PRESSMEDDELANDE: Massiv protestaktion mot FRA torsdag den 3 juli

- Det här är en samling med organisationer från hela den politiska skalan som enas i sina protester mot FRA-lagen, samtidigt som vi har trevligt, säger Piratpartiets Mårten Angner – en av initiativtagarna till demonstrationen och ny medlem i partiet sen den 18:e juni.

– Vi vill med festen visa dels att man kan ha roligt när man protesterar men även såklart att frågan inte kommer försvinna bara för att regeringen hoppas på det, fortsätter Mårten Angner. Vi kommer fortsätta protestera – och festa – mot den här lagen. Allt för att visa att vi inte sitter stilla och tiger när vår demokrati hotas.

FRA-lagen är den informella benämningen på en ny lag. Lagändringarna innebär i korthet att Försvarets radioanstalt (FRA) ges rätt att bedriva signalspaning på kabelburen trafik som passerar Sveriges gränser (vilket bland annat innefattar telefon- samt en stor del av Internettrafiken). Protesterna mot lagen som införs den 1:a januari 2009 har varit kraftiga, bland annat från den stora skaran internetanvändare, vars sociala och innersta privatliv utspelar sig som kommunikation på dessa snart avlyssnade kablar.

– Den här manifestationen visar hur viktig frågan är för vanliga medborgare från alla politiska läger – rött, grönt, blått och vårt eget piratlila. Frågor om demokratins fundamenta är långt viktigare än det dagliga smågnabbet. Det här handlar inte om ifall några tekniker i en källare ska få en viss hörsnäcka för att lyssna på omvärlden, det handlar om ifall vi ska ha kvar en av förutsättningarna för demokrati som koncept. Det är en fråga om grundläggande medborgarrätt, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet.

– Det är visserligen vi som ordnat och bjudit in men den här manifestationen handlar inte om piratpartiet, vi upplåter en tid och plats för protester mot FRA, fortsätter Rick Falkvinge.

Efter festen fortsätter protesterna på Café Opera mellan 20:00-03:00 där Stekare mot FRA har ordnat efterfest och mingel där två nya drinkar har världspremiär. Den första heter Mikael Odenberg. Den är en variant på Fidel Castro men ingen vet riktigt vad den innehåller. Försvarsdepartementet säger sig ha snappat upp originalreceptet från förra regeringen och en nämnd har tillsatts för att reglera hur den blandas. De försäkrar alla som tvivlar om att den ska att vara jätte jättegod! Efter en återremiss kom man fram till en alkoholfri variant som heter Sten Tolgfors men går under smeknamnet ”Tomhylsan”.

För mer information vänligen kontakta: Mårten Angner, eventansvarig, tel 0707-770579, marten.angner@piratpartiet.se

___

OM PIRATPARTIET:
Piratpartiet blev det tredje största partiet utanför riksdagen med 0,63% av rösterna i valet 2006. Partiet grundades den 1 januari 2006 och står för ett öppet informationssamhälle: delad kultur, fri kunskap och skyddat privatliv. Man tar inte ställning i fördelningspolitik eller andra klassiska höger–vänsterfrågor. Piratpartiet kommer att ställa upp i EU-valet 2009 och riksdagsvalet 2010.



Talarlista (kan komma att ändras):

– Ung vänster: Tove Liljeholm

– Svart Måndag: Amanda Brihed

– Vänsterpartiet: Alice Åström, riksdagsledamot

– SSU: Jytte Guteland, ordförande

– Grön Ungdom: Maria Ferm och Jakop Dalunde, språkrör

– Miljöpartiet: Max Andersson, riksdagsledamot och Maria Wetterstrand, språkrör

– Piratpartiet: Rickard Falkvinge, partiledare

– LUF: Frida Johansson-Metso, ordförande

– CUF: Magnus Andersson, ordförande

– Moderaterna: Per Hagwall, ordförande för Brommamoderaterna

– Ung Pirat: Jonathan Lundkvist, ordförande för Ung Pirats valberedning

Kommentarer

gdaniel skrev

när fann du internet till allmänheten 1979? LSD rushar??
Piratpartiet är ju ändå ett demokratiskt grundat parti som inte ljuger om sin åsikt,eller……?

[quote=King Eguren]Exakt Daniel konspiration var ordet och då kan man ju undra vilka som mest håller på med konspirationer ? Jag eller Piratpartiets medlemmar ?

