Sverige anmält till Europadomstolen

Kommentarer

Anonym skrev

Jag hittade en artikel på IDG som avslöjar hur övervakning av vart mobiler finns kan gå till. Det kan vara intressant att se med tanke på att det är precis sådan information som vår underrättelsetjänst ska lagra om datalagringsdirektivet går igenom.

http://www.idg.se/2.1085/1.171571

(Känns det obehagligt?)

Johan Viberg skrev

[quote=Winston Smith]Den brittiska avlyssningen anmäldes tydligen till Europadomstolen den 9 september 1999 och dom i målet föll den 1 juli 2008. Förhoppningsvis behöver vi inte vänta lika länge som britterna.[/quote]

Satt just och funderade på britterna och deras avlyssning, och det är ju skönt att det faktiskt hände något, men måtte det inte ta 9 år i Sveriges fall också…

Om det däremot inte görs något så tar jag och kysser Sverige adjö, och flyr till Färöarna eller Japan. -_-

Winston Smith skrev

Den brittiska avlyssningen anmäldes tydligen till Europadomstolen den 9 september 1999 och dom i målet föll den 1 juli 2008. Förhoppningsvis behöver vi inte vänta lika länge som britterna.

Anders Troberg skrev

Finns det någon anledning att PP (med flera) inte ska göra egna anmälningar, gärna med lite olika infallsvinklar? Det borde öka chansen att en av dem lyckas, antingen för att den har rätt infallsvinkel eller för att den råkar hamna hos rätt domare.

Olika infallsvinklar gör det också svårare för dem att bunta ihop det till ett enda mål.

Anonym skrev

Ska bli kul att se hur FRA ska försöka slingra sig ur det här! Är det någon som vet hur lång tid det här kan ta innan det börjar hända saker i praktiken?

Lämna kommentar