Piratpartiet: Ipred är ett svek mot väljarna

Lagen antogs av en bred riksdagsmajoritet bestående av de fyra allianspartierna och socialdemokraterna. Socialdemokraterna hade vissa ändringsförslag, men de röstades ner. Rick Falkvinge ger inte mycket för de ändringar som socialdemokraterna hade föreslagit.

– Det är som att måla läppstift på en gris, det är fortfarande en gris. Socialdemokraterna försöker ta billiga poäng inför valrörelsen, samtidigt som de ändå röstar ja till lagen. Det är bara ett spel för gallerierna, säger Rick Falkvinge.

– Politikerna inom alliansen och socialdemokraterna förstår inte det framväxande informationssamhället. Därför reagerar de i panik och låter sig styras helt av upphovsrättslobbyn. Vi måste byta ut de gamla politikerna om vi vill värna rättssäkerheten och rätten till ett privatliv, säger Rick Falkvinge.

Piratpartiet ställer upp i EU-valet om tre månader.

För mer information:

kontakta Rick Falkvinge (pp), partiledare för Piratpartiet, 0708-303600
kontakta Christian Engström (pp), vice ordförande, 070-6633780
se Piratpartiets Pressweb, http://press.piratpartiet.se

Kommentarer

Anonym skrev

Jag kommer rösta på PP för att det hela har gått för långt nu , snart vill de väl ha keyloggers på datorerna och bevakningskamera i varje rum osv ha reda på när vi går på toa mm ett samhälle där den vanliga människan blir robotiserad och vid minsta fel pang bom fängelse eller böter på nåra miljoner …..

Johan Gustavsson skrev

Det mesta som jag vill säga har redan sagts här redan. Det som är läskigt är faktumet att folkets reaktioner är FÖR SVAGA. Visst, vi gnäller och klagar (med all rätt för tusan), men ingen kommer orka gå så långt att det kan bli någon förändring. Det är som att vi sakta men säkert accepterar att vi går mot ett totalitärt samhälle, styrt av både maffior och hänsynslös kaptialism, helt enkelt för att ingen använder sin vrede till att förändra utan istället bloggar om det och tror att makten bryr sig.

Säg att vi(PP) vinner nästa riksdags- och EU-val. Det första som kommer hända att vi inte alls kommer vinna. Våran seger skulle ifrågasättas, sedan skulle debatter om partiets seriositet tas upp och vi kommer att jämföras med Kalle Anka-partiet, och sedan förlöjligas av både den sanna makten (kapitalet) och alla lättlurade idioter som finns där ute. Demokrati är en simpel och billig kuliss, som lurar oss till att tro att det är det för att vi helt enkelt vill det – på något plan. Vad vi är är ett kapitalstyrt samhälle där man får rösta – men där rösten helt enkelt inte betyder något. Om mitt minne tjänar mig rätt så har jag ett minne av att vi ”röstade fel” vad gäller EMU-valet för något decennium sedan. Men det är inget som många vill tänka fritt om, för i skolan får vi ju lära oss att Sverige är det bästa landet i världen och att vi har den perfekta demokratin och vårt perfekta välfärdssystem där ingen råkar illa ut. Synd för alla elever som vadar ut i iskallt vatten – ut till verkligheten.

Men det kapitalistiska systemet kommer bli sitt eget fall, för när det inte längre finns några pengar att tjäna så kollapsar systemet. Det enda hinder som står för det är välfärdssystemet, men den står på ostadiga ben. Skatterna höjs och välfärdssystemet försämras. Vars försvinner pengarna? Varför är statsbudgetten sekretessbelagd överhuvudtaget? Varför råkar det vara just så, att det här mönstret med att pengar ”försvinner” började så fort vi gick med i EU? Vad händer med världen och med Sverige?

Vad gör vi – om allt börjar gå åt pipan och folk åker dit för att dom vill ha underhållning i sina privatliv? Revolution?

Anonymous skrev

Allt jag kan säga är att mina föräldrar till pensionärer runt 65 har röstat på sossarna hela sitt liv. De senaste 10 åren är de otroligt besvikna. Det som nu hänt innebär att de inte kommer rösta på sossarna något mera av det enkla skäl att det finns 2 barnbarn här vars framtid står på spel, just för att vi har låtit idioter ta makten i sverige.

Jag röstade på PP i förra valet. Jag ångrar ingenting där. Jag kommer att rösta igen på PP. Och jag ska åter inträda som medlem i PP, något jag åsidosatte senaste året pga. andra personliga skäl.
Troligen kommer mina föräldrar nu rösta på PP också eftersom det är det enda parti vilket är bombsäkert emot det här missbruket av Sverige. Må så vara att de inte har annat på agendan, men de sakerna ligger i hela det här kitet. Misslyckas vi med detta, då spelar resten av agendan de andra partierna säger sig stå för ingen roll.

Och har någon av de där idiot partierna insett vad som händer när de inför saker som FRA och IPRED och sådan resulterar deras inkompetens i att folk röstar fram SD till makten? Jag vågar för mina barns skull med flera knappt tänka på vidare konsekvenser.

Man tycker ju att detta borde klassas in som landsföräderi och att de skyldiga partierna kunde ställas inför rätt för det. För jag anser att de gjort ett strategiskt val med syfte att demontera Sverige.

stefan beyron skrev

är uppenbarligen allt man får när man låter höger-packet komma till makten
nu har regeringen visat sina sanna färger,som jag ser det har vår regering ingen chans att bli omvalld dom har trampat på för många föter och tagit för många dåliga beslut för att det ska vara realistisk möjlighet.
2010 har vi chansen att avsätta höger-mafian,en chans som vi bör ta.
kom ihåg: en regering som bryr sig mer om sär-intresen än majoriteten av folket har ingen rät att regera.
stopa vansinet rösta på Piratpartiet!