Äntligen så inser du att allting är en jättestor konspiration och den startade när du föddes…[/quote]

Anonym skrev

Jag fick tyvärr inte reda på att ni skulle demonstrera – saknar utskicket till min epost.

Daniel Wijk skrev

Vi föredrar att upphöra som parti. Så fort upphovsrättsmaffian och avlyssningsskvadronerna är begravna så kommer även vi att stänga ner butiken.

Så om du försvinner på eget bevåg så kommer alltså PP att upphöra lite tidigare. Visst vore det underbart?

Daniel Wijk skrev

Det där var en konstig tolkning utav en väldigt konstig hjärna..

Daniel Wijk skrev

Med den tankegången hade aldrig slavhandeln blivit avskaffad…

Men så långt tänkte du väl inte?

Anonym skrev

Så det slår dig inte att majoriteten av svenska folket kanske är de som har rätt? Enligt alla undersökningar är en övervägande majoritet av svenska folket mot FRA-förslaget.

Tror minsan att King Eguren är ett väldigt passande namn, eftersom en kung inte har mycket att göra i en demokrati.

Personligen anser jag dock att du lever dåligt upp till den andra delen av namnet: Eguren, eftersom detta var en journalist och artist. Men andra kanske är av annan åsikt?

Anonym skrev

It is unwise to be too sure of one’s own wisdom. It is healthy to be reminded that the strongest might weaken and the wisest might err.
– Mahatma Gandhi

Anonym skrev

The pendulum of the mind alternates between sense and nonsense, not between right and wrong. -Carl Jung.

King Eguren doesn’t make sense.

King Eguren skrev

Så ni står över lagen med andra ord, ni bestämmer vad som är en ok lag och inte, ni ska bestämma hur lagen ska se ut….bra där..

Era sk argument eller mantra håller inte eftersom jag har kunnat överbevisa er flera gånger (läs på idg.se) men som jag sagt tidigare det är svårt att argumentera med folk som inte lyssnar på andra och påstår att den enda sanningen står dom för…

Mot FRA skrev

Ser att jag skrev fel…

Det skall naturligtvis stå: Att ett parti som piratpartiet behövs är illa, det har vi sagt ända sedan Partiet bildades,

Men det spelar ingen roll för vissa dom svarar ju aldrig relevant på något…

Fröken Fredrika Guldpirat skrev

[quote=King Eguren]När det gäller immaterialrätten så anser jag att ingen har kunnat överbevisa mig eftersom jag har lagen på min sida…eller har jag fel ?[/quote]

Huruvida en handling är laglig eller olaglig säger ingenting om huruvida handlingen är rätt eller fel, eller försvarbar. Har man ingen annat argument till varför något är fel, än att det är olagligt, då har man inget argument överhuvudtaget.

King Eguren skrev

för FRA lagen, har aldrig sagt det….däremot så har ni med andra lyckats skapa en hysteri ur ingenting… det är just detta som är farligt, ni skapar en opinion mot något som inte någon kan svara på hur det kommer att se ut…utan bara en massa antaganden samt konspirationer och annat löst tjafs som inte har ett uns av värde eftersom ni inte kan understödja det ni tror på med fakta….ren och skär fakta…

Mot FRA skrev

[quote=King Eguren]Jag kan nog ändra mig om mitt tyckande om Piratpartiet, men då måste ni nog gå i graven först..såsom många tidigare enfrågepartier har gjort….ni har ingenting att tillföra gemene man just nu…anser jag….[/quote]

Att ett parti som piratpartiet behövs det har vi sagt ända sedan Partiet bildades, men just nu bevisas det mest hela tiden att vi behövs. Vi är inget enfrågeparti. Ja klart att du tycker det vi vill ju inte lägga oss platt för dina påståenden…

Man skulle nästan kunna tro att din idol är Fredrik ”Alla tjänar på att debatten lägger sig” Reinfeldt.

King Eguren skrev

Jag kan nog ändra mig om mitt tyckande om Piratpartiet, men då måste ni nog gå i graven först..såsom många tidigare enfrågepartier har gjort….ni har ingenting att tillföra gemene man just nu…anser jag….

King Eguren skrev

Exakt Daniel konspiration var ordet och då kan man ju undra vilka som mest håller på med konspirationer ? Jag eller Piratpartiets medlemmar ?

Äntligen så inser du att allting är en jättestor konspiration och den startade när du föddes…

King Egure skrev

Tillägg på detta

”På samma sätt har denna så kallade skrämselpropaganda kommit från Er, med historier om vad som kommer att hända oss när FRA lagen har gått igång….sedan att ni lyckas för en gångs skull få med er mediadrevet i denna fråga är ren bondtur….men grattis Ni har lyckats göre en höna av en fjäder….”

från Er och de andra ungdomsförbunden samt ett och annat vilselett parti….

