Idag införde lagstiftarna allmän avlyssning

Kommentarer

Anonym skrev

Frågan är vad som kommer att hända med informationen som Svenska FRA (genom brottslig handling) tar del av från enskilda personer (idag) när inbördeskriget väl blir ett faktum och fiendesidan till 100% utropar sig som segrare. Kommer det att handla om att värna om en civilbefolkning (i Sverige)när så inte skett hittills då det fortfarande officiellt råder fred i landet och demokrati (men ändå inrättas stasilagar likt FRA). Min teori är att informationen kommer islamister i handen när de på allvar fått grepp om Sverige och om det då finns några Svenska politiker kvar i landet så tvingas de (politikerna) att vädja till de högre makterna (USA, Ryssland) efter att de gjort sig av med de besvärliga elementen (oliktänkande i alla länder, förenen er icke). Det är inte frågan om det sker utan när det sker. G. Bush har ett ansvar i att se till att hans amerikanska väljare ska få kunna ha kvar sin amerikanska livsstandard (medelklassen), stort hus,två bilar per familj, sjukförsäkringar, lite pengar på banken och eventuellt någon sommarstuga. Uppdraget som presidenten har kan han inte ha kvar om han inte står upp för söndring och splittring i länder utanför USA. Därför behövs krig och söndring. Jag ser inget fel i att en ledare (Bush) försöker bevara ett lands medelklass men gå inte ut och skapa söndring och splittring i andra länder (mindre länder med stort intellekt) för då är det meningslöst. Det blir en gyllene bro för demokratiska och upplysta länder (människor har utbildning på universiteten) att göra motsatsen vilket skedde på Irland som var det enda landet som röstade emot EU/USA:s order). Det är inte antalet soldater det handlar om. Det är antalet vanliga människor (arbetare) som kan förändra status que. Men i planen om övertagande av länder finns också en annan plan och det är att ge så mycket alkohol och fördummningsprogram på TV så att de som står längst ner på skalan ska kunna supa sig fulla och titta på såpoperor och på bröst. Då blir det lättare för makten och sedan har de (som går på det) inget att säga till om oavsett om de är utbildade inom data, är ingenjörer, socionomer, journalister eller vad som tänkas kan. Det räcker med att bli en nickedocka inom politiken/journalistiken så är allt klart. För- dummningen når nya höjdpunkter. Politikerna som styr vår värld idag kan inget om historia.
Den historia de är intresserade av är den som kommer ta död på dem. Vuxna människor och gamlingar inom partierna i dagens Sverige säger ja till allt som kommer utifrån. De lider av komplex och av penningssyndromet/kapitalismen. Det är en sjukdom som endast kan bli botad genom att bli oliktänkande. Därför, stå på och håll fanan högt, vi kan se vilka de är som är intresserade av oss som tänker annorlunda då de kan se oss.

Kram Ulrika

dekket skrev

Mona Sahlin var inte med för att hon dels ska kunna plocka poäng nu genom att slå på alliansen, och dels för att OM lagen inte hade gått igenom, kunnat säga till Reinfeldt att ”ja… men jag röstade iaf inte nej”. Så står hon lite sådär neutral när det passar henne. Och jag respekterar henne ännu mindre nu. Patetiskt, Mona. Milt uttryckt.

Jag förväntar mig alltid att de i regeringen har civilkurage, men uppenbarligen har jag helt fel på den punkten.

—– —- — — –
Government only works when people believe in it.
– Bill Maher

Anonym skrev

Bush som diktator. Grunden lades redan för ett år sedan.
http://www.whitehouse.gov/news/releases/2007/05/20070509-12.html

I händelse av större incident ska presidenten leda och koordinera arbetet mellan de styrande grenarna i USA. Hur länge så ska ske står inte skrivet.

Kan man gissa att det är något som blir sprängd i bitar under presidentvals-kampanjen, typ Obama. Denna attack kommer förmodligen INTE att komma från Al-Qaida utan skyllas på inhemska ”terrorister”, typ någon rasistisk organisation som inte gillar svarta presidenter. Sådana händelser har redan börjat dyka upp.
http://www.msnbc.msn.com/id/13497335/

Som en respons på det krävs att NSA ska leta ”terrorister” inom det egna landet. USA kommer också att utöva påtryckningar mot övriga västländer. vilket fint fängelse vi bygger va?

När det sedan kommer protester från organisationer och kanske även media kommer nästa grej. Med tanke på Bushs ”alla som inte är med oss är emot oss” kommer censur att införas. ”Tar ni terrorister i försvar? De har ju sprängt Obama i luften, Det är en förolämpning mot hela usas svarta befolkning. För att förhindra raskravaller inför vi nu censur och alla som bryter mot den ska anses stödja terrorism”.

Vi vet ju redan idag var personer som beskylls för att vara terrorister hamnar. Guantanamo. I något som endast kan liknas vid koncentrationsläger. De har inga rättigheter. De låses in på obestämd tid, de får ingen advokat, de får ingen rättegång och sen blir de allt som oftast torterade också.

Alla med ”rent mjöl i påsen” kommer att förses med något som kan liknas vid elektronisk fotboja i preventivt syfte utifall de hittar på något skumt. Förmodligen ett inopererat chip som nämns i filmen Zeitgeist.

Scenariot ser dystert ut. Demokratins krafter måste vakna nu. Snart är det för sent och vi har mist alla våra fri och rättigheter.

Anonym skrev

[quote=Anonym]Och härav följer också… FRA kan inte och kommer inte spara all information. De kan omöjligen spara innehållet i mail, telefonsamtal mm…

Däremot går det att spara trafikdatan, alltså, ett telefonsamtal på en halvtimme kan kondenseras ner till:
561012-2327 Mohammed på tel 0708-333884 ringde kl 23:23 760202-1227 Falkvinge på tel 0739-736272. M befann sig på 55 20’2 och F på 60 12’12. samtalet varade i 29 min 13 sek.[/quote]

Vad vore nyheten i det här då? Det har ju loggats i åratal ^^

Lennart skrev

Förra året var det roligt att fira Midsommar. Många i vår familj samlades för att äta och dricka gott, umgås och ha det trevligt tillsammans.
I år samlades vi åter igen och det kunde åter ha blivit en lyckad och lycklig högtid. Tyvärr dämpade den nya FRA-lagen stämningen rejält. Midsommarfirandet förvandlades isället till gravöl och likvaka för den svenska demokratin.
Hur kunde det här ske? Man hade ju kunnat förmoda att IB affären skulle ha immuniserat Sverige mot liknande systematiserade integritetskränkningar.

Anonym skrev

England analyserar också all information som går över deras gränser, så du behöver inte åka med dina paket hela vägen till USA för att uppleva diktatur. Echelon undersöktes förresten av EU för ett par år sedan och kommiten kom fram till att det existerade, till alla konspirationsteoretikers stora (o)lycka. Allt finns att läsa om på wikipedia, såklart.

Det verkar som om FRA bara har gjort kartor över vilka som har kommunicerat med vilka, inte vilket innehållet i samtalen var. Det är en viss skillnad där. Det är helt jävla mentalsjukt att utredningen om hurvida FRA bröt mot lagen när de gjorde den här avlyssningen bara lades ner. Hade det varit jag som avlyssnade alla telefonsamtal hade jag ju åkt in på anstalt i flera år.

Anonym skrev

Förmodligen kommer deras sökfilter att fungera på samma sätt som spamfilter – bayesian filter. Du kan läsa mer om det på wikipedia.
Jävligt tyket av dig att skriva att han är dum förresten. Inte precis det man vill höra på den här tråden.

Keesen skrev

Jag la märke till att varken Mona Sahlin, Thomas Bodström eller Pär Nuder orkade vara på jobbet under denna omröstning.
Kan det möjligen vara för att om dom röstat enligt partiets linje hade förslaget fallit.
Och det är ju trots allt Bodströms förslag i grunden.
Undra om vi betalar dom lön för att vara frånvarande…..*funderar*

Keesen skrev

Även jag skrev till politiker.