James skrev

När du skapar musik själv och sparar den på din hårddisk, för att sedan bränna ut den på CD/DVD, eller slunga in den i en MP3 spelare, varje gång du gör något liknande och införskaffar ny lagringsmedia så går en del av pengarna till film å skivbolagen (tro inte detta går till de mindre bolagen för de är troligen oerhört fel)

Alltså betalar du pengar till bolagen även fast du skapar din egen musik, eller gör dina egna filmer mm.
helt fullkommligt galet egentligen

James skrev

Faktumet att IPRED kan och med största sannolikhet kommer att missbrukas otroligt mycket måste fram.

Inte nog med att (som vi alla vettiga människor vet) skivbolagen, filmbolagen mm kommer att missbruka detta och bedriva maffiametoder på folket. Så kommer högst troligt Maffian själva att göra detta, vad skulle stoppa dessa som faktiskt inte skyr några medel överhuvudtaget att utöva sin ”rätt” genom att unyttja IPRED?

Våldsamma organisationer, rasistiska som antirasistiska kommer göra detsamma, porr industrin varför inte? de flesta vill nog inte sitta i domstol för att ha fildelat gayhardcore fisting porr när de lever ett vanligt familjeliv , även om de ej gjort detta.

Sen får man ju verkligen inte glömma att detta även öppnar portarna för ogästvänliga privatpersoner som tycker de vill tjäna sig en extra hacka genom att sätta dit folk och hota med massa pengar i skadestånd.

Sen måste det bli klart och tydligt på punkten om det endast är de etablerade stora feta giriga skiv och filmbolagen mm. som kommer att kunna utnyttja denna lag eller om detta även gäller småkändisar eller övriga upphovsmän?

Sjuk lag, idiotisk lag, galen lag totalt överrumplande ledsam och hjärnförlamande lag…

DAGS FÖR FÖRÄNDRING!!!

Anonym skrev

[quote=Jakob Johansson ]jag fyller 18 iår, och jag ska rösta på socialdemokraterna, vad som helst utan de jävka skitpartierna som är emot privatliv och frihet. hur fan kan ett gäng ”folkvalda” politiker bestämma, socialdemokraterna hade mer procent än vad moderaterna hade, men moderaterna hade stöd från alliansen. jävla skit sverige![/quote]

Sossarna röstade också ja för Ipred… miljöpartiet och vänsterpartiet röstade nej! men hädanefter tycker jag vi borde säga nej emot sna här lagar genom att rösta på piratpartiet!

Jakob Johansson skrev

Nu är det kört, lagen har klubbats. nu får man säkert en brev hem i början av april

de har rätt att samla in bevis i en månad utan att man blir underättad om det. stalin nation är sverige idag. åt helvete med personlig integritet, åt helvete med privat liv. hoppas de som röstade på moderaterna i valet, ångrar sig riktigt fucking mycket så att vi blir av med detta jävla skitparti nästa år. jag fyller 18 iår, och jag ska rösta på socialdemokraterna, vad som helst utan de jävka skitpartierna som är emot privatliv och frihet. hur fan kan ett gäng ”folkvalda” politiker bestämma, socialdemokraterna hade mer procent än vad moderaterna hade, men moderaterna hade stöd från alliansen. jävla skit sverige!

polikerna vågar inte ta några jävla beslut själva, de följer bara eus pipa, nej fan, vi borde gå ut ur EU!

lissabon fördraget var bara början, eller var fra före ipred?, skitsamma, först lissabon, sen fra, och nu privatpolislagen. !!

Jag hoppas verkligen någon moderat (eller vad det nu heter), en person som är ansvarig på denna sidan, läser detta , och inser att det finns mycket denna snart 18åriga kille har koll på.

jag vill engagera mig mot sånthär, orättvisor,

jag bor i jönköping,

Vill inte bo i Sverige längre. Plus att det står Europeiska Unionen på våra pass, och sen står det Sverige.

vi är ju först Sverige , och sen EU. men inte enligt regeringen, som inte vågar fatta beslut själva, utan sitter i ett instängt kontor i bryssel. för jävligt!

Anonym skrev

Jag tror faktiskt, TYVÄRR, att den hade röstats igenom ändå. Motståndet till lagen har varit både hårt, stort och tydligt. Det borde inte ha gått någon sund person förbi att en lag som IPRED inte skulle nå bifall hos folk.
Jag tror inte att gemene man (eller kvinna!) riktigt vågat tro att det skulle bli så här – nån form av tillit har folk nog ändå haft till de folkvalda.

Kanske blir det annat nu?

Ann Nonym skrev

Mjaaa….skatt tror då inte JAG på, för vart tror man att de pengarna går? Till upphovsmännen? Nehejdu, de går till Lobbyn, eller de som äger den ekonomiska delen i vår upphovsrätt. Dit går pengarna alltid – vi skapare får aldrig några nämnbara ”summor” den vägen. Men själva tanken är det ju inget ”fel” på, såklart!

Ann Nonym skrev

[quote=Tuxie]Härmed lovar jag dyrt och heligt att jag ska göra mitt bästa för att aldrig mer bringa inkomst till IFPI, MPA(A), BSA, APB, RIAA eller de bolag de representerar. Ska jag betala för film, musik eller programvara blir det alltså isåfall i värsta fall begagnat, eller från etiska, oberoende bolag.[/quote]

Bra skrivet! Då vill jag varmt tipsa dig om att hitta riktigt bra musik på Cdbaby: http://cdbaby.com/ Samtliga artister där är egenutgivare och har själva satt priset på sina verk. Varje artist får i princip hela summan du betalar, minus frakten. Där lär du hitta motsvarigheten till OpenSource, fast i musik. Och minst lika bra också!