King Eguren skrev

”När det efter 14 timmar kommer tre svar inom loppet av 15 minuter, som alla osakligt hugger på ett och samma inlägg i en offtopic-diskussion, ett inlägg som återfinns väldigt långt ner i tråden, då spelar det inte någon som helst roll vilka olika signaturer man skriver under med, alla förstår ändå vem som skrev inläggen.”

Ja just det, enligt er PIRATER ska jag ha flera nick som jag använder….kul att se att NI vet att så är fallet….jag garvar mig fortfarande harmynt hur ni envist klamrar er fast att det bara finns en enda människa som ser på immaterialrätten på ett sådant sätt som jag gör….

En gång för alla så kan jag berätta att jag haft två nick på idg.se ”kroatux” samt ”King Eguren” på alla andra forum och siter som jag skriver kommentarer på så använder jag ”King Eguren”. Sedan så kan jag säga att på mitt jobb jobbar ett 100 tal personer och har samma IP nummer ut (du har väl hört om NAT)så jag tar inget ansvar för dom andra…bara för det jag skriver in…

Om du nu tycker att mitt så kallade påhopp inte var relevant i diskussion så fine, gör detta. Men som jag och många som jag känner så går det inte att diskutera med den sekt….

När det gäller immaterialrätten så anser jag att ingen har kunnat överbevisa mig eftersom jag har lagen på min sida…eller har jag fel ?

Ska ett gäng mossiga professorer eller några andra artikelförfattare och faktainsamlare som är piratvänliga stå högre än mediavärldens dito….för er så är det självklart, men inte för mig…

På samma sätt har denna så kallade skrämselpropaganda kommit från Er, med historier om vad som kommer att hända oss när FRA lagen har gått igång….sedan att ni lyckas för en gångs skull få med er mediadrevet i denna fråga är ren bondtur….men grattis Ni har lyckats göre en höna av en fjäder….

Sedan att ta med sk stekare…det är bara att förlöjlige Er ytterligare angående Er seriösitet som parti…

Fröken Fredrika Guldpirat skrev

[quote=King Eguren]Tack för att du klargjorde detta för alla, kul att se när man träffar en öm punkt…[/quote]

Jag klargjorde för dig varför din fråga inte kom med i chatten. Jag klargjorde för dig hur ologiska dina slutsatser var. Jag klargjorde för dig att du än en gång postar inlägg som inte hör till ämnet. Självklart är dessa klargöranden inte en öm punkt för mig.

[quote=King Eguren]Min fråga var helt relevant eftersom jag misstänker att det är sådana personer som sympatiserar med piratpartiet som hängde ut dessa FRA anställda…..[/quote]

Nej, dina misstankar gör inte frågan relevant. Ämnet för chatten var FRA-lagen och i förlängningen Piratpartiets ställningstagande till denna. Dina egna ologiska misstankar och slutsatser om vad enskilda individer har utfört för handlingar av egen vilja, har ingenting med ämnet att göra, eller Piratpartiet.

Utöver att frågan inte är relevant, så var den extremt ofullständigt ställd, och hade den tagits med i chatten så hade ingen förstått vilka händelser du syftade på, utan frågan hade först fått skrivas om rejält med bakgrundsfakta och förtydligande, och det är inte Expressens eller Falkvinges ansvar att skriva om ofullständiga frågor från konspirationsteoretiker, så att läsarna kan förstå dessa. Det är enbart ditt ansvar som frågeställare, och det misslyckades du fatalt med även det.

Din ofullständiga konspiratoriska fråga hade helt enkelt inte i chatten att göra, och det är enbart ditt fel. Acceptera det.

Utöver det så är det ganska självklart varför du blir kallad för troll, när du postar frågan om varför din fråga inte kom med, under en nyhet om en demonstration!? Du har postat 8 inlägg än så länge i denna tråden, och inget av dessa handlar om nyhetens ämne.

