PRESSMEDDELANDE: Praktiskt taget en statskupp

Fram till igår var det troligt att lagen inte skulle gå igenom. I sista minuten genomförde dock Alliansen ett spel för gallerierna som oppositionen kallade för ”en väl regisserad politisk teater”, där de enskilda riksdagsledamöter som tänkt rösta nej tvingades in i fållan.

– Sveriges lagstiftare har nu infört en lag om allmän avlyssning av hela befolkingen, säger Falkvinge. Igår avskaffade lagstiftarna brevhemlighet och meddelarskydd. Det är en riktigt, riktigt mörksvart dag för Sveriges demokrati och medborgarrättsaktivister.

Riksdagen röstade bifall med siffrorna 143 ja, 138 nej, 1 avstår och 67 frånvarande.

– Demokratin förutsätter att makten är transparent och att medborgarna inte är det, säger Falkvinge. Den här lagen gör medborgarna transparenta, så att makten inte längre kan granskas.

– Nu är nästa steg en massiv dos civil olydnad från tele- och internetoperatörerna, som helt enkelt bör vägra att följa lagen, så som internetoperatören Bahnhof redan aviserat. Dessutom ska vi ta det här till Europadomstolen, avslutar Falkvinge.

FÖR MER INFORMATION:
– ring Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet, 0708-303600, eller
– ring Christian Engström, vice partiledare, 070-6633780, eller
– se Piratpartiets hemsida på http://www.piratpartiet.se

OM PIRATPARTIET:
Piratpartiet blev det tredje största partiet utanför riksdagen med 0,63% av rösterna i valet 2006. Partiet grundades den 1 januari 2006 och står för ett öppet informationssamhälle: delad kultur, fri kunskap och skyddat privatliv. Man tar inte ställning i fördelningspolitik eller andra klassiska höger–vänsterfrågor. Piratpartiet kommer att ställa upp i EU-valet 2009 och riksdagsvalet 2010.

Kommentarer

Daniel Hedblom skrev

Det här är så deprimerande så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen nånstans. Vissa terroristers uttalade mål har varit att medvetet skrämma upp USA genom stora attacker på civila mål. Teorin var att USA då skulle göra precis som man redan gjort. Man stänger in, övervakar och trakasserar sin egen befolkning och även andra länders befolkningar. Tortyr och sånt som var otänkbart före te.x 9/11 är nu helt okej. Vad terroristerna troligen aldrig kunde fantisera om var till den grad USA skulle använda attackerna för att driva igenom sina egna mål.

Att nu Sverige faller till föga för USA och deras krav är mycket tragiskt. Genom att samarbeta med USA ökar risken tusenfalt för att vi blir terroristernas mål. Jag blir också väldigt ledsen när sverige lierar sig med ett land som öppet och bevisat använder sig av tortyr. För den som inte tror på den saken hänvisar jag till ett antal senatsförhör där man öppet medgett att tortyr används.

Att Sverige skulle vinna något på att utbyta övervakning med USA är verkligen något att ifrågasätta. Eftersom vi hittils inte varit något mål för terrorister annat än i ett fåtal fall där dessa attackerat andra länders ambassader så är utbytet mycket tveksamt.

Vi gör också precis det terroristerna ville med sina attacker och ökar därmed dragningskraften att använda terrorism för att nå vissa politiska mål. Kan dessa idioter förändra halva västvärlden till en som gör KGB/Stasi till små mesiga mysklubbar med en enda sketen attack så lär det nog bli många desperata och fattiga satar som vill prova på de också i framtiden.

Daniel Amsterdam skrev

Jag har inte bott i Sverige pa over ett ar men jag har alltid varit stolt over tre saker med Sverige och det ar ocksa nagot jag har skrytit lite om i Holland.

1: Vi har inte varit i krig pa nastan 200 ar. Manga generationer har varit valsignade med att aldrig behova uppleva ”krig”, och tro mig det ar nagot vi alla ska vara djupt tacksamma over.

2: Vi har en stor portion av storbystade blondiner som nastan alla ar mer eller mindre attraktiva for en kvall.

3: Sverige har alltid varit ett ledande land for frihet och manniskors rattigheter.


Jag var orolig over att saker o ting skulle forandras nar borgarna kom till makten men inte sa har och inte pa det har sattet. Men jag har nagra fragor om nagon skulle vilja upplysa mig.

1: Hur stor ar den realla chansen att den har lagen kommer forsvinna inom en snar framtid? 1-6 manader.

2: Hur kan en svensk regering oroa sig over terror verksamhet inom Sveriges granser nar vi aldrig (sa vitt jag vet) har varit utsatta for terroism och varfor ar terrorbekampning en prioritet i Sverige? Jag menar inte att man inte ska bekampa terrorister men vi har val for fan storre problem an sa?

3: Sa vitt jag har forstatt sa kommer FRA personal att ga igenom all insamlad data, men vem bevakar FRAs personal? och vem kommer bevaka de som bevakar FRAs personal osv osv?

4: Varfor har jag inte horde jag inte talas om detta langt innan 16 juni? Jag brukar kolla de stora tidningarna relativt ofta men jag sag inget forann en kompis namnde saken for mig, men i min mening sa borde det varit debatt om den har lagen sa fort lagforslaget namndes.

note: Jag vet att jag borde tagit reda pa den har informationen sjalv men jag tror jag far battre svar fran manniskor som ar mer insatta i det.

onodigt att papeka att jag inte kommer att atervanda till Sverige, Om jag nagonsin kommer tillbaka till Skandinavien sa blir det Norge!

Anonym skrev

Tycker detta låter som en väldigt bra idé. Genom att väcka opinion hos bredbands/telefon bolag osv kan man också skapa en debatt. Skulle vara trevligt att få en mall eller liknande på vad man kan ta med (till exempel Bahnfhofs ståndpunkt).

Anonym skrev

”He who would give up a little liberty to gain a little security will lose both and deserve neither.”
— Benjamin Franklin

en av de bättre människor från landet i väst, synd att han är död…..

Kinson skrev

[quote=Anonym]Finns det så många fascistoida kräk i Sverige, att FRA kan fylla ut sina platser? De måste ju vara rätt få IT-utbildade som samtidigt är för STASI-metoder.. De flesta i min klass av dataingenjörer är inte så knäppa.[/quote]

Desto värre för oss antagligen. Då får de kanske idioter och annat pack som sitter och lyssnar på oss svenskar, och det gör ju inte direkt mig lugnare.

Jag har precis komponerat ihop ett mail till min internetleverantör där jag ställer frågan
vad deras ställning är i FRA-lagen, samt uppmärksammade den nya s.k integritetsmärkningen som Bahnhof startade. Jag betonade att deras ställningstagande och agerande i frågan är direkt kopplat till mitt intresse att använda dom som leverantör.

Om alla/många gör likadant kanske det väcker funderingar hos fler internetleverantörer än Bahnhof.

Som sagt, det skulle bara gagna oss att göra det :)
Den leverantör som har kravmärkning lär få betydligt fler kunder, och de utan kommer att förlora.
Vilket företag vill förlora kunder, och risken är, kanske många kunder.

Anonym skrev

Hm… Synd bara att ”Vi” är en minoritet i samhället! Gillar inte att generalisera, men det handlar ju om en utbredd bruksmentalitet. ”Man” litar helt enkelt på att de som styr Sverige gör det utan dolda ekonomiska motiv, påtryckningar/ influenser/ lobbyverksamhet från våra ”allierade” och att de alltid sätter sina väljare i första rummet… Galet, men tyvärr sant…

Anonym skrev

Ja, undra vart vår kompetens kommer att flytta? De nyutbildade IT-experter som kommer ut ur universiteten lär ju knappast vilja bosätta sig i ett, ur ett IT-perspektiv, döende land. Unga IT-experter är ju också väldigt insatta i FRA-frågan (alla de jag möter är det) och det är ju inte precis ett plus med totalitär övervakning.

Hejdå Sverige. Det såg fint ut ett tag med vår tekniskt framstående ställning. Så lär det ju inte förbli.