Vem behöver bolag när man har en bra hemmastudio och har förmågan att sätta samman en skiva? Istället för de futtiga 5-10% ett bolag ger oss får vi snarare 90-95% av summan. (Psst! och ingen farbror Lobby snor stålarna heller!)

hxe skrev

Röstade givetvis på Piratpartiet 2006 när det gällde min röst för sveriges riksdag.

Kommer utan tvekan rösta på PiratPartiet för EU valet i år och efter att ha sett röstsiffrorna för hur alla partier har röstat i IPRED så finns det ingen anledning att inte rösta PiratPartiet 2010.

Alla ”vanliga” partier är samma smörja, mycket prat och sen lägger de sig platt utan röster när det väl gäller, oavsett vad de tidigare så heligt lovat folket.

Jag mår dåligt när jag tänker på de röstfiskande marionettdockor som vår riksdag består av i dagens Sverige.

Att ta medborgarnas mänskliga rättigheter och legalisera en maffialik förtryckarverksamhet mot svenska folket är totalt oacceptabelt.

Tack för ordet och tack till dig som orkade läsa

Tuxie skrev

Härmed lovar jag dyrt och heligt att jag ska göra mitt bästa för att aldrig mer bringa inkomst till IFPI, MPA(A), BSA, APB, RIAA eller de bolag de representerar. Ska jag betala för film, musik eller programvara blir det alltså isåfall i värsta fall begagnat, eller från etiska, oberoende bolag. I fallet programvara kör jag redan nästan uteslutande Open Source/Free Software sedan 13 år tillbaka så där behöver jag inte ändra mina vanor. Det viktigaste är iallafall att mina pengar inte går till att sponsra denna av regeringen uppbackade maffiaverksamhet.

Jag förstår att det är frustrerande för er att den nya, uppkopplade världen inte behöver mellanhänder. Tough shit. Ni får skylla er själva.

DONT get it skrev

Om staten ska ta ut skatt blir konsten styrd politiskt eftersom politiker ska bestämma hur pengarna ska fördelas, du är komunbist om du vill ha det så.

Anonym skrev

ALLA som inte rostade pa Piratpartiet i valet – det ar faktiskt ert fel att lagen gick igenom.

Riksdagen har tydligen for ovrigt blivit helt meningslos. Vad ska vi egentligen med riksdagen till nar partiledningen bestammar?

Micknick skrev

För det första kan de skrota alla idiotiska lagar för det kommer ändå inte fungera. En lösning på detta skulle vara att skatta en viss summa extra i månaden. Hur mkt är beroende på hur mkt man tankar och beroende på bred band uppkoppling osv. Och det skulle räka med tex 50-100 extra i månaden i skatt och sedan fick film/Musik/… industrin dela upp pengarna på något sätt de tycker är lämpligt. De skulle då tjäna tillräckligt med pengar på det + att folk säkert skulle köpa vanliga skivor osv… också… Detta skulle säkert tänkas utvecklas med ännu bättre lösningar.

Bara en tanke jag och säkert många fler har haft.

Lille Upphov skrev

Som upphovsman känner man sig nu lite som ett skilsmässobarn där vårdnadstvisten står mellan pappa Riksdagen och mamma Torrent. Medan blir använd som ett sabla racket är det i själva verket farbror Lobbyn i lekparken vi behöver skyddas ifrån. Det är han som snor våra pengar och inskränker vår rörelsefrihet – inte mamma Torrent.

Pappa Riksdag tycker SÅ synd om lille/a Upphov, också för att pappa Riksdag är kompis med farbror Lobbyn som har sagt att ”man måste skydda lille/a Upphov, han/hon är ju SÅ liten”. Pappa Riksdag tror naturligtvis på vad farbror Lobbyn säger. Men farbror Lobbyn säger det bara för att inskränka Upphovs rörelsefrihet så att han kan fortsätta sno pengar.

Vissa andra skapare tror att farbror Lobbyn är snäll, han har ju alltid lite klibbiga karameller i fickan. Jodå, farbror Lobbyn kan vara snäll, men BARA om man gör som han vill, dvs. låter honom kontrollera och ger honom stora procent.

Om man inte gör det, ja, då är farbror Lobbyn inte lika ”snäll”, längre.

Med IPRED har farbror Lobbyn övertygat Pappa Riksdag såpass att pappa Riksdag gör ALLT för att motarbeta mamma Torrent – till och med att ta lille/a Upphovs alla kompisar som gisslan! (Det är NI som är gisslan!)

– Vad ska lille/a Upphov göra nu?
Först kommer farbror Lobbyn och tar en massa pengar, sedan kommer pappa Riksdag och gör det VÄRRE genom att kidnappa alla Upphovs kompisar. Allt för att sätta mamma Torrent på plats. AJ! säger lille/a Upphov. Aj!

Upphov har aldrig varit så begränsad som nu! Lille/a Upphov funderar på om det är rimligt att alla hans kompisar verkligen ska behöva vara gisslan bara för att sätta mamma Torrent på plats. Upphov tycker det är JÄTTEKONSTIGT att pappa Riksdag faktiskt inte förstår att farbror Lobbyn faktiskt är en ful farbror som har ljugit. Dumma farbror Lobbyn.

/Lille Upphov

Ps. Snyfthistorier, ”blödande marknad” mm brukar ju fungera – så varför inte testa själv! Ds.