Om du har frågor till Expressen så kan du ta upp dom med Expressen, och om du har frågor till Falkvinge personligen, och vill att alla ska se dessa(det verkar ju så?) så kan du förslagsvis ta upp dom i kommentarerna till hans blogginlägg som handlar om just hans chatt med Expressens läsare. Det hittar du här.

http://rickfalkvinge.se/2008/07/02/jag-chattar-pa-expressen-kl-1530-idag/

Men att du vid upprepade tillfällen ställer helt irrelevanta frågor bland Piratpartiets nyheter, istället för där du borde ställa dom, säger mig att du egentligen inte är intresserad av svar på dina frågor, utan att du enbart trollar ut dom för att försöka få dina egna konspirationteorier uppmärksammade av andra, och det påminner mest om en personlig vendetta, eller illa genomtänkt smutskastningskampanj.

Men dina påståenden och slutsatser är varken sakliga eller trovärdiga, så det ligger nog faktiskt i ditt intresse att sluta posta dom, eftersom dom kastar ett löjets skimmer över dig, och även din arbetsgivare.

Det är ungefär som när du diskuterar immatrialrätt i kommentarerna på IDG.se, där du aldrig väcker några sympatier för dina åsikter, utan tvärtom får andra mer och mer övertygade om att immatrialrättslagarna måste skrivas om i strid med din och dina arbetsgivares önskan.

Med vänner som dig, så behöver immatrialrätten inga fiender. Du gör tacksamt halva jobbet åt oss pirater.

Diskussioner om immatrialrätt där åsikter och funderingar diskuteras fram och tillbaka, är vanligtvis väldigt intressant, eftersom man brukar kunna komma till någon slutsats, och man kanske lär sig ett nytt sätt att se på ämnet. Man kanske t.o.m. ändrar ståndpunkt helt i slutänden, såsom jag gjorde för några år sen från att tidigare har varit emot ”fildelning”.

Men eftersom det är allmänt känt att du, och den signaturen du för tillfället använder dig av, är anställd av företag som förespråkar starkare skydd av immatriella rättigheter, och att du sprider din maniska propaganda på deras uppdrag, så blir det inte speciellt intressant att diskutera något om immatrialrätt med dig, eftersom du aldrig skulle kunna erkänna när dina teser och påståenden blivit överbevisade(något som skett många gånger på IDG.se), då det inte ingår i dina arbetsuppgifter att erkänna att din arbetsgivares ståndpunkt är galen och fel.

Du är alltså bara en anställd propagandamaskin, som slänger ur sig massa påståenden, vilket ”tvingar” anhängare av uppmjukad immatrialrätt att hela tiden bemöta dina felaktigheter. Det är inte speciellt konstruktivt för någon, det leder ingen vart(annat än att just dom som bemöter dina påståenden tacksamt blir duktigare och duktigare på att bemöta fabrikationerna du kastar ur dig), och det är verkligen inte speciellt gynnsamt för din arbetsgivare, just eftersom du aldrig får någon att sympatisera med din arbetsgivares ståndpunkter, utan tvärtom skaffar er fler motståndare.

Eller är det kanske just det som är din egentliga arbetsuppgift? Att skapa fler immatrialrättsmotståndare, så att ni på antipiratorganisationerna kan gå till era uppdragsgivare och säga:
-Ja piratkopieringen och motståndet mot era ståndpunkter bara växer och växer, så vi behövs verkligen, och vi behöver mer resurser.

Träffade jag en öm punkt nu?

Jag tycker dock ditt första råmande svar, av dagens tre, var väldigt underhållande och avslöjande. Det är alltid lika roligt när någon inte klarar av att angripa innehåll, utan bara genus. Men nästa gång ligger det nog i ditt egna intresse att hålla dig dom där 9 första minuterna, och strunta i inlägg 1, det som oftast blir ogenomtänkt, och gör mest skada för ens egna sak.

När det efter 14 timmar kommer tre svar inom loppet av 15 minuter, som alla osakligt hugger på ett och samma inlägg i en offtopic-diskussion, ett inlägg som återfinns väldigt långt ner i tråden, då spelar det inte någon som helst roll vilka olika signaturer man skriver under med, alla förstår ändå vem som skrev inläggen.

Som sagt, ämnet är demonstrationen som skedde 3 juli. Ska du posta fler irrelevanta osakliga inlägg, eller ska inlägg #9 från dig lyckas bli det första där du klarar av att hålla dig till ämnet!?

Troll skrev

[quote=King Eguren]Varför gömmer du dig bakom moderatorer på Expressen när man ställer en fråga, pinsamt…[/quote]

Och varför gömmer du dog bakom ditt nick? Och det är lite kul att en som skriker brett och vilt om att upphovsrätten måste skyddas mot onda Pirater troligtvis använder ett namn han inte har tillstånd att använda. :-)

Men som sagt går man in och läser vad du skrivit på IDG.se i kommentarer till artiklar så klarnar ju bilden… Och blir bemött av alla förutom ”vänner” som ett TROLL.