Anonym skrev

Finns det så många fascistoida kräk i Sverige, att FRA kan fylla ut sina platser? De måste ju vara rätt få IT-utbildade som samtidigt är för STASI-metoder.. De flesta i min klass av dataingenjörer är inte så knäppa.

Anonym skrev

Men media är inte folket. Det är förvisso sant att en hel del människor fortfarande inte har blivit matade med sanningen om FRA ännu, men de blir ju allt färre och färre ju mer vi hjälper dem.

Jag har i stort sett slutat att läsa tidningar. De innehåller bara skit om Zlatan och annat TOTALT ointressant. Det jag vill veta finns på internet och i rapports nyhetssändingar, som också finns på internet ;) Jag tror att en allt större grupp människor fattar att det är bättre att själv ta till sig nyheter, än att låta sig matas med dem. Det är ganska bra för vår demokrati, eftersom det skapar mer konkurrens. De stora mediabolagen förlorar sin makt :)

Anonym skrev

Från och med nu har jag följande standard-signatur i alla mail jag skapar. Så småningom skall jag lägga till lag-numret också.

Be aware: This mail and any replies you may send, will be monitored, read and analyzed by the National Defence Radio Establishment of the Swedish Government in search of suspected enemies of the state, contrary to UN and EU declarations on civil rights.

Wildclaw skrev

[quote]
Och att som Birgitta Ohlsson avstå visar väl bara en soffliggarattityd? Det var något jag lärde mig i skolan i alla fall… Att inte rösta = inte bry sig. Man röstar för att visa sin vad man står för.
[/quote]

Rätta mig någon ifall jag har fel, men att avstå från att rösta i riksdagen är väl mer likt att rösta blankt.

Icke närvarande är det som är ekvivalent med soffliggarattityden.

Magnus H skrev

Jag tror inte PG menar det så som du uppfattade det. PG verkar ha lite svårt att uttrycka sig skriftligt, utan skriver på samma sätt som han (antagligen) pratar. T ex har han/hon ju missat citattecken på ett par ställen, så man får svårt att se det egentliga ordflödet. Men det jag tror han/hon menar är att minst en riksdagsledamot uttryckligen sagt att FRA idag begår olagliga handlingar, och då vore det bra om vi hade en lag som tillät det som de idag gör olagligt. Det klumpar PG ihop till att alla politiker står för den åsikten.

Och sen drar PG likheter mellan att legalisera mord för att slippa döma mördare för de brott de begår. Om det sen är politikerna som är dumma som ens tänker sådana tankar gällande FRA, eller om det är svenska folket som är dumma för att de inte inser denna horribla men fullt logiska koppling mellan FRA och mördare, vet jag inte.

Men jag tror inte PG står FRA-förespråkarnas sida iaf.

Anonym skrev

Ja. Nästa val ska de sparkas ur riksdagen, de som finns kvar. Om du ger upp hoppet så förlorar du och blir en kass soffpotatis, så ge fan i det.

Anonym skrev

Frågan är väl snarare om Du inte är lite inne helvete urdum. Det sägs förvisso att våra folkvalda ska representera folket, men att blanda ihop dem med varandra är du faktiskt ganska ensam om att göra.

Faktiskt tror jag att du har en kompis som också har blandat ihop folket och makten. Det var en gammal fransk kung som sa ”Folket, det är Jag”. Han var rätt kass på att tvätta sig, det fanns inga toaletter alls i solkungens palats t.ex., kanske har du något gemensamt med honom där också kanske? Typ… Rensa ut skallen från det skit som upptar den?

Anonym skrev

Media idag handlar inte om nyhetsrapportering eller opinionsbildning. Ser man på de stora tidningarna och TV-kanalerna så vad är det de visar? Underhållning, kuriosa och sensationer. Det är ungefär samma innehåll som det var i de FIB-aktuellt jag läste i min ungdom.
När det gäller nyhetsrapporteringen från utlandet så är det alltid ett av de stora nyhtsbyråerna som dyker upp. TT, AP osv. Var får de sina nyheter ifrån? Jo. inhemsk media som i tex USA. Där är det stora propaganda-maskiner som CNN som väljer vad som ska visas och vinklas.

Uppvaknande skrev

Jag har sett filmen och den är skrämmande. Vi i västvärlden lever i skräckens rike. Vi är rädda för terrorister, brottslingar och varandra.
Jag är helt övertygad om att Muhammedteckningarna publicerades efter påtryckningar från annan makt. Detta för att skapa en hotbild av islamska terrorister och få oss att införa sanktioner mot oss själva. Även den svenska försvarspolitiken verkar helt inriktad mot att inte skydda folket utan ha en utländsk trupp att verka i områden där det verkar islamska sekter. Detta för att skapa ytterligare en hotbild av terrorister mot vårt samhälle. Sedan går man in och vill ta ifrån våra medborgare alla deras rättigheter. Hur kan folk vara så urbota dumma att de tror att ett gäng fåraherdar som försetts med vapen av CIA kan skapa globala terroristnätverk. De kan lura alla våra hightech-system och rör sig helt obehindrat och fördolt i västvärlden

Muhammedkarrikatyrerna var ett led i att inskränka en av våra rättigheter, yttrandefriheten.

Jag tror även att om sveriges riksdag hade sagt nej till den här FRA-lagen så hade det exploderat en bomb i Sverige. Typ Globen. Säger de nej till nästa steg som Husrannsakan utan brottsmisstanke, DNA-register etc kommer det att smälla någonstans i Norden.

PG skrev

Okej ja trodde ja hört de mesta i försvar för lagen men

Men säja följande är rent horriblet:

De nog bra å göra en lag så de slipper bryta mot lagen som fra gör nu.

De som att säja efter vi har gripit en massmördare

låt oss skriva om lagen så han/fra kan göra det lagligt istället

jag visste inte folket var så inne helvete urdumma
här i sverige. Jag hittar inte tillräckliga hård ord och säja.

Christian Pettersson skrev

Varför inte organisera något där 200 svenskar tar på sig falska bombbälten och springer in på FRAs område?
Vi är alla snart terrorister iaf. :D

Christian Pettersson skrev

Är det bara jag som känner att vid nästa val kommer det vara försent?

Dennis Nilsson skrev

Någon som vet mer om denna ”bananrepublikfest” som skall hållas på Mynttorget??

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=795731

Rimligtvis borde varje festdeltagare ha med sig en banan som man kan vifta med under bananrepublikfest.

Hmm, tänk på bara att inte därefter slänga bananen på gatan, för då kan man ju halka. :-)

Anonym skrev

Läktarna är inte tomma. Vi är ett bevis för det. Synd bara att media inte uppmärksammade det här (alls) innan det var allt för sent :|

Anonym skrev

Om du kan verifiera att han faktiskt skrev det svaret så kan du använda det mot honom. Lägg upp screendumps på en websida och länka till den, så kommer han att framstå som en idiot. Och det är ju positivt :)

Anonym skrev

Det kan tilläggas att IPv6, som är nästa generations protokoll för internet kommer att ha automatiskt stöd för tung kryptering med IPsec. När det införs, vilket håller på att hända just nu, så kommer FRAs superdatorer att bli ännu mer värdelösa. Det kommer bara att vara ett knapptryck bort från att göra deras superdatorer menlösa när det gäller att avlyssna innehållet i trafiken.

Däremot kan de fortfarande se att du du har kommunicerat med någon, när och hur länge. Med den informationen kan man enkelt bygga databaser över vilka som har varit i kontakt med vilka, och den vetskapen är minst lika intressant som det som sades.

Vi får se vilka mentalsjuka lagar de kommer att stifta för att begräna vår möjlighet att dölja innehållet. I England är det redan straffbart att INTE uppge lösenordet för krypteringen till polisen om de ber om det – oavsett om man är misstänkt för brott eller inte. Utan misstanke kan man dömmas till 2 års fängelse, och vid misstanke upp till 5 års fängelse. Med den retorik som politikerna använder, att Sverige är på efterkälken när det gäller avlyssning, så är det ju nära till hands att kopiera Englands lagar.