Erik Larsson skrev

ännu ett bevis på att man inte kan lita på regeringen. helt jävla sjuk dålig still att man låter företag spionera på ens privatliv, jag vet inte inte längre om jag vill ha med internet att göra då jag inte längre vet om jag kan ha saker för mig själv, vad hände med trygheten? varför får företagen köpa vår regering? jag är helt jävla rassande!

DONT get it skrev

Vill lägga till att även en filmtrupp som arbetar med en film av en upphovsmans verk måste ju få pengar för att filmen säljer.

Men det är knappast ett problem, det finns ju eftertexter, så nog kan man dela upp pengarna. Eller så ger man bara pengarna till upphovsmannen, om inte annat är upphovsmannen smart nog och betalar sina arbetskollegor, så att de fortsätter att arbeta med honom i nästa projekt.

Vill för övrigt säga att mitt förslag med betalda filmer via pirate bay inte ska vara något permanent, utan användas som politiskt vapen en tid för att stärka upphovsrätten för upphovsmännen, och med starkare stöd får man större inflytande och Ipredlagen och FRA kan tas bort.

Anders Wallin skrev

Expressen har skrivit en blixtledare på Opinionsbloggen

”BLIXTLEDARE: Bejaka nätet

Vem ska man lita på? Fildelningspiraterna som tycker upphovsrätten kan skrotas. Eller den rasande upphovsrättsindustrin som försöker stämma brallorna av piraterna.
Svaret är – ingen av dem. Det digitala medielandskapet innebär så komplexa utmaningar att det är omöjligt att okritiskt ta ställning för endera parten.

Upphovsrätten är ett fundament för att exempelvis författare, artister och journalister ska få lön för mödan. Men den hysteri som den illegala fildelningen har utlöst hos politiker och film-och musikindustrin är oproportionerlig.”

Det går att kommentera…


Anonym skrev

Problemet med upphovsrätten är att den ofta säljs/överlåts till stora bolag.
Pirater kritiserar detta och drar slutsatsen att eftersom patent och upphovsrätten överlåts och utnyttjas av storföretagen, så ska man nu låta alla utnyttja upphovsmännen istället för att stärka upphovsmännens ställning.
Detta är inte enligt mig konstruktivt.

Jag tycker att man istället ska diskutera en lag där upphovsmannen ska få behålla sin upphovsrätt och att den inte kan överlåtas till stora bolag. En sådan lag skulle kunna vara intressant. Problemet är dock att bolag inte skulle vilja satsa pengar i lika stor utsträckning, men en lag som förbjuder att överlåta sin upphovsrätt skulle va intressant och ge individen mer makt.

Däremot så ska man givetvis ha rätt som upphovsman att låta andra få använda sig av ens material om man ger någon annan dess tillåtelse för det.
Man bör även tillåta upphovsmannen att få sälja vidare ett tillstånd, men ändå behålla sin upphovsrätt. Det blir typ som att sälja sitt varumärke likt 7 eleven franchise, man tillåter andra att använda ens verk, skapelse, varumärke emot betalning. Skulle kunna funka om det bara sker emellan individer.
Så visst kan upphovsmän fortsättningsvis gör försäljning på sina verk till exempelvis andra författare, men ändå behålla upphovsrätten. Sedan delar de båda inblandade författarna på upphovsrätten till det nya verket.

Om Pirate bay istället kunde skapa ett system där de såg till att ta betalt för filmer och sedan helt fräckt skicka pengarna direkt till upphovsmännen som en allmän gåva framför näsan på bolagen, så skulle det vara ett fantastiskt vapen emot det stora bolagen som allmänheten skulle stötta. Behöver inte va så dyrt, typ 30 kr per långfilm. Sedan får upphovsmannen alla pengarna, det skulle va ett enormt starkt vapen och upphovsmännen skulle flocka sig till piratpartiet som jag då tycker skulle byta namn till Robin Hood partiet och då jäklar, då skulle partiet få många röster och vi skulle kunna få bort Ipred och FRA lagen.

Rent praktiskt löser man dessa utbetalningar till upphovsmän på följande sätt. Man skapar en webbsida där man upplyser alla upphovsmän att de har pengar att hämta ut om de skaffar ett internet ID som bekräftar deras identitet.
Sedan ger man upphovsmännen pengarna i form av ett kulturstipendium som tack för att de skapat ett verk som nu kan spridas över hela världen.
När väl en upphovsman tagit kontakt med Robin Hood stipendium fonden så tickar pengarna in automatiskt på hans/hennes konto när de är skattade via gåvoskatt.

Även pengarna som betalas in skall alltså ses som gåvor. D.V.S nedladdare betalar in pengarna som gåvor. Ju mer gåvor man ger till upphovsmakarna, ju mer får man dem på sin sida om man också samtidigt vill förstärka den individuella upphovsrätten. Man slår med andra ord en ordentlig kil emellan storbolag och upphovsmän och skapar en jämnvikt, som klart får allmänt stöd.

Va lite smarta, va på upphovsmännens sida emot jättebolagen, då vinner ni.
Detta i kombination med ett öppet företagsklimat som avskaffar alla kultur bidrag och statlig inblandning som filminstitutet och Public service som bara sätter käppar i hjulet för småbolag med sitt övertag och ständiga stöd till storbolagen.

Anders Forsman skrev

När man nu ser detta på pränt får det en obehaglig känsla. Är våra politiker hotade på något sätt, läser dom inte bloggosfären, är dom helt bakom flötet, eller är dom bara så oförstående för den nya tekniken?

Jag börjar allvarligt bli oroad…

Andreas W skrev

Nu tar vi ännu ett stadigt steg mot kontrollsamhället där endast en liten maktelit har något att vinna… Nej förresten, inte ens de vinner på den här utvecklingen – inte i det långa loppet. För det här är i sanningens namn en så ogenomtänkt lag att den endast kan leda till tragedi och sorg för oskyldige.