Dennis Nilsson skrev

För er som inte kunde vara med på Bananrepublikfesten och FRA-demonstrationen i Stockholm så finns det ett antal inspelningar tillgängliga i form av livestreams på blip.tv.

http://dennisstartrek.blip.tv

Kolla in speciellt där Rick Falkvinge blir hämtad av ”FRA-agenter” i slutet av sitt tal. Nu var detta på skoj och inte på riktigt, men ändock blev jag illa berörd.

Sådana behandlingar är vad vi har att vänta oss, har historien visat oss prov på tidigare, ifall det inte går att få stopp på det här tåget, den här gången.

Ur optimistisk synvinkel har ingen statsbildning som bygger på de grunderna överlevt särskilt länge.

Anonym skrev

Okej. Vad hände med Mona Salin som sa att hon vill riva upp lagen ”i sin nuvarande form”? Det sista tillägget hon gjorde får mig att rysa. Det stinker populism så in i helvete.

Anonym skrev

”Med hårdare menar jag PR inte våld så att inte de oskyldiga tjänstemännen på FRA ska klassificera inlägget som hot mot rikets säkerhet.”

Haha ;) Det hoppas jag aldrig behöver hända.

”Ni som har förmåga och erfarenhet att arrangera manifestationer bör göra det.”

Det är extremt jobbigt att fixa demonstrationer, ordna med folk och FRAMFÖR ALLT att få ut tillräkligt med propaganda (utan att ha tillgång till pengar), så det dröjer nog någon månad innan jag orkar ta tag i det igen. (/göteborgsdemonstrationen 28/6) Vissa personer som arbetade med den sov nästan inte alls de sista dygnen. Du får GÄRNA hjälpa till också, även om det är lite trevligt att du pushar oss :)

Daniel Wijk skrev

Om jag ska vara ärlig så tror jag att chansen är otroligt liten att APB vill ha något med den typen av personer att göra.

Det skulle skada APB och IFPI ordentligt om det kom ut att en anställd höll på såsom detta troll.

Daniel Wijk skrev

Så om en person sympatiserar med en organisation (men inte är medlem) och gör en sak som organisationen inte tycker är okay enligt organisationens stadgar så är ändå detta organisationens fel?

Fundera lite till över det där och kom tillbaka…

Den största pajasen i frågor som rör Piratpartiet kommer för alltid att tillhöra dig. Det blir iallafall väldigt jobbigt att försöka störta dig från den positionen.

Daniel Wijk skrev

Vadå ”troligen”? Antingen är det en medlem eller ej. Ett parti kan dock inte hållas ansvarig för vad en anonym person hittar på.

Det är betydligt fler än Piratpartiet som är emot FRAlagen. Men i ditt huvud kanske allting är en enda konspiration med Piratpartiet som epicentrum?

Daniel Wijk skrev

Så du försöker alltså ställa Piratpartiet till svars för något som en anonym person gjort?

Och sedan undrar du varför din fråga inte kommer med. Har du funderat på att moderatorerna kanske inte ville att du skulle göra bort dig offentligt?

Fast det är ju försent nu då eftersom du är så duktig på att göra det själv.

King Eguren skrev

så rimmar det för mig illa att ett parti som värnar om den personliga integriteten, har TROLIGEN medlemmar som skiter i densamma…

Men som sagt de enda som är förbehållna att få snacka skit, vitt och brett, om personer som inte passar in i deras verklighet är just NI….

PIRATPARTIET – VÅGA INTE SÄG EMOT OSS – ANNARS SÅ HÄNDER DET GREJER – PÅ NÄTET

King Eguren skrev

Tack för att du klargjorde detta för alla, kul att se när man träffar en öm punkt…
Min fråga var helt relevant eftersom jag misstänker att det är sådana personer som sympatiserar med piratpartiet som hängde ut dessa FRA anställda…..men det verkar som dom enda som får misstänka folk för olika saker och vara allmänt konspiratoriska är just NI….alla andra som kommer med påståenden är dumma i huvudet, inlägg ska raderas, troll osv…

Än en gång har NI bevisat att dom enda som ska få höras är NI….och bara NI….och det NI tycker är det som gäller miljoner svenskar…

För fan skärp ER….om ni ska vara ett seriöst parti…..pajaser…

Anonym skrev

Mycket bra initiativ av Piratpartiet och Expressen. Jag fattar inte varför alla har kommit igång efter röstningen och inte innan lagen antogs. Men men det är bara att kämpa på. Det är bra om ni går hårdare ut när ni ska aktioner så att man vet när och var ni ska manifestera. Jag missade exempelvis den senaste.
Med hårdare menar jag PR inte våld så att inte de oskyldiga tjänstemännen på FRA ska klassificera inlägget som hot mot rikets säkerhet.