Anonym skrev

Vår vanliga kryptering som våra program använder går inte att knäcka, ens med deras superdatorer. Det starkaste RSA-kryptot som har knäckts har bara varit strax över 512 bitar, och då har ett forskarlag använt en superdator under en _mycket_ lång tid. Normalt är att använda RSA-krypton på minst 1024 bitar, och varje bit gör att det tar dubbelt så lång tid att knäcka kryptot. Det saknas alltså 2 upphöjt till 512 gånger så mycket processortid, vilket är längre än vad universum förmodas ha existerat (14 miljarder år.)

De enkla krypton de förmodligen vill knäcka är A5/1, GSM-kryptot som våra mobiltelefoner använder, och andra liknande krypton. A5/1 byggdes för att vara enkelt att knäcka om man har kunskap och pengar på sin sida, NATO vågade nämligen inte låta oss vanliga medborgare få 3DES eller något annat vettigt i våra mobiler eftersom det kanske skulle hota deras maktställning. (Mer info: http://en.wikipedia.org/wiki/A5/1)

Så, ta det lugnt. De kommer inte att kunna knäcka dina krypton om du använder vettiga program som PGP eller GnuPG för att kryptera t.ex. din e-post.

Anonym skrev

Den filmen är förvisso ganska bra, men den är också helt full av foliehattande och saknar allt vad referenser och källor heter. Ta det som finns i den filmen med en hel burk salt.

Men ja – Det är helt otroligt. Under de dagar jag har varit ute och *arbetat i fält* de sista dagarna har bara 3 personer av de hundratals jag har mött varit för övervakningssamhället som växer fram. Politikerna representerar inte bara folket, de är faktiskt hela vårt samhälles fiender. Vår demokrati håller på att urhålkas och våldtas. Snart finns ingenting kvar.

Reza skrev

Jag uppmanar hela befolkningen att titta på de 3 filmer som finns mpå denna sida:

http://zeitgeistmovie.com/

Det finns svensk översättning också ner på sidan för alla 3 filmer. När ni har titta på den tredje så vet ni varfö man infört fra-lagen.

Anonym skrev

Jag är inte medlem av partiet och jag är inte insatt i partiets struktur. Om PiratPartiet är icke-hierarkiskt kanske det är en av anledningarna varför partiet bara har 5,000 medlemmar och syns väldigt dåligt?

Med ”använd detta piratpartiet” menar jag att de som är etablerade i partiet som ansikte utåt, dvs Crhister och Falkvinge, bör använda denna lag till att visa att pp är det enda partiet som står upp för oss i Sverige. Och alla andra som är engagerade i partiet bör göra samma sak.

Du har rätt i att jag också bör göra så, och det gör jag. Jag informerar alla jag känner om att pp är det enda parti som kan se till att FRA försvinner (eftersom jag har en teori om att även s kommer att låta FRA-lagen vara kvar i det fall de skulle vinna 2010). Så jag gör det jag kan – men PiratPartiet har varit ett PARTI sedan 2006, och Partiet bör därför AKTIVT använda FRA-frågan för att tillskanska sig röster och medlemmar! Det är en bra fråga som pp kan få ”vanliga” svenskar att gå med och rösta på pp, inte bara ”fildelare”.

Tydligare så?

Anonym skrev

Vi nås nu av nyheten att FRA önskar nyanställa ett par hundra personer ytterligare…
Man behöver dessutom ytterligare en superdator – den man inköpte förra året är den 11:e kraftfullaste i världen.

Anledningen till detta är:
1. ”Vanlig kryptering blir allt vanligare”
2. Man behöver kunna hantera de ENORMA mängder information som kommer att strömma in till myndigheten. Redan den förra superdatorn som köptes in skulle ”kunna hantera de enorma mängder information som kommer att strömma in till myndigheten”. Den räcker uppenbarligen inte.

Detta betyder i klartext att det inte enbart är krypterad information från främmande makt, narkotikahandlare, ”terrorister” m fl som man vill komma åt – dessa har råd med avancerad kryptering – man vill dessutom komma åt information som krypterats med ”enkla krypteringsverktyg”.

De som använder ”enkla kryperingsverktyg” är privatpersoner som vill skydda sitt privatliv, sina kärleksaffärer. De som känner obehag inför att någon ska sitta och läsa deras innersta tankar.

Man ryser av tanken på dessa övermänniskor som ska kontrollera oss alla! I den mån de inte läser så beror det alltså BARA på resursbrist – man tar ALLT MAN HINNER MED! Kanske kommer man snart att behöva anställa ytterligare hundratals spioner och ytterligare superdatorer.

En annan detalj är att det aldrig varit ”tillåtet” att avlyssna etern – Det har ”bara inte” varit förbjudet. Det har nämligen inte varit möjligt att hindra radiolyssning. Nazityskland klarade det inte. Kina klarar det inte idag. Med trådbunden kommunikation är det annorlunda. Där går det att hindra avlyssning – någonting som regering och riksdagsmajoriteten nu har valt att avstå ifrån. Man har till och med godkänt allmän avlyssning. En avlyssning som FRA redan innan det är tillåtet har ägnat sig åt i många år!

HR skrev

Svenskt uppslagsord
stats|kupp -kuppen -kupper subst.
plötslig (och olaglig) förändring i statsformen

Tobson skrev

Hm… Det är fantastiskt att se vilket obildat & inbillat förtroende vi svenskar har för storebror Staten! FRA-lagen är bara ett av många exempel på gammal hederlig Svensk bruksmentalitet där den gängse tongången ungefär lallar som följer: ”Staten sätter alltid medborgarna i första rummet och de skulle ju aldrig klubba igenom någonting som var uppenbart dåligt för det svenska folket… och så är jag inte helt insatt heller…”

Jag menar WTF! Vakna och känn den fräna doften av nederlag och bedrägeri i politikens Division A!

Den lilla klick politiker (som för övrigt en gång var precis lika obetydliga som du och jag i det stora sammanhanget – och som vi tror att vi själva valt dessutom) springer vilse i maktens korridorer med fet lön och fallskärmsavtal i ena handen och en heja-amerika-vimpel i den andra, upprepandes ”INTEGRITET ÄR INTE BRA; BIG BROTHER VILL VI HA!” i en elak hybrid mellan eggande hejarklacksramsa och oheligt mantra…

…och detta jämte att de stödjer USA i kriget mot… Ja, vad ska vi kalla det!? Visst, vi kör på ”terrorismen” så vanligt folk också förstår, och jakten på illusionisten Bin Laden som är expert på att trolla bort sig själv mitt framför allas ögon… Jodå, och det har säkert inget att göra med att han lanserats av USA, i en mega-reklamkampanj, som logotype för det ”yttre hotet”; åh, förlåt… det ”OSYNLIGA yttre hotet” som förmodligen nu för tiden är mer känt och omsätter mer än sjävaste Coca Cola-koncernen.

För övrigt kan väst-världen naturligtvis bara försvara sig mot detta OSYNLIGA hot genom att ta ifrån vanligt folk deras rättigheter, gravt kränka deras integritet och vara med och sponsra hets-jakten på lämpligt folk att utpeka som terrorister och fortsätta göda den jättelika vilseledande globala anti-terror-kampanjen…

I slutändan handlar det naturligtvis om dollars, precis som allt annat. Precis som det alltid gjort även om det aldrig synts så väl som nu…

Framtiden är här, kära vänner. Välkommen till den den epok som kommer att omskrivas i historieböckerna som tiden då världens befolkning, som fortfarande hade rättigheter, förlorade dem i det största bedrägeri som någonsin iscensatts i mänsklighetens historia. Men det kommer som vanligt inte att spela någon roll eftersom när det gäller $ kommer vi aldrig att lära oss av historien…

CASH is KING!

Århundradets match går av stapeln! I ena hörnan har vi friheten, rättigheten & integriteten och i andra hörnan har vi pengarna, informationen & kontrollen!…

Så varför är läktarna är tomma…?

Tack för ordet

Andre skrev

Vi måste se till att detta beslut rivs upp. Jag har arbetat med IT i över 15 år, både civilt och militärt. Denna lag och verktyget som dom vill skapa är ett direkt hot mot demokratin i Sverige. Det kommer att missbrukas. Ingen tvekan om det.