Alla politiker i det parti jag röstat på som kommer från min region.

TRE svar fick jag!!!

Inget av dom var svar på det jag frågade….såklart.

Alla tre gjorde en sammanslaging av svar till alla som mailat dom och dessa svar var självklart utan innehåll.

Jag ville ha ett kort svar bara. JA eller NEJ.

Jag fick flera sidor som inte sa varken ja eller nej men nu vet man ju vad svaren betydde.

Politiker är verkligen inte komunikativa.

Jag får väl gissa att FRA läser även detta…så håll till godo

Anonym skrev

Om du ska spamma så ta åtminstone bort de politiker som aktivt varit motståndare till lagen från listan. Just nu spammar du ju alla, inklusive de som är på våran sida.

Anonym skrev

lite väl mycket konspirationsteorier kanske? ni borde ta och kolla på ”Mystery of the Urinal Deuce” avsnitt 148 av south park (S10E09). DÄR får ni ett och annat förklarat för er. Zeitgeist må vara bra, men man bör ta det de säger med en nypa salt, jag citerar från wikipedia

[quote]”In addition to attracting significant public interest,[9] it has been criticized for relying too heavily on anecdotal evidence,[11] and for using unidentified, undated, and unsourced video news clips, voice-overs, quotes, and book citations without page numbers.”

-http://en.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist%2C_the_Movie#Criticism[/quote]

Anonym skrev

[quote=Anonym]De kan omöjligen spara innehållet i mail, telefonsamtal mm…[/quote]

Har du missat nyheterna de senaste två dagarna? Dom har redan sparat tio år av internet trafik. Dom bara väntar på att få grönt ljus att analysera det.

För övrigt sparar NSA all trafik dom kommer över.

Anonym skrev

Det går visst! Tredje söndagen i september 2010 ska vi visa vad vi tycker!

(Med reservation för att val kan komma att inställas)

Anonym skrev

Och härav följer också… FRA kan inte och kommer inte spara all information. De kan omöjligen spara innehållet i mail, telefonsamtal mm…

Däremot går det att spara trafikdatan, alltså, ett telefonsamtal på en halvtimme kan kondenseras ner till:
561012-2327 Mohammed på tel 0708-333884 ringde kl 23:23 760202-1227 Falkvinge på tel 0739-736272. M befann sig på 55 20’2 och F på 60 12’12. samtalet varade i 29 min 13 sek.

Sen kan man ganska enkelt låta ett taligenkänningsprogram identifiera språk/dialekt och om de inblandade talade lugnt eller om de var arga och skrek på varandra… Man kan kolla hur nära de var basstationen, telefonens IMEI-nummer, simkortets serienummer, osv osv…

Hela samtalet på 29 minuter kan alltså kondenseras till kanske 300 bytes, och DET kan FRA lagra!

Anonym skrev

Är du dum eller gör du dig till?
FRAs sökord är inte ord som du hittar i ett lexikon!

Jag skulle kunna tänka mig att ETT sökord ser ut ungefär såhär:
”e-mail skickat från $sändar-IP till $mottagar-IP mellan klockan $tid1 och 23:59 OCH som innehåller ”Salam” OCH ”Inshallah” ELLER ”frid över honom” OCH ”de otrogna” OCH som INTE är skickat av Farbror Åke ELLER Rick Falkvinge OCH som INTE innehåller ”127.0.0.1” ELLER ”1337”.

Ett sökord är alltså en invecklad boolesk funktion av ett stort antal variabler.

Problemet är att såna här sökord inte är så exakta som man kan tro. IP-adressers koppling till individer är inte absolut. Tider är inte absoluta, datorn kan ha fel tid inställd, tidzoner kan slå fel, sommartid osv…

Är meddelandet krypterat blir sökordet mer abstrakt. Men det viktiga är oftast inte att faktiskt läsa meddelandet, eller lyssna på samtalet, utan det räcker ofta med information om vem som kontaktade vem, var de befann sig och när de gjorde det. Sån information fins alltid, avsett hur du krypterar.

Anonym skrev

[quote=Anonym]Att övervaka allt som alla svenskar kommunicerar via telefoner, mail och web är inget självändamål. När ni säger att detta är 1984 har ni helt fel, det här är bara början på att införa det samhälle som beskrivs i 1984. Mer kommer var så säkra.
……….

……..
Vi är under attack från terrorister dagligen, men det är inte Osama & Co som angriper oss, terroristerna sitter i Vita Huset, Downing Street och Rosenbad.
………
Innan det är dags för Bush att avgå kommer en ”major terrorist attack” (större än 9/11) äga rum i USA. Resultatet blir att Bush inför undantagstillstånd och på så sätt avskaffar demokratin och inför västerlandets första konstitutionella diktatur. Deras lagar är skriva så att han sitter kvar så länge han anser det behövs.

Samma i Storbritannien.

Där har ni 1984.[/quote]

Som svar på hans post, vilket var en bra en så vill jag tilläga att folk bör ta en titt på http://www.zeitgeistmovie.com . Mycket av vad han säger kan förklaras lite lättare där med svensk text också be zeited.

Anonym skrev

och min rost med, och den hade ni inte forra valet. ska fan fa alla jag kanner att rosta med mig.

Gabriel Nilsson skrev

[quote=Gabriel K.]
Jag tycker man ska anordna stora demonstrationer med minst 100.000 personer i varje stad i Sverige samma dag samma tid och kräva att lagen stryks och aldrig mer någonsin får förslås igen.[/quote]

Demonstrationer är ingen dum idé, men 100 000 personer får du inte ens i teorin ihop i speciellt många svenska städer.

Uber0n skrev

Alla som vet ett dyft om datorsäkerhet eller kryptering vet hur lätt det är att undgå specifika ordfilter. När våra mail och SMS kontrolleras efter särskilda ord från en ordlista så räcker det att meddelandet är skrivet på rövarspråket för att det ska smita igenom filtret obemärkt…

Jag har väldigt svårt att tro att en terrorist skriver ett SMS till sina kompanjoner utanför Sveriges gränser där det i klartext står att ”Jag spränger riksdagen om 15 minuter”, förutsatt att ordet ”spränger” är ett av de förbjudna orden. Nej, snarare kommer denne terrorist använda sig av kodord. Man kan definitivt inte låta kontrollera alla möjliga kodord; fundera bara över antalet möjligheter – ”Jag åker till tebjudningen/golfklubben/bröllopet/farbror Åke/sagolandet om en kvart” – hur ska FRA kunna kartlägga alla dessa ord innan de använts så att de fastnar i våra nya filter?

Med andra ord tror jag alltså inte att den nya lagen kommer att leda till enorma framsteg inom Sveriges spaning efter terrorister, utan att det vanliga folket (du och jag) kommer att bli de lidande för våra folkvalda politikers kontrollbehov…

Tommy Karlsson skrev

Det finns inga ord som kan göra det här rätt igen.

Lagen måste bort, vad hände med Oskyldig tills motsatsen bevisas? De behandlar hela Sverige som om vi var brottslingar.

Var är demokratin i att vända sina väljare ryggen och rösta igenom förslag som kommer leda Sverige längre in på polisstatslinjen.

Hela riksdagen är åt helvete, speciellt den teater som spelas, där de röda försöker få sig själva att framstå som några frihetskämpar.

Jag ger det ett val till, sedan är det adjöss Sverige, fy fan vilken kränkning.

Tommy

robjoh skrev

Då får jag börja jaga folk redan nu… Angående EU, finns det någon chans att man kan pröva lagen emot Europa domstolen för mänskliga rättigheter?

Anonym skrev

Att övervaka allt som alla svenskar kommunicerar via telefoner, mail och web är inget självändamål. När ni säger att detta är 1984 har ni helt fel, det här är bara början på att införa det samhälle som beskrivs i 1984. Mer kommer var så säkra.

De krafter som driver denna lag ligger utanför Sverige, i USA och Storbritannien. ”Kriget mot terrorism” är skapat av Amerikanarna för att skapa en atmosfär av rädsla så man kan rättfärdiga alla de åtgärder som nu införs för det fullständiga avskaffandet av demokratin i väst.