Om några leder så kommer folket att följa efter. Ni som har förmåga och erfarenhet att arrangera manifestationer bör göra det. Vi måste ha så mycket tryck så att vänsterblocket känner sig tvungna att riva upp lagen och inte bara snygga till den med några tillägg. Bodström är inte precis någon väktare av den personliga integriteten.

Vi vill inte leva i SDR . Svenska Demokratiska Republiken, det räcker med mina år i DDR.

/C

Hediye Güzel (v) pressekreterare skrev

Pressmeddelande från V för er kännedom:

Igår hölls det flera demontrationer mot FRA-lagen. I Stockholm samlades hundratal demonstranter på Mynttorget. Vänsterpartiets vice ordförande Alice Åström var en av många deltagare.

Många talare menade att lagen måste rivas upp senast vid nästa val men Alice Åström menar att det måste gå fortare än så.

– Vänsterpartiet ska i höst motionera om att lagen ska dras tillbaka innan den träder i kraft. Detta är möjligt i samband med att regeringen lägger fram sin propostion med ändringar. Vi behöver alltså inte vänta till valet 2010. Nu måste alla goda krafter samverka för att påverka borgerliga kritiker att våga göra motstånd och låt oss lova varandra att Reinfeltdt inte ska få en lugn stund innan lagen är borta, sade Åström på manifestationen.

För mer info, kontakta:

Alice Åström, 070 530 4291

Vänsterpartiets pressjour: 070 620 0064

Anonym skrev

Lite mer info om King Eguren

http://cskarriarc.idg.se/grupper/7/

”This group is for dedicated individuals that work with IPR issues for the entertainment industry. Here we share and divulge our experiences working with law enforcement, government officials and media. We are always looking for creative individuals whom wish to take part of the discussion in an adult and meaningful way. The language for this forum is English and Swedish.”

Anonym skrev

Tja… du skriver ju det själv så…

http://cskarriarc.idg.se/grupper/7/

”This group is for dedicated individuals that work with IPR issues for the entertainment industry. Here we share and divulge our experiences working with law enforcement, government officials and media. We are always looking for creative individuals whom wish to take part of the discussion in an adult and meaningful way. The language for this forum is English and Swedish.”

Anonym skrev

På din blogg! Skandal! Stöld! Bankrån! Kidnappning! Tortyr! Umm… eller not… ;) :D

Väldigt snygg bild. :)

Big Boy skrev

Jättetrevligt i Malmö. Så fint har jag inte haft det sedan senaste Pridefestivalen. Mer sånt och mer frihet. Var säkert ännu trevligare i Stockholm med Oscar, Johan och grabbarna. Federlay är ju lite ledsen nu,
så jag tycker inte ni ska hacka på honom.

Matthias Andersson skrev

Jag vill bara tacka för en trevlig och inspirerande demonstration i Malmö idag. Synd bara att så många i kategorin 40+ saknades. Jag undrar om det inte är så att de som är lite äldre saknar insikt i vad FRA-lagen egentligen handlar om och därför som de är så få jämfört med åldrarna upp till 40. Läs=mer insatta i teknikens möjligheter.

Speciellt kul var det att höra Snild Dolkow bubbla ut sin entusiasm. Hur mycket kaffe hade du druckit egentligen?. :-) Vältalig var också representanten från MUF men alla förtjänar en stor eloge i sammanhanget.

Mest imponerad dock är jag av att ALLA ungdomspartierna(+andra naturligtvis) står på enad front mot en gemensam fiende(FRA-lagen). Jag tror banne mig det är första gången jag under mina 36 år i livet varit med om något liknande. Snacka om gränsöverskridande samarbete. Fantastiskt!!

Lite ris ska ni ha som buade när vissa partirepresentanter blev presenterade. Mycket svagt enligt mig. Vi kämpar faktisk på samma sida mot FRA-lagen. Visa lite hänsyn.

Tack för mig. Hoppas det blir fler demonstrationer, det här är bara början.