Anonym skrev

FRA söker en oerhörd massa folk.

Nån som har lust att göra lite anti-reklam i form av jobbanonser på youtube?

På teman så som:

Vill övervaka din granne? Sök jobb på FRA!

Vill du bryta mot mänskliga rättigheter utan att åka fast? Kom till oss på FRA!

Tycker du att grundlagen är trams? Sök jobb på FRA, vi bryter mot den när vi vill! (Klagar någon skapar regeringen en ny lag åt oss)

Har du en tjejkompis som är ihop med en turk och undrar vad han pratar om med sin familj i turkiet? Sök jobb på FRA så får du höra allt de säger!

Wildclaw skrev

Min definition av terrorism:

En ideologi som bygger på att driva politisk agenda genom att spela på hot av terror. Bäst tillämpat genom att utnyttja dumheter genomförda av extremistgrupper för att skrämma befolkningen till att tro att ett restriktivt och auktoritärt samhälle är acceptabelt.

Scaber Nestor skrev

”- Att övervaka folk på detta sätt i jakten på terrorister har ett brett folkligt stöd. Men här har regeringen retat upp en annan grupp, någon slags Stureplanselit som är väldigt ideologiskt driven.”

Säger han i Dagens Media.

http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=173977

Jag ifrågasatte detta på hans blogg så här

”Har du verkligen sagt detta i dagens media ”Att övervaka folk på detta sätt i jakten på terrorister har ett brett folkligt stöd. Men här har regeringen retat upp en annan grupp, någon slags Stureplanselit som är väldigt ideologiskt driven.”
I så fall kräver jag en ursäkt, att kalla mig och hela bloggsverige för stureplanselit är riktigt jävla oförskämt.”

och fick svaret
”Du är en fjant. Om du blir ursinnig på något du läst i en tidning – och därmed visar att du tillhör gruppen medietroende – så har du problem som inte kommer att lösas av att det inte blir några FRA-lagar, det är nog ganska klart. ”

Jag undrar om stikkan verkligen begriper vad det är han säger.

Anonym skrev

Men.. Eh. Det kommer ju inte att inkluderas någon domstol i FRAs verksamhet så som lagförslaget ser ut.

Är det okej om jag kommer hem och installerar lite avlyssningsapparatur i ditt hem då? Vi kan boka tid nu. Jag är ledig på tisdag efter klockan 11, för då slutar min tvättid.

Anonym skrev

Datalagringsdirektivet är ju annars helt perfekt för att jaga fildelare med. Vi kan slå vad :D Det är ju alltid kul: Hur många månader tror du att det tar innan vi ser det första förslaget komma upp om att använda vår övervakningsapparat för att jaga fildelare?

Jag gillar på 6 från och med idag: 2008-12-20, läggs det första förslaget fram. (yey, min födelsedag!)

Serus skrev

Har ett litet förslag :

I var mail du skriver efter att lagen har inträtt så skriver man med en ”hotfull” mening.
Detta skulle medföra att filtersystemet plockar upp massor av mail för genomläsning.

Detta kan då leda till följande :

1. FRA massanställer ny personal, kvalités mässigt och ekonomiskt en politisk mardröm.
2. Riksdagen ger upp och tar bort lagen med hänvisning till tekniska problem
3. Det blir olagligt att skriva vissa saker i mail, då måste listan av sökord publiseras, och vi får censur utan dess like i Sverige.

Sprid denna tanke vidare, blir vi bara tillräckligt många så vinner vi. Folket har alltid mer makt, riksdagens makt är den VI ger dom.

Anonym skrev

Våra folkvalada brydde sig inte ett dyft om vad folket tyckte i frågan. Alla undersökningar som gjordes vad vi tyckte visar på att en majoritet var emot förslaget. De flesta undersökningar visade att 80% var emot och en undersökning som rapport gjorde visade att bara 55% var emot förslaget. (Räkna med att 1/3 inte visste vad de tyckte, så Ja-tyckarna var ju väldigt, väldigt få även i rapport.)

Om så hela sveriges befolkning skriver upp sig på en sådan namnlista så tror jag inte att politikerna kommer att bry sig. Samtidigt är det jävligt illa att låta sig förfalla i apati, så.. Det är väl lika bra att skriva upp sig ändå (Det andra inlägget som svarar på din post ger en länk till en namninsamling.), det tar ju bara 2 minuter :)

Anonym skrev

Större delen av all trafik passerar ju england ändå, så den är ju redan avlyssnad.

Anonym skrev

Bahnhof skriver om detta faktum i en pressrelease och säger att de vägrar att låta FRA koppla in sig i deras nätverk. Det är precis som du skriver helt uppenbart ett brott mot grundlagen.

Jag tror att vänsterpartiet har anmält detta till lite olika instanser. Bland annat europadomstolen, så med lite tur kanske EU idiotförklarar vår regering och tvingar dem att upphäva skiten. Om det inte händer så kan Du i alla fall se till att ALDRIG NÅGONSIN rösta på ett parti som inhyser de kräk som tryckte på Ja-knappen. Då kan lagen försvinna om två år. Glöm aldrig vad de gjorde mot Sveriges demokrati.

Kalle Vedin skrev

Om du vill kan du ta kontakt med någon av de funktionärer som arbetar i göteborgsområdet. Ring PPs ungdomsförbunds ledare i Göteborg (Jonas Lihnell), du hittar hans nummer om du klickar dig fram på kartan som finns på den här websidans förstasida.

Annars kan du maila mig: kalle punkt vedin vid piratpartiet punkt se. Jag är inte ansvarig för något speciellt område, men jag är en ganska aktiv partifunktionär :)

#gothenburg på irc.piratpartiet.se är väl tänkt att bli något av vår sambandscentral, men den är rätt så tom just nu.

Anonym skrev

Och förmodligen mot vår grundlag.

Men så fina och vackra texter som grundlagar och konventioner om mänskliga rättigheter är ju alltid lite oklart definerade, så lycka till att bevisa det.

Anonym skrev

Om jag kan välja mellan att piratpartiet får 5000 nya medlemmar och att FRA-lagen görs ogjord, så väljer jag utan att tveka det sista.

Piratpartiet är förresten en gräsrotsorganisation som till väldigt stora delar saknar någon hierarki. Det är därför rätt så konstigt att du vänder dig någonstanns i partiet och uppmanar oss att ”Använd detta, PiratPartiet!” – Om du tycker att det är en bra sak att använda, så använd det själv. Det finns ingen som hindrar dig att göra något själv.

Anonym skrev

Samma sak med it sektorn mer än 40% av alla IT företag flyttar sina servrar nu till andra länder pga FRA lagen.

zlack skrev

Nu flyttar alla stora IT företag från sverige mer än 40% av sveriges
IT företag har börjat flytta sina servrar m.m o etablera sig i
andra länder. Sveriges IT sektor är på väg o dö pga Fra lagen.

Anonym skrev

Ny uppmaning kommer nu om aktion under det svenskaste av det svenska: Midsommarhelgen.

Kan det bli mera passande än att sörja det vi alla förlorade igår, genom att flagga med vår svenska fana på halvstång under Midsommarhelgen?

I brist på egen flaggstång så nyttjar jag min fasadflagga – och bidrar med att uppmana alla flaggstångsägare att visa att ni värnar det som är betydelsefullt i ett fritt samhälle, genom att flagga på halvstång under Midsommar!

Sprid facklan vidare till alla ni känner!