”Nej, jag använder inte datorer, det gör min son och han är 7 år!”

”Men du står för abonnemanget, så det är bara att betala oss nu eller möta våra advokater i rätten.”

Ordet ”oskyldig” kan vi förresten stryka från ordböckerna eftersom det snart inte har någon praktisk funktion längre.

Nu skall jag gå och värva fler pirater, med andra ord kloka och intelligenta människor med framförsikt.

Thear skrev

Som Enlighter skriver, det dom har skapat är en ny typ av brott. Istället för att värna om våra rättigheter sålde dom hela klabbet raskt.
Vad är det nu som stoppar, (efter ha lyssnat på en bitter Per Sundin i rättegången 25/2-09) stora film/musik företag från att tycka (märk väl tycka) att nu har Uggla sålt för dåligt, det kan ju inte vara så att han gjort en dålig skiva, det måste vara pirater. In kommer skrupelfria xx som vill göra karriär och gör några skärmdumpar sätter dit någon stackare, sedan får xx löneökning hörnkontor och en sekreterare…

Visst lite hårt draget, men det kan mycket väl hända, nu när sverige har böjt sig framåt och tagit av sig byxorna, då är det väl bara och köra på eller ?

Fy fan vilket svek. Och dom som säger nej, dom har nog inte låtit det sjunka in. Jag vill se när Beatrice Ask barn laddar hem och YY megaföretag kommer med en saftig räkning hem till henne.

Anonym skrev

[quote=Underbart]Helt underbart!

Då är det inget som hindrar mig nu att lägga ut ”mitt” upphovsrättsskyddade material på XXXXXX torrent site. Logga och screenshota de som laddar ner och sedan begära ut deras uppgifter.
Sedan anlita Bandidos och Hells Angels som ”bredbärare” att gå hem och ringa på hos familjer i full knuttemundering och postmansmässigt ge dem mitt ”hotbrev” direkt i handen att betalar de inte så blir det konsekvenser.

Jag själv skulle tänka mig för både en och två gånger om jag fick ett sådant brev av en knutte med Bandidos eller Hells Angel emblem. Och det är ju inget olagligt för Bandidos eller Hells Angels att bära ut post eller hur?

Tack så jättemycket aliansen! Ni har just förvandlat Sverige till maffiaparadis :P

Nu ska vi se.. Någon som har adressen till dessa motorcykelklubbar? :)[/quote]

Hells angels:

http://www.hells-angels.se/

Kinson skrev

Grattis upphovsrättsindustrin, och hej och adjö till rättssäkerheten.
Som Enlighter säger, denna lag är som gjord för att missbrukas och om andra länder är en fingervisning så kommer vi snart ha unga människor skuldsatta för resten av deras liv.
Internetoperatörerna borde stänga ner alla svenska myndigheter från internet, tills dom ändrar lagen som kräver att operatörerna ska lämna ut personinformation bakom IP-adresser, något inte ens polisen kan göra utan ett brott som ger fängelse i minst 2 år.

Såvitt jag förstått är Bahnhof det företag som uttalad sagt att de inte tänker gå med på att lämna ut sina kunder, om alla operatörer ställer sig bakom detta så borde inte något gå att göra, man kan inte gärna stänga ner alla internetoperatörer i Sverige, eller lamslå dessa med böter/skadestånd som de inte har råd med.

Varför känns det så hopplöst? Vi ska leva i en av de ”bästa”(?) demokratier i världen, men ändå verkar våra politiker totalt skita i vad folket vill, är det då inte dags att byta ut de som kallas folkvalda, till ett gäng som faktiskt driver de frågor och de ståndpunkter som folket representerar, och inte vad multinationella miljardindustrier prånglar på oss.

Enda anledningen att det inte är fler upprörda röster i detta är nog av samma anledning som målsägandets vittnet i TPB rättegången inte förstår sig på torrent tekniken, att folk inte förstår konsekvenserna, eller orkar sätta sig in i det. Sen är var enskild lag i sig inte en katastrof, men lägger vi samman allt som kommit det senaste året/åren så är det inget mindre än katastrof.

Något måste vi kunna göra, man kan inte sitta och tiga när det går igenom rättsvidriga lagar på rad, vart i helvete är vi på väg, detta måste stoppas, och det omedelbart.

Piratpartier behövs, och det är dags att röra runt i grytan av stofila politiker som saknar verklighetsförankring och missförstått hela poängen med deras arbete.

Underbart skrev

Helt underbart!

Då är det inget som hindrar mig nu att lägga ut ”mitt” upphovsrättsskyddade material på XXXXXX torrent site. Logga och screenshota de som laddar ner och sedan begära ut deras uppgifter.
Sedan anlita Bandidos och Hells Angels som ”bredbärare” att gå hem och ringa på hos familjer i full knuttemundering och postmansmässigt ge dem mitt ”hotbrev” direkt i handen att betalar de inte så blir det konsekvenser.

Jag själv skulle tänka mig för både en och två gånger om jag fick ett sådant brev av en knutte med Bandidos eller Hells Angel emblem. Och det är ju inget olagligt för Bandidos eller Hells Angels att bära ut post eller hur?