/Matthias Andersson(Pirat från begynnelsen)

Mot FRA skrev

”Anders Wallin” ställde följande frågor:
Fredrik Reinfeldt sa i en interjuv ”Makten utgår från regeringen” vad kan han ha menat? är vi på väg mot diktatur?
Finns det några fler lagar på ”g” som kränker våra privatliv i Sverige?
Vad händer när en mer odemokratisk regim tar över om vi nu bygger upp övervakningen?
Du har ju pratat med Anders Wik fd.överdirektör på FRA kom det fram något viktigt som rör debatten?
Hur kan jag få reda på om FRA har övervakat mig?
Kommer det vara fler demonstrationer motFRA-lagen?
Kan FRA läsa inehållet i krypterad trafik?
Kan man inte skilja inrikeskommunikation från utrikes?
Varför är Piratpartiet mot FRA-lagen?

Dom flesta helt relevanta när man diskuterar FRA-lagen och kränkning av privatlivet.
Sen om det var samma person som här kallar sig Anders Wallin vet jag inte men i Sverige finns det minst 397 personer bosatta med det namnet. Om det finns några i utlandet vet jag inte.

Fröken Fredrika Guldpirat skrev

Om du syftar på följande fråga, som jag för övrigt var fullständigt övertygad om att den var skriven av just dig, innan du bekräftade det:

”Hur kommer det sig att ni som värnar om den personliga integriteten har medlemmar som skiter fullständigt i denna ? Lex. FRA anställda…”

..så är det ganska självklart för dom flesta av oss, dock tydligen inte dig, varför den inte togs med i chatten.

Din fråga, som för övrigt var väldigt ofullständigt ställd, och inte hade gjort någon klokare i chatten, berör en incident, där information om några anställda på FRA lagts ut på Internet. Anställda på FRA, en statlig organisation, som hamnat i blåsväder pga av en lag som en majoritet av svenska folket, flera miljoner medborgare, inte vill ha.

En fullständigt blocköverskridande fråga, om en lag som bl a Miljöpartiet och Vänsterpartiet är helt emot, två partier som tillsammans har mer än tre gånger så många medlemmar som Piratpartiet, som tillsammans fick nästan 18ggr så mycket röster i senaste valet, och rimligtivs har väldigt många fler sympatisörer än Piratpartiet.

Då drar du tydligen en matematiskt ologisk slutsats, och påstår, till synes utan belägg, att förövarna av denna handling, skulle vara medlemmar i just Piratpartiet? Sen försöker du ställa Partiledaren till svars för denna ganska galna slutsats, och fullständigt irrelevanta fråga, i en chatt som handlar om FRA-lagen!?

Om du verkligen inte förstår varför den frågan inte togs med i chatten, så är det mycket mycket illa ställt.

Utöver det så ser jag att du än en gång är helt oförmögen att hålla dig till ämnet bland nyheterna när du postar dina innehållslösa påståenden. Kan det kanske vara därför som så otroligt många enhälligt och regelbundet uppfattar och kallar dig för ett troll? Du fick ju en uppräkning av olika sorters troll i din blogg, och kanske är det så att just du är ett troll, som fått det mesta om bakfoten, utan att själv förstå det? Det vore inte första gången, och det är faktiskt ingen omöjlighet.

Det är väldig högt i tak bland kommentarerna här på nyhetssidan, och mycket irrelevant idioti tillåts stå kvar, men personligen tycker jag samtliga dina inlägg borde raderas, då ingen av dom håller sig till nyhetens ämne, och dessutom framställer dig i mindre smickrande dager.

Atte skrev

Det som benämns ”demokrati” är en sorts mjuk diktatur; jag tycker synd om folk som vill försvara den icke existerande demokratin.
Det som skulle likna demokrati skulle vara när man röstar i nästan varenda fråga (direkt via webben) och talar om för Riksdagen och tjänstemännen där hur de ska handla; de ska inte ha egen vilja och lust att skapa lagar åt folket. (arbetsgivarna)
Det finns ingen vänster-höger konflikt utan bara makthavare och förtryckta…hela det nuvarande gamla ruttna systemet är jättesjukt och borde skrotas omgående och ersättas med direkt folkdemokrati där alla medborgare bestämmer i varje fråga mm. (Observera att 70 % av medborgarna ville INTE ha FRA-lagen; endast politikerna själva!)
Må det nuvarande politiska systemet kollapsa så fort som möjligt; amen! :-)

Anonym skrev

Jag tycker det är tre frågor som lyfts fram för lite i debatten. Och förespråkarna har faktiskt lyckats ganska bra på att styra undan debatten från dessa frågor, speciellt från punkt 1 nedan som egenligen är det enda som har någon betydelse.