Startskottet för detta var ”terrorattackerna” mot WTC 2001. Men WTC kollapsade inte p.g.a. att några flygplan flög in i tornen. Det finns vetenskapliga bevis för det nu. Över 400 amerikanska arkitekter och byggnadsingenjörer kräver på http://www.ae911truth.net/ att den verkliga anledningen utreds.

Titta på presentationen ”How the towers fell” (i vänstermarginalen)

Bombningara i London och Madrid är samma sak. De är gjorda av terrorister, men syftet är inte att hämnas oförrätter mot muslimer utan att skapa förutsättningar för att helt avskaffa det demokratiska samhället – rädsla och panik.

Med tanke på opinionsläget vad gäller FRA-lagen i Sverige håller jag för sannolikt att vi kommer att se någon form av ”terroristdåd” i Sverige inom den närmsta framtiden, eller så (förhoppningsvis) nöjer man sig med att ”avslöja” att man ”upptäckt” och ”förhindrat” ett terrordåd som skulle dödat x antal svenskar. Det hjälper oss att glömma att våra folkvalda just gjort om Sverige till ett fängelse.

Vi är under attack från terrorister dagligen, men det är inte Osama & Co som angriper oss, terroristerna sitter i Vita Huset, Downing Street och Rosenbad.

Innan det är dags för Bush att avgå kommer en ”major terrorist attack” (större än 9/11) äga rum i USA. Resultatet blir att Bush inför undantagstillstånd och på så sätt avskaffar demokratin och inför västerlandets första konstitutionella diktatur. Deras lagar är skriva så att han sitter kvar så länge han anser det behövs.

Samma i Storbritannien.

Där har ni 1984.

Richie skrev

[quote=robjoh]Hoppas att PP orkar stå upp emot svikarna.[/quote]
Vi står när andra faller och vi ställer upp både i EU-valet 2009 och riksdagsvalet 2010.

– Rickard Olsson

Richie skrev

[quote=Schweinhund]I nästa liv ska jag gifta mig med en svensk riksdagspolitiker. För några större k-ksugare kan man nog inte få tag i! [/quote]
Tyvärr kommer du nog att bli besviken; nu när de har rövknullat hela svenska folket en gång så har de fått smak för det. Bend over.
– Rickard Olsson

Anonym fegis skrev

Väldigt moget. På vilka sätt skulle det där hjälpa, förutom att ge dig en känsla av att ”göra något”?

n1mda skrev

Surrealistiskt. Jag aer otroligt besviken pa hur Svensk ”demokrati” kan svika vart land pa detta satt. Dod at regeringen, all makt at folket. Moderaterna har forlorat ALL min respekt.

Jag flyger hem till Sverige for demonstration.

n1mda

1984 skrev

Landsförräderi av riksdag och regering, det är vad det är. Det är hög tid för sveriges befolkning att vakna och inse vart fan vi är på väg.

GetriX skrev

Jag jobbade när jag fick höra detta på radion….=(

Jag var tvungen att stanna lastbilen på motorvägen… jag blev så arg sur och förbannad samtidigt så jag bara skakade… kunde inte köra en meter på säker 15min… vafan…

jag vet fan inte vad jag ska säga…
Jag gråter fan… Är det meningen att man ska behöva stänga av dator/mobil och säga upp internet abbonemanget man har bara för att få ha ett privatliv?

Jag kan fan inte beskriva i ord hur besviken jag är… jag saknar ordförrådet till detta

PP for life….

The Onion Router Dude skrev

— Avstod —

fp — Ohlsson, Birgitta (Stockholms kommun)

— Frånvarande —

c — Ericson, Lars-Ivar — (Skåne läns norra och östra)
c — Johansson, Kenneth — (Dalarnas län)
c — Lodenius, Per — (Stockholms län)
c — Sandström, Åke — (Västerbottens län)
c — Selin Lindgren, Eva — (Göteborgs kommun)
c — Thulin, Mildred — (Skåne läns södra)
fp — Berliner, Agneta — (Västmanlands län)
fp — Hellquist, Solveig — (Västernorrlands län)
fp — Nylander, Christer — (Skåne läns norra och östra)
fp — Rojas, Mauricio — (Stockholms län)
fp — Wikström, Cecilia — (Uppsala län)
kd — Arnold, Otto — (Skåne läns södra)
kd — Johnsson, Eva — (Kronobergs län)
kd — Oskarsson, Irene — (Jönköpings län)
kd — Pålsson Ahlgren, Chatrine — (Kalmar län)
kd — Svensson, Alf — (Skåne läns norra och östra)
m — Andersson, Jan R — (Kalmar län)
m — Andersson, Magdalena — (Jönköpings län)
m — Avsan, Anti — (Stockholms län)
m — Brodén, Anne Marie — (Hallands län)
m — Forslund, Patrik — (Dalarnas län)
m — Grönfeldt Bergman, Lisbeth — (Göteborgs kommun)
m — Karlsson, Ulrika — (Uppsala län)
m — König Jerlmyr, Anna — (Stockholms kommun)
m — Lennmarker, Göran — (Stockholms län)
m — Magnusson, Cecilia — (Göteborgs kommun)
m — Öholm, Oskar — (Örebro län)
m — Pålsson, Anne-Marie — (Skåne läns södra)
m — Pålsson, Margareta — (Skåne läns norra och östra)
m — Rådhström, Jan-Evert — (Värmlands län)
m — René, Inger — (Västra Götalands läns västra)
m — Sigfrid, Karl — (Stockholms län)
m — Watz, Marianne — (Stockholms kommun)
mp — Ehn, Tina — (Västra Götalands läns västra)
mp — Ericson, Gunvor G — (Södermanlands län)
mp — Eriksson, Peter — (Östergötlands län)
mp — Holm, Ulf — (Skåne läns södra)
mp — Svensson Smith, Karin — (Malmö kommun)
mp — Wetterstrand, Maria — (Stockholms kommun)
s — Abramsson, Karl Gustav — (Västerbottens län)
s — Adolfsson Elgestam, Carina — (Kronobergs län)
s — Ahlin, Urban — (Västra Götalands läns östra)
s — Andersson, Phia — (Västra Götalands läns södra)
s — Bodström, Thomas — (Örebro län)
s — Brandin, Claes-Göran — (Göteborgs kommun)
s — Carlsson, Gunilla — (Göteborgs kommun)
s — Eriksson, Birgitta — (Västra Götalands läns västra)
s — Jeppsson, Peter — (Blekinge län)
s — Juholt, Håkan — (Kalmar län)
s — Lindestam, Åsa — (Gävleborgs län)
s — Nilsson, Pia — (Västmanlands län)
s — Nuder, Pär — (Stockholms län)
s — Olander, Ronny — (Skåne läns södra)
s — Oskarsson, Christina — (Västra Götalands läns norra)
s — Österberg, Sven-Erik — (Västmanlands län)
s — Pettersson, Leif — (Norrbottens län)
s — Rådström, Britta — (Västerbottens län)
s — Sahlin, Mona — (Stockholms län)
s — Sandberg, Gunnar — (Jämtlands län)
s — Stenberg, Hans — (Västernorrlands län)
s — Stenberg, Maria — (Norrbottens län)
s — Thorell, Olle — (Västmanlands län)
s — Wittgren-Ahl, Siw — (Göteborgs kommun)
s — Yazdanfar, Maryam — (Stockholms län)
v — Dinamarca, Rossana — (Västra Götalands läns norra)
v — Olsson, Lena — (Dalarnas län)
v — Pedersen, Peter — (Örebro län)