Tack så jättemycket aliansen! Ni har just förvandlat Sverige till maffiaparadis :P

Nu ska vi se.. Någon som har adressen till dessa motorcykelklubbar? :)

Anonym skrev

jag kommer att börja rösta på er, detta här sveket är allvarligt för oss alla.

mvh
ny röst

Enlighter skrev

Vad är det som hindrar upphovsrättsorganisationerna att börja med brottsprovokation för att lösa sina ekonomiska problem? Säg att de t.ex. känner att en extra miljon skulle sitta fint i skattkistan och knallar in på t.ex. tpb och laddar upp en torrent till ett album eller film som de själva äger rättigheterna till när det finns nya ”ciders” på torrenten så tar upphovsrättslobbyn och laddar ner verket på nytt och gör sina sedvanliga skärmdumpar där de visar att nedladdningen går från 0-100% samt passar på att lista lite väl valda svenska IP-nummer. Ingenstans kan vi se att det faktiskt är de själva som laddat upp verket från första början och de kan nu knalla iväg till domstolen för att få tillstånd att hämta ut personuppgifter till svenska fildelare (eller svenska medborgare med dålig koll på WiFi-säkerhet) och sedan skrämma upp dem med hot om skadestånd på flera hundratusen kronor.

Det är nästan så att man själv skulle börja sälja egna mjukvaror och egenkomponerad musik för att sedan nyttja detta sätt för att tjäna pengar i dessa svåra tider, nej det skulle jag aldrig göra, jag har moral i kroppen.

Kenneth E skrev

Det är ett snedvridet samhälle vi lever i. Där ungdomskulturen lever och frodas i kontrast till de styrande. Dessvärre förstår inte varken politiker, rättsväsendet eller ens journalister tekniken som används idag. Notera att jag inte skriver ”den nya tekniken” eftersom det trots allt inte är speciellt ny teknik.

Idag är en mörk dag för befolkningen i Sverige, en mörk dag där industrier är viktigare än människan. Aldrig tidigare har pengar varit så uppenbart mycket viktigare än människors integritet.

Anonym skrev

This was a really great contest and hopefully I can attend the next one. It was alot of fun and I really enjoyed myself..
mkv to dvd

Anonym skrev

Thank you for some other informative blog. Where else could I get that type of information written in such an ideal means? I have a mission that I’m just now working on, and I have been at the look out for such information.
best iPhone music applications

Anonym skrev

Jag har aldrig varit en stor lagbrytare på något sätt, nedalddning har skett, men mest av saker som jag redan har på vinyl och saknar i min mp3-spelare. Om jag fattat rätt så är det tillåtet eftersom jag redan betalt? Oavsett vilket så är jag besviken på vår rättssäkerhet i Sverige. I många fall ska man bevisa att man är oskyldig trots att lagen säger tvärtom. Läste idag om en person som efter tingsrätten fått betala böter trots att han betalt parkeringstaxa. Han bevisade att han betalt men kan inte hävda att det var synligt.
Om någon blir tagen av polisen för inbrott i vad polisen tror är ”på bar gärning” och sedan kan bevisa att det inte är sant, säger polisen då: ”Oops, sry, vi hade fel, men du får sitta två år ändå eftersom vi inte kan utgå från att vi har fel hela tiden.”? Rätta till felet! Lapplisan har gjort sitt jobb men det har han som parkerade också! Avskriv ärendet som ett misstag.
Varför är inte FP emot saker som Ipred och FRA? När jag var med i MUF så kallades FP för liberaler. I dagens samhälle ska allt förbjudas för att vi inte kan tänka själva. Jag har en IQ på ca 130, vem säger att jag inte kan bestämma om jag får snusa Rapé men barrsmak? (Vill inte snusa Rapé – men det är inte poängen)
OM man myndigförklarar svenska folket (och sätter upp ett par pissoarer) så kommer polisen kunna ägna sig åt det som var meningen från början. Vi kanske till och med kan anställa ett par kriminalare och brottsplatsutredare. Det är ju de som behövs för de brott som faktiskt spelar roll. Men man har inte råd med dem för att byråkrati, minibrott, statistikjagande och uniformerade poliser kostar för mycket.
Högutbildade kriminalare och tekniker är vad som behövs, och de kostar pengar. Inbrott, stölder, droger, våld, rån och maffiaverksamhet är vad polisen borde ha som prioritet ett. Resten är sekundärt eller av ekonomisk betydelse för affärsintressen eller staten.
Hastighetsöverträdelser kan räknas som viktigt – men konstigt nog nästan aldrig på de tider polisen har kontroller. De tycker om att kontrollera tomma vägar med god sikt under goda väderförhållanden. Undrar varför?

Matti skrev

nästa val får JAG ÄNTLIGEN min röst hörd dvs jag får rösta nu är valet mellan sussarna eller underbara piratpartiet (sussarna röstar man bara på för å få bort moderaterna man ser ju hur de gick med nya jobb osv varsel överallt och finanskrisen är ingen ursäkt lyckas man inte med ett av sina främsta vallöften dvs mera jobb ska MAN FAN AVGÅ! )

eNKey skrev

Är du för eller emot IPRED?

Nu kan du rösta!
Skicka sms med texten m13ser14 NEJ om du är emot
eller m13ser14 JA om du är för IPRED, till numret 72500

Sen får du veta resultats sidan.

Anonym skrev

Kan lagen gälla att man även laddar ner videoklipp på YouTube med programvara?

Lennart skrev

FRA och Ipred är det mest skandalösa och skrämmande jag varit med om i mitt 60 åriga liv. Att få tillgång till nätaktivitet och spåren därav är som att få tillgång till personers tankeverksamhet och handlar därmed till syvende och sist om grundlägggande mänskliga fri- och rättigheter. Att ge internationella affärsmän tillgång till hur människor tänker samt verktyg och befogenheter att straffa är diktatur.Full kontroll över konsumtion och snabba insatser av mediamaskinerna när något som anses hotfullt av affärsmän och politiker kommer i förlängningen innebära slaveri och meningslösa liv. Trist – men samtidigt hoppfullt när så många unga människor börjar inse. Hoppas jag får vara med ett tag till …

Anonym skrev

Skivindustrin är så korkade att dom förstör nästa generations konsumenter med IPRED och PB rättegången.