Lasse H skrev

Varför klanka ner på Bush? USA skulle aldrig tillåta en sån här lag. Av den enkla anledningen att det finns konstitutionsdomstol som granskar så att lagarna inte bryter mot konstitutionen. En sådan finns inte i Sverige och jag trodde alltid att det var sossarna som skulle göra första övertrampet…

Anonym skrev

Varför inte CCa alla mail till Tomhylsan själv? Förövrigt…jag är inte så kunnig om datorer. Betyder CC att den tänkte mottagaren inte ser att jag skickat mailet till ytterligare en mottagare? Det vore inte så kul om en framtida eventuell arbetsgivare ser att jag är mogen och skickar mina mail till FRA om man säger så…Finns det någon lag som man kan åka dit på? Jag tänker typ nån SPAM-lag eller nåt? maila mig gärna svaren. lars.hindrum@moderat.se

Är förövrigt väldigt nära att gå ur Moderaterna till förmån för PP…

Anonym skrev

Nja…riktigt så fungerar det inte. Lagen hade gått igenom oavsett om vänsterpartister och miljöpartisterna hade varit där. De från oppositionen som var frånvarande kvittades ut från regeringspartierna. Dvs. Om en vänsterpartist anmälde förhinder så finns det ett gentlemen’s agreement om att borgarna också kvittar ut en person.

samface skrev

Ärligt talat, hur kan man så naivt köra in alla svenska medborgares privata kommunikation i en apparat med hackningsbara system (ej hackningsbara system har ännu inte uppfunnits) som ska hanteras av felbara människor och vifta bort all kritik med argumentet att ingen skulle vara intresserad av annat än terrorism och andra s.k. ”yttre hot”?

1. Man pratar om att skydda oss mot terrorism och s.k. ”yttre hot” (utan att kunna påtala något sådant reellt hot) idag, men vem vet vad denna apparat kommer användas till imorgon? Vet du hur nära t.ex. Sverige Demokraterna är att komma in i riksdagen?

2. Oavsett vad man letar efter så måste man ju leta, även bland det som man inte är ute efter. Annars skulle man ju inte behöva leta, eller hur? Hur kan så naivt lita på de som ska hantera all denna information som kan komma att vara värd en väldig massa pengar i orätta händer? Information som dessutom ska vara tillgänglig för mer än bara en myndighet där graden av kompetens och erfarenhet av hur man hanterar känslig information kan variera kraftigt.

snow skrev

FRA- Lagen = Informationsbyrån

En nu Ib affär på gång?. Läs vad som har hänt historisk och se likheterna med IB affären en verksamhet som moderaterna var mest motståndare till en gång i tiden och nu legaliserar man än mycket mäktigare överstatlig myndighet..

Dags att börja agera organiserat på bred front Se till att vi syns och stöd piratpartiet så dom får möjlighet att agera, men kom i håg att du behövs också alla behövs.

Anonym skrev

klart han e pissed. usa köpte sveriges politiker. nu kan de höja sin lön ytterligare…

Anonym skrev

Det är inte NÄSTAN en statskupp – det ÄR en revolution! Och den står allianspartierna för.

Det här kan dock vara det bästa som hänt PiratPartiet. STÅ PÅ ER nu! Se till och ANVÄND detta! Man kan helt enkelt INTE lita på de folkvalda politikerna – det ser vi ju! Folkpartiet, Centerpartiet – två partier som aldrig någonsin skulle rösta igenom en dylik lag, enligt deras partiprogram, har nu just gjort detta.

Alliansen har förlorat all trovärdighet. Det är trist. Använd detta, PiratPartiet! Fånga upp vilsna center-, folk- och moderatpartister – ta fram de opolitiska och anslut dem till PiratPartiet! Låt PiratPartiet stå för det 80% av Sveriges befolkning står för: ett fritt Sverige utan FRA-lag.

Anonym skrev

Vad jag fattat detta som så bryter denna lag mot FN:s mänskliga rättigheter och EU grundlagen.

Richard MacArthur skrev

Forget the politics of it, the emotional and social anguish I feel over this is so intense I have no words to describe how I feel.

The only thing I have left for society is contempt.

Anonym skrev

”DATUMET SATT TILL LÖRDAGEN DEN 28/6 KL 12:00 på KUNGSPORTSPLATSEN!!!!

Ja, jag tänkte att vi här i denna tråden skulle samla människor som alla vill hjälpa till med att dra igång en massiv informationskampanj i Göteborgsområdet med omnejd som sedan kommer att avslutas med en stor demonstration!

Vad ska vi göra? Förslagsvis så mailar vi alla ungdomsförbund i Göteborgsområdet och omnejd då dessa tydligen skulle ställt sig negativa till signalspaningslagen och meddelar dem våra planer på en demonstration.

Vi mailar alla bloggare som uttryckt sig negativt och ber dessa lägga upp info om demon.

Vi kan maila och ringa till de olika tidningarna och prata med journalister och krönikörer som varit negativa till lagen, kan vi få en tidning att skriva om demonstrationen vore det guld värt!

Skriv i de olika forumen ni är medlemmar på, maila alla era vänner!

Det krävs krafttag nu, så börja leta reda på mailadresser och telefonnummer, till bloggare och journalister, politiker i gbg som ställt sig negativa i frågan och droppa dessa här i tråden så folk kan börja maila redan nu!

Ni som kan skaffa fram flygblad, skriv det här så kan den som formulerar sig bra hjälpa er med text! Vi kan planera träffar då vi samlas i gbg och sprider blad, något måste seriöst göras!

Alla idéer ni kan tänkas komma på, posta dessa här, hjälp oss att dra igång en massiv kampanj i GBG!

Alla ni ute i andra städer uppmanar jag att göra detsamma! Dra igång nåt lokalt, det är inte omöjligt!”

KOPIERAT FRÅN FLASHBACK ADDRESS: https://www.flashback.info/showthread.php?s=1a73aed3ece11362337ac298ebb9cfed&t=694442

Samiloth skrev

Även ifall FRA lagen inte kommer att fånga några terrorister så har i alla fall lagförslaget redan avslöjat ett stort hot mot Sveriges demokrati, det är i alla fall något. Att hotet visade sig vara Sveriges regering och riksdag är i och för sig trist…

R.S. skrev

Regeringsformen

2 kap.
6 § ”Varje medborgare är gentemot det allmänna skyddad mot påtvingat kroppsligt ingrepp även i annat fall än som avses i 4 och 5 §§. Han är därjämte skyddad mot kroppsvisitation, husrannsakan och liknande intrång samt mot undersökning av brev eller annan förtrolig försändelse och mot hemlig avlyssning eller upptagning av telefonsamtal eller annat förtroligt meddelande.”

Så FRA-lagen går alltså RAKT mot grundlagen om de avlyssnar något som kan vara ett medelande skrivet av en svensk medborgare…

Kan man polisanmäla brott mot grundlagen?:P Fängelse på det?

Anonym skrev

Inga komentarer från utlandet?

Ryssarna blir väll kanske inte helt nöjda av att Sverige börjar övervaka 80% av deras nät trafik.

Magnus Gustavsson skrev

[quote=Anonym]Varför har ingen startat en namninsamling redan? Om det går att kriminalisera en drog genom namninsamling borde väl en odemokratisk lag kunna hindras. Jag tror att nära miljonen internetanvändare skulle kunna skriva under mot en sån lag dessutom skulle tidningsutgivarna skriva om den i sina tidningar och där kommer extra uppmärksamhet på insamlingen.

Någon som vet hur man gör. Starta en namninsamling så ska se till att alla jag känner skriver under.[/quote]

Den finns, :
http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2152

men kanske borde man starta om med en ny, mer noggrant formulerad lista?

Martin skrev

I dagläget så nej! Filmbolagen har inte hunnit bearbeta våra så ”teknisk kunniga” (sarkasm) politiker ännu.

Framtida tolkningar av vad FRA ska användas till! JA där bör man vara orolig.

Anonym skrev

Varför har ingen startat en namninsamling redan? Om det går att kriminalisera en drog genom namninsamling borde väl en odemokratisk lag kunna hindras. Jag tror att nära miljonen internetanvändare skulle kunna skriva under mot en sån lag dessutom skulle tidningsutgivarna skriva om den i sina tidningar och där kommer extra uppmärksamhet på insamlingen.

Någon som vet hur man gör. Starta en namninsamling så ska se till att alla jag känner skriver under.

Anonym skrev

Äntligen så har vi svenskas blivit beskyddade mot terrorism och yttre hot. Bättre kan det inte bli!