— Röstade JA —

c — Åkesson, Anders — (Kalmar län)
c — Andersson, Jan — (Hallands län)
c — Åsling, Per — (Jämtlands län)
c — Bergström, Sven — (Gävleborgs län)
c — Carlsson, Ulrika — (Västra Götalands läns östra)
c — Danielsson, Staffan — (Östergötlands län)
c — Eriksson, Erik A — (Värmlands län)
c — Federley, Fredrick — (Stockholms kommun)
c — Johansson, Annie — (Jönköpings län)
c — Johansson, Jörgen — (Västmanlands län)
c — Kornevik Jakobsson, Maria — (Västra Götalands läns västra)
c — Larsen, Sofia — (Örebro län)
c — Levi, Lennart — (Stockholms län)
c — Lundgren, Kerstin — (Stockholms län)
c — Nilsson, Karin — (Kronobergs län)
c — Pettersson, Lennart — (Skåne läns västra)
c — Qarlsson, Annika — (Västra Götalands läns norra)
c — Sellén, Birgitta — (Västernorrlands län)
c — Ternström, Solveig — (Stockholms kommun)
c — Tiefensee, Roger — (Södermanlands län)
c — Tornberg, Stefan — (Norrbottens län)
c — Västerteg, Claes — (Västra Götalands läns södra)

c — Zander, Solveig — (Uppsala län)
fp — Acketoft, Tina — (Skåne läns västra)
fp — Andrén, Gunnar — (Stockholms län)
fp — Backman, Hans — (Gävleborgs län)
fp — Brodén, Anita — (Västra Götalands läns norra)
fp — Ertsborn, Jan — (Hallands län)
fp — Flyborg, Eva — (Göteborgs kommun)
fp — Granbom, Karin — (Östergötlands län)
fp — Hagberg, Liselott — (Södermanlands län)
fp — Hamilton, Carl B — (Stockholms kommun)
fp — Krantz, Tobias — (Jönköpings län)
fp — Larsson, Nina — (Värmlands län)
fp — Lundqvist-Brömster, Maria — (Västerbottens län)
fp — Malm, Fredrik — (Stockholms kommun)
fp — Nilsson, Ulf — (Skåne läns södra)
fp — Pehrson, Johan — (Örebro län)
fp — Pilsäter, Karin — (Stockholms län)
fp — Tysklind, Lars — (Västra Götalands läns västra)
fp — Westerholm, Barbro — (Stockholms län)
fp — Widman, Allan — (Malmö kommun)
fp — Wigström, Cecilia — (Göteborgs kommun)
fp — Winbäck, Christer — (Västra Götalands läns östra)
kd — Andersson, Yvonne — (Östergötlands län)
kd — Attefall, Stefan — (Jönköpings län)
kd — Davidson, Inger — (Stockholms län)
kd — Eldensjö, Kjell — (Södermanlands län)
kd — Enochson, Annelie — (Göteborgs kommun)
kd — Gustafsson, Holger — (Västra Götalands läns östra)
kd — Gustafsson, Lars — (Hallands län)
kd — Henriksson, Emma — (Stockholms län)
kd — Kihlström, Dan — (Värmlands län)
kd — Lindén, Lars — (Västernorrlands län)
kd — Lindgren, Else-Marie — (Västra Götalands läns södra)
kd — Oscarsson, Mikael — (Uppsala län)
kd — Persson, Sven Gunnar — (Örebro län)
kd — Pethrus Engström, Désirée — (Stockholms kommun)
kd — Runegrund, Rosita — (Västra Götalands läns västra)
kd — Sacrédeus, Lennart — (Dalarnas län)
kd — Svensson, Ingvar — (Stockholms län)
kd — Tjernberg, Gunilla — (Västerbottens län)
kd — Vänerlöv, Ingemar — (Västra Götalands läns norra)
m — Anger, Staffan — (Västmanlands län)
m — Appelros, Staffan — (Malmö kommun)
m — Arkelsten, Sofia — (Stockholms kommun)
m — Asplund, Lena — (Västernorrlands län)
m — Axén, Gunnar — (Östergötlands län)
m — Bengtson Skogsberg, Eva — (Kalmar län)
m — Bengtsson, Finn — (Östergötlands län)
m — Berg, Ulf — (Dalarnas län)
m — Bergheden, Sten — (Västra Götalands läns östra)
m — Bergkvist, Anna — (Kronobergs län)
m — Bill, Per — (Uppsala län)
m — Blix, Gustav — (Stockholms kommun)
m — Bouveng, Helena — (Jönköpings län)
m — Brännström, Katarina — (Kronobergs län)
m — Cederbratt, Mikael — (Västra Götalands läns norra)
m — Cederfelt, Margareta — (Stockholms kommun)
m — Elinderson, Lars — (Västra Götalands läns östra)
m — Engblom, Annicka — (Blekinge län)
m — Engström, Hillevi — (Stockholms län)
m — Enström, Karin — (Stockholms län)
m — Ericson, Jan — (Västra Götalands läns södra)
m — Fahmi, Mahmood — (Stockholms kommun)
m — Garstedt, Inge — (Malmö kommun)
m — Gerdau, Mats — (Stockholms län)
m — Gunnarsson, Rolf — (Dalarnas län)
m — Habsburg Douglas, Walburga — (Södermanlands län)
m — Hamilton, Björn — (Stockholms län)
m — Hammar Johnsson, Ann-Charlotte — (Skåne läns västra)
m — Hammarbergh, Krister — (Norrbottens län)
m — Hansson, Anders — (Skåne läns södra)
m — Hedquist, Lennart — (Uppsala län)
m — Hjälmered, Lars — (Göteborgs kommun)
m — Holm, Christian — (Värmlands län)
m — Jernbeck, Isabella — (Stockholms län)
m — Johansson, Bengt-Anders — (Jönköpings län)
m — Johansson, Mats — (Stockholms kommun)
m — Johnsson, Jeppe — (Blekinge län)
m — Jönsson, Christine — (Skåne läns södra)
m — Khelili Dylami, Reza — (Stockholms kommun)
m — Kierkemann, Marianne — (Hallands län)
m — Kinberg Batra, Anna — (Stockholms län)
m — Kjellberg, Bertil — (Västernorrlands län)
m — Kjellin, Margareta B — (Gävleborgs län)
m — Lavesson, Olof — (Malmö kommun)
m — Leivik, Björn — (Västra Götalands läns norra)
m — Lilliehöök, Anna — (Stockholms kommun)
m — Lindblad, Göran — (Göteborgs kommun)
m — Lindblad, Lars — (Skåne läns södra)
m — Löfgren, Ulla — (Västerbottens län)
m — Löfsjögård, Malin — (Stockholms län)
m — Malmberg, Betty — (Östergötlands län)
m — Montan, Göran — (Skåne läns norra och östra)
m — Nilsson, Mats G — (Stockholms kommun)
m — Nilsson, Nils Oskar — (Stockholms län)
m — Nilsson, Rolf K — (Gotlands län)
m — Norlén, Andreas — (Östergötlands län)
m — Olsson, Kent — (Västra Götalands läns västra)
m — Persson, Sven Yngve — (Skåne läns västra)
m — Pettersson, Göran — (Stockholms län)
m — Plass, Maria — (Västra Götalands läns västra)
m — Polfjärd, Jessica — (Västmanlands län)
m — Pourbaix-Lundin, Marietta — (Stockholms län)
m — Rivière, Helena — (Stockholms kommun)
m — Roszkowska Öberg, Eliza — (Stockholms län)
m — Rothenberg, Hans — (Göteborgs kommun)
m — Sander, Mats — (Skåne läns västra)
m — Schulte, Fredrik — (Stockholms län)
m — Sjösten, Ulf — (Västra Götalands läns södra)
m — Staxäng, Lars-Arne — (Västra Götalands läns västra)
m — Sundell, Ola — (Jämtlands län)
m — Svantesson, Elisabeth — (Örebro län)
m — Sydow, Henrik — (Hallands län)
m — Thalén Finné, Ewa — (Skåne läns södra)
m — Thingwall, Göran — (Stockholms län)
m — Tobé, Tomas — (Gävleborgs län)
m — Wachtmeister, Peder — (Södermanlands län)
m — Wallmark, Hans — (Skåne läns norra och östra)
m — Weibull Kornias, Marie — (Skåne läns västra)
m — Widegren, Cecilia — (Västra Götalands läns östra)
m — Wikström, Rune — (Stockholms län)