Hur länge dröjer det nu innan det är helt o-coolt och en belastning för en artist att vara associerad med ett stort skivbolag?

Samma sak för de etablerade partierna, dom lyckas med samma sak med alla ungdomsförbund emot FRA, IPRED inkluderat mig som äldre inte en röst ska dom etablerade partierna ha nästa val.

För att inte tala om Lissabonfördraget som inte många vet vad det egentligen innebär då regeringen ihop med sossarna smög igenom detta svek.
En röst på ”etablissemanget” är en förlorad röst idag,

Varje svensk borde se denna, för att förstå vidden av vad våra politiker gjort mot oss,
http://video.google.com/videoplay?docid=-4291770489472554607

Har du inte tid att informera dig, så kan dessa två korta klipp kan ses som ”mini version”
EU european deciet and contempt, (klicka på länken och play)
http://www.yournight.ie/play.php?vid=185

Eu-parlamentariker Nils Lundgren om Lissabonfördraget,
http://www.youtube.com/watch?v=0MxfS0mv6Qc

Anonym skrev

Explore the lake and enjoy the skyline from a whole new perspective while learning a sport previously reserved for the elite crowd.
image links

Anonymous skrev

Har aldrig ens funderat på att rösta på pp förut. Att endast rösta efter en fråga känns främande, och ärligt talat har jag uppfattat pp som lite av ett kalle anka parti.

Men nu har jag trots det bestämt mig för pp i eu valet. Det behövs inget bredare partiprogram längre. Låt kandidaterna skriva en kort presentation om sig och säg att de kommer rösta efter sitt sunda förnuft. Det sunda förnuftet är ju annars något som har bannlysts i de klassiska partierna. Man kan se en politiker stå och argumentera för en sak i debatterna för att sedan rösta i rakt motsatt riktning för att inte göra sig ovän med partiet.

Det som skett under senaste tiden med FRA, IPRED, etc är det mest skrämmande som har hänt i Sverige sedan demokrati infördes. Numera verkar det enda parti som värnar om demokratin vara ett parti som kallar sig piratpartiet, men så kan det gå när den ironiska generationen växt upp.

Men jag vill ändå ge ett tips för att ni ska kunna bli ett parti som ”vanliga” personer kan rösta på. Fokusera på ”Våra kandidater lovar att rösta utifrån deras sunda förnuft” istället för bara ”Vi vill släppa fildelning fri”. Då tror jag ni kommer komma in i eu parlamentet.

Timpen skrev

Alltså, ni kan tolka den där ämnes raden bäst ni vill, men så som jag ser de så spottar vår egen regering på oss. Folket. Då dom nu berövat oss mer av vår rätt till privatliv tycker jag dom går för långt. De finns såååå många möjligheter me den teknologi som finns. Sätt att tilämpa den föratt hjälpa alla parter m.m. Jag vill inte sitta och jobba på något som är webrelaterat eller musik relaterat ( jag gör musik till spel på min fritid som jag publicerar ) och sen höra någon knacka på min dörr och säga att jag gjort något olagligt när dom utgår ifrån min nätanvänding som används för webben, så som hemside/musik arbeten m.m. Och om vi ska vara helt ärliga så, om vi nu ska utgå ifrån säkerhets risker gentemot svergie, så tycker jag Sveriges regering faller under de största hotet då de tydligen kan ge ut information och handla precis hur fan dom vill, medans de som försöker jobba och leva sina liv hamnar under mikroskopet. Alltså, jag står självfallet på de som har rätt att få betalt för sitt material. Jag menar, det är ju som att baka på ett bageri, men i slutet av dagen får du inte ett nickel för allt arbete du lagt ner. Men när de gäller fildelning m.m så finns de som sa jag tidigare, alternativ att uttnyttja den teknologi som finns! Hitta sättet och gör alla parter glada! Då slipper såna här skitlagar m.m.
Jag kommer rösta på Pirat partiet i valet.
Detta va mina 2 cent iallafall.

Anonym skrev

Jag är mycket oroad precis som du. Kan låta fel, men jag känner snart att det enda som kommer hjälpa är att börja bli militant emot det hela. Det här håller på att bli väldigt allvarligt. Mycket mer än vad 99% av befolkningen kan ana.

Anonym skrev

Äntligen IPRED. Det är ju super att privata bolag kan avlasta polisen. Härnäst borde försäkringsbolagen få makt att jaga och bötfälla fortkörare och rattonyktra. Det är ju välkänt att dessa grupper orsakar alt. ökar försäkringsbolagens kostnader vid olyckor. Och affärskedjor borde få fritt fram mot snattare… eller vänta nu? Vart är vi på väg?

Svingvard skrev

Något som irriterar mig i den s.k. ”debatten” är branschens räkneexempel; en nedladdad fil=motsvarad förlorad inkomst.

Personligen har jag köpt såväl filmer som datorspel och programvara efter att ha laddat hem dessa, man vill ju inte gärna köpa grisen i säcken. (fr.f. allt vad gäller filmkonverteringsprogram brukar demo:s vara usla, ”tillåter inte mer än 10 MB” t.ex., tack och lov gäller det inte alla tillverkare, Ashampoo t.ex. är frikostiga med sina demo:s)

Som vanligt vad gäller liknande lagar kommer det knappast drabba de som torde vara de som branschen helst vill stoppa, man kommer ju knappast hitta ”h4X0r” som sprider filmer hejvilt, man kommer ju hoppa på ”Svensson” vars son/dotter laddat hem. (som dessutom är betydligt lättare mål vad gäller bevisning också, denne lär knappast sitta och ”wipe:a” HDD:n dagligen o.s.v.)