1. Det är tekniskt omöjligt för FRA att fånga terrorister eller militära hot när dessa använder anonymisering och stark kryptering. Efter att de mindre intelligenta terroristerna har filtrerats bort genom naturlagen om att starkast överlever så blir det bara kvar att spana på vanliga människor. Varför ska vi lägga ner en halv miljard per år på att spana på vanliga människor? Vilka hot vill man spana efter bland dessa människor? Dessa pengar skulle göra mer nytta för sveriges säkerhet genom att t.ex. förespråka dialog ute i världen.

2. Varför skulle det vara okey att godtyckligt avlyssna t.ex. en norsk familjs kommunikation med deras son i sverige medans det inte är okey mellan två svenskar? Att avlyssna någon utan brottmisstanke är lika fel oavsett nationalitet.

3. FRA har under 10 års tid redan olagligt bedrivit avlyssning av både inrikes och utrikes trafik. Rättsväsendet borde se över detta, varför görs inte det? Och varför vill man ge en organisation som redan visat sig inte kunna hålla sig inom lagen ytterligare legitimitet?

Nr 1 gör dravvel så som ”jag har inget att dölja”, ”vi lagrar ingentig” osv helt irrelevant för debatten.

Richie skrev

Du kanske kan upprepa din fråga här, så kan man lättare dra slutsatser om Rick undvek frågan eller om det inte var en vettig fråga till att börja med.

– Rickard Olsson

Anonym skrev

Han besvarade alla frågor på sin blogg. Känns lite som att sitta med skägget i brevlådan nu va?

King Eguren skrev

Jag såg att min fråga fanns med i alla fall, men när man tittar igenom chatten så upprepas flera namn flera gånger, den som står mest ut är någon som heter Anders Wallin….hur kommer det sig att han fick 9 stycken ab sian frågor som han ställde ?

Rickard Falkvinge skrev

[quote=King Eguren]Det jag reagerar på är att moderatorerna på expressen troligen tillsammans med Rick valde att inte visa min fråga….jag läste dessa frågor och jag kunde nästan skönja att det var pirater som ställde frågorna för det var inte en enda utmanande fråga som ställdes…..[/quote]

Jag postade alla obesvarade frågor på min blogg. Det kom skitmånga, jag hann svara på nånstans mellan en tredjedel och hälften.

Och så himla piratvänliga tycker jag inte att frågorna var, tvärtom var det en ganska bra spännvidd både i bredd och i djup.

af skrev

Manifestation i Malmö den 3 juli 2008. 17.00

Talare
Preliminär talarlista
Start ca 17.15, talen ~2 minuter/talare
Timbuktu (conferencier)
Sara Mohammadi från Ung Vänster
Johanna Nylander (Frihet Fildelning Feminism)
Daniel Sturesson från KDU
Erik Hultgren från CUF
Peter J Olsson Politisk redaktör, Kvällsposten
Björn Hellberg från SSU
Demonstrationståg (ca 17.50-18.30) från Gustav Adolfs torg, Södergatan, Stortorget, Lilla torg, Skomakargatan, Södergatan, Gustav Adolfs torg.
Trafikregler ska iaktagas, hörnet stortorget/lilla torg gås på trottoaren, de som bär megafoner fungerar som demonstrationsvakter
MUF
Peter Sunde (brokep) från ThePirateBay
Hampus Algotsson från Grön Ungdom
Emil Strand från Liberala Ungdomsförbundet
Snild Dolkow från Piratpartiet
Timbuktu (Conferencier)
Hampus Algotsson från Grön Ungdom
Emil Strand från Liberala Ungdomsförbundet
Snild Dolkow från Piratpartiet
Timbuktu (Conferencier)

King Eguren skrev

Det jag reagerar på är att moderatorerna på expressen troligen tillsammans med Rick valde att inte visa min fråga….jag läste dessa frågor och jag kunde nästan skönja att det var pirater som ställde frågorna för det var inte en enda utmanande fråga som ställdes…..

Anonym skrev

Åström sitter visserligen på en av Jönköpings riksdagsplatser, men hon är ändå inte med i Västerpartiet. :)

King Eguren skrev

Troll och betald av APB….mohaha….dessutom har jag en blogg på idg.se…

King Eguren skrev

Varför gömmer du dig bakom moderatorer på Expressen när man ställer en fråga, pinsamt…

Lämna kommentar