— Röstade Nej —

fp — Lindberg, Camilla — (Dalarnas län)
mp — Andersson, Max — (Göteborgs kommun)
mp — Bolund, Per — (Stockholms kommun)
mp — Ceballos, Bodil — (Gävleborgs län)
mp — Dingizian, Esabelle — (Stockholms län)
mp — Johansson, Mikael — (Örebro län)
mp — Kaplan, Mehmet — (Stockholms kommun)
mp — Leander, Helena — (Uppsala län)
mp — Lindholm, Jan — (Dalarnas län)
mp — Nihlén, Thomas — (Västerbottens län)
mp — Pertoft, Mats — (Stockholms län)
mp — Rådberg, Peter — (Västra Götalands läns norra)
mp — Rahm, Lage — (Göteborgs kommun)
mp — Valtersson, Mikaela — (Stockholms län)
s — Adelsbo, Christer — (Skåne läns norra och östra)
s — Ahlberg, Ann-Christin — (Västra Götalands läns södra)
s — Andnor, Berit — (Jämtlands län)
s — Arleklo, Ann — (Skåne läns västra)
s — Åström, Karin — (Norrbottens län)
s — Astudillo, Luciano — (Malmö kommun)
s — Axelsson, Christina — (Stockholms län)
s — Axelsson, Lennart — (Örebro län)
s — Bäckman, Roland — (Gävleborgs län)
s — Baylan, Ibrahim — (Västerbottens län)
s — Berglind, Mats — (Uppsala län)
s — Bernhardsson, Bo — (Skåne läns södra)
s — Björck, Patrik — (Västra Götalands läns östra)
s — Björkman, Jan — (Blekinge län)
s — Bjurling, Laila — (Södermanlands län)
s — Bohlin, Sinikka — (Gävleborgs län)
s — Bråkenhielm, Catharina — (Västra Götalands läns västra)
s — Carlsson, Rose-Marie — (Malmö kommun)
s — Damberg, Mikael — (Stockholms län)
s — Eberstein, Susanne — (Västernorrlands län)
s — Eneroth, Tomas — (Kronobergs län)
s — Engelhardt, Christer — (Gotlands län)
s — Engle, Kerstin — (Skåne läns norra och östra)
s — Eriksson, Alf — (Hallands län)
s — Ernkrans, Matilda — (Örebro län)
s — Forslund, Kenneth G — (Västra Götalands läns västra)
s — Gabelic, Aleksander — (Östergötlands län)
s — Gille, Agneta — (Uppsala län)
s — Granberg, Lars U — (Norrbottens län)
s — Granlund, Marie — (Malmö kommun)
s — Green, Monica — (Västra Götalands läns östra)
s — Gustafsson, Billy — (Östergötlands län)
s — Hagberg, Christin — (Skåne läns västra)
s — Hagberg, Michael — (Södermanlands län)
s — Hägg, Carina — (Jönköpings län)
s — Haglö, Kerstin — (Blekinge län)
s — Härstedt, Kent — (Skåne läns västra)
s — Hellman, Jörgen — (Västra Götalands läns norra)
s — Helmersson-Olsson, Caroline — (Södermanlands län)
s — Hoff, Hans — (Hallands län)
s — Högman, Berit — (Värmlands län)
s — Hultqvist, Peter — (Dalarnas län)
s — Israelsson, Margareta — (Västmanlands län)
s — Jakobsson, Leif — (Malmö kommun)
s — Jansson, Eva-Lena — (Örebro län)
s — Jarl Beck, Inger — (Skåne läns södra)
s — Jeryd, Renée — (Västra Götalands läns norra)
s — Johansson, Ann-Kristine — (Värmlands län)
s — Johansson, Lars — (Göteborgs kommun)
s — Johansson, Morgan — (Skåne läns södra)
s — Johansson, Ylva — (Skåne läns norra och östra)
s — Jonsson, Peter — (Västra Götalands läns norra)
s — Karlsson, Anders — (Skåne läns västra)
s — Karlsson, Sonia — (Östergötlands län)
s — Kerimo, Yilmaz — (Stockholms län)
s — Kvarnström, Kurt — (Dalarnas län)
s — Larsson, Jan-Olof — (Västra Götalands läns västra)
s — Larsson, Lars Mejern — (Värmlands län)
s — Lilja, Lars — (Västerbottens län)
s — Liljevall, Désirée — (Kalmar län)
s — Lindgren, Sylvia — (Stockholms kommun)
s — Löfstrand, Johan — (Östergötlands län)
s — Ludvigsson, Anne — (Östergötlands län)
s — Lundberg, Agneta — (Västernorrlands län)
s — Lundh, Fredrik — (Norrbottens län)
s — Malmström, Louise — (Östergötlands län)
s — Markström, Elisebeht — (Södermanlands län)
s — Moberg, Carina — (Stockholms län)
s — Nilsson, Dan — (Kalmar län)
s — Nilsson, Jennie — (Hallands län)
s — Nordén, Marie — (Jämtlands län)
s — Ohlsson, Carina — (Västra Götalands läns östra)
s — Olovsson, Fredrik — (Södermanlands län)
s — Olsson, Hans — (Västra Götalands läns södra)
s — Omanovic, Jasenko — (Västernorrlands län)
s — Örnfjäder, Krister — (Kalmar län)
s — Östros, Thomas — (Uppsala län)
s — Pagrotsky, Leif — (Göteborgs kommun)
s — Palm, Veronica — (Stockholms kommun)
s — Papadopoulos, Nikos — (Stockholms kommun)
s — Pärssinen, Raimo — (Gävleborgs län)
s — Persson, Göran — (Skåne läns norra och östra)
s — Persson, Margareta — (Jönköpings län)
s — Petersson, Helene — (Jönköpings län)
s — Pettersson, Helén — (Västerbottens län)
s — Pettersson, Marina — (Värmlands län)
s — Ringholm, Bosse — (Stockholms kommun)
s — Runeson, Carin — (Dalarnas län)
s — Sachet, Ameer — (Örebro län)
s — Särnblad, Anneli — (Dalarnas län)
s — Sonidsson, Eva — (Västernorrlands län)
s — Strand, Thomas — (Jönköpings län)
s — Streijffert, Magdalena — (Hallands län)
s — Svedberg, Per — (Gävleborgs län)
s — Sydow, Björn — (Stockholms län)
s — Ternemar, Tommy — (Värmlands län)
s — Tingsgård, Tone — (Uppsala län)
s — Ulvskog, Marita — (Dalarnas län)
s — Vestlund, Börje — (Stockholms kommun)
s — Wahlström, Göte — (Jönköpings län)
s — Waidelich, Tommy — (Stockholms län)
s — Wegendal, Lars — (Kronobergs län)
s — Ygeman, Anders — (Stockholms kommun)
s — Zakrisson, Kristina — (Norrbottens län)
s — Zedell, Christina — (Stockholms län)
v — Andersson, Ulla — (Gävleborgs län)
v — Åström, Alice — (Jönköpings län)
v — Berg, Marianne — (Malmö kommun)
v — Björlund, Torbjörn — (Östergötlands län)
v — Brink, Josefin — (Stockholms län)
v — Engström, Marie — (Värmlands län)
v — Frid, Egon — (Västra Götalands läns östra)
v — Holma, Siv — (Norrbottens län)
v — Johansson, Wiwi-Anne — (Västra Götalands läns västra)
v — Johnson, Jacob — (Uppsala län)
v — Kakabaveh, Amineh — (Stockholms kommun)
v — Larsson, Kalle — (Stockholms kommun)
v — Linde, Hans — (Göteborgs kommun)
v — Linna, Elina — (Södermanlands län)
v — Ohly, Lars — (Stockholms län)
v — Olofsson, Eva — (Göteborgs kommun)
v — Olsson, LiseLotte — (Västerbottens län)
v — Persson, Kent — (Västmanlands län)
v — Wahlén, Gunilla — (Västernorrlands län)

The Onion Router Dude skrev

Det vore intressant att få veta vilken ursäkt 19% av de folkvalda riksdagsledamöterna hade för att inte rösta i en denna viktiga fråga. Piratpartiet kunde kanske lista alla riksdagsledamöter med namn, partitillhörighet och vad dom röstade eller om dom var frånvarande. Det kanske kunde öppna ögonen på dom som röstade in dom i förra valet.

