad vi tycker. Så fort bensinpriset höjs med 2 öre i frankrike blockerar bönderna vägar och slänger tomater på sina politiker. Alla kan göra något! Skriv till tidningarna, riksdagspolitiker mfl, visa vad ni tycker nu era fega jävla uslingar! När demokratin väl är avskaffad finns tamejfan ingen återvändo. Dags att visa att ni har lite stake nu

Anonym skrev

Ett folk som tycker att fotboll är viktigt i allmänhet och viktigare än detta i synnerhet förtjänar all skit det får. OM det skulle vara så att Sverige är ett land som består av den sortens människor kan det faktiskt kvitta, då kan idioterna få behålla vad som är kvar av landet medan jag emigrerar.

Nu är det ju inte så illa (fast ibland undrar man)… :)

Anonym skrev

Suppleanternas tjänstgöring

Om inte riksdagen föreskriver annat, skall en frånvarande ledamots plats i ett organ intas av en suppleant som hör till samma partigrupp. Om detta inte kan ske, gäller att suppleanterna har företräde i den ordning i vilken de har valts eller, om valet har förrättats med gemensam lista, i den ordning i vilken de har förts upp på listan. Lag (2003:180).

Anders Troberg skrev

Är kvittningen lagstadgad eller bara tradition? Med andra ord, med hänvisning till frågans vikt, kan inte Nej-sidan bara vägra att kvitta?

Anonym skrev

Precis som om makteliten aldrig förr använt sig av detta? Så fort något ”stort” händer i politiken så visar janet jackson sina tuttar… gissa vad tidningarna skriver om?

Richie skrev

[quote=Johan Pettersson]Kan man verkligen lita på att det blir så eller försöker de ytterligare finta bort protester och riksdagsledamöter? (fler kanske har hunnit sticka på semester)..[/quote]
Det funkar inte att finta bort ledamöter, de som inte kan närvara kvittas ut genom att en ledamot från ”andra sidan” avstår från att rösta.

Om inte debatten på tisdagen tar kortare tid än väntat, vilket ser väldigt osannolikt ut, så är det nog helt säkert att voteringen sker direkt på onsdag morgon.

– Rickard Olsson

Anonym skrev

Är det politikerna som är emot förslaget som ska fram och synas nu? De har väll sett vad populärt ämnet är i bloggsfären, så nu vill de fram och lysa?

Anonym skrev

Paranoia kan vara nyttig men i det här fallet är den nog onödig. Antagligen har det varit många som anmält sig till debatten (partipiskorna ska höras in i det sista) så de fick skjuta upp voteringen.

Johan Pettersson skrev

Kan man verkligen lita på att det blir så eller försöker de ytterligare finta bort protester och riksdagsledamöter? (fler kanske har hunnit sticka på semester)..

Kopit skrev

Sverige spelar sin sista gruppspelsmatch på onsdag, ingen kommer bry sig om riksdagen den dagen :/ Kan det vara ett taktiskt drag av makten?

Lämna kommentar