Dessutom, laddar man hem från UseNet i st.f. P2P så sitter man ju säkert, de kan ju inte se vad någon laddar hem därifrån utan att avlyssna trafiken och de har ju inte rätt att samla bevis utan att ha en indikation på att något olagligt sker. (skärmdumpar att visa upp för en domare)

Kvar sitter till slut ovannämnda, fiktiva, ”Svensson” som det enda målet för företagen att åtala, det enda som i slutändan skett är en fattigare fader, skuldsatta ungdomar och en fortsatt frodande piratkopiering…. (med påspätt – vilket jag personligen inte har något emot – politikerförakt, vilket politikerna lär gnälla om och helt utan självinsikt fundera över hur det kommer sig att folket inte gillar dem…)

Anonym skrev

så här står det på regeringens hemsida angående om det kommer gälla retroaktivt:

”Reglerna kommer, till skillnad från vad som annars brukar gälla i lagstiftning av detta slag, endast kunna tillämpas i fråga om intrång som har begåtts efter att lagändringarna trätt ikraft.”

men å andra sidan kan man läsa andra ställen där det står att den ska vara retroaktiv?

Jan skrev

Undrar bara om man nu måste säja upp sitt internät abonemang med alt vad det inebär då man inte kan göra sina bankärende,lämna in deklarationen, göra sjukanmälan,ja listan kan göras lång.
Vad skulle hända om det blev tilräkligt många som struntade i internät nu när samhället har stälts om så att det bygger på att alla skall ha internätt.
Jag vet det är ju inte kul att säja upp sin anslutning men vad fins det för val igentligen.
Man går ju inte ut på en hängbru om man ver att det står en dåre på andra sidan som närsom hälst kan skära av repen.
Jag får nog säja att jag väljer att gå en anna väg.

Anonym skrev

Undrar bara om man nu måste säja upp sitt internät abonemang med alt vad det inebär då man inte kan göra sina bankärende,lämna in deklarationen, göra sjukanmälan,ja listan kan göras lång.
Vad skulle hända om det blev tilräkligt många som struntade i internät nu när samhället har stälts om så att det bygger på att alla skall ha internätt.
Jag vet det är ju inte kul att säja upp sin anslutning men vad fins det för val igentligen.
Man går ju inte ut på en hängbru om man ver att det står en dåre på andra sidan som närsom hälst kan skära av repen.
Jag får nog säja att jag väljer att gå en anna väg.

Anonym skrev

är det nån som vet om ipred lagen kommer gälla retroaktivt, dvs kommer den gälla även för de som laddat hem innan 1 april?

Swedol skrev

Jag kommer garanterat att rösta på pp i nästa val. Blir sverige värre flyttar jag till Liechtenstein eller Andorra.

Anonym skrev

Har en fråga hur Ipred-lagen kommer slå mot jätten Youtube (Google)?? På deras hemsida finns ju hur mycket upphovsrättsskyddat matrial som helst, ta som exempel Nya hyss av Emil i Lönneberga. Kanske ett dåligt exempel men hela den filmen ligger där. Med hjälp av rätt programvara kan man lätt ta ner filmen och annat upphovsrättsskyddat matrial. Ska bli kul och se hur film och skivindustrin attackerar en sådan jätte. För det måste väl vara en olaglig hadling nu när ipred-lagen träder i kraft den 1 april.

DanceK skrev

”Truth be told, if you really want to know who is responsible, you need only look into a mirror…”

Arne skrev

(M)iljöpartiet och (V)änsterpartiet som stod upp för den lilla människan och förstår vad det innebär med en ”privatåklagare” där man ska bevis sin oskuld till.

Regeringen har bara inte sålt ut dem statliga bolagen utan även rättssäkerheten.

Tuxie skrev

Höger-packet och vänster-packet tycker nästan likadant i de här frågorna. Inte V och Mp kanske, men de är så uddlösa att deras små pipanden knappt hörs. De skulle lätt förhandla till sig en halv procents höjning av A-kassan eller miljöskatten mot att rösta ja till Ipred om det var nödvändigt.

Glöm inte att det var Sossarna med Bodström i spetsen som drog igång den här skiten! Om de kommer till makten igen så kommer de att fortsätta den. Lita inte på deras fjäskande i valtider, det är bara tomma ord. Om det blir högern eller vänstern som vinner har för mig som gammal vänsterräv numera blivit totalt likgiltigt. Det enda som är viktigt är att Piratpartiet hamnar i vågmästarroll. Övriga politiska frågor kan vi ta itu med sen.

Trezker skrev

Problemet är att processen mot polisstat uvecklas gradvis.
Om det hade varit en kupp där lagar och kontrollsamhälle helt plötsligt slog Sverige med full kraft så skulle naturligtvis folket hoppa ur soffan och plocka fram hagelbössorna med en gång.

Det är som när man kokar grodor levande. Man kan inte slänga dom i kokande vatten för då hoppar dom ur direkt. Men värmer man vattnet långsamt så ligger dom och vänjer sig, när det väl blivit för varmt orkar dom inte hoppa ut.

Vi måste väcka folkets vrede medan vi fortfarande kan hoppa ur grytan.

?? skrev

Ger inte den här nya lagen möjligheten till en massiv bevakning av regeringens/riksdagens ip-adresser??
Skulle tro att det fildelas även därifrån… Dom ohederligaste i Sverige är ju politiker…..
Skulle vara kul att se dom bland dom första anmälda……

Lämna kommentar