Schweinhund skrev

Få en gevärskula i nacken är snabbare och mer humant än att bli stucken med en kniv i ryggen av regeringen. I nästa liv ska jag gifta mig med en svensk riksdagspolitiker. För några större k-ksugare kan man nog inte få tag i!

Gabriel K. skrev

Jag måste säga att jag blev minst sagt chockad när jag fick reda på att lagen gick igenom, det var en riktig besvikelse. Det är så himla ynkligt att se hur 143 personer får bestämma ödet över 10milj är detta demokrati? Lyssnar man till sitt eget intresse eller tar man och tittar på vad opinionen säger? VAD I HELVETE ÄR DET SOM PÅGOR JUST NU MED SVERIGE!

Jag blev så jävla arg när den där skit lagen gick igenom det är så äckligt att dom lyckas med något sånt överhuvudtaget, att ta frihet från människor pga av make believe terrorister som inte ens existerar. Varför FAAAAN strömmar inte alla människor in o revoltar den där jävla regeringen vi är så jäkla splittrade! så jävla hjärntvättade och så jävla rädda av varandra så att vi inte ens kan hålla ihop med en åsikt som FRIHET!

Se vad dom har gjort med oss! Förvandlat oss till ett pack jävla batterier som håller upp deras samhälle, manipulerade till att tro att vi har en frihet som dom förser oss med. Men det är dags, det är dags att sluta acceptera deras agendan och verkligen börja ta kontroll över vårt samhälle för det är fan vi som håller igång den, hur kan dom då komma med sina lagar över oss!

Jag tycker man ska anordna stora demonstrationer med minst 100.000 personer i varje stad i Sverige samma dag samma tid och kräva att lagen stryks och aldrig mer någonsin får förslås igen. På så sätt bevisar vi att vi inte accepterar dessa steg i fastisk ton. Och det måste göras nu så fort som möjligt.

Excds skrev

Nu ska vi spamma regeringen tills de river upp FRA-lagen. För er *nix-nördar som finns, så har jag slängt ihop ett fulhack som spammar alla i regeringen med en kort text.

Ladda ner spamma_regeringen.tar.gz från:
http://excds.ath.cx/~excds/spamma_regeringen.tar.gz

Packa upp i din hemkatalog:
tar zxvf spamma_regeringen.tar.gz

Lägg till en rad i /etc/crontab:
* * * * * ditt_username /home/ditt_username/spamma_regeringen/spamma_regeringen.py din@email.se
”Ditt Namn” dinmailserver.blabla.se

Japp, så var det klart. En gång i minuten kommer du att skicka ett mail till alla i regeringen.

Ändra också lite i message.txt, så alla inte får samma mail…

Anonym skrev

Det är mer än beklagligt att Svenskarna lät sig luras så lätt.
De politiker som egentligen ville rösta emot FRA lagen visar åter en gång att partipiskan, men framförallt den egna framtida plånbokens storlek än en gång avgjorde saken för deras del. Jag är inte så insatt i hur FRA:s sökmotorer kommer att fungera. Men vore det inte en idé att lura dem med att i varje mail skriva ett eller några ord som de kan tänkas vilja fånga upp. Om nog många gör detta frekvent kommer man att få stora problem i framtiden. Tänka sig hundra miljoner mail varje dag med ord som Ibrahim, kemiska formler på sprängmedel osv. Listan kan göras hur lång som helst. De riktiga terroristerna använder sig säkert av helt andra krypterade kanaler. Särskilt efter det att denna lag nu har trumfats igenom bakom vår rygg, utan en behövlig folkomröstning. Då fyrklövern kom till makten var de bra för mina tänder. Men jag är hellre tandlös än ofri. Det Niemöller skrev då, gäller också nu. Ingen kan få mig att tro att denna lag kom till för att Sverige är utsatt för ett reelt hot. Lagen kom till för att kontrollera våra åsikter och inget annat. Man borde lägga ner lite energi på att avslöja de verkliga terroristerna som ligger bakom 9/11 En händelse som ju har satt igång allt detta. Den förre tyske försvarsministern ”von Bülow” pekar på den nu sittande Bush trojkan som de verkliga bovarna. Ytterst lite om allt detta har varit synlig i den Svenska debatten.Precis som under trettio och fyrtiotalet stryker man de verkliga bovarna medhårs, allt för plånbokens skull. Att en liten ökenråtta skulle ligga bakom 9/11 kan vi glömma med en gång. Världens modernaste försvarsmakt visade sig vara helt lamslagen då USA var under attack. Man tog sig till och med fram till Pentagon den gången, utan att ett enda stridsplan skickades upp till försvar. Stålbalkarna från de sprängda tornen forslades bort från brottsplatsen under militär bevakning, för att inte sanningen skulle komma upp i dagen och visa var stålbalkarna hade blivit sprängda eller visa resterna av det smälta stålet. Några foton finns det trots allt! Utanför Pentagon hade ett stort trafikflygplan helt enkelt förångats och gått upp i rök. Inga motorer, inga rester överhuvudtaget fanns kvar på brottsplatsen. FRA lagen är inget annat än en förlängning av de Neokonservativas frammarsch över världen och medierna har tigit ihjäl alltihop.
Ser vi inte upp kommer vi snart att hamna där oljemaffian och imperiebyggarna gärna vill ha oss. Att fyrklövern öppnar stora famnen för FRA lagen visar mig vart vi är på väg. Jag tvivlar också starkt på att Sossarna i framtiden kommer att riva upp denna lag. Man gör några små förändringar och saken är klar. Hitler och Orwell roterar säkert i sina gravar ikväll.Det som förvånar mig åter en gång är Svenskarnas lojhet och hur lättlurade vi är. I mina minnessaker ligger ett gammal brevkuvert från tiden för andra världskriget. Stämpeln med Hakkorset och orden: ”GEÖFFNET” ”ÖPPNAT” visar mig att Nazisterna som inte kände till några mail vid denna tid, var goda föregångare till vad vi ser hända idag. Utvecklingen är åter en gång skrämmande i vår värld.
Steget från demokrati till diktatur är inte så långt som vi alla tror! Kanske var det mer befogat att öppna ett brev år 1942 än det är idag. Således är Fyrklövern ännu värre, då de kommer med detta under fredstid. Att det var Bodström som startade alltihop, visar mig att sossarna inte ligger så långt efter. Även om man nu har gjort en helomvändning för de framtida rösternas skull. Jag mår inte särskilt bra denna kväll. Särskilt då fotbollslandslaget får åka hem till ett land som kommer att vara det mest kontrollerade landet i Europa och kanske i Världen.

kenny_lex skrev

Jag brukar titta på Creeper för att titta vilka myndigheter mm som besöker min lilla blogg, för trots att min blogg inte tillhör det stora blogg molnet så händer det lite då och då att FMV eller FRA tittar in.

Men så kan man via Creeper titta vad FRA gillar att läsa och titta på och då ser man att just Falkvinge är FRAs favorit, tanken gick om FRA enbart är intresserad av det Falkvinge skriver eller om de gärna vill veta mer om honom genom avlyssning. För PP är ju starka motståndare till det som FRA ser som ett skydd mot Sverige och om man gör som Falkvinge och attackerar detta skydd kan man med lite fantasi räkna detta som ett hot mot rikets säkerhet.

För Hot och Rikets säkerhet kan ju tolkas och som alla vet så vred ju regeringen ganska kraftigt på sanningen om denna leg under debatter och utfrågningar och lika lätt är det för FRA att tolka orden ”Hot” och ”Rikets säkerhet” på sitt eget sätt.