Är det våra vänner i väst som analyserar datan direkt så filmbolagen osv. kan gå på svensson och kräva denne på 150 miljoner för fildelning? :)

Martin skrev

Ringde och pratade lite med farsan lite idag ang FRA och han frågade mig vad FRA stod för.
– Ja Försvarets radio anstalt sa jag.
– Jasså sa han svarar han, jag trodde att de stod för
”Fattar riksdagen aldrig!”

Klockrent, å andra sidan är han 62 så han har ju lite erfarenhet hur politiker fungerar.

Pi skrev

Det som upprör mest i det här läget är inte borgarna.

Om bara de i V och Mp som blivit valda av folket till att ha som jobb att representera sina väljare i kammaren gjort sitt jobb och masat sig till röstknappen hade lagen inte gått igenom. Den enda partiledaren i oppositionen som hade kurage nog att använda sin röst var Ohly, alla andra gav sitt tysta medgivande till lagens genomdrivande.

Tar man i akt att det skilde fem röster så är det bara att ta en snabb titt på de frånvarande och ställa frågan till de mest namnkunniga – ”Vore inte det här en bra dag att gå till jobbet?”

Att sitta och debattera sig blå för att sedan inte ha ryggrad att ens vara närvarande och lägga sin röst, är deprimerande.

Så, Peter, Mona och Maria – har ni en lapp hemifrån eller skolkade ni bara?

Anders Troberg skrev

[quote]Vad finns det för möjligheter att missförtroendeförklara en regering?[/quote]

Inte mycket. Det kräver att minst hälften av riksdagen ställer sig bakom förklaringen, vilket inte lär hända.

Personligen tycker jag att vi ska skicka en formell begäran till Kina att de ska bojkotta Sverige i OS på grund av brott mot de mänskliga rättigheterna.

Eller, vad säg som en manifestation där vi söker politisk asyl i Demokratiska Folkrepubliken Korea?

Anonym skrev

Om det nu är ett ”yttre hot” varför får man för sig att installera ett system som endast riktar sig mot- och är användbart för att bugga/avlyssna/monitorera svenska folket???

Det största problemet med hela denna affär är att det endast är till för att svenska staten ska få en databas att hämta uppgifter från för att bedriva byteshandel med andra makter och för att kunna ta fram statistik på vad folk gör frör att kunna inrikta sina lagar och förordningar mot folket.

Ett av de ”yttre hot” som finns idag måste väl vara online-pokerspelare som inte betalar vinstskatt, det är ett hot mot svensk ekonomi (och brottsligt). Eller de som beställer prylar från utlandet utan att betala skatt.
Små skitbrott som i det stora hela skulle kunna generera miljoner i skatteintäckter.

Jag kan inga siffror, försöker bara ge mer exempel på vilka ”yttre hot” man kan tänka sig att inrikta sig mot och detta va något jag kom på nu.

Såg för övrigt stora delar av debatten den 17e där något stolpskott använde sig av argumentet att införa FRA-lagen för att skydda våra ambasader utomlands. Va bra, ta risktilläggen som ambasadörerna har för att jobba utomlands i riskzoner för att finansiera systemen. Sen förstår jag inte hur tanken att man ska kunna skydda sina ambasader utomlands genom att spana på trafik över landets gränser ska fungera. Det lär inte sitta en terrorist å skicka mail till ambasaden eller till sverige om han befinner sig i Thailand och tänker bomba ambasaden där, på sin höjd kanske han kommunicerar med någon annan i samma land om att göra det och risken att det hamnar spår av det i sverige e väl inte så stor? Eller har jag missat att FRA-lagen tänker bugga ALL trafik som försigår utomlands?? Vad säger resten om världen om det?

Kommer att fortsätta rösta på PP och försöka vara en så god ambasadör som sprider budskapet som möjligt.

Anonym skrev

De där asen ska bort. Punkt slut. Vad finns det för möjligheter att missförtroendeförklara en regering?

Anonym skrev

Jag är nu guld-pirat.

Någon har sagt att ”man skall donera så mycket som det känns bra att göra”, ett bra råd i min mening. Känns 100kr/månad för mycket? 75 då? 50? Fattig tonåring? 20 pix? Det räknas, och DU väljer vad som känns bra.

samface skrev

En oerhört bra idé, det är ju så mycket enklare och mer konstruktivt att tacka den som sa nej istället för att skriva hatbrev till de som sa ja. En bukett skickad från mig, tog mig friheten att tacka å hela sveriges alla medborgare.

Fast, det är föstås ingen anledning för andra att inte skicka. Ju fler som skickar blommor och tackar den enda som på riktigt vågade stå emot trots vad det kan betyda för hennes karriär desto bättre.

Anonym skrev

stackars er ni kommer inte att ha det lätt. Givetvis kommer det första de gör när de sätter igång vara att ge sig på alla fildelare. sen kommer alla kärleksmail sållas ut och sparas i en databas och användas mot meningsmotståndare och säljas till veckotidningar. Sedan kommer alla som var emot det här förslaget att specialgranskas och all deras kommunikation avlyssnas.

sanningen är nog att de skiter fullständigt i era mail och annan kommunikation såvida ni inte planerar att spränga riksdagshuset tillsammans med danska terrorister. det står ju i lagen ”yttre hot” ni är inget yttre hot. och skulle något mail råka fastna ändå så slängs det bort.

ärligt talat …

Anonym skrev

självklart kan bara folket rädda sig själva, och det är dags att göra det!

håller helt med dig, är bara jävligt förbannad… å ena sidan vill jag lämna in mitt pass och säga hej då till sverige permanent, å andra sidan vill jag resa tillbaka snarast möjligt för att se till att svenska folket begår myteri.

det måste ju finnas nåt sätt för mig att kanalisera min ilska väl och stödja piraterna på distans. dags att gå till svenska ambassaden… :)

Nic skrev

från och med denna månaden skall jag börja donera pengar till PiratPartiet.
After allt som hänt dom sista dagarna har jag insett att det bara finns ett politiskt parti som vågar stå upp för sinna ideal och som står för dom oavsett vart vindarna blåser, nämligen PiratPartiet!
Jag orkar inte spy galla över svikare/ryggradslösa individer etc etc, det gör andra bättre än mig. Jag visar vad jag tycker och hur jag känner genom att hjälpa till(om än lite) ekonomiskt. Jag hoppas att andra gör som jag, för demokratin, för den personliga intigreteten, för det fria ordet och för det fria samhället.

*ryggdunk* Rick och alla andra frihetskämpar, vi är många som står bakom er i Sverige! och jag hoppas vi blir många många fler!

Anders Troberg skrev

Alla mina servers står i min källare, men jag erkänner inte svensk lag på min mark (och, numera, erkänner jag inte regeringens legitimitet). Hur blir det i FRA-filtreringen?

Jag tycker att vi borde bilda en provisorisk regering, ungefär som Norge gjorde då de var invaderade under WW2, för att kontra ockupationregimen. Om inte annat så kunde man göra det som publicitetsstunt.

Saied Mehdizadeh skrev

Säg inte så, kom tillbaka och kämpa för ditt land. Vi ska krossa FRA lagen med din hjälp. Det finns ingen enskild politiker som kan rädda Sverige, utan bara vi folket kan rädda oss själva. Så länge svenska folket sover kommer vi sakta men säkert förlora våra friheter. Men om vi står upp och gör vår röst hörd och utbildar den sovande jätten (folket dvs)så kommer vi vinna.

En utbildad samhälle kommer aldrig acceptera att vår demokrati monteras ner såhär. sluta rösta på partier, sluta rösta på vänstern och högern. Dags att rösta på individer och visa våra politiker att vi är trötta på de.

Kom hem och så kan vi alla tillsammans vinna tillbaka vårt land.