Daniel A skrev

Jag har aldrig vart politiskt aktiv tidigare, men FRA-lagen är ett så allvarligt övertramp i rätten till ett privatliv och DET första steget till ett bevakningsamhälle, så även jag har blivit tvungen att aktivera mig.

Jag skickade brev till samtliga förtroendevalda riksdagsledamöter i VN-län och berättade hur jag, och många med mig, tyckte i denna så otroligt viktiga fråga. Jag vet att oerhört många håller med mig och gjort samma politiska ”uppror” som jag, bl.a. så nämnde en i riksdagens talarstol under tisdagen att han fått över 700st brev och e-mail, vilket visar på att detta inte är något vanligt missnöje, utan ett oerhört stort Övertramp!

Det jag vill säga är att detta är något som inte kommer passera förbi obemärkt, som många andra konstiga lagförslag, utan kommer elda på många att engagera sig.

Jag kommer att med detta bifall i FRA-lagen, härmed kalla mig politisk aktivist, och uppmanar Sverige att vakna upp och se allvaret i detta!

Enad front!!

Undertecknad
Daniel A

Daniel Wijk skrev

Man kan även notera att det är just dessa saker som FRA fått undantag från PUL för att kunna ha i sina register tidigare i mandatperioden.

Anonym skrev

[quote=Selma]Är det någon annan än jag som funderar på att anmäla händelsen som kränkande och yrka på Art8^”Rätten till privat och familjeliv” i Europakonventionen som är grundlagsskyddad???[/quote]
Istället för att tänka på det. GÖR det.

Anonym skrev

[quote=Jesper]Grattis Piratpartiet. Ni får nu min röst i nästa riksdagsval. Jag hoppas ni gör allt i er makt för att ta bort denna urdumma lag när ni kommer in i riksdagen.[/quote]

Redan från första timmen av partiets existens har ”brevhemligheten ska grundlagsfästas till en generell kommunikationshemlighet” varit en del av partiprogrammet.

Vi kan aldrig stödja en regering som vill avlyssna hela svenska folket.

AnonymT skrev

Hej

Jag vet att detta, eller liknande förslag, förekommit tidigare, men:

Är det inte dags att nu i god tid innan valet 2010 byta namn till Privatpartiet?

Det här är ju, otroligt nog det ENDA parti som står upp för ett skyddat privatliv! Glöm inte att S, V och Mp var de partier som tog fram ursprungsförlaget (som knappt är ändrat nu). Även fast S, V och Mp låtsas som om de är första klassens värnare om privatlivet just nu för att i vissa fall försöka tjäna billiga poänger (man fylls ju av avsmak när Bodström har mage att kritisera det framlagda och framröstade förslaget. Han är ju egentligen överlycklig över att hans förslag närmast ograverat (bara med några betydelselösa ändringar) gått igenom ikväll).

Och det här kommer att vara en valfråga 2010.

Den här frågan (att få stopp på det groteska övervakningssamhälle vi just nu går in i) är ju minst lika viktig som upphovsrättsfrågorna!

Det går bara att spekulera i hur informationen som nu ska börja att samlas in kommer att användas, men var helt och fullt säkra på ATT informationen kommer att användas. Det kan mycket väl bli en serie av ändamålsglidningsförslag och sedan så sitter så småningom upphovsrättindustrin med raka kanaler (eller via någon civil mellanorganisation) in från övervakningsorganisationen. Detta i kombination med att upphovsrättsbrott görs om till civilmål (för att avlasta domstolsväsendet) kan orsaka en lavin av skadeståndsprocesser mot fildelare.

Problemet är dock att namnet Piratpartiet skrämmer bort gemene man och ger ett oseriöst intryck. Tyvärr. Och det här är ett stort problem som inte bör negligeras.

I namnen Privatpartiet så inryms givetvis samma partiprogram som tidigare.

Mvh,
AnonymT

Anonym skrev

Därför att vi inte har någon författningsdomstol som kontrollerar att riksdagens stiftade lagar följer grundlagen, och därför att de dessutom uttryckligen har förbjudet vanliga domstolar att pröva om lagar bryter mot grundlagen om det inte redan är helt uppenbart att de gör det (och vad är då meningen med prövningen?) . Vi har egentligen ingen grundlag. Ingen bryr sig om den.

Johan Ö skrev

Det är väldigt viktigt nu att PP fångar upp missnöjda väljare så att inte detta fiasko get SD utökat stöd.

V for Vendetta skrev

”Good evening Sweden. It is nine-twenty-one and
this is the voice of Reinfeldt broadcasting on 275 and 285
in the medium wave. It is the eigteenth of of the sixth,
two thousand and eight.”

Selma skrev

Är det någon annan än jag som funderar på att anmäla händelsen som kränkande och yrka på Art8^”Rätten till privat och familjeliv” i Europakonventionen som är grundlagsskyddad???

Tommie Hansen skrev

Vad kan man säga? Det är ju nästan på snudd så att det tom är orealistiskt? ……………

OhJanne skrev

Jag kan inte förstå att medierna inte gett omröstningen större ljus och bevaknin. Det är först de senaste få dagarna som manbörjat se artiklar om det. Artiklar som tidigare, på sin höjd, varit små notiser.

Dock tycker jag att de journalister som har skrivit om det ska ha en stor eloge för det. Bättre sent än aldrig brukar man ju säga…

Over and Out!

Anonym skrev

Man börjar ju gråta!
Tur att jag får rösträtt nästa val (om borgarna inte ändrar på det också när dem ändå är i farten, vem vet?) så då har ni min lilla röst med er.

Börja era konversationer i telefon, mail, och instant messaging med att hälsa på alla tjuvlyssnare. Så vi kanske kan få dem att få lite dåligt samvete – om de har något.

Jehuty skrev

Fy fan för det här. Hur fan kan dom rösta igenom en lag som bryter mot en grundlag jag förstår verkligen inte hur sånt här kan gå till.
Jag verkligen avskyr Sverige. Det är fel att sätta felet på hela Sverige men jag är så jävla besviken på att nyheterna och folket inte har gjort något.
Nyheterna har skrivit/pratat om det här men det blev ”stort” några dagar innan. Varför i helvete var det ingen som tog upp det här tidigare.
Blir så förbannad när mina föräldrar inte ens reagerar på det här när dom se det här på nyheterna.
Nu kommer väl polisen in till lägenheten snart för att jag är väl ett hot för Sverige nu när jag hatar landet.

Tommy Jonaeson skrev

En i fler bemärkelser mörk dag i sveriges historia.

Det första man ska ha klart för sig, är att lagen i sig innebär att samtliga länder med kommunikationer med sverige, i fortsättningen inte kommer att låta sin trafik utnyttja svenska kommunikationsnät, om inte mottagaren befinner sig i sverige. Detta har också redan påbörjats, i preventivt syfte. Alltså motverkar lagen sitt eget ”officiella” syfte.

I och med lagens tillkomst, försvinner alltså den information den är tänkt att spana på!

De som återstår att övervaka är alltså i första hand svenskar.

Och vilka svenskar kan då vara intressanta? Och vad kan inrymmas i den vida beteckningen ”yttre hot”?

De konspiratoriskt lagda, och av naturen är underättelsefolk konspiratoriskt lagda, och antagligen även med ett visst mått paranoia, kommer, efter att ha konstaterat att det inte är mycket värt att spana efter utländsk trafik då den inte förekommer längre, att vända sig mot den svenska befolkningen.

Vilka kan då vara intressanta?

Man kommer då börja med att undersöka vilka som kan vara mottagliga för exempelvis utpressning.
Det kan vara, men är inte begränsat till:
-Sexuell läggning (avvikande sexuell läggning som kan vara personligt känsligt eller rentav brottsligt)
-Sexuella kontakter (otrohet, eller andra omständigheter som kan vara personligt känsligt)
-Politiska åsikter (folk som kan tänkas sympatisera med ”yttre hot”)
-Religiös åskådning (folk som kan tänkas sympatisera med ”yttre hot”)
-Ekonomisk situation (folk som kan tänkas villiga att mot betalning utföra tjänster, eller ge ekonomiskt stöd)

Vilka grupper kan då vara intressanta att övervaka?

I första hand statsanställda, militär personal, personal vid viktigare installationer såsom kärnkraftverk, osv.
I andra hand tittar man säkert på entreprenörer till dessa.
I tredje hand finansbranschen, potentiellt villiga medhjälpare för att skicka/tvätta pengar.
I fjärde hand de som söker kunskap, journalister, forskare, eller bara nyfikna medborgare som vill bilda sin egen uppfattning, eller bara vill förstå varför.
I femte hand alla andra, man kan ju ha missat någon.

Sedan måste man ha koll på närstående, folk kan ju ställa upp på rätt mycket ens barn, eller andra nära och kära, begär av en.

Det är även viktigt att hålla koll på råvaror till bomber, gifter eller andra mer eller mindre fantasifulla instrument för sabotage. Gödsel är exempelvis en populär produkt att använda i bomber. Ska alla som surfar på information om gödsel då övervakas?

Det finns massor med exempel på övervakning som kommer att ske om lagen klubbas. Bara för att FRA kan, bara för att regering, riksdag och FRA ser spöken där de inte finns!

Anonym skrev

Någon borde anmäla FRA för upphovsrättsbrott. Dom tar (stjäl) och läser upphovsrättsskyddade verk som dom ej har fått rätt till från upphovsmannen. Folk borde kräva dom på miljoner i förlorad inkomst för detta brott! :)

herr_nilzzon skrev

Jag har svårt att begripa det. Folkets representanter i det demokratiska Sverige har idag beslutat om att de inte kan lita på sina medborgare. Misstron mot vad gemene man kan åstadkomma med informationstekniken skiner starkt. Istället för att lyssna på folket och dess åsikter (det som kallas demokrati) väljer man att skapa världens främsta åsiktskontrollsystem, utan hänsyn till andra än sig själv och den maktbas de befinner sig på (något som har ett annat namn än demokrati).

Nu sitter man här och förstår ingenting. Vi har blivit en totalitär övervakningsstat. Politikerna har startat krig mot människor. Journalisterna, som ska vara den kraft i samhället som granskar politikerna, har fått möjligheten att skydda sina källor skjuten i sank. Vem ska nu på insidan våga läcka ut obehagligheter från maktens korridorer? Snart kommer ytterligare inskränkningar i integriteten, var så säkra. Vägverket vill ju kolla via sina fartkameror vart vi rör oss. Lokal och regionaltaktiken spårar dina resor med RFID-chip. Din mobil spåras så dina samtal registreras, precis som vilka sidor du besökt på Internet. Våra offentliga och privata utrymmen fylls i en allt snabbare takt med övervakningskameror. Vad är nästa steg? Sätta in ID-chip i människor, precis som hos en del husdjur, för ”enklare identifiering”?

Inte är det en demokrati vi lever i. Verkligheten har blivit overklig… och jag har aldrig någonsin föraktat våra riksdagspolitiker mer än nu (och jag föraktar verkligen dem oerhört starkt i vanliga fall).

Kanske finns det något positivt i att Piratpartiet i alla fall lär finnas med på riktigt i kommande val.

Anonym skrev

Då förlorade vi vår frihet att tala öppet och åkte ur EM!
Tur att det finns program som Darknet och tor… Problemet är väl om jag vet detta så nog fan vet terroristerna på nätet det också. Denna lag kommer bara drabba mina föräldrar, barn och mina minde it-kunniga vänner.

/Förbannad

James skrev

blir serriöst gråtfärdig för detta :(

Jag å min sambo ska däremot flytta till ett friare land (Kina) 2009 eller året därpå, får se om vi pallar med skitsverige ett helt år till 2010 med den här skiten i bakgrunden :(

de känns nästan som man blivit våldtagen av 10 håriga muskelbyggare i hjärnan rätt igenom öronen.

fyskam.. å usch vilken skit *snyft*

Anonym skrev

Varför kan inte våra med skatter betalda riksdagsledamöter infinna sig på sin arbetsplats?

Daniel Wijk skrev

Tur att Sverige förlorade så han blev lite ledsen iallafall, den lilla stalinisten…

kenny_lex skrev

Jag vill ha en t-shirt med ”Välkommen till 1984…” på framsidan och ”men skyll inte på mig, ja röstade på Piratpartiet”, på ryggen.

Peter Carlstedt skrev

Hejsan alla kära PiratPartister.
Jag har suttit och mailat med Danny O´Brien.
Han undrar om det inte går att gå till nationell domstol rörande detta då regering och riksdag har genomfört en lag som bryter emot de svenska grundlagarna? Jag undrar detta också.
Jag ser FRA som en fara för rikets säkerhet då andra länder så som USA kommer sätta enorm press på Sverige för att ge ut information om olikatänkande som dom sedan kommer svartlista rakt av.

Kan vi inte få FN att reagera?
EU lär ju inte göra det då dom mer än något annat ville ha igenom detta förslag tillsammans med USA.

Anonym skrev

Varför kan inte ledamöterna i dagens moderna samhälle få lägga sin röst på distans?

Anonym skrev

Jag som trodde att Kina gör fel…
Nu får man passa sig som oliktänkande.

Anonym skrev

Det här är en konstig känsla, upggiven men samtidigt så in i norden förbannad att jag kokar. Jag är så glad att jag röstade på PP i förra valet. Ni har min nästa röst. Jag hoppas på PP, V och MP i nästa val, släng ut resten av landsförrädarna. Stort tack till Camilla Lindberg som vågade gå i närkamp med partipiskan, du är värd all heder!

Anonym skrev

Det här är en konstig känsla, upggiven men samtidigt så in i norden förbannad att jag kokar. Jag är så glad att jag röstade på PP i förra valet. Ni har min nästa röst. Jag hoppas på PP, V och MP i nästa val, släng ut resten av landsförrädarna. Stort tack till Camilla Lindberg som vågade gå i närkamp med partipiskan, du är värd all heder!

Anders skrev

De 67 som inte var där, såg väl fotbollen tillsammans med Reinfeldt i Österrike. Det fyllde väl ett regeringsplan dit.

Matt skrev

Röstade på er förra valet och kommer med största sannolikhet göra det nästa gång igen. Detta känns som en variant av censuren i Kina – folk får lära sig att leva med det, men det finns ständigt där. Och att Sverige och Kina har några som helst likheter, när det snackas Demokrati, är ju direkt skrämmande. :(

robjoh skrev

Den hade ni förståss redan förra valet. Så jag har beslutat mig om att jag ska få minst 10 pers att rösta på piratpartiet nästa val. Bror min är redan värvad och mer ska det bli.

Hoppas att PP orkar stå upp emot svikarna.

Jonas... skrev

Och detta sker samtidigt som Reinfeldt roar sig på fotbollsmatcher utomlands..
Fyfan.

FY FAN!

Daniel Wijk skrev

Man får väl vara glad att EM-missen får Reinfeldt att vara lite ledsen idag även om hans andra våta dröm gick igenom…

Daniel Wijk skrev

Det finns bara en äkta liberal i alliansen: Camilla Lindberg.
Den enda som röstade nej och vägrade stödja denna extremt aliberala lag!

Jesper skrev

Grattis Piratpartiet. Ni får nu min röst i nästa riksdagsval. Jag hoppas ni gör allt i er makt för att ta bort denna urdumma lag när ni kommer in i riksdagen.

Gabriel Nilsson skrev

Bedrövligt. Men sluta inte att protestera. Se till att allmänheten minns det hela vid nästa riksdagsval.

CooPs skrev

080618: Dagen då ett värdelöst svenskt lag förlorade EM och en värdelös svensk regering röstade igenom ett värdelöst förslag. Heja Sverige…

fLuM skrev

21.20 och femtio *Pip*

21.21 och noll *Pip*

Dagens datum är nu onsdag 18 juni 1984.

Lämna kommentar