Anonym skrev

Jo, servrarna ligger i sverige men bolaget som driver sidan ligger utanför sverige.(i GB någon stans om jag inte missminner mig) Tyvärr hittar jag inte just nu tråden som behandlar just detta ämne(serverlokalisering dvs)

Anonym skrev

Här är listan på alla som röstade JA:

yvonne.andersson@riksdagen.se; otto.von.arnold@riksdagen.se; stefan.attefall@riksdagen.se; kjell.eldensjo@riksdagen.se; annelie.enochson@riksdagen.se; holger.gustafsson@riksdagen.se; lars.gustafsson@riksdagen.se; emma.henriksson@riksdagen.se; eva.johnsson@riksdagen.se; dan.kihlstrom@riksdagen.se; lars.linden@riksdagen.se; else-marie.lindgren@riksdagen.se; mikael.oscarsson@riksdagen.se; irene.oskarsson@riksdagen.se; sven.gunnar.persson@riksdagen.se; desiree.pethrus.engstrom@riksdagen.se; chatrine.palsson.ahlgren@riksdagen.se; rosita.runegrund@riksdagen.se; lennart.sacredeus@riksdagen.se; alf.svensson@riksdagen.se; ingvar.svensson@riksdagen.se; gunilla.tjernberg@riksdagen.se; ingemar.vanerlov@riksdagen.se; jan.andersson@riksdagen.se; sven.bergstrom@riksdagen.se; ulrika.carlsson@riksdagen.se; staffan.danielsson@riksdagen.se; lars-ivar.ericson@riksdagen.se; erik.a.eriksson@riksdagen.se; fredrick.federley@riksdagen.se; annie.johansson@riksdagen.se; jorgen.johansson@riksdagen.se; kenneth.johansson@riksdagen.se; maria.kornevik.jakobsson@riksdagen.se; sofia.larsen@riksdagen.se; lennart.levi@riksdagen.se; per.lodenius@riksdagen.se; kerstin.lundgren@riksdagen.se; karin.nilsson@riksdagen.se; lennart.pettersson@riksdagen.se; annika.qarlsson@riksdagen.se; ake.sandström@riksdagen.se; eva.se; lin-lindgren@riksdagen.se; birgitta.se; llén@riksdagen.se; solveig.ternström@riksdagen.se; mildred.thulin@riksdagen.se; roger.tiefensee@riksdagen.se; stefan.tornberg@riksdagen.se; claes.vasterteg@riksdagen.se; solveig.zander@riksdagen.se; anders.akesson@riksdagen.se; per.asling@riksdagen.se; jan.r.andersson@riksdagen.se; magdalena.w.andersson@riksdagen.se; staffan.anger@riksdagen.se; staffan.appelros@riksdagen.se; sofia.arkelsten@riksdagen.se; lena.asplund@riksdagen.se; anti.avsan@riksdagen.se; gunnar.axen@riksdagen.se; eva.bengtson.skogsberg@riksdagen.se;
finn.bengtsson@riksdagen.se; ulf.berg@riksdagen.se; sten.bergheden@riksdagen.se; anna.bergkvist@riksdagen.se; per.bill@riksdagen.se; gustav.blix@riksdagen.se; helena.bouveng@riksdagen.se; anne.marie.broden@riksdagen.se; katarina.brannstrom@riksdagen.se; mikael.cederbratt@riksdagen.se; margareta.cederfelt@riksdagen.se; lars.elinderson@riksdagen.se; annicka.engblom@riksdagen.se; hillevi.engstrom@riksdagen.se; karin.enstrom@riksdagen.se; jan.ericson@riksdagen.se; mahmood.fahmi@riksdagen.se; patrik.forslund@riksdagen.se; inge.garstedt@riksdagen.se; mats.gerdau@riksdagen.se; lisbeth.gronfeldt.bergman@riksdagen.se; rolf.gunnarsson@riksdagen.se; walburga.habsburg.douglas@riksdagen.se; bjorn.hamilton@riksdagen.se; ann-charlotte.hammar.johnsson@riksdagen.se; krister.hammarbergh@riksdagen.se; anders.hansson@riksdagen.se; lennart.hedquist@riksdagen.se; lars.hjalmered@riksdagen.se; christian.holm@riksdagen.se; isabella.jernbeck@riksdagen.se; bengt-anders.johansson@riksdagen.se; mats.johansson@riksdagen.se; jeppe.johnsson@riksdagen.se; christine.jonsson@riksdagen.se; ulrika.karlsson@riksdagen.se; reza.khelili@riksdagen.se; marianne.kierkemann@riksdagen.se; anna.kinberg.batra@riksdagen.se; bertil.kjellberg@riksdagen.smargareta.b.kjellin@ri ksdagen.se; anna.konig.jerlmyr@riksdagen.se; olof.lavesson@riksdagen.se; bjorn.leivik@riksdagen.se; goran.lennmarker@riksdagen.se; anna.lilliehook@riksdagen.se; goran.lindblad@riksdagen.se; lars.lindblad@riksdagen.se; ulla.lofgren@riksdagen.se; malin.lofsjogard@riksdagen.se; cecilia.magnusson@riksdagen.se; betty.malmberg@riksdagen.se; goran.montan@riksdagen.se; mats.g.nilsson@riksdagen.se;

Anonym skrev

Hittade inget bättre telefon nummer än detta, någon som har ett direkt till deras kansli där? (måste anges)

Sveriges riksdag
100 12 Stockholm
Telefon: 08-786 40 00 (växel)

Anonym skrev

Ligger en video länk på den torrenten, OBS videon i torrenten är en helt annan en den i länken.
Videon i torreten täcker så mycket mer, och visar den större agendan.

Anonym skrev

var kan jag få information om hur jag bäst kanaliserar min ilska?

det tog mig 5 minuter att klicka fram någon slags information av omröstningen på dn.se, så det verkar som om media uppbådet varit under duglighets nivån? jag bor utomlands och det tog mig fram till den här veckan att ens förstå att något annat än arga svanar och älgar som fastnat i simbassänger var på spel i det svenska riket.

som i Peppe Bergqvist föreslog skulle jag gärna polisanmäl FRA för brott mot lagen om brevhemlighet, och Mikael Odenberg och Maud Olofson för medhjälp till brott mod lagen om brevhemlighet.

mina personliga mail blir hädanefter även CCade till fra@fra.se. ger fan i om det är pubertilt eller inte, om storebror tjuvlyssnar i mitt vardagasrum, då är vi på samma nivå.

ser fram emot den dag när svensson börjar bete sig som en terrorist, istället för att bara finna sig i att bli behandlad som en.

nåja, tack och hej sverige, jag kommer nog inte tillbaka i år heller.

Nisse skrev

Visa ert stöd för Camilla Lindberg (fp) som vågade säga nej. Sänd henne henne en blomma (via t.ex Interflora.se) så att alla kan se vilket stöd hon ska ha för att hon röstade nej.

Camilla Lindberg
FP-kansli / Riksdagen
Mynttorget 2
11128 STOCKHOLM C

discord skrev

jag har personligen inget emot att FRA avlyssnar för allt vad tygen håller, det är deras jobb, militär underättelse tjänst MÅSTE arbeta på det viset för att kunna göra sitt jobb….problemet är när du involverar politisk/privat eller polisiär makt i det hela, för då blir det farligt, och det är precis vad FRA lagen gör, ger kapacitet från militär underättelse tjänst i politiska och privata händer.

bottom line, varsegod att avlyssna, men håll det för FAN borta från domstolar, politiker och privata intressen så blir det bra.

ahwell, dags att skaffa krypto tunnlar och darknet….

Nezzox skrev

[quote=Anonym]Flashbacks servrer ligger ju inte i Sverige, så det kommer kanske bli en av de primära målen för FRA då de inser att det inte finns särskillt många ’yttre hot’?[/quote]

Alla mina servrar ligger i Danmark. Så jag är pretty fucked!

Nezzox skrev

[quote=Peppe Bergqvist]Kan man när lagen trätt i kraft polisanmäla FRA för brott mot lagen om brevhemlighet, och i samma veva även polisanmäla Mikael Odenberg och Maud Olofson (som står på proppen, http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=37&dok_id=GU0363 ) för medhjälp till brott mod lagen om brevhemlighet. I samma stil som skett med TPB menar jag.

Om 10 000 piratister gör detta på en och samma gång så kanske det får lite genomslag.[/quote]

Säg till när så är jag med på det.

Anonym skrev

Om Piratpartiet gör en offensiv nu och flyttar fokus från fildelning och ”pirat” till att rädda vår demokrati skulle nog mycket vara vunnet, både för partiet och sverige.

____________________________________________________
To FRA:
I am not a terrorist, I have not contact with Usama bin Muhammad bin Awad bin Ladin or al-Qaida! I have no intension to bomb, Hijack or anything else that might promt you to read this.

Anonym skrev

Kanske det är dags nu att börja arbeta in ord som ”terrorism”, ”Bomb”, ”hot mot rikets säkerhet” m.m. i alla mina mail…

Förresten, om jag var en terrorist skulle jag aldrig nämna att jag tänkt bomba nånting i ett mail. Iallafall inte med de orden. Jag skulle säga nåt typ ”Paketet anländer imorgon vid avtalad tid. Postmannen vet adressen” eller nåt.

Anonym skrev

Känns som om Sverige dog igår:(
Otroligt att dom tror att man kommer att glömma detta till nästa val, personligen kommer jag aldrig glömma denna mörka dag och hoppas att inte ni gör det heller.

Glöm aldrig att Globalist Reindfeldt (var på Bilderberg mötet i Kanada 2006) Maud Olofsson (var på Bilderberg mötet i USA 2008), han är deras emissarie i Sverige.
Stasi konvertering av Sverige är bara ett steg, de har en agenda som inte har något med vad som är bäst för Sverige att göra.

Vill du veta mer om den agendan (för det kommer mer, mycket mer) se ”Codex Alimentarius” (finns som torrent).

Så otroligt mycket före detta Moderat, det kommer att ta emot lite men den sidan får inga röster av mig igen.

Här fick vi alla se ett ”folkmord” på demokratin, undrar när dom sjunkit så långt ner att det blir folkmord på riktigt?

Karl H. skrev

Svepande formuleringar som ”hot utifrån” kan med lite god vilja tolkas till att omfatta lite vad som helst. Om en svensk fildelar en CD och en stor del av nedladdarna finns i utlandet handlar det ju i princip om samarbete med utländska kriminella på ett sätt som hotar den svenska musikindustrin. Och det skulle ju ligga inom FRA:s befogenheter att titta på. (Valutaspekulation m.m. är OK att räkna som ”hot”, påstås det.)

Att de skulle göra det i nuläget är knappast troligt, men de har säkert möjligheten om de får lämpliga direktiv. Om regeringen någon gång framöver bestämmer sig för att ta krafttag mot fildelningen och betrakta den som ”upphovsrättslig terrorism” är det fritt fram.

Anonym skrev

Flashbacks servrer ligger ju inte i Sverige, så det kommer kanske bli en av de primära målen för FRA då de inser att det inte finns särskillt många ’yttre hot’?

Richie skrev

[quote=Anonym]”Ordet ”fortsätter” ska bytas ut mot ordet ”förutsätter”. [/quote]
*dunkar huvudet i bordet* Tack.

– Rickard Olsson

Anonym skrev

”- Demokratin fortsätter att makten är transparent och att medborgarna inte är det, säger Falkvinge. ”

Ordet ”fortsätter” ska bytas ut mot ordet ”förutsätter”.

j1976 skrev

Det roligaste förslaget till protest jag hört hittills är att uppmana alla man känner att konsekvent lägga till fra@fra.se i CC på alla mail. Vaffan, de vill ju ha mailet så vi kan ju lika gärna sända det till dem direkt.

Det roliga med det här är att mail på fra@fra.se förmodligen faller under offentlighetsprincipen och därmed måste diarieföras och arkiveras. Som allra minst måste mailen manuellt granskas för att se om de ska hanteras.

Pubertalt kanske, men ganska kul.

Calle skrev

Jo, men det ärt ju så i vårt land att regeringen inte behöver lyssna på folkomröstningar. De används endast som input i beslutsprocessen. De gör som de vill ändå. (Så har jag förstått det i alla fall, så rätta mig om jag har fel)

Och att som Birgitta Ohlsson avstå visar väl bara en soffliggarattityd? Det var något jag lärde mig i skolan i alla fall… Att inte rösta = inte bry sig. Man röstar för att visa sin vad man står för.

/Calle

Anonym skrev

[quote=Anonym]Vore kul om Telebolagen från och med 1’a januari nästa år la in följande meddelande med en mjuk kvinnoröst på alla telefonsamtal. Även samtal som kommer från utlandet.

”Detta samtal granskas av FRA för eventuella hot mot rikets säkerhet”.
[…]
[/quote]
Har inte tele-2 och tre en funktion där man kan lägga in egen musik som väntemusik?

Anonym skrev

det finns terrorister, bara det att dom är sponsrade av USA själva;
http://freedomfighter.baywords.com/?p=12

snart smäller det väl en bomb i göteborg eller stockholm, och vem får skulden???
vips så kommer hela sverige böna och be efter övervakning och big brother, allt för att MAFFIAN inte ska smälla av fler bomber och döda fler oskyldiga…

VI HAR GENOMSKÅDAT SPELET!

Peppe Bergqvist skrev

Kan man när lagen trätt i kraft polisanmäla FRA för brott mot lagen om brevhemlighet, och i samma veva även polisanmäla Mikael Odenberg och Maud Olofson (som står på proppen, http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=37&dok_id=GU0363 ) för medhjälp till brott mod lagen om brevhemlighet. I samma stil som skett med TPB menar jag.

Om 10 000 piratister gör detta på en och samma gång så kanske det får lite genomslag.

Anonym skrev

Kan man lita på vad Fra chefen sa imorse på tv4

Typ vi är enbart ute efter hot utifrån bla bla bla

enbart orginisationer som är statliga får tillstånd

för om det är sant är ju bittorent fortfarande hett

om man nu vill fildela nånting. För varken APB eller IFPI är

ju statliga orginisationer.

Har jag fel så ge mig rätta uppgifter …..

Anonym skrev

Daniel Gustafsson

Lyssnade nu på morgonen både på TV4 (där bland annat emma var, hon gjorde en bra insats) samt på SVT. I TV4 slår bara FRA’s chef ifrån sig av kritiken mot dem och säger att svenska folket inte skall orora sig.

I SVT sitter kräkpulvret Maud Olofsson och säger att vi måste ha deta för att skydda Sverige ifrån terrorister. Dessa skall enligt henne hota vår infrastruktur och elnät. Indoktrinering i värsta New World Order anda/911-anda a´la George W Bush. Då frågar jag mig bara VILKA jävla terrorister hotar vårt land? Så länge vi för vår utrikespolitik som vi har gjort de närmsta 40 åren så skiter terrorister i Sverige. Men om vi likt Danmark börjar lägga vår näsa i blöt i det som inte angå oss, ja då är det inte lustigt att man som Danmark (de klantarna) blir hotade.

Dessutom så ler och förmanar kräkpulvret….ursäkta Maud och säger att det är jättebra att folk engagerar sig. Ja du Maud…du fick mig att vilja kräkas…likaså FRA’s chef i TV4.

Anonym skrev

Vore kul om Telebolagen från och med 1’a januari nästa år la in följande meddelande med en mjuk kvinnoröst på alla telefonsamtal. Även samtal som kommer från utlandet.

”Detta samtal granskas av FRA för eventuella hot mot rikets säkerhet”.

”This call is monitored by FRA to detect threats against swedish national security”

”Tryck ett för att koppla upp samtalet”

”Press one to connect this call”

swdomen skrev

Dessa stora beslut borde tas via en folkomröstning, kan inte min vildaste fantasi se att FRA hade vunnit laga kraft om så var fallet. Det borde ju gå och avsätta regeringen efter detta. Vad är det egentligen dom vill få ut av denna idiot lag? ”Jaga Terrorister” köper jag inte, ”jaga kriminella” köper jag inte heller då det mesta går att kryptera, ha oregistrerade kontantkort etc. Det enda jag ser att denna lag är till för är att jaga vanliga svenssons och åsikts registrera dessa. Snart sitter man inburad för att man är med i PP för det ses som ett allmänt hot.

Anonym skrev

Nu har användare på Flashback börjat diskutera demonstrationer den 28/6 i flera städer i landet.

Lämna